Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новата геополитика на храните

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Новата геополитика на храните

1950 година населението на Индия е 357 милиона а на Пакистан 40 милиона.

1998 година Индия е 976 милиона а Пакистан 148

Ако оцелее светът до 2050 година в тези две държави ще има два милиарда гладници

В Африка положението е още по лошоДанните са от книгата Войни за ресурсина Майкъл Клер

Математика братлошото идеСвобода ли Равенство лиБратство лис някой с десет деца който иска да е като тебеама не иска да мисли а и не може
    К мирной жизни не пригоден.
    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

http://www.blitz.bg/news/article/108190
      VPetrov.photography

Коментар

Нищо неочаквано.За сега не и притеснително. За сега.
        Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

А защо - изобщо - във всяко нещо, трябва да търсим преди всичко основанията за притеснения! Довчера земята била на Драган, днес е на Петкан, утре (евентуално) ще е на Хо Ши Мин. Продукцията от тази земя (и пак, ако я има) ще иде на пазара. А всички ние тук, си купуваме салама от магазина - Нали... Моя грижа, отговорност и предмет на притеснения, е единствено моята собствена земя. "Държавата" пък, като институция, си чака своето, във вид на данъци, такси и други подобни "взятки". Дали ПешО, или Хо Ши Мин, парите не миришат - както знаем.
          За във случай на "чрезвичайни обстоятелства", въпросната държава си има механизмите, да разполага напрактика неограничено със всякаквите ресурси на територията си - Не и берете грижата!
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
            А защо - изобщо - във всяко нещо, трябва да търсим преди всичко основанията за притеснения!
            Защото българският политик би продал и майка си, щом усети далавера.

Коментар

Ча`й ся - политиците да продават каквото си искат. Твоята земя, обаче, можеш да я продадеш само ти...

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                Защото българският политик би продал и майка си, щом усети далавера.
                Почти е вярно , ама не съвсем. Замени думичката майка с г@з и ще си уцелил 10-ката.

Колегата Т-1000 визира твоето изречение :"За във случай на "чрезвичайни обстоятелства", въпросната държава си има механизмите, да разполага напрактика неограничено със всякаквите ресурси на територията си - Не и берете грижата!"
                подаръци за мъже от FACOM
                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

При чрезвичайни обстоятелства, понятието "държавата", някакси неудържимо премества смисъла си, в посока към мен - за сметка на политиците... И тогава на тях, за продаване, наистина им остава сам собствения им г-з!
                  п. п. А "колегата", ако е искал това да визира - `що не го е визирАл!

Коментар

Аз съм цитирал, така че спор не може да има какво точно съм визирал. Всъщност лошите сделки накрая ги плащаме ние. Така че определено ни засяга.

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                      Колегата Т-1000 визира твоето изречение :"За във случай на "чрезвичайни обстоятелства", въпросната държава си има механизмите, да разполага напрактика неограничено със всякаквите ресурси на територията си - Не и берете грижата!"
                      Аз за държавата не бера грижа, а за нас. Черезвичайни за нас обстоятелствата са отдавна, но ние нямаме много механизми подръка.

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                        ... Всъщност лошите сделки накрая ги плащаме ние. Така че определено ни засяга.
                        Държавата не притежава земя (особено земеделска, обработваема) или поне, собствеността и е пренебрежимо малка. Така че, ако сделки с такава се правят, и ако те са лоши, адресата на гнева ти е друг.

п. п. `Що бе Ясене, сигурен съм, че и ти се явяваш собственик на земя - "експлоатирай" я. Казват, че от това не се забогатявало, ма и гладен не се оставало. Значи, във всички случаи, положението ти няма да е чрезвичайно.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                          п. п. `Що бе Ясене, сигурен съм, че и ти се явяваш собственик на земя - "експлоатирай" я. Казват, че от това не се забогатявало, ма и гладен не се оставало. Значи, във всички случаи, положението ти няма да е чрезвичайно.
                          Всъщност, нямам и квадратен метър своя земя. Всячески се старая да поправя този обществен порок, но засега резултатите са като в борбата на правителството с корупцията.

Но, в момента това няма принципно значение. Мога да изора произволна земя и да я засея - я се усети някой на 5-тата реколта, я не. Е, за субсидии по-трудно ще се уредя, но аз и без това съм идеологически против тях. Мога и още по-просто - да изчакам узряването на нечия реколта и да ида да я сбера. Той ще се усети, ама късно - което е и неговото ограничение да разполага със своите ресурси.

Коментар

Честно казано аз, може би като чужденец, не разбирам къде е проблемът..... Жа дойдат китайците, жа наемат работниците, жа повдигнат уеко селското стопанство в определени райони, жа повдигнат леко и ВВП-то на страната, и благосъстоянието на местното население, жа смалят безработицата в селски райони...... Убаво - жа изнесат и продукцията от тези конкретни земи за Китай....... Каквито и чрезвичайни времена да настъпят - тази земя ще остане ТУК. Култивирана, с хора работещи и можещи около нея. И НЯМА да се превърне в хавра.
                            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                              Честно казано аз, може би като чужденец, не разбирам къде е проблемът..... Жа дойдат китайците, жа наемат работниците, жа повдигнат уеко селското стопанство в определени райони, жа повдигнат леко и ВВП-то на страната, и благосъстоянието на местното население, жа смалят безработицата в селски райони...... Убаво - жа изнесат и продукцията от тези конкретни земи за Китай....... Каквито и чрезвичайни времена да настъпят - тази земя ще остане ТУК. Култивирана, с хора работещи и можещи около нея. И НЯМА да се превърне в хавра.
                              Ти не знам колко си чужденец, но на мен не са ми проблем самите китайци толкова, колкото факта, че те са под контрола на едно чуждо правителство (те, не че нашите правителства са стока, де). С непропорционални ресурси зад гърба си лесно могат да си осигурят качествен монопол върху храните.

Коментар

Проблема е че продукцията от тази земя, ще я притежава някой, който ще я ползва където си иска.А при нас ако има достатъчно ще е на една цена, която не се мери в долари или евро. Естествено, говоря за близко бъдеще.

А като остане тук, с какво ще я засеем някога евентуално?
                                ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X