Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Издръжливост на мембрана Gore-tex за обувки във времето

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Издръжливост на мембрана Gore-tex за обувки във времето

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Gore-tex се прави само от една фирма под това наименование. При другите фирми се казва друго яче. Върши уж същата работа, но като качество очевидно има разлика между различните фирми.

А то има значение и "конструкцията" на обувката, изпълнението на шевовете и останалите материали. Много трудно е да разбереш откъде точно пуска, но пък няма и особено значение - краката ти са мокри, така или иначе.
    От поста на Skitnik излезе че Gore-tex е калпав при Ласпортивата.Въпроса тогава е какво се слага под бранда Gore-tex при още по-скъпите обувки.
    Иначе при мен,обувките пропуснаха след 4 часа работа в снега на една ливада, отпред, с еднаква форма на овлажняването,което ми говори за принципен проблем на мембраната, а не локален-шев, дупка.Колеги геодезисти бяха с обувки от набук,мазани с кой каквото имал-мас, терпентин, глицерин и нямаха грижи с влагата.

Коментар

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
      От поста на Skitnik излезе че Gore-tex е калпав при Ласпортивата.Въпроса тогава е какво се слага под бранда Gore-tex при още по-скъпите обувки.
      Иначе при мен,обувките пропуснаха след 4 часа работа в снега на една ливада, отпред, с еднаква форма на овлажняването,което ми говори за принципен проблем на мембраната, а не локален-шев, дупка.Колеги геодезисти бяха с обувки от набук,мазани с кой каквото имал-мас, терпентин, глицерин и нямаха грижи с влагата.
      Преди години ходих да поръчам работни дрехи за работа зад полярния кръг. Във фирмата/ известна е, дрехите и са добри/ ме попитаха каква мембрана да вложат хубава или евтина. И двете с бранда Горе -Текс. Просто едната издържа 2 пъти повече от другата и после си губи водоотблъскващата способност.
      Много са важни шевовете, при нови обувки най-често проблема е там. Пробвай да ги промажеш с нещо. Аз бях доволен от еспадрилите за катерене на Ласпортива, но обувките.....
      На Бергхауса им изтърквах подметките, но мембраната не ме подведе.
      I get High by going Down

Коментар

Първоначално публикуван от skitnik Преглед на мнение
        Преди години ходих да поръчам работни дрехи за работа зад полярния кръг. Във фирмата/ известна е, дрехите и са добри/ ме попитаха каква мембрана да вложат хубава или евтина. И двете с бранда Горе -Текс. Просто едната издържа 2 пъти повече от другата и после си губи водоотблъскващата способност.
        Много са важни шевовете, при нови обувки най-често проблема е там. Пробвай да ги промажеш с нещо. Аз бях доволен от еспадрилите за катерене на Ласпортива, но обувките.....
        На Бергхауса им изтърквах подметките, но мембраната не ме подведе.
        Гор-текс имат различни видове мембрани.
        Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
          Гор-текс имат различни видове мембрани.
          Явно сегмента с цена до 200 лв. издържат до 2 години.
          Би трябвало да има разлика в някакви ситни букви/цифри под бранда в сертификата на мембраните с по-висок/по-нисък ценови клас.

Коментар

Явно сегмента с цена до 200 лв. издържат до 2 години.
            Би трябвало да има разлика в някакви ситни букви/цифри под бранда в сертификата на мембраните с по-висок/по-нисък ценови клас.
            Не е това. Според мен е за кой пазар са предназначени. Бергхауса бяха 165, Ласпортивата 300+. Бергхауса бяха за Италия, озовали се у нас като стар модел. Ласпортивата беше за нашия пазар и са вложили боклук. За съжаление и при други продукти забелязвам това.

NovemberCharlie
            Горе текс е името на точно определена мембрана. Друга няма. Другите с това име са ментета.
            I get High by going Down

Коментар

Значи Gore си е компания, която е патентовала, произвежда и продава успешно една PTFE мембрана с търговско име Core-tex. От там насетне, както всеки продукт се развива и след няколко години един подобрен вариянт излиза с наименование XCR, заради малко по-доброто дишане. Отделно всички търговски трикове които изискват за всеки нов сезон нов връх на сладоледа - и от там са едни ProShell и т.н. Но това е само повърхността на айсберга... Сама по себе си мембраната е много нежно нещо и използването и е силно хипотетично. За да има каквото и да е приложение в екипировката тя се ламинира към определени тъкани, както външни, така и вътрешни. От тук се получават и вече адски много изходни материали все брендирани като гор-тех и все истински... но много различни. От там се почва комбинацията на тези ламинати с кожа, набук, гума и синтетика при обувките и вече комбинациите стават наистина много... И това е преди дизайна, шевовете, контрола на качеството... така че Gore произвеждат не толкова различни мембрани, но от паропропускливото найлонче до обувката има мнпого дълъг път.

П.С. Купувайте си обувки от цяла лицева кожа с малко шевове... Ако ви се сторят несправедливо скъпи спрямо "новия модел" да знаете, че не е случайно
              Последно редактирано от icerunner; 07-01-12, 22:39.
              Technical Rescue Direct - life lies in courage
              http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

какъв е проблема при пране в пералнята.
                ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
                  какъв е проблема при пране в пералнята.
                  Не е драматичен, ако не ти пука за обувките. Аз си пера маратонките в пералня. Ако ти пука обаче не е препоръчително дори на ниска температура. Дългото въртене скапва най вече лепилото (няма обувки които да не са лепени, независимо от това къде са шити) и го прави на конци.
                  Technical Rescue Direct - life lies in courage
                  http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Тия обувки колкото и да ги импрегнираш вече не са зимни обувки за тежки преходи. Ако ти трябват за яко ходене през зимата, купувай други. Най-добре стар модел от скъпа марка.
                    Ако ти трябват за ходене из града или от вилата до магазина, е абсолютно все тая. Най-много да се намокриш и то малко, защото гортекса все някаква работа ще свърши.
                    Няма вечни обувки. На най-хубавите подметките им се изтъркват преди да им се скъсат шевовете. Ама пак трябва да се сменят, колкото и вярно да са служили.
                    www.offnews.bg

Коментар

След няколко импрегнатора тип спрей,взех и това:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1303685.jpg
Прегледи:1
Размер:80.4 КБ
ID:5342000
                      Резултата след обработка и трамбоване вчера цял ден по Витоша:никакъв проблем с овлажняване, водата стои на капчици по обувката,наподобява гъша мас на консистенция и цвят,а мириса е на военна вакса.Само не е ясно как влияе на мембраните.Според продавачите е ОК,но нищо не пише по въпроса на указанията.Ако някой вече има опит с този продукт, моля да сподели.

Коментар

Купих си обувки Camel Active с горетекс, но краката са ми мокри след съвсем малко ходене на сняг. Като ги събуя вечерта и ги обуя на другия ден, стелките са влажни. Оставям ги наклонени, да се оттече водата. Обувките са чисто нови, пет пъти съм ги обувал. Имам чувството, че пускат от подметката.
                        Някакви съвети?

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                          Купих си обувки Camel Active с горетекс, но краката са ми мокри след съвсем малко ходене на сняг. Като ги събуя вечерта и ги обуя на другия ден, стелките са влажни. Оставям ги наклонени, да се оттече водата. Обувките са чисто нови, пет пъти съм ги обувал. Имам чувството, че пускат от подметката.
                          Някакви съвети?
                          С какви чорапи ги носиш? Ако самите чорапи не са правилните, позволяващи на влагата да изфиряса вместо да я задържат, от Goretex-а ползата е никаква. Когато самата обувка е студена заради околния сняг, влагата кондензира и стои вътре, вместо да излиза. Имам в предвид влагата при потене на краката, а потенето се случва колкото и да им е студено, поне при мен.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И аз се потя обилно.
                            Но ги оставям да пренощуват, като през това време се топи снега от подметките и според мен влиза вътре. Може и да не съм прав, но не мисля, че е конденз.
                            А чорапите са скиорски от над 10лв за чифт, би трябвало да са правилните.

Коментар

...Само не е ясно как влияе на мембраните...
                              Това е универсална импрегнираща паста, няма никакво пряко отношение към мембраната. Косвеното е, че бидейки запечатана покриващата материя, мембраната дори и да не е окончателно амортизирана, няма възможност да функционира.
                              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                                Някакви съвети?
                                Здравей, моят кум също си купи обувки с мембрана които пропускаха вода, но се оплака в магазина от където са купени. След подмяна с нови, вече няма никакви проблеми - извода е че е възможно да си попаднал на дефектен чифт.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X