Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Куфар За Края На Света" или как се подготвят хората за апокалипсиса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: "Куфар За Края На Света" или как се подготвят хората за апокалипсиса

Лично предпочитам бърза достойна смърт пред месеци или година глад и агония (оцеляване = отлагане на неизбежното) при някакъв свръх апокалипсис.

Коментар

мене пък по скоро ми допада - да вярно че за българската действителност изглежда странно - то дори и сериозната литература по въпроса приведена към българското положение изглежда странно. Ако някой мисли че е по подготвен от тях може да сподели какво е направил по въпроса.
      When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
        Истината е тук и сега, затова яж, пий и .... тия 4 неща (последното 2 пъти).
        Първоначално публикуван от Jam Преглед на мнение
        Лично предпочитам бърза достойна смърт пред месеци или година глад и агония (оцеляване = отлагане на неизбежното) при някакъв свръх апокалипсис.
        Вие и двамата не се вписвате в бизнеса с параноята. Иначе от откъслечните неща които гледах ме подкара на смях на доста места. Между другото явно бизнеса с параноята е печеливш и определени хора подържат огъня. Преди беше големият страшен източен блок и се строяха противоатомни укрития. Сега актуален е краят на света и ...ако случайно е разминем идват естествено извънземните.
        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Аз мисля , че е много елементарно да се присмиваме отстрани.Нас ни има,защото някога,някой прародител е имал дух,агонизирайки, да намери начин и оцелее било то срещу саблезъб тигър,вражеско племе или в някоя от безбройните войни и бедствия.Сигурно ще да е било по-лесно, достойно да предаде богу дух, без да се напъва.
          Природата ни е вградила инстинкти за самосъхранение,но колкото повече напредваме с еволюцията,толкова се опитваме да ги загърбим надменно.
          Дали конкретните американци подхождат по най-разумният начин е под голям въпрос,но имат поне някаква нагласа,а на нас ни е супертрудно да приготвим и една аварийна раница .

Коментар

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
            Аз мисля , че е много елементарно да се присмиваме отстрани.
            Е как няма да се присмивам на човек който вярва че някякви индианци могат да определят точната дата на краят на света? Че стреляйки с малоколибрено оръжие по крепоста от контейнери вярва че е силно неуязвим и ред още наивни изцепки. Имаме си тук тема по въпроса и да не пренасяме дебата в тази но има доста и добре подготвени хора за кризисни ситуации и тук, без да ги тресе параноята.
            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от БИЖО БИЖЕВ Преглед на мнение
              Този филм просто показва колко са им промити мозъците на американците. Сега знам че се чете и от хора живеещи в Америка но я да си сложат ръка на сърцето и да кажат честно дали не им промиват мозъците!
              Малко в страни от темата но даваха по БТВ преди две сутрини за един професор, простете не му знам името...та човека сподели че бил на конференция в Италия където имало хора от сой, занимаващи се със "СЕТИ" Та човека сподели, че на конференцията било споделено за подготвен план от американска страна за симулирано нападение от извънземни същества, с цел да започне развитието на програмата за междузвезни войни (като им гледам филмите по Холивуд удобрението да се заробят да плащат и за това и изглежда напълно реално ) Явно са видели че работи още от Пърл Харбърт и си ги шашкат ей така превантивно....
              И аз гледах същото. Само, че за промити български мозъци. И пак по БТВ. Предаването се казваше "вечерни новини". Там една говорителка, простете, не и знам името, показваше как едни заблудени, оцеляваха въпреки многогодишните опити на заблуждаващите ги, да ги затрият. Оцеляващите твърдо вярваха, че плана на ония, работи в тяхна полза. Плана пък, бил замислен по времето на нападението над Пърл Харбър. Въведен като цяла програма малко след това и действащ до сега. Няма конференции, само партийни събрания. И нападението идвало от Запад. И те се заробили да плащат и заблудено със стъклен поглед вярват! Явно са ви видели, че работи още от Пърл Харбър и си ви шашкат ей така, превантивно.

Какво съвпадение, почти еднаква ситуация! Разликата беше, че нямаше извънземни. Само наши...

Колега, много филми гледаш...
              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Не че нещо, ама и аз вчера го засякох така на заден фон това предаване. Та си казах, че и от малкото останали телевизионни канали са тръгнали към канализацията , не че и ТВ гледам много много.

