Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Град Мизия е под вода, залети са улици, дворове и мазета

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Град Мизия е под вода, залети са улици, дворове и мазета

Е явно за ония хора там аргумента държи.
    When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
      Вени урагана Катрина помниш ли го?Сьщата работа,виждат го,предупреждават ги ма мисленето за кожата го няма,пазят ценности разни пък после висяха по покривите с дни
      Сигурно не е много по темата, но има един много показателен виц.
      В щатите се скъсва язовирна стена. Тръгва вълна която след два часа ще стигне до едно градче. Местния свещеник си копаел в градината. По радиото предупредили всичко живо да се изнася. Свещеника си продължил работа. Минал комшията натоварил домочадието и го поканил да се качи. Свещеника казал "Аз съм Божи човек, мен Господ ще ме спаси". Последен минал шерифа и той го подканил да се спасява. На него свещеника отговорил същото.
      Дошла вълната и попо се удавил. Явил се на небето и започнал да хленчи. Тогава Господ кипнал: "Абе ти какво искаш? Пратих ти съобщение по радиото, ти не го послуша. След това пратих комшията с превоз и при него не се качи. Накрая пратих шерифа да те изгони, ти пак не рачи. Какво повече да направя?"
      сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
      dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Защото толкова им е акъла и на мен това не може да ми се случи.......е те за т'ва така.

Предупредени са от дни и от дни са знаели какво се иска от тях.
        ...циганите влизат във всяка празна къща колега и разграбват всичко,купувано с лишения.Това е най-бедния район в Европейския съюз,по техни данни....а и предупреждението никой не го е чул...освен мин. на вътр.работи.Никой не е предупредил никого...по медиите говорят само глупости,Мизия е на 30 мин. от мен.Много язовири преляха,но никой не го спомена...Водата мина през Бяла Слатина,където живея и ....остави това....Натиснете снимката за да я уголемите

Име:002.jpg
Прегледи:1
Размер:125.8 КБ
ID:5603762Натиснете снимката за да я уголемите

Име:019.jpg
Размер:126.7 КБ
ID:5603764Натиснете снимката за да я уголемите

Име:036.jpg
Размер:156.0 КБ
ID:5603765Натиснете снимката за да я уголемите

Име:043.jpg
Размер:98.8 КБ
ID:5603767Натиснете снимката за да я уголемите

Име:004.jpg
Размер:120.0 КБ
ID:5603768Натиснете снимката за да я уголемите

Име:037.jpg
Размер:142.0 КБ
ID:5603769Натиснете снимката за да я уголемите

Име:042.jpg
Размер:142.7 КБ
ID:5603770Натиснете снимката за да я уголемите

Име:060.jpg
Прегледи:2
Размер:153.7 КБ
ID:5603771Натиснете снимката за да я уголемите

Име:056.jpg
Размер:128.4 КБ
ID:5603772Натиснете снимката за да я уголемите

Име:034.jpg
Размер:156.0 КБ
ID:5603773Натиснете снимката за да я уголемите

Име:089.jpg
Размер:181.7 КБ
ID:5603774Натиснете снимката за да я уголемите

Име:079.jpg
Размер:229.9 КБ
ID:5603775Натиснете снимката за да я уголемите

Име:111.jpg
Размер:115.8 КБ
ID:5603776Натиснете снимката за да я уголемите

Име:121.jpg
Размер:154.0 КБ
ID:5603777Натиснете снимката за да я уголемите

Име:105.jpg
Размер:125.3 КБ
ID:5603778Натиснете снимката за да я уголемите

Име:128.jpg
Размер:229.5 КБ
ID:5603779Натиснете снимката за да я уголемите

Име:125.jpg
Размер:205.5 КБ
ID:5603780Натиснете снимката за да я уголемите

Име:112.jpg
Размер:212.0 КБ
ID:5603781
        Последно редактирано от profesionalista; 03-08-14, 22:37.
        HUSGVARNA 630 SMR
        PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:062.jpg
Размер:138.3 КБ
ID:5603783Натиснете снимката за да я уголемите

