Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Град Мизия е под вода, залети са улици, дворове и мазета

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Град Мизия е под вода, залети са улици, дворове и мазета

Малко встрани от темата. Може ли управата на форума да направи кампания за събиране на средства само за най-пострадалите от Бяла Слатина и Мизия, не някакви общи и за Варна и за Бургас. И с парите на тези хора ако трябва да се закупят ел.уреди и там каквото е необходимо. А не да даваме смс-и и те да отиват примерно за строеж на къщи в Варна.

Коментар

Нашето семейство осигурява в гр Мизия и региона над 60 работни места, никой не благоволи да ни предупреди!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image.jpg
Прегледи:1
Размер:76.5 КБ
ID:5603959Натиснете снимката за да я уголемите

Размер:82.4 КБ
ID:5603960Натиснете снимката за да я уголемите

Размер:51.9 КБ
ID:5603961
      Последно редактирано от Plamen Alexandrov; 04-08-14, 22:40. Причина: Форматиране

Коментар

Първоначално публикуван от viperr Преглед на мнение
        Малко встрани от темата. Може ли управата на форума да направи кампания...
        Управата на Форума не прави такива неща. Но ако някой направи нещо такова с добра организация и защита от злоупотреби, може да поиска от Обществения Съвет да го организира и популяризира чрез Форума.

Иначе - БЧК примерно имат отделна сметка за наводненията и доста строга отчетност за какво отиват парите.

Коментар

Първоначално публикуван от plamen chularski Преглед на мнение
          Нашето семейство осигурява в гр Мизия и региона над 60 работни места, никой не благоволи да ни предупреди!
          Съдейки по снимките-имате сериозна база.
          Която е продукт на вашата активност и бизнес умения. Които между другото включват и голяма доза проучване, предвидливост, търсена на информация по всякакъв начин, и т.н.
          Не мисля, че семейството ви не е било в час със задаващата се вода, това противоречи на нормалната логика. Да бяхте някои пройдохи които не ги е еня за утре-разбирам, ама сериозни хора, които са успели да направят такава база да се оплаквате, че не сте предупредени...

Ама все е тая. И да бяхте предупредени какво щяхте да направите? Водата пак ще бъде там, независимо дали сте били предупредени...

Абе, баща ти знае ли, че се оплакваш публично в нета?
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Малко се заиграх с Гугъл Ърт.Интерсени неща се виждат,един язовир "Ботево" със сериозен преливник/бетонни плочи/."Опашката" на язовира стига до съседното село Бързина.Над него има поредица от микроязовирчета."Ботево" според мен е сериозният водоем ,който би могъл да бъде както буфер ,така и източник за "залпово" изпускане/преливане/.Не познавам местността,догадките ми са само от "Гугъл"-а...Натиснете снимката за да я уголемите

Име:QZOWIRI4ETA.jpg
Размер:75.9 КБ
ID:5603965
            Ако се използват пълните възможности на едно нещо, то се счупва!!!
            Пламен Златарев 0888 66 03 18

Коментар

Историйка:

Някъде си започнало наводнение и хората като видяли надигащата се вода, се натоварили на каруците, събрали по-ценните неща, подкарали добитъка и тръгнали към височините. Минали покрай черквата:
              - Попе, качвай се да те водим горе, че тука не се знае...
              - Вървете, вървете, аз ще се помоля, Бог ще ме спаси.
              ... и така втора каруца, трета - извървяло се селото. Водата се надигнала и преместила попа на втория етаж. Доплавала лодка:
              - Попе, ти що си още тука бе, качвай се на лодката да те водим горе че не и се вижда края на тая вода
              - ... Бог ще ме спаси.
              ... още се вдигнала водата, качил се попът на камбанарията. Донесла водата дървен сал с двама човека на него
              - Ей, попе, добре че те видяхме - водата заля сечището, ама вързахме тия трупи с въже и поне сме отгоре, само дето плаваме почти по течението. Качвай се, ще те издържи, ще помогнеш в гребането.
              - Вие си плавайте, Бог ще има грижата за мен...
              ... и когато водата заляла и покрива на камбанарията, попът се обърнал нагоре
              - Господи, забрави ли ме?
              и отгоре прогърмял ядосан глас:
              - Не, не съм. Какъв още транспорт да ти пратя бе, глупако?

