Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Град Мизия е под вода, залети са улици, дворове и мазета

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #61
    От: Град Мизия е под вода, залети са улици, дворове и мазета

    Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
    ...Ама ако избора ми е тотална щета на бензиновата резачка, циркуляра, гардероба и хладилника или потенциален (дори и минимален) риск за живота на детето ми.... знам ли.

    Ти лично кое би избрал ?
    Никой не би избрал да застраши живота на детето си. Но в случая не е въобще до този избор. По никакъв начин.

    - За да избереш дали да изложиш на риск живота на детето си първо трябва да си убеден че има риск на който да го изложиш.

    - За да приемеш че има риск, трябва да се убедиш че го има - да повярваш че го има. Понеже цялото ти съзнание негодува и иска риск да няма. Трябва да се убедиш напук на това което ти идва от вътре.

    - Ако липсва и опит/спомен от предишно подобно събитие - именно "дефицита на доверие" подсича взимането на решение което отстрани считаме за логично. При пълна липса на доверие в каквото и да било идващо от "институциите", много трудно ще вземеш на доверие и информацията че си в реална опасност и че трябва да си вдигаш чуковете. Те ония те лъжат за всичко, дори в прогнозата за времето лъжат - защо пък баш сега да им повярваш ?

    - В такъв случай можеш да вземеш подобно решение единствено ако вярваш в стихията. Институциите може да лъжат, стихията не лъже. Ама и в нея не вярват всички. Трябва все пак веднъж да ти е минало през главата. Това си е общочовешко, на човек вътрешно винаги му се иска обявното да се окаже не толкова черно колкото са го обявили.

    В друга ситуация и по други географски ширини "половинка вяра" в институциите и "половинка вяра" в стихията биха оформили "единица" която да те убеди да се махнеш. При нагласа като родната обаче (не коментирам дали е правилна или не) ти трябва "цяла единица" вяра в едно от двете за да се размърдаш.
    Издъних се на Тюринг теста

    Коментар


    • #62
      От: Град Мизия е под вода, залети са улици, дворове и мазета

      Току що се прибрах от там. Ужасно положение, много паднали къщи и още много ще излязат под водата. Има добра организация, но поне следващите 3 дни не може да се възприеме отводняване на къщите. Учуди ме малкия брой полицейски служители, но хората са се организирали и сами се вардят от роми от съседните села. Не повярвах на очите си, че колегите спяха по камионите, бусовете и в лодките. Има страшно много доброволци и помагат на хората кой с каквото може.
      GSM 0877 08 99 19
      Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

      Коментар


      • #63
        От: Град Мизия е под вода, залети са улици, дворове и мазета

        Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
        .....
        И се връщаме на вица на Ясен - две мнения по назад

        Аз съм на 38 (засега), повечето от съзнателния си живот съм го прекарал на таз територия - "земя като една човешка длан", та нямам жив спомен от някакви катастрофични инциденти, които да са ми кодирани в подсъзнанието. Но си спомням си как муахме марули след Чернобил. Та честно казано, като се изтъпанчи некой охранен тип по ТВ-то и ми каже "Нема страшно", почвам да се чувствам леко некомфортно.

        И въпреки всичко гореказано - ако ми звънне на вратата кварталния с печална физиономия - "Глей ся пич, съседните села ги наводни, очаква се и нас скоро да ни залее, ама може и да не ни залее, то божа раута".... Иба ли го, може да съм станал параноик, откакто съм татко - ама ще се изрежа с двеста, в момента в който успея да натоваря домочадието в каляската. С риск чернокраките да ми гепят хладилника.
        Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

        Коментар


        • #64
          От: Град Мизия е под вода, залети са улици, дворове и мазета

          Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
          С риск чернокраките да ми гепят хладилника.

          Да гепят,рискове на живото предаване.
          Тук половината град горя преди 6-7 години,после малко ни спряха тока за около 35 часа та никой не можеше бензин да си купи,магазини затворени,банки,пари кеш нямат,закьсали по магистралите и ги заебаваха как си е в средата на платното,половината блок тук или пари нямаше или вода и храна за децата или батерии и газ за готвене или.............. та купона беше пред нас.