Име:023.jpg
Размер:92.5 КБ
ID:5603784Натиснете снимката за да я уголемите

Име:027.jpg
Размер:160.1 КБ
ID:5603785Натиснете снимката за да я уголемите

Име:018.jpg
Размер:133.5 КБ
ID:5603786Натиснете снимката за да я уголемите

Име:054.jpg
Размер:88.9 КБ
ID:5603787Натиснете снимката за да я уголемите

Име:050.jpg
Размер:121.0 КБ
ID:5603788Натиснете снимката за да я уголемите

Име:052.jpg
Размер:145.5 КБ
ID:5603789Натиснете снимката за да я уголемите

Име:069.jpg
Размер:200.9 КБ
ID:5603790Натиснете снимката за да я уголемите

Име:045.jpg
Размер:131.8 КБ
ID:5603791Натиснете снимката за да я уголемите

Име:065.jpg
Размер:217.8 КБ
ID:5603792Натиснете снимката за да я уголемите

Име:095.jpg
Размер:207.9 КБ
ID:5603793Натиснете снимката за да я уголемите

Име:113.jpg
Размер:218.5 КБ
ID:5603794Натиснете снимката за да я уголемите

Име:114.jpg
Размер:232.2 КБ
ID:5603795
          HUSGVARNA 630 SMR
          PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Мизия са има няма 3000 човека. 1800 не работят... Верно е бедни са и къщичките им са всичко. Ма като го завлече водата какво ? По-добре да умре ли ? А и са между две реки Скът дето ги дави се влзиа в Огоста а от там в Дунава... Само дето Огоста е пълна и водата няма къде да се махне, достатъчно бързо. В Бяла Слатина вече се оттича окончателно, обаче продължава да си налива на към хората в Мизия. Дано по скоро да се махна водата от тях. Нема сила де може да спре водата. Да дават ДМС МИЗИЯ и да събираме пари за къщи на хората.

Коментар

Въпрос - преди колко дни беше това в Бяла Слатина???
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Въпрос - преди колко дни беше това в Бяла Слатина???
                В Бяла Слатина водата започна да излиза от коритото на река Скът в петък след обяд към 15 часа.
                ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

... Бьг Аут раница нали знаеш какво е?Моята едва я нося
                  Мислех си същото, докато гледах по бтв как възрастни хора се вайкаха, че нямали дрехи и лекарства, и упрекваха властта, че не се грижи... Как е възможно, след като се знае от дни за евентуални наводнения, дори хронично болни, да не си приготвят по една раница с документи, дрехи и лекарства?...
                  ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Който живее с нагласата че някой на някого е длъжен - има проблем!На предупрежденията - никаква реакция на самосъхранение!Вчера четох някаква жалейка на един индивид.Казва че тръгнал от София да прибере 80 годишната си майка - тоест приемаме че е около 50-60 годишен - по скоро 55.Отишъл в Мизия и видял 5-10см вода на улицата.Паркирал си колата пред къщата и седял половин ден с майка си и чакал факс от всевишния.В един момент след 12-15 часа водата се вдигнала до метър и нещо а после и до втория етаж.Този човек се жалва че звънял 100 пъти на 112 и никой не дошъл.Били обещани пожарни,лодки,спасители от плажа и господинът ги чакал.В заключение - държавата не работела.Ми как да работи като има такъв материал ?Хем отишъл да вземе майка си, хем не я взел.Вместо да прибере човека и да се евакуира - той чака.Идиотизъм във висша форма.Който както иска да го нарича - за мен е това.Не е зле всеки при високи води да се сеща първо за максимата че спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се.
                    BMW X6

Коментар

Първоначално публикуван от profesionalista Преглед на мнение
                      ...циганите влизат във всяка празна къща колега и разграбват всичко,купувано с лишения......а и предупреждението никой не го е чул....Никой не е предупредил никого...Водата мина през Бяла Слатина,където живея и ....остави това....
                      Много съжалявам, че в тая грозна ситуация трябва да го кажа, ама пишеш пълни простотии. А и какво предупреждение им трябва когато реката вече е наводнила територии- трябва кмета лично да отиде при всеки да го моли да се евакуира ли А и щеше да е добре циганите да плъзнат по къщите- щяха да ги вадят от наводнените мази и срутени къщи... След 10-на дни...

Освен ако не се скъса язовирна стена реката дава достатъчно информация и време за реакция. Не става само да се оправдаваме с държавата "Не ни предупредиха, не направиха това или онова..." (че все има за какво да са виновни не споря)- има елементарна логика която трябва да се следва. Аз като видя, че се задава дъжд затварям прозорците за да не влиза вода в стаята. Логично е когато у комшиите става наводнение да се готвя да го посрещна- ще прибера документите, ще преместя суджука от мазата на тавана, ще кача скъпата техника на горния етаж, ще дебна ситуацията и когато аз реша за опасно се изнасям, няма нужда някой да ми казва. Майната му на имот, техника, стока и т.н.- за да се възползвам от имуществото си трябва първо да съм жив. Не е нормално при цялото развитие на нещата да се спасяват стотици хора от пожарна и доброволци след наводнението- 95% от хората трябваше да се евакуират сами към високите части на града...

ПС: Имам селска къща- дворът граничи с реката която там тече тихо и кротко по дъното на естествено дере дълбоко 6+ метра и широко долу 7-8 метра, горе над 20м., може и над 25м. да е. Реката рядко е по-дълбока от 1 метър там. Юни месец заради много дъждове това дере се напълни и логично един хубав ден реката влезе в двора ми. Изненадах ли се- НЕ, подготвен ли бях- ДА, за първи път ли е- ДА, тая река не е преливала от 70 години. Това важеше и за хората в следващото село по течението, (вероятно и за по-следващото)- вижда се как за 4-5 дни реката многократно увеличава обема си, няма как да те изненада просто.