Скоро очаквайте подобни със зомбита, с какво да ги третираме и как да ги колим
                Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Аз не знам защо някои толкова се впрягат, това е просто телевизионно предаване или ако щете телевизионно шоу (в българският смисъл на словосъчетанието). Аз като го гледам от сърце се забавлявам, весело е, на моменти смешно, но преди всичко забавно.
                  Интересно ми е че почти всички имат ясна представа (и то доста точна) какво мислят останалите за тях. Хоби като всяко друго - ако не си вътре в него не можеш да го разбереш.
                  А и за пълен библейски или майски апокалипсис никои не говори, един го е страх от вулкан друг от финансова криза (обезценяване на доларите които има и затова ги превръща в запаси), трети от рязка промяна на магнитното поле на планетата, четвърти от електромагнитен импулс и т.н. .

Коментар

А що вместо да плюете не предложите как вие бихте го направили... примерно ей така виждате грешката и изкоментирвате как бихте го направили вие за да я няма тая грешка ... Ей така като на игра. Може пък да се посмеем и на нашите идеи
                    Lyubomir T. Marchev / LZ1DUV
                    A POS
                    0885600200
                    За момента пасажер

Коментар

Първоначално публикуван от duvi Преглед на мнение
                      Може пък да се посмеем и на нашите идеи
                      Може се посмеете ако първо ги разберете, иначе няма как да са смешни

А за да оцелееш не ти трябва нищо, освен умствена нагласа. Веднъж писах вече за циганите. Тех що нищо не може да ги неоцелее, м?
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                        Може се посмеете ако първо ги разберете, иначе няма как да са смешни

А за да оцелееш не ти трябва нищо, освен умствена нагласа. Веднъж писах вече за циганите. Тех що нищо не може да ги неоцелее, м?
                        Много съм съгласен за умствената нагласа ! А за разбирането... всеки сам си избира какво и как да го прави. Избират си сценарий и се готвят. Няма как да си готов за всичко.. наскоро прочетох една нова книжка написана от един пич от Ню Йорк Таймс ... много ми хареса как мисли писателя един вид си избра неговия път ..
                        Lyubomir T. Marchev / LZ1DUV
                        A POS
                        0885600200
                        За момента пасажер

Коментар

О, да пътища много, свят шарен. Тва е готиното на действителността.
                          Просто обаче да се мисли, че с количествено натрупване на материални неща ще се оцелее при катастрофа е меко казано глупавичко.
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Най- много ми хареса онзи "тревопасния".

Повечето "оцеляващи" са откровено смешни. Поне мацката тренираше здраво, но пък пикапа и имаше гориво само за 480 км, което е нищо за Щатските мащаби.

Все пак това предаване е по полезно за аудиторията отколкото турските сапунки.
                            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Мен ме впечатли факта, че всички тези хора, които даваха в това предаване притежаваха оръжие, разнасяха си го свободно насам-натам и си гърмяха по разни кутии, ламарини от автомобили и т.н. Не познавам щатските закони, но в България при само едно от тези провинения и ти е заминало разрешителното за оръжие.
                              Друго, което прави впечетление са многото излишни килца на участниците и явно разплутата плът, което ясно демонстрира неправилното им хранене и като цяло нездравословния им начин на живот ... Според мен повечето от тях скоро ще се псоминат от сърдечно-съдови заболявания и няма да дочакат края на света, закойто се готвят

Коментар

О, да! Силно впечатлен българин съм! Особено от бащата, дето за 43 минути "избяга" с джипа от града до поляна извън града, със закачената каравана и с двете си момчета... О, да! И после извадиха едни карабини и почна луда стрелба по жълти и червени балони (жълтите са "добрите", червените - "лошите" балони)...
                                ООоооо, дааааа! После таткото от гъзария/тъпотия/умения си простреля палеца и понеже беше МАЧУ, супермен, "цивилвн тюлен" (такъв, дето не е бил на служба, но се изживява), "рамбо", "командо" и прочие хардкор, корав , bad-ass и прочие безсмъртно копеле... припадна пред камерата от гледката на разбридания пръст...

Няма такъв промит филм! Една серия ми сига за цял живот, да разбера колко съм обречен и че ми се види края от: падане на астереоид, изригване на вулкан, извънземни, финансова криза (не че 20 години не живеем в перманентна криза).. и кво ли не, и кво ли не....

Първоначално публикуван от duvi Преглед на мнение
                                А що вместо да плюете не предложите как вие бихте го направили... примерно ей така виждате грешката и изкоментирвате как бихте го направили вие за да я няма тая грешка ... Ей така като на игра. Може пък да се посмеем и на нашите идеи

Без малко да се втурна в Пени/МЕТРО/Лидл.. и да си купя консерви "Копърка в доматен сос" на промоция по 97 стинки и да си ги закопая в градината....
                                Също като ходя по почивки, мисля си заравям пиене тук-там (подобно на оня американски чичка), не за друго, ама поне да ползвам транспорта, че "нормата" ми е 2 литра ракия като "санитарен минимум" за седмица...
                                Публикувайте отговор

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X