          Преди месец малко се наводниха някои кварталчета,после пьк горя пак та като ходих да заредя бащата се налагаше да спирам под светофара да видя какво свети,че от дим не се скиваше.

          Да продьлжавам ли?Цунамито от Чили или онова от Япония???Дали сьм си нарамвал хладилника и дали сьм мислил какво става с двете коли които не са с инструмент в тях и пьлен резервоар?

          Нагласата е криво нагласена,всеки чака на дьржавата и после сьщата тя му е крива.Ни полицай чакам ни линейка ни пожарна ни паяк,нищо никой не ми иска тук да имам,а колата е пьлна с какво ли не.Ако е единичен проблема става,ще дойдат и ще ме изгасят,но ако вода залее града дали точно за мен някой ще се сети след 15 минути?

          Не говоря за стари хора които трудно се движат,а за случаи каквито бяха описани - сина и отишьл да я вземе,а тя си пази кокошките,а после дьржавата виновна.

          И да,лесно ми е на мен,трудно ще изнеса 30 килограма раница та си имам вьже за теглене,ще си я влача по тревата.При вас там каква е разликата?Кокошките???Разбирам да е скьсало дига както беше в онова село преди година или 2,но тук се знае и се е знаело.И може да не сьм наясно за кой Северозапад говорим,може и идея да нямам кьде е Габровница и да забравя от кьде знам,може.............ма раница 20 литра си е раница 20 литра.


          Да питам ако някой знае - колко хора или какьв % са се изнесли преди да дойде водата?За да си направим сметка за какво си говорим.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

          Коментар


          • #65
            От: Град Мизия е под вода, залети са улици, дворове и мазета

            Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
            Да гепят,рискове на живото предаване.
            .........
            Шефче има една основна разлика от двете страни на океана При вас всеки се застрахова , и това е нормално . Обаче когато възникне застрахователно събитие му се плаща и точка, а тук ако си застрахован и си получиш парите , то тогава си най-щастливия човек на света .
            Та доверието, това е ключовата дума.
            Аз също се чудя , как някой ще постави живота си на риск, заради някакви предмети , обаче аз все още минавам за млад , здрав ( макар и оглушаващ) и знам , че няма да умра от глад , дори и на улицата , в гората и където и да съм , обаче възрастни хора с 200 лева пенсийка , имащи 3 кокошки и една овца ..... сигурно разсъждават по друг начин.

            Пак питам , ще се организираме ли да правим нещо от форума и има ли нужда то това , или само ще си плякаме по копчетата ?
            Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
            За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

            A1+

            Коментар


            • #66
              От: Град Мизия е под вода, залети са улици, дворове и мазета

              Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
              ...
              Нагласата е криво нагласена,всеки чака на дьржавата
              Обяснявам:
              Комунизмът е религия. В нея държавата (тя и партия) е бог. Така бяха възпитани хората, пък и наместниците на този бог по места (партийните) бяха доста ефективни и поддържаха жива вярата. Още повече че говорим за масово възрастни хора, на които пенсийката (т.е. всичко ценно) им е от държавата. Демокрацията за тях доведе само това че наказанията за богохулство изчезнаха, ама устройството на света се запази.

              И после, нали пак говорим за възрастни хора, каквито ние тук не сме. Те са по-склонни да поемат странни рискове и това си е природно заложено и е много от преди да сме станали хора. Като си стар, не ти остава много и определено не най-приятната и полезната част от живота. Всеки си има неща за които би си рискувал живота, но на младини те са големи и значими. На стари години човек е склонен и на много по-смотани сделки със съдбата - защото от своя страна залага по-малко. Точно на тази база са и телефонните измами (с катастрофирал роднина или с много изгодна сделка). И някои други работи, за които се чудим на старите.

              Та предлагам да не плюем толкова по хората. Работа на близките е да кажат на старата баба да се вдига оттам, полицията насила няма да я изкара. Сега има и телефони - когато работят де.