Коментар

Колега е бил в Мизия в събота - сподели, че водата се е качвала доста бързо. На пазара имало подготовка за панаир или друг празник - набързо прибрали люлки и т.н. Колегата като видял накъде отиват нещата, 'щурмувал' с тойотката (корола) една 20-30 сантиметрова локва на пътя и напуснал района.
                        Местното население се сърдило, че не са пробити дигите откъм Дунав, защото видимо водата се връщала назад от дигите - зад дигите имало ниви с доста ниско ниво на водата.

А аз в събота и неделя минавах през Гъбаре (Кнежа-Бяла слатина пътя бе затворен, и според полицаите водата била над 1м).
                        Водата в тези села се бе оттекла, и ако не бяха шланговете от почти всяка къща, а и тук-таме 'езерата' покрай пътя - едва ли би могъл да кажеш, че е било бедствие.. Стига да не се загледаш по склоновете наоколо и да видиш докъде е намачкана тревата от водата - срещу природата не се рита....
                        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от mstef Преглед на мнение
                          Много съжалявам, че в тая грозна ситуация трябва да го кажа, ама пишеш пълни простотии. А и какво предупреждение им трябва когато реката вече е наводнила територии- трябва кмета лично да отиде при всеки да го моли да се евакуира ли А и щеше да е добре циганите да плъзнат по къщите- щяха да ги вадят от наводнените мази и срутени къщи... След 10-на дни...

Освен ако не се скъса язовирна стена реката дава достатъчно информация и време за реакция. Не става само да се оправдаваме с държавата "Не ни предупредиха, не направиха това или онова..." (че все има за какво да са виновни не споря)- има елементарна логика която трябва да се следва. Аз като видя, че се задава дъжд затварям прозорците за да не влиза вода в стаята. Логично е когато у комшиите става наводнение да се готвя да го посрещна- ще прибера документите, ще преместя суджука от мазата на тавана, ще кача скъпата техника на горния етаж, ще дебна ситуацията и когато аз реша за опасно се изнасям, няма нужда някой да ми казва. Майната му на имот, техника, стока и т.н.- за да се възползвам от имуществото си трябва първо да съм жив. Не е нормално при цялото развитие на нещата да се спасяват стотици хора от пожарна и доброволци след наводнението- 95% от хората трябваше да се евакуират сами към високите части на града...

ПС: Имам селска къща- дворът граничи с реката която там тече тихо и кротко по дъното на естествено дере дълбоко 6+ метра и широко долу 7-8 метра, горе над 20м., може и над 25м. да е. Реката рядко е по-дълбока от 1 метър там. Юни месец заради много дъждове това дере се напълни и логично един хубав ден реката влезе в двора ми. Изненадах ли се- НЕ, подготвен ли бях- ДА, за първи път ли е- ДА, тая река не е преливала от 70 години. Това важеше и за хората в следващото село по течението, (вероятно и за по-следващото)- вижда се как за 4-5 дни реката многократно увеличава обема си, няма как да те изненада просто.
                          Естествено!
                          Който е ходил в Мизия е наясно, че там водата няма как да се спре.
                          Какво да направи държавата, да спре дъжда или с гигантска помпа да изтегли стихийната вода?
                          Между другото това не е първото наводнение в Мизия и хората би трябвало да си имат "обица на ухото".
                          сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                          dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Ами - обеца - просто още един повод да мрънкат!
                            Не че няма какво да се направи, ма е превенция, не след кат се обърне каруцата.
                            Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Аз само ще вметна, че фонд "Бедствия и аварии", е една от най-крупните схеми за източване на бюджета от край време. Една проверка, под чий контрол (ресорни министерства, местна власт...) е бил този фонд през последните двайсетина години, може да стимулира много интересни въпроси, чиито отговори биха обяснили и сегашната ситуация...

Коментар

Първоначално публикуван от ceko45
                                А защо скапаната държава не предприеме мерки за отвеждане на водата настрани от населените места, като знае от 3 дни. Шибана миризлива държава. На никой не му пука за хората, за обикновения човек, всичко да е за негова сметка. Сега кой от шибаните управници ще плати напълно щетите?
                                Ти като можеш да правиш чудеса защо не се кандидатираш за кмет или нещо подобно,явно на иния чудесата на са им много по специалноста.............

Дьржавата та дьржавата,е на и тая дьржава тук не спря Катрина и ураганчето дето шибна Ню Йорк и 'ко пра'им,ЕЕЕЕЕмигрираме на Луната ли???А малко по-сериозно - виждаш,че водата идва и понеже имаш само 2 суджука оставаш да си ги пазиш пьк после звьнял на 112.Е па звьни колко искаш,то пак като не плуваш.

Е и това лято тук горя малко - влизат куките,от тая до тая палма се изнасяте,вади помпата и застава на крьстовището,до 2 часа да те няма.Това за телетата,умните вече се бяха спретнали и бяха задрьстили всички паркинги с кафета,ресторанти и кенефи по тях,палатков лагер един вид.Ма не искам............гори за да светиш.Ако дьржавата има вина то това е - не ги е наритала да се разкарат от там ма направо ми е чудно тогава пьк какьв вой щеше да бьде за двата суджука.
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X