Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Град Мизия е под вода, залети са улици, дворове и мазета

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Град Мизия е под вода, залети са улици, дворове и мазета

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Прояви мъжество - иди да продаваш по-евтино.

Веднага бих дарил известна сума пари,за закупуване на нещо полезно,ако се направи съответната организация тука,във Форума.
    Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
    ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Заповядай:
      http://www.offroad-bulgaria.com/show....php?p=2565176

Също има инициативи на БЧК, на които лично аз имам вяра.

Но помощта е различно от това да правиш бизнес там. Всички стоки там известно време ще са по-скъпи. Всеки сам може да се сети защо.

Коментар

Колеги, местните казаха че няма работещи магазини, всичките били под водата,това по повод статията.

Сега относно нуждите:
        -найлонови чували
        -маски против прах
        -ръкавици гумени
        -ботуши гумени
        -мокри кърпи
        -памперси за възрастни и деца
        -тоалетна хартия
        -белина и почистващи препарати

Нещата не съм ги степенувал по важност.
        Имам проблем с обхвата на глобул и ми е трудно да влизам във фдорума.
        При първа възмОжност ще пиша пак.
        Още не съм обходил навсякъде, но до колкото рабрах по-голямата част от водата си стои.
        Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
        За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Спомена се че има действащ офис на Еконт там.Ако си спретна едно големичко кашонче с по-горе споменатите неща,и си поема транспорта,като получател,кой да пиша?
          Кмета?
          Червения кръст?
          Кризисен щаб?
          Я ако може някой ,да ми каже.

Коментар

Пращай за червения кръст

A1+

Коментар

И днес включително Еконт возят безплатно до Мизия, но колета трябва да е с размери 50Х50Х50, добре опакован и да съдържа само трайни хранителни продукти или одеала, памперси и подобни, както и да има залепен опис. Даден е следният адрес:

Гр. Мизия, ул. Георги Димитров №25-27
              Пункт за помощи на входа на града от страната на с. Гложене
              Лице за контакт: Гергана Михалчева тел: 0884162900 .
              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
              Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                И днес включително Еконт возят безплатно до Мизия, но колета трябва да е с размери 50Х50Х50, добре опакован и да съдържа само трайни хранителни продукти или одеала, памперси и подобни, както и да има залепен опис. Даден е следният адрес:

Гр. Мизия, ул. Георги Димитров №25-27
                Пункт за помощи на входа на града от страната на с. Гложене
                Лице за контакт: Гергана Михалчева тел: 0884162900 .
                Благодаря.Ценна информация,за мен и за колегите.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                  Да бе, шото некой те заставя да купуваш под дулото на наганта?
                  За мен не е нормално, а последния ми "Нагант" производство 1944г. го разкарах преди много години
                  сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                  dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                    Въпросът беше за приливната вълна. Дадох ти отговор че и без язовир може.
                    И без язовир може, но .... все пак помага .

Коментар

Честно казано не знам какво да напиша и от къде да почна.
                      Нещата от към вода се оправиха, ама тепърва предстои тежка работа, зима се задава, а доста хора са без домове, по-голяма част нямат покъщнина (легла, печки, хладилник и т.н.) Редим се за храна с разни купони (за готвена кухня), от БЧК раздават консерви и продукти за готвене (ориз, леща, боб) но както споменах, няма къде да се готви.
                      Все още се намират доброволци и помагат. Бъхтеш от 6-7 сутринта до 7-8 вечерта.
                      При мен нещата са доста зле, бащината къща е залята и вътре повечето неща не стават. Хладилник фризер и т.н. дали ще тръгнат ... не знам. Другата къща - първия етаж (ресторанта) е мазало, из двора също, една педя е оставало да стигне до втория етаж, та поне там можем да се подслоним, но от ресторанта повече нищо не става. Хранителния магазин и железарията, също бяха във вода и повечето неща са брак. Доходи няма .

Пожарникарите казаха, че тези новите помпи дето помпят 50 кубика в минута, са изпомпали един милион и четиристотин хиляди кубика вода .

Добре поне че за цялата тази трагедия, има само 2 жертви.

Повечето хора са без застраховки . Разчита се на държавна помощ, дано и от ЕС отпуснат нещо, че и инфраструктурата е доста зле. Ако ни оставят на това дередже ще сме някаква клошарска община. Но пък и да отпуснат средства, ще падне крадене. А контрола ще е труден, при все че повечето имат една камара работа по домовете си. Пък за капак сме и един от най-бедните региони.

Ей на малко снимки от нашите обекти

две хладилни камери по 4 кубика

малко строителни материали

вътре в железарията

В на нашите къщата

не знам дали личи, ама подовете се бяха надигнали все едно има труп под тях

Това е в заведението

масите са си плували през целия двор със столовете върху тях

Дървата са на кошарата на комшията и не само там

зад бара е леш

На който му се гледат, има още качени тук http://mohican.snimka.bg/reports/nav...e-mizia.832010 , ама не са всичките. Почват с духането на свещичката за рождения ден на каката Че от тогава се почна с огледите и почистването.

Като последно, който и да е дошъл в града, каза, че такова нещо никъде не е виждал.
                      Това приятели от УКТЦ-то, застрахователи, разни военни, хора дето са били и по Сръбско и въобще имат доста стаж от към бедствия, но като това не са виждали. И всеки е категоричен, че по снимки и от телевизора, няма как да разбереш за какво става дума. А пък на живущите още по-малко знаеш какво им е.
                      Последно редактирано от mohera; 22-08-14, 17:03.
                      Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                      И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                      вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Ужас

От монитора както казваш трудно ма и от малкото видяно аз поне освен едни маси и столове които може да се спасят друго не виждам,дано имаш някаква застраховка и възстановиш поне нещо.

Всичко от нулатаАз не знам дали бих имал смелост и сила да го почна пак това или да си вдигам крушите от там честно казано.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                          ... или да си вдигам крушите от там честно казано.
                          Като си вдигнеш крушите няма да станеш по-богат. Пък и не е от нулата. Предполагам че сградите са здрави. Едно по-внимателно преглеждане ще изкара и други здрави неща. Другари ще помогнат и тн.

Освен това другите наоколо не са в по-цветущо състояние тъй че който отвори кръчмата или железарията пръв - печели. Даже и гвоздеите които продава да са ръждиви, а масите и паниците - очукани.
                          Последно редактирано от Ясен; 22-08-14, 17:36.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            ....

Освен това другите наоколо не са в по-цветущо състояние тъй че който отвори кръчмата или железарията пръв - печели. Даже и гвоздеите които продава да са ръждиви, а масите и паниците - очукани.
                            И като отвори пръв, кой и с какво ще му изкупи ръждивите пирони и очукани паници? Мохера ти дума, че никой няма застраховка. А забогатяването от нещастието на хората обикновено излиза през носа, както и през други отверстия.
                            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                            Из "Златния телец"

Коментар

Аз си мисля други нещо , че скоро иде зима , намокрените згради, надали ще изсъхнат достатъчно до тогава , и от студа май ще се срутят и те . От видяното докато бях там ... не искам да го пиша ... ама ....... за мен това е мъртъв град... много е тъжно .. .....

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                                И като отвори пръв, кой и с какво ще му изкупи ръждивите пирони и очукани паници? Мохера ти дума, че никой няма застраховка. А забогатяването от нещастието на хората обикновено излиза през носа, както и през други отверстия.
                                Хората не са съвсем без пари. Много от тях вземат пенсии, социални, имат спестявания, ще вземат заеми или пък ще им помогнат от по-далече. В момента там основната трагедия е че и с пари не можеш много да направиш.

Не говоря за спекула или изнудване, а просто да си един от първите които са започнали да работят след катастрофата. Така ще ПОМОГНЕШ на околните, освен всичко друго.

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
                                Аз си мисля други нещо , че скоро иде зима , намокрените згради, надали ще изсъхнат достатъчно до тогава , и от студа май ще се срутят и те . От видяното докато бях там ... не искам да го пиша ... ама ....... за мен това е мъртъв град... много е тъжно .. .....
                                Тези които са останали с покриви, ще изсъхнат.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X