              Коментар


              • #67
                От: Град Мизия е под вода, залети са улици, дворове и мазета

                Прав си Ясене.

                Коментар


                • #68
                  От: Град Мизия е под вода, залети са улици, дворове и мазета

                  Ясене аз за това не споря,а го давам като причина защо някои стават част от проблема без да решат нищо положително в една такава ситуация.И на мен не ми е приятно да чуя от майка си Ти си ненормален бе........като вляза с шут у тях и им кажа Изнасяме се.......ма на,случвало ми се е.Е не ми се е налагало да я чакам да се натоварят повече от 15 минути като в това число слагам и нейната майка набор преди войната.Застраховки тук от моите един няма,оставам си с раничката и каквото събере багажник или 2 та и тоя номер с При вас е лесно не ми минава на мен поне.

                  някои трябва да разберат,че много по-лесно за тях самите както и за всички други е да се изнесат като идва вода,огън или рязани Калашници вместо да стават част от проблема,а после да ревът,че държавата им е виновна.Без значение от коя страна на кой океан е държавата.Никой не плюя,разбирането е криво та криво според мен поне.Тук съм събирал 6 семейства защото им спрял тока и няма с какво децата да си хранят,5 куци лева в джоба кеш няма,10 кила вода му липсват,а резервоара му на резерва и то не защото няма пари.Кривото си е криво.

                  И свиркайте ако ще се събира по нещо та да се включим с каквото можем.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

                  Коментар


                  • #69
                    От: Град Мизия е под вода, залети са улици, дворове и мазета

                    Откакто се появи темата си мисля, дали да пиша.
                    Просто, единствения човек, без да го познавам, от нашия форум, на който в профила пишеше "Мизия" е mohera.
                    Явно, не му е до писане, но се питам как е?!
                    Life is too short to drive dull cars!

                    Fight global warming !
                    ... turn on your A/С !

                    Коментар


                    • #70
                      От: Град Мизия е под вода, залети са улици, дворове и мазета

                      А аз продьлжавам да се чудя колко човека вьобще са се изнесли след като са предупредени даже и с бележки по вратите?
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

                      Коментар


                      • #71
                        От: Град Мизия е под вода, залети са улици, дворове и мазета

                        Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                        А аз продьлжавам да се чудя колко човека вьобще са се изнесли след като са предупредени даже и с бележки по вратите?
                        Без да знам отговора предполагам, че нито един.
                        много автомати-слаби резултати!

                        Коментар


                        • #72
                          От: Град Мизия е под вода, залети са улици, дворове и мазета

                          А аз се чудя само за мен ли проблема не е евакуацията, а това което предстои от другата седмица?
                          И има ли някой тела ни Мохера? Редно е да звъннем... Мисля

                          Коментар


                          • #73
                            От: Град Мизия е под вода, залети са улици, дворове и мазета

                            Аз в петък заминавам с червения кръст там.
                            Получили са повикване , аз съм член в доброволческия отряд към БЧК , след като общинския не ме искаха ...
                            Ако имам възможност , ще дам информация от място.
                            Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                            За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

                            A1+

                            Коментар


                            • #74
                              От: Град Мизия е под вода, залети са улици, дворове и мазета

                              Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнение
                              Откакто се появи темата си мисля, дали да пиша.
                              Просто, единствения човек, без да го познавам, от нашия форум, на който в профила пишеше "Мизия" е mohera.
                              Явно, не му е до писане, но се питам как е?!
                              Имайки предвид комуникациите там в момента ,и да иска ще е трудно да пише.

                              Коментар


                              • #75
                                От: Град Мизия е под вода, залети са улици, дворове и мазета

                                Част от очевидците, преживели наводнението, описват приливна вълна от няколко метра. В първите медийни репортажи също споменаваха вълна. Чудя се - как се получава вълна от валеж само?
                                Стискам палци за мохера и моля кибиците да понатискат малко спирачки по надолнището. Кой и защо е отказал да се евакуира няма да разберете от захаросаните репортажи.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X