Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Травмите и съзтезанията...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Травмите и състезанията...

Извинявай Иаи-бг /немога да разбера точно какво се има предвид в ника ти/

Обаче аз ли съм изпуснал нещо, изобщо неразбирам какво си искала да кажеш в темата. Ако тя произлиза от някоя друга тема го напиши, ако някой модератор нещо е изтъркал също.

Ако става въпрос за състезанията по оффроуд , много е млад спорта много още има какво да се научи. Хората са измислили някои "приспособления" дето са доста ценни поне според мен. Незнам обаче аз като гледам ендурото как карат направо изтръпвам, обаче направо ми побелява косата като видя в огледалото за обратно виждане задмен да приближава моторист. /говоря за обикновения път, а не за извън него/

Когато човек е решил да се пребие има много начини.

Позадрави
    088455338две
    "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
    Джамбазов 2010г..

Коментар

Първоначално публикуван от Jivko Преглед на мнение
      Извинявай Иаи-бг /немога да разбера точно какво се има предвид в ника ти/

Обаче аз ли съм изпуснал нещо, изобщо неразбирам какво си искала да кажеш в темата. Ако тя произлиза от някоя друга тема го напиши, ако някой модератор нещо е изтъркал също.
      ..........
      Те, темите на колежката са си такива.
      Аз за разлика от теб много добре я разбирам... )))

По темата, предизвикателството е неотменна част от мъжката природа !
      Мъжът е призван да търси и да открива, често пъти със значителен риск за живота си.
      Спомнете си великите географски открития, или покоряването на Космоса,
      Аполо 13, или руските космически епопеи.
      Рискът там е значително по голям
      Състезателният характер обуславя напредъка на човечеството.
      И дори БЕК ФЛИПА на Zbitsam , има съвсем реален принос за хармонията на неговата личност.
      Затова УВАЖАВАМ такива постъпки
      Макар да изглеждат като посТЪПки )), те имат смисъл.
      Последно редактирано от Nik Nikolov; 12-07-08, 16:00.
      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Карам мотор от 13 годишен на 16 карах вече GSX-R750 ( бащами ми се вързваше на ъкъла ) а от жиповете съм страдал повече !
        от последното обръщане с Геро 2 пукнати ребра ! Преди това с Banjo зверски садрана ръка и др. !
        Моторните спортове са опасни ! ние сме днешните Гладиятори и се налага да има кръв ! Момичетата ( повечето ) трудно разбирате тази мъжка нужда !
        При нашите игри се случва да се погуби някой но няма как явно това е начина за набавяне на нужната доза адреналин !
        Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Не съм милата дама, която се възмущава от лудориите на момчетата...
          В четвърти клас яздех с 50 километра в час 600 килограмово животно(рано на пролет), без седло юзда и каска, подивяло от радост че е на свобода и опитващо се всякак да ме свали или остърже от гърба си, скачайки и с четирите крака едновременно , изправяйки се и хвърлящо къчове ... Правила съм и други лудости - от рода на това да се катеря по 15 метрови скали без осигуровка, да влизам сама в пещери, да плувам сама в открито море близо до 70 сантиметрови медузи скачайки от яхта - без да се обадя... да се разхождам по перваза на балкона (дълъг 10 метра) на петия етаж, държейки се за въжето на простира... и доста други... но това съм правила като малка.
          Не се гордея с нещата, които съм извършила и ясно съзнавам, колко е била голяма вероятноста да се претрепя във всеки един от тези моменти. След натрупан опит, множество изкарани курсове и много допълнителна информация, зная кои от тези неща могат да се практикуват по начин незастрашаващ живота, както и кои не би трябвало да се опитват.
          Не разбирам защо големи хора си играят на игри в които трябва да се погубва или потрошава периодично някой, без да си направят изводи как да се опазят живи.
          ...
          Темата е свързана с отношението към травмите по време на различните състезания - приемането им като част от сеира и кефа за публиката.
          ...
          Доказване на какво е : да си разбиеш тялото минавайки главоломно през трасе предназначено да те затрудни максимално, гонейки стотни от секундите?
          Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнение
            ... Темата е свързана с отношението към травмите по време на различните състезания - приемането им като част от сеира и кефа за публиката ...
            Нали не мислиш, че състезателите рискуват да си строшат машините, а понякога и други работи, за "сеира и кефа на публиката"?

А как публиката приема падания, обръщания, травми си е отделен въпрос, който трябва да бъде зададен на нея. Със сигурност немалко хора с по-голямо удоволствие гледат падания и закъсвания, отколкото технично и успешно преминаване на препятствия. Но това си е най-вече техен проблем.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

...
              Доказване на какво е : да си разбиеш тялото минавайки главоломно през трасе предназначено да те затрудни максимално, гонейки стотни от секундите?
              На Младост и Глупост

Коментар

Не сме много хората в България, за да се изтребваме и за удоволствие.
                Нито имаме по 8 - 10 деца, нито ни е тясна държавата, даже малко по малко изчезваме.
                Оцеляването и размножаването е по-важно от удоволствието за нашите условия.
                Жените са повече от мъжете у нас и съревнования от рода на борбите между овните не са наложителни, за да се спечели вниманието на дамите...А това че сме забравили как да общуваме или как да си поискаме - и излишната енергия се хвърля в саморазрушителни занимания, наречени гладиаторски - заради зрелищата е големият проблем...А гладиАторите навремето са били роби.
                Упадъка на нравите води до все по-кървави зрелища...
                Къде са ценностите?

Коментар

Отговор който да обобщи темата ти няма да намериш, всички участваме в едно и също удоволствие и всички го усещаме по различен начин
                  Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

" Мадоста си отива, ето хлопва врата
                    пред разумния довод, за всички неща. "

Как да го обясниш Недялко Йорданов ?
                    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Какъв е приемливият брой инциденти при офроуд състезания, за една година?

Коментар

Няма такъв
                        Не се смята за приемливо да има инциденти (с хора), виж счупени автомобили, май на всяко състезание има по няколко

Коментар

E това да не са военни учения, та да има планиран допустим процент на загубите.

Защо не се поинтересуваш например от броя на инцидентите при най-обикновени разходки (не състезания), каквито се провеждат ако не ежедневно, то поне ежеседмично? Да те подсещам ли да търсиш статистика за пострадалите при каране на ски?
                          За статистиката на ПТП с пострадали няма какво да говорим. Тя е обсъждана нееднократно тук.
                          Та какво правим? Забраняваме ските и МПС-тата?!?
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Точно така, не е нужно да е на състезаниеЕто вчера например, карахме си с едни АТВ-та бавничко, разходка.И както си беше бавничко, едно АТВ се преметна, и един крак даде фира
                            Тия работи са просто неизбежни при наште хобита, аз съм се примирил преварително
                            0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                            Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                            Суперскан България www.decbg.com
                            Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Не сме много хората в България, за да се изтребваме и за удоволствие.
                              Нито имаме по 8 - 10 деца, нито ни е тясна държавата, даже малко по малко изчезваме.
                              Оцеляването и размножаването е по-важно от удоволствието за нашите условия.
                              Жените са повече от мъжете у нас и съревнования от рода на борбите между овните не са наложителни, за да се спечели вниманието на дамите...А това че сме забравили как да общуваме или как да си поискаме - и излишната енергия се хвърля в саморазрушителни занимания, наречени гладиаторски - заради зрелищата е големият проблем...А гладиАторите навремето са били роби.
                              Упадъка на нравите води до все по-кървави зрелища...
                              Къде са ценностите?
                              И понеже и аз не знам как се произнася и пише на кирилица твоя "ник", ще се обръщам с "Миме".
                              Та така мило Миме, тази година по време на почивката ми на Пампорово си карах ски... Не че съм "карач", ама ей така да се раздвижвам по малко. А месеци преди това бях претърпял някое и друго падане с АТВ и се бях осъзнал в болница без да имам спомен какво точно е станало, със сътресение на мозъка, и при условие че по каската ми нямаше следи от удар, и бях екипиран. Замислих се какво може да стане като се спускам по пистите без каска и протектори... само с някакви обувки и разчитайки че ски автомата ще разблокира обувката преди да си счупиш крака. Сложих ГПС в джоба на якето и сутринта се спуснах леко и спокойно по комбинация от "зелена и синя" писта. Още първо спускане-незагрял, не разсънил се и като погледнах макс. скорост се вцепених -47км/ч. линейно измерена, а в действителност е по-голяма. Дадох ГПС на 1 малко момче от групата-14 г., който караше по-добре и неговиге показания бяха 50 и нещо км/ч....УЖАС! Ако се нацепя с АТВ-то с тази скорост в дърво имам по-голям шанс да оцелея, защото в повечето случаи машината поема удара, а ако се нацеля с единственото оборудване ски+очила директно трябва да ми пишат некролог на същото борче. Та такива ми ти работи...размисли и страсти...
                              А бе кофти тръпка,не ми се мисли...Даваш газ и се надяваш, че всичко ще е ОК!

А гладиАторите навремето НЕ са били роби. Или поне повечето от тях. Така им е харесвал живота, имали са почивни /свободни/ дни, били са ухажвани от най красивите жени... Такива са били тогава правилата на играта.
                              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Броя на приемливите инциденти за мен е този, който ми позволява да изпълнявам задълженията си, без проблем - до сега имам над 12-13 падания, срязан лакът и халосано коляно. Все още мога да върша това, което трябва и това ми стига. До момента в който не тежа на семейството си мога да продължавам да карам! Предполагам, че един ден ще си купя турър или чопър... когато стана на 80 да кажем...

По въпроса за секундите... никога не гоня време - винаги търся удоволетворение от това което върша.
                                Последно редактирано от господин никой; 14-07-08, 17:57. Причина: Добавка...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X