Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теория и практика на хибридна оф грид система.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    ...Шо е самовъзстановяем предпазител - ами точно което казва името, като стане късо сработва и пуща само малък ток който не може да направи беля, като махнеш късото се възстановява.

Пример:
    https://www.mouser.bg/ProductDetail/...Ml3GgLEQ%3D%3D
    Не стряскай народа с Маузера бре. Там цените не са хуманни.
    Ето в нашенски магазин.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Мнооо модерни неща ми показвате.
      Запалкови гнезда и пишки ще са. Като стигна до тях, де
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

• Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
        Като стигна до тях, де
        Чета и гледам да не се обаждам, че ще те объркам още повече
        Реши ли вече окончателно как ще бъде изпълнена цялата система. Или още си на два стола

Панайот Бърдарски
        0887 60 77 22

Коментар

• TigerHunter
          TigerHunter коментира
          Редактиране на коментар
          Когато стигнем

• TigerHunter
          TigerHunter коментира
          Редактиране на коментар
          Системата е функционираща. Става въпрос за усъвършенстване и оптимизация. Идеите съм ги споделил.
          С теб пак ще се чуем.

• Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
        Мнооо модерни неща ми показвате.
        Запалкови гнезда и пишки ще са. Като стигна до тях, де

Има и още ....

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SCR00038.jpg
Прегледи:389
Размер:18.8 КБ
ID:6912817

Име:SCR00039.jpg
Прегледи:382
Размер:22.2 КБ
ID:6912818
        -Чем занимаетесь по жизни?
        -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

• bogilloff
          bogilloff коментира
          Редактиране на коментар
          Това е много старо (поне 40 годишно). И според мене много удобно. Направил съм си 12 волтова инсталация - с контакти и щепсели. Мушкаш и вадиш бързо и лесно и неможеш да обркаш полюсите. И лесно се монтира на мястото на 220 V контакт. Запалковите са неудобни. Изваждат се лесно от разбутване на кабела на консуматора, адоста често се "самоизваждат". А и гнездото е "дълбоко", съответно дълго.
          Последно редактирано от bogilloff; 21-02-23, 20:55.

• Ей тва вече трее да мой да мой.

Име:SCR00040.jpg
Прегледи:385
Размер:27.3 КБ
ID:6912820

Име:SCR00042.jpg
Прегледи:375
Размер:28.5 КБ
ID:6912821

Име:SCR00043.jpg
Прегледи:385
Размер:16.0 КБ
ID:6912822
        -Чем занимаетесь по жизни?
        -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

• Авиомоделистите ползват разни връзки и са малки като размери, а те прекарват много ампери. Просто давам насока.
          Бъдете живи и здрави!

Коментар

• Първоначално публикуван от KingofROAD Преглед на мнение
            Ей тва вече трее да мой да мой.

XT-60 и XT-90
            Ей тва вече е смислена приказка от тебе.

60 са ми много дребни за пръстите, ако не си в моделен фърчикоптер 90 са по-сгодни.

Коментар

• Ще потърся/
              Междувременно ми попадна това:

PRO CAR адаптер троен 16 A / 12 - 24 V - Кабели, Преходници и Контакти - Къмпинг Продукти и Аксесоари за Кемпери и Каравани (dimbo.bg)

Линк, защото не ми дава да кача снимката.

Коментар

• TigerHunter
                TigerHunter коментира
                Редактиране на коментар
                Добре де. За зареждане на телефони само. А за ТВ-то, за декодера, за алармата, за помпата? Пак Усъбъ?

• KingofROAD
                KingofROAD коментира
                Редактиране на коментар
                Е, там гледаш на какви напрежения са. На ТВ-то снимай задния панел да видим какви входове за захранване има. Декодера тоже. Алармата трябва да има няккави схеми, ако не потърси.
                Абе нарисувай една блок-схемичка с основните обозначения - напрежения, мощности и тн...

