Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Солар на каравана. Какъв? Как?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Вчера ми дойде зарядното. Скъпичко е, но си заслужава. Разреждам акумулатор. Закачил съм му един 12 V хладилник. Чакам да видя колко ще изкара, ама май няма да го изтърпя. Ще закача нещо по-сериозно. Хладилник Вевор 40л. Прекалено малко харчи.
    Пробвах малко да зареждам на зареден акумулатор. Става трипач. Когато можеш сам да си пишеш какво ти е кеф, е друго.
    Табалцето идва малко тесничко, ама няма по-близък размер до размера на свободното място. Ще трябва вентилатор.
    Е, малко снимки.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:VictronBlSm.jpg
Прегледи:177
Размер:257.9 КБ
ID:7005390

Име:ТаблоКар1.jpg
Прегледи:179
Размер:269.4 КБ
ID:7005389

Име:АкуКар1.jpg
Прегледи:179
Размер:317.8 КБ
ID:7005388

Име:АкуКар2.jpg
Прегледи:176
Размер:233.5 КБ
ID:7005387
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Дупчи кутията яко,че ше се сварят вътре

Ма ти верно си жичкаджия 😁

• drukman
      drukman коментира
      Редактиране на коментар
      нЕма а стане само с дупчене. Фентифлатори ще слагам. За лятно ползване ще е.

• Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
    Вчера ми дойде зарядното. Скъпичко е, но си заслужава...
    Не думай... В Експреса На Али имаще гигаватови зарядни на цена няколко лева. Що не взе от тях?
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• drukman
      drukman коментира
      Редактиране на коментар
      Градинаря не ти ли каза?
      Бях ти пратил фас..

• Покрай другото и малко инфо за хладилника. Ракла 40л Vevor пълен с рагу за кучето сложен на -12градуса, за 2 дена (48часа) 100Ач.
    Първия ден не можа да свали температурата под -3градуса. Мощността не отиваше над 25W. Таман ми развали настроението и се чудех как ще го връщам, ама звъннах на един приятел.
    Човека цял живот с хладилни системи се занимава. Оказва се, че ако няма свободно място за циркулация на въздуха около продуктите никаква работа не става. Електрониката се усеща, че нещо с изпарение, кондензация или нам какво си не е наред, и сваля мощността ... и студено йок.
    Разместих замръзналите вече пакети, освободих стените, за които преди това всичко беше залепнало и о-чудо. Мощността отиде на 55W и за час темпратурата падна на -12. После пак работи на 25-30W от време на време.

Ще го оставя да разреди акумулатора. Яд ме е, че ме домързя да вържа и шунта, ама ще го вържа на зареждането.

Ракла, 60W, на -12 градуса, 40л. 40-50Aч на ден. Температура в помещението 26 градуса. Ще следя утре и в други ден.
    Последно редактирано от drukman; 15-07-25, 13:38.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Ония ден и аз взех подобна марка като качество,но по-малък,да не ми се търкалят разни води в багажника. Измисли му някакво изолиращо покритие ако няма,че на тия компресорите им са еднакви ма изолацията им куца.
      Бодега е моя,12 пъти по-евтин и 5 пъти по-малък от СноМастър който ползвам сериозно ма тоя е сертифициран да носи медицински материали в Африка,10 см изолация има,5та година вън на дворчето работи и добре,че е така,че тия дни хладилниците са без пари,а Африканеца го плащах като за златен едно време

• Покривало ще има във всички случаи. Също и подложка. Очаква се да стои отвън. Вътре няма място. Сега съм се запънал и искам да видя колко харчи и колко Ач всъщност е китайския акумулатор, ама още съм далеч от края. Като клекне, ще споделя.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      61 вата на макс и около 45 на нормален режим

Мамеца е колко изолация има и колко го отваряш,как е изолиран капака и дали е горен или странична врата,иначе шанса и моя и твоя и тоя на съседа да са с един и сьщ компресор е огромна

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
      ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
      Редактиране на коментар
      Я кажи , за покривалото - чанта , от къде , че аз имам един китаец 30 литра , ама не намирам чанта .

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Аз ги търся от Амазон по размер,все ми е тая какво пише на него,може и малко по-голям да е,имам гумени панели от кутии разни,ще му ги набутам за допълнителна изолация

3 слоя обикновенно - алумин фолио,вата някаква и тънък брезент от вън най-грубо казано,върши работа

• https://www.vevor.com/car-refrigerat...SABEgJkwfD_BwE

горе Вевор,долу моя Бодега,намери 9те разлики……..като едно време.

https://www.bodegacooler.com/product...SABEgJ0_vD_BwE

това ако не го отварям много го мисля да подържа студени бири с 50 вата,ако му идват малко му шибвам още 60 вата,ако и те му идват малко си качвам големия хладилник който пак харчи толкова ма държи на жега средни 40 градуса,онова е с 10 см изолация от истинската и охлажда и стените на камерите.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

• drukman
      drukman коментира
      Редактиране на коментар
      Нали съм гадно копеле... казвам само няколко разлики.
      Vevor-a е 60W, другото нещо е 45W
      140$ срещу 220$
      Vewor-и аз лично вече съм пробвал 4 бр +3 на приятели. Не е Engel но бива.

ПП точно същия Вевор като от твоя линк, 15л., чакам за пикапчето. Утре-други ден ще е тук. И за него ще напиша. После ще го напъхам в барчето.

• VEBORa на е те тая тяхната страница няма и 35 вата,аз му давам двойно да е,мери като дойде. Мойто 45 на нормален режим,на ТУРБО е 60 ма той и твоя ще е там,китайски компресор Huayi / ХУЙ по нашенски /

https://www.vevor.com/car-refrigerat...p_010600610137

119 кинта с доставката моя,казваш и пляскам снимчица,тия са скарани с цените,на Амазон по-евтино,кошница за багажника е 40 кинта,хуйня да ми изстудява бирата и тя там та си купих хладилник,колко и да изкара пак файда,за 120 кинта няма му рева

Един и сьщ китаец ги прави,базово хладилниче,за тия парици толкова,поне 20 различни марки имат от тия, с еднакви карантии.

Следващото ниво са Алпикул,Икеко и компания,трето ниво скачаш на Данфос компресорни като АРБ,Дометик,Енгел и бригада.

Завий го дебело,яки солари и да бръмчи там,2-3-4 години може да избута,за тия парици е колко 2 кошници както написах,става,идеален е за бирите

Ако ти трябва нещо истинско то препоръчвам е те тоя макар,че очаквах да им е паднала цената като на почти всички други пък тя цената си стои,аз не се бъзикам като казвам,че е 12 пъти по-евтин,3 години да извади моя пак става

https://www.snomasterusa.com/product...%20target=_top
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

• Данфоса също чайници го правят. Енджел-а е с вибрационнен компресор. Поне истинските модели. Тоя дето е в Титана е вибрационен.
      Цените и мощностите ги гледах от твоите линкове.
      Ако искаш сам да мериш мощност, трябва да охлаждаш подходяща стока (бира, примерно). Вече ги правят с капризна електроника която познава колко максимално отдава и дава газ според случая.
      По-горе писах как се научих на тия хитрини от зор. 60W по каталог, а работи на 20-25 и не сваля температура под -2 градуса. Прередих мръвките и отиде над 50W a температурата падна с 10 градуса за по-малко от час. 10-15 кила рагу има вътре.
      ..а е те тоя, истинския, мерси. 1000+$ за 50л хладилник няма да дам. Аз не плавам в океана и кръчмата е на 100м. И да останЕм без бира, то ще е за 5 минути.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Данфос/Секоп се правеха в Дания,Германия,Чехия ако не се лъжа,Китай……та пак зависи,не са само китайски. За Енджъла си прав,пляснх го като качествен до добрите,то и първите АРБ бяха Геленца с лепенка АРБ
        Цените както казах зависят от къде ги гледаш,на тяхната страница с по 100 кинта горница от Амазон,срам и позор значи,но пък карантиите им в повечето случай са еднакви еле в тоя ценови клас,слагаш 8 прави бири и си показва веднага ……ма няма и значение,с 4-6 винта и го отваряш,там си пише ХУЙ по тяхно му с 60 вата на пълна газ.

Аз истинския го давам само за пример как му стои истинска цената 5-6 години вече,на тия не с години ми с месеци им пада цената,120 кинта хладилник баси,2 щайги пари,само щайгите,пластмасови.

С кеф да си по ползва,да го завива само

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X