Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Куфар За Края На Света" или как се подготвят хората за апокалипсиса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: "Куфар За Края На Света" или как се подготвят хората за апокалипсиса

Първоначално публикуван от duvi Преглед на мнение
    С или без пуснати ток вода и парно ?
    Без разбира се. И говорим само за панелни жилища, тея дето са къщи/вили с животни и дърва НЕ може. Заключваме ви в една панелка и кой колкото изкара .
    Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
    И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
    вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Първоначално публикуван от mohera Преглед на мнение
      Без разбира се. И говорим само за панелни жилища, тея дето са къщи/вили с животни и дърва НЕ може. Заключваме ви в една панелка и кой колкото изкара .
      Тва е идея ... дайте да намерим една панелка да земем някви провизии и да го пуснем под наем за хора дето искат се тестват ... 1 седмица без ток, течаща вода, парно, телефони, интернети. Само квото има по долапа и хладилника... преди да се развали ... може и с камера да снимаме и после риалити )
      Lyubomir T. Marchev / LZ1DUV
      A POS
      0885600200
      За момента пасажер

Коментар

......... преди да се развали ... може и с камера да снимаме и после риалити )
        Тц, тая пазарна ниша е препълнена.
        За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Тва е идея ... дайте да намерим една панелка да земем някви провизии и да го пуснем под наем за хора дето искат се тестват ... 1 седмица без ток, течаща вода, парно, телефони, интернети. Само квото има по долапа и хладилника... преди да се развали ... може и с камера да снимаме и после риалити )
          Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
          Тц, тая пазарна ниша е препълнена.
          Няк'в "Сървайвъл Брадър" ще се заформи.

Едно време хората са се готвили за зимата и са събирали провизии, просто така е било. Не си се препъвал в молове и хипермаркети на всеки метър-два . Сега това се явява излишно. Хипермаркета ще е един общ хладилник и кой/и се докопа и какво вземе (ма без бой нема да е , то и сега се млатят на промоции като не виждали) Та така, ситуацията е далеч по-различна.

Виж ако оставим черната (ли беше ) Златка с една дойна овца и някоя и друга бала слама, е по-вероятно след няколко дена да ги заварим и двете да пасат .
          Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
          И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
          вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Определено обаче хора дето не знаят какво да правят и какво да пазаруват ще овехнат затворени в апартамент за 1 седмица. Първо ще им се получи проблема с WC-то ако не пуснеш водата на втория ден миризмата ще те кара да се побъркаш. Ако си напълнил хладилника с неща дето е трайно само на хладилник ще си останеш без него. Ако не си се запасил с вода същата работа. Никой ли не е навит да се тества
            A POS
            0885600200
            За момента пасажер

Коментар

"Заключването в панелка" поставя и едно странични питане: пода с или без паркет/ламинат е? Мебели има ли?
              Разказаха ми за един сиромах, дето миналата зима, големия студ... такъв зор видел и така го било стегнало безпаричието, че се наложило да изпотроши и изгори мебели и паркета от жилището...
              Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Календжиев Преглед на мнение
                ...Ето наскоро имаше реална ситуация при тях с урагана Санди...
                Мястото на това Санди изобщо не е в тема подобна на тази. За източното крайбрежие на Северна Америка, ураганите са съвсем равностойно явление на 30-50см сняг през Януари, обилни дъждове през Май и жеги през Август - тук. Единственото по-особено в случая беше това, че стигна доста на север, но че това ще започне да се случва се предвижда вече от години, а този конкретно беше сигурно и точно прогнозиран минимум десетина дни предварително. Условието, наш Гоблин да не разбере какъв превратен катаклизъм е преживял се явява едно стекче вода, което така, или иначе си имал. Тоест, нормалното регулярно ежеседмично пазаруване от Метро, осигурява безгрижното игнориране на проблема.
                Комуто и това е свръх капацитета - е свободен да ходи да стреля с "флоберка" по шарени балони в прерията...

пп
                За абсолютно обичайният начин на живот, по което и да е съответно време, е тотално неуместно да се говори като за оцеляване - както и да ни изглежда всичко от нашата съвременна гледна точка. А това, че някой се ужасява от перспективата да изкара една седмица без ток и течаща вода, си е проблем - вярно. Но единствено за съответния индивид...
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Имам въпроси. Какво е зима? И за какво служи парното?
                  Половината време като бачкам, я карам с ток произведен от ветрови генератор и соларен панел. Редовно изкарваме по няколко седмици на една диодна крушка. За хладилник ток няма. Добра машинка за вода може да ми прави достатъчно за пиене от ветровия и соларите. И платнища за събиране на дъждовна вода имаме. Риболовните принадлежности са задължителни. И риба има. И изкарвам с месеци. Само ми свършва крема за слънце много бързо.
                  Съветвам всички, които ги гони параноята, да се преместят на топличко и да се научат да карат ветроходни лодки...
                  https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                    ....... Само ми свършва крема за слънце много бързо.
                    Съветвам всички, които ги гони параноята, да се преместят на топличко и да се научат да карат ветроходни лодки...
                    Трябва да трупаш запаси .... от зехтин или олио. Мисля че става и за риба и за кожа . И изобщо вие от профилигата е по-добре да не се обаждате тука. Това си е тема за лаици .
                    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Имам въпроси. Какво е зима? И за какво служи парното?
                      Половината време като бачкам, я карам с ток произведен от ветрови генератор и соларен панел. Редовно изкарваме по няколко седмици на една диодна крушка. За хладилник ток няма. Добра машинка за вода може да ми прави достатъчно за пиене от ветровия и соларите. И платнища за събиране на дъждовна вода имаме. Риболовните принадлежности са задължителни. И риба има. И изкарвам с месеци. Само ми свършва крема за слънце много бързо.
                      Твоето си е истинско оцеляване каквото и да си говорим но си имаш своите джаджи за оцеляване. Идеята беше затворен в апартамента без ток вода и тн .. само на припаси ... ако има такива. Аз почвам да търся апартамент .. определено .. ще сложа 4-5 камери и го пускам на "примоция" хората да се тестват колко ще изкарат
                      A POS
                      0885600200
                      За момента пасажер

Коментар

Като гледам - много хора си мислят, че ако се затрият и ще дойде края на света. Пък той, светът, не щеш ли - май не споделя това мнение. От хилядолетия поне така изглежда да е а и е надживял оцеляващите. Та, ако ми позволите, трупайте в куфарите спомени - или ще ви потрябват (може и на тези след вас), или ще направят края по-приемлив.
                        Като малък ми разказваха приказки в тъмното до печката преди да заспя. Някои ги запомних и после аз съм ги разказвал. Надявам се да са запомнили нещо.

Коментар

Твоето си е истинско оцеляване каквото и да си говорим но си имаш своите джаджи за оцеляване. Идеята беше затворен в апартамента без ток вода и тн .. само на припаси ... ако има такива. Аз почвам да търся апартамент .. определено .. ще сложа 4-5 камери и го пускам на "примоция" хората да се тестват колко ще изкарат
                          А, никакво оцеляване не е. До нагласа е, дупе знае 2 и 200. И както каза някой- оцеляването е в главата. Ето ти пример:
                          Караме си това лято към Хавай. Слънце пече, ловим риба, живота прекрасен... И чуваме самолет на бреговата охрана търси някой. Ние сме на 400 мили от Хавай, "бедстващата" лодка на 83 мили от нас. Историята е дълга, но с 2 думи- след 2 месеца самотно плаване, свършва храната /2 седмици ядял само летящи риби, които намирал на палубата сутрин/, започва да свършва и водата. Като стига до последните 2 ллитра зеленясaла вода, хваща радиото и "Mayday, Mayday"... Итиваме там и очакваме да видим грозна картинка. Намираме една спретната лодка. Не гледайте зеленясълото по борда, получава се като си бил дълго в морето. Другото му е наред. Е не се е бръснал няколко седмици ама това не се брои. Загледайте се- надувната лодка си стои обърната на рубката отгоре. Платната са скaтани, нито една кофа няма на палубата, никакви риболовни принадлежности...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0067.jpg
Прегледи:1
Размер:175.9 КБ
ID:5433040

Риба наоколо колкото искаш, по тропиците вали порой 3 пъти на ден. И на всичкото това, сядаш и чакаш?! Идеше ми да му тeгля една майна! Той си мисли, че като дойдем и ще му решим проблемите. На ви една снимка от втората вечер като го теглихме на буксир. Ние сме поне 20 пъти по-тежки от него. На вълна той отзад е като пран чорап. Като го довлякохме до Хавай си беше глътнал езика. Ами вземи направи нещо бе, седиш и чакаш! Кого и какво чакаш по средата? Та не е и до оборудване- иска се и малко мислене. Съвсем малко...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0060.jpg
Прегледи:2
Размер:28.7 КБ
ID:5433041
                          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                            ...
                            Като малък ми разказваха приказки в тъмното до печката преди да заспя....
                            Само да попитам.... без лоши чувства...

Докато ти разказваха приказки.. гладен ли беше? /било е топло по условие/
                            От колко дни?
                            Освен с разказващия приказката, имал ли си контакт с други в близките ден, два, три...?
                            Имаше ли болни около теб? Заразно ли беше?
                            По-нагоре в темата има и други варианти.

За да не се обърка някой, не съм "параноик-сървайвалист".
                            Живея си живота, семейството ми също, но всички имаме и "едно наум", което вече е влизало в употреба.
                            Последно редактирано от rumbata; 06-12-12, 21:24. Причина: редакция

Коментар

Ето ти пример...
                              За съжаление , боя който сте му спестили на поляка ще му изиграе лоша шега.
                              Не си е взел поука.

Ясно е, че оцеляването е само в главата.

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
                                ...
                                Как гладен, бре? Всяка сутрин попара от сухар и чай с малко захар да не ставам нервен от много, на обяд - доматена супа и за вечеря филийка със сладко или лютеница. Болни, баща ми казваше, че няма - имало само недоволни. Умрели нямаше - били уморени и просто са решили да си починат. Странно, но досег имах само с такива като мен, които бяха слушали същите приказки.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X