• bogilloff
                bogilloff коментира
                Редактиране на коментар
                Всъщност не трябват чак толкова много USB-та. На една от предишните си коли си играх да интегрирам един USB суич в таблото с 8 порта но се оказа, че ве ползвах повече от два. За стационарна 12 волтова инсталация използвам показаните от KingofRoad, в стенните "контакти" по един такъв "С19" (не ми се търси точното име на стандарта) в комбинация с един RJ46 (може и да бъркам вече 45 и 46) за LAN. Събират се един до друг. А за USB имам "преходници" - "щепсел" - кабел - USB суич. Пъхам щепсела, където ми трябва USB. Удобно е колктото 220 волтовите щепсели и контакти. Всъщност те са 220 волтови. Имах работа с тях в началото на 80-те още със захранващите кабели на компютрите. Всички 12 волтови консуматори са с такива "ще псели". Работата по преобразуването на такъв и "запалков щепсел" е една и съща, но запалковия е много по-несигурен.
                Същност имам няколко вида преходници. Включително и щепсел - запалково гнездо. Но се оказа, че ми трябва само за "първоначална проверка" на поредното ново устройство, пристигащо със "запалково" захранване. После устройството си получава моя "щепсел" и всичко е наред. Лаптопите си ги захранвам със зарядни за кола. Но запалковите им "пишки" са подменени с "моите". И в колата съм си сложил две такива гнезда "контакти". От време на време ми трябва лаптоп в колата. Той си върви със "преобразуваното" 12 волтово зарядно.
                Всъщност мога да се "похваля" още много но накратко - само бойлера, климатика, хладилника и готварската печка са на 220 волта. Всичко друго е на 12 с такива щепсели и контакти от доста години. Всичко започна с необходимостта от подмяна на остарялата ел. инсталация. Дълго мислих и обмислях преди да правя каквото и да е. Избрах този вариант и вече няколко години виждам, че не съм сгрешил.
                Напоследък се приближавам и до 12 волтов хладилник, намислил съм го отддавна, но чак сега му идва времето.
                Последно редактирано от bogilloff; 25-02-23, 00:01.

• Да повдигна малко темата.
              Намерих си аларма на 12 волта и кой да я монтира.
              Имам 24 волта. Как и къде да го конвертирам на 12 преди алармата?
              Мисля да взема един конвертор 20А и да го ползвам за няколко неща. Да ще работи постоянно, но не ми се взима ток само от единия локматор.
              Натоварването ще е малко и едва ли ще стигне макс товар някога като ампераж,
              Ако да речем се повреди, какво се случва?
              Просто ще престане да подава 12 волта?

ПП: Намерих турски в елимек за 40 пари и има и кетайски за 30 пари, коЙто мога да поръчам , щото няма от къде да го купя директно. За 20А говорим.
              Кой да избера?

Коментар

• И още нещо.
                Защо на входа и изхода има по ТРИ проводника?

Коментар

• Виж каква е консумацията на алармата и сложи ИМПУЛСЕН стабилизатор само за нея. Нещо с КПД поне 85%. Дори ми се струва удачно да се вгради в централата на алармата за да намалиш броя на кабеляците.
                  Тоя който е за 20А го използвай само когато се налага.

И коментаторите...

Коментар

• TigerHunter
                    TigerHunter коментира
                    Редактиране на коментар
                    Не те разбрах. Не съм особено в час е електрониките.

• KingofROAD
                    KingofROAD коментира
                    Редактиране на коментар
                    За алармата се прави отделен конвертор само за нея. С цел надеждност. А за други работи ползвай този, който и взел сега...

• НамерИх, намерИх.

Кит K217 Импулсен стабилизатор на 12V/2A (elimex.bg)

Другите джаджи ще имат същите за фините електроники и обикновен за помпата примерно.

Коментар

• Тая платка едва ли може да осигури 2А за продължително време без да се изпече, но може и да свърши работя...

И коментаторите...

Коментар

• TigerHunter
                      TigerHunter коментира
                      Редактиране на коментар
                      То па едва ли има кой знае каква консумация това чудо.

• KingofROAD
                      KingofROAD коментира
                      Редактиране на коментар
                      виж какво пише в книжката, ако има таква, или до захраващия му вход също би трябвало да пише...

• TigerHunter
                      TigerHunter коментира
                      Редактиране на коментар
                      Няма м го налично. При човека, който ще го монтира е. Ще го питам.

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                    Тая платка едва ли може да осигури 2А за продължително време без да се изпече, но може и да свърши работя...
                    Идеална си е платчицата и не виждам какво им е трудното на 2 ампера.

Някой е сложил диод на входа който ще погрейва излишно ама за аджамии е супер. (И другият диод ще погрейва излишно защото сме 2023 и синхронните изправители вградени в чипа не са нещо непознато ама айде от нас да мине, дано поне да е Шотки.)

Коментар

• Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Идеална си е платчицата и не виждам какво им е трудното на 2 ампера...
                      Чипът е дърт и при голям ток започва да грее. Същото важи и за диодите по платката.
                      Дроселчето също ме съмнява че няма да е подходящо за голям ток.
                      Накратко - за пик 2А може и да устиска. За постоянна консумация 2А - едва ли.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X