Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новата геополитика на храните

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Новата геополитика на храните

Пичове - не ме разбирате........... В България има доста необработваеми селскостопански земи. Коите пустеят, западат....... Нека да дойде някой, който да съживи тази земя - тя ще остане тук. И ще служи на българи. Или на тези, коите ще живеят по тези земи, ама това нали е друг въпрос......
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
      Пичове - не ме разбирате........... В България има доста необработваеми селскостопански земи. Коите пустеят, западат....... Нека да дойде някой, който да съживи тази земя - тя ще остане тук. И ще служи на българи. Или на тези, коите ще живеят по тези земи, ама това нали е друг въпрос......
      Явно като чужденец си в състояние на по-широк поглед, в по-общ план (съвсем наскоро, в друга тема, споделих за предимствата на тази възможност) - И по-рационален... А точно относно собствеността на земята, никой не може да ни наложи каквото и да било без наше съпричастие и точно по този въпрос, така плюваната държава, има най-малката роля.
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

davc, ти за административна принуда не си ли чувал?
        НИКОЙ не иска да си продава земята. Прави го, защото много фактори са нарочно такива, че земята да му е в тежест. А факторите не са еднакви за всички...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Аз за държавата не бера грижа, а за нас..

Коя е тая държавата? Кои сме ние?Ако ние не сме държавата тогава кой е ...?
          Някой има ли инфо., кои земи в България са осрани от ГМО?/Имам в предвид колко години и на кои район е сято ГМО/

Коментар

Първоначално публикуван от kusemak Преглед на мнение
            Някой има ли инфо., кои земи в България са осрани от ГМО?/Имам в предвид колко години и на кои район е сято ГМО/
            Проблемът на ГМО не е земята, на нея каквото насееш - това ще поникне. А какво ще засееш... Проблемът с ГМО е чисто икономически - пуснеш ли ги някъде, никой не отглежда нищо друго, въпреки, че става зависим от дилъра.

А Държавата е правителството. Моля, не ме отъждествявай с него. Аз на такива хора не бих разрешил двора да ми изметат, а са на власт просто защото нямам как да ги въдворя в затвор.

Коментар

davc, ти за административна принуда не си ли чувал?...
              Кристално наясно съм с явлението. В случая, то, обаче, няма много-много отношение. Факторът, за това, болшинството от хората, охотно да се разделят със земята си е собственият им мързел! И не става въпрос за примитивни призиви "да се кОпа" - мързела е и на ниво управление на собствеността.

Коментар

Тука е истинатаима ли по мързелив народ от съвременните българи.Ако станат дедите ни от гроба ше ни пребият с гегите.

Няма друг народ който така е прегърнал комунизма и не иска да го пусне не брат не ни карай да работимАма България щяла да загине е да ама ние си поркаме в кръчмата и псуваме че нема оправия.Ей мързелът е болест на нацията да дойдат китайци от майната си...СРАМ брат срам неземен...
                К мирной жизни не пригоден.
                Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

За ГМО-сея такъв слънчоглед. Имам избор дали да сея от него, и вследствие на разбъзиканите му гени да получа по 250-300 кг/дка добив, или да си карам по старата технология, по която 200 кг са мечта. Вярно, този добив е с цената на по-скъпи семена и сравнително скъп хербицид, но в семенарските фирми внимателно са преценили каква да е цената за да имат фермерите печалба, и да се възползват от новия сорт.
                  И не виждам нищо лошо в това,ч е чрез генно инжинерство се осигуряват по-високи добиви. Това е пътя за изхранване на увеличаващото се население на земята.
                  Лошото е, че тези добиви са възможни за работливите фермери в цивилизования свят, а тези които ще се нахранят с храните получени от тях ще трябва да си ги купят. Но това е нормалното-умния и работливия да живее по-добре от тъпия и мързеливия. Стига да не прекалява с разликата в стандарта, че тогава следва революция.
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

... Аз на такива хора не бих разрешил двора да ми изметат, а са на власт просто защото нямам как да ги въдворя в затвор.
                    Направо там да си карат мандата.
                    Избират те за президент и ... право в панделата. Да не се губи време.
                    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                      За ГМО-сея такъв слънчоглед. Имам избор дали да сея от него, и вследствие на разбъзиканите му гени да получа по 250-300 кг/дка добив, или да си карам по старата технология, по която 200 кг са мечта. Вярно, този добив е с цената на по-скъпи семена и сравнително скъп хербицид, но в семенарските фирми внимателно са преценили каква да е цената за да имат фермерите печалба, и да се възползват от новия сорт.
                      И не виждам нищо лошо в това,ч е чрез генно инжинерство се осигуряват по-високи добиви. Това е пътя за изхранване на увеличаващото се население на земята.
                      Лошото е, че тези добиви са възможни за работливите фермери в цивилизования свят, а тези които ще се нахранят с храните получени от тях ще трябва да си ги купят. Но това е нормалното-умния и работливия да живее по-добре от тъпия и мързеливия. Стига да не прекалява с разликата в стандарта, че тогава следва революция.
                      Колега кой е този сорт слънчоглед, ако не е тайна?
                      ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

...А Държавата е правителството...
                        Твърдение, невярно колкото и модераторите са форума, например.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение

Колега лошо има и то много.И това е пътя да се наядеш/подуеш с ГМО/,а не да се нахраниш с качествена храна.Явно е ,че си решил да забогатееш по лесния начин .!Някога замислил ли си се какво ще стане с децата ти ако през целият си живот се хранят с ГМО!!А какво правиш с царевицата за самозадоволяване ли я ползваш или я продаваш?Ако я продаваш споделяш ли с тези дето я купуват ,че е ГМО?

Коментар

Първоначално публикуван от kusemak Преглед на мнение
                            ...Някога замислил ли си се какво ще стане с децата ти ако през целият си живот се хранят с ГМО!!...
                            Понеже много се ръзвълнувах от зададеният по този начин въпрос, а и явно съвсем не съм наясно - Би ли казал, какво следва да се случи?
                            А, всъщност, като се замисля, единственото, което определено се забелязва е, че и децата ни и ние, и поколенията преди нас - общо взето, отпреди 10 000години - предимно с ГМО се храним...

Коментар

Това ГМО не е като онова ГМО. Не се знае какви последствия ще има за хората, те в момента са опитни мишки. Казват че докарват рак. Предпочитам да не съм опитен мишок, ама в магазина знаеш ли ги какво продават.

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                                Казват че докарват рак.
                                Те и докторите казват, че пълната упойка съкращавала пет години от живота, без да знаят колко ти е писано да живееш въобще.
                                В експеримента си, бъди спокоен, пък кой от какво и кога - за там ред няма.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X