Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ха познайте магнитуда!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Ха познайте магнитуда!

И аз усещах