Всички медии дъвкаха прогнозата три дни. Ако се знаеше по-отрано, и повече щяха да я дъвчат.

Коментар

Него написах за да се оплаквам, нито да търся някаква помощ. Най малко от хора като теб които дори не знаят на кого пишат. Показах тези снимки за да ви представя деистителноста в нашата държава. Да, наистина предполагах какво ще се случи и взех всички възможни средства да се защитя. През чялата нощ помагах на хората да се евакуират, два дни доставям вода и храна на много бедстващи хора. А ПРОСТО можеше да си седя и да си пиша глупости като КОЛЬО.
                ПС. Отивам да предупредя баща си

Коментар

А някои от вас господа Анализатори, питал ли се е защо Бяла Слатина бе залята в петък около обяд, а реална информация и кадри по всички ТВ имаше чак в събота!

Коментар

Пламене,виж къде ти е регистрацията...
                    предупредено е населението,не бизнеса...
                    Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Кажи ти.

Коментар

Населението бе предупредено с бележки на портите, и то само на улицата до реката!

Коментар

Не изчетох цялата тема но добих престава за какво става въпрос. В общи линии дискутирате какво е станало и защо е станало и какво е трябвало да се направи.
                          Ние от нашият клуб който е само от два джипа (надявам се за сега) решихме да помагаме с каквото можем и тръгнахме веднага след като разбрахме какво е положението. Помогнахме с каквото можахме храна вода носихме пясък дърпахме и извозвахме хора, беше страшна картина на всякъде тъмно и само се чуваше от покривите на най засегнатият район едно "помощ". За две жертви е сигурно но доста хора са в неизвестност. Една баба се беше качила на вторият етаж с теленцето си и знаете ли какво каза, че друго освен това няма и не може да го остави. Много от хората предимно възрастните не искаха да напуснат къщите си не защото циганите ще им откраднат раховеца или кокошките, а защото само това имаха. Снощи към 3 часа вече почнаха да се отводняват улиците и къщите и нивото да намалява. Днес си тръгнахме и макар и на въже с единият джип, което в нашият случай е половината екипаж останахме доволни, че сме помогнали макар и с малко.

Коментар

Първоначално публикуван от Ц. Кръстев Преглед на мнение
                            ... Истинския проблем предстои тепърва, а то е че тия хора вече нямат нищо. А това не са хора които могат еи така от раз да си купят нова покъщина, да не говорим за къщи....
                            Мдааа- ние в градовете имаме всичко спрямо тези хора... Но както "имаме" ти гарантирам, че от тоя форум едва ли ще се намерят и 20 човека които след наводнение/земетресение/паднал метеорит и срутила се къща могат без да си изгубят съня за месеци напред да заявят "Майната му- ще вдигна и ще обзаведа по-хубава къща"...

Да сте живи и здрави и да осигурявате догодина 80 работни места. Но пак да питам- лично кмета ли трябваше да дойте да те информира "Задава се наводнение- организирай се да минимизираш щетите", това ли искаш да се случи
                            Бил съм шеф- викал съм хората зимата да ринем сняг щото след 5 дни халето няма да го открием, бил съм работник- викали са ме да го давам дежурен до помпата за отводняване щото има риск подземните гаражи да се наводнят... Извод- шефа трябва да мисли за много неща, включително и атмосферните условия...

Коментар

Що спорите за глупости? Или не спорите? А просто така...
                              Пламене, сега е момента да покажете какви сте. Щото Вие само можете да помогнете на тия поне, 60 + работника и семеиствата им. Така всички ще разберат, че "държавата", все пак сме ние. Всички. Не тия простаци, дето работят между паветата. Аз не виждам друг начин в момента. А, трудното при Вас предстои....

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                                Като се има предвид спецификата на района.....
                                Вени, спецификата на района е ясна, поне лично за мен - по бащина линия съм от с. Власатица, Врачанско, та знам за каква немотия иде реч. И въпреки всичко....

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                                вещи са съизмерими със смисъла на живота....
                                ..смятам, че няма вещ която да е съизмерима с живота на близките ми.

На никой не му е лесно да ги "заебе" тия неща, щото са късани от залъка, особено в ония край. Ама ако избора ми е тотална щета на бензиновата резачка, циркуляра, гардероба и хладилника или потенциален (дори и минимален) риск за живота на детето ми.... знам ли.

Ти лично кое би избрал ?
                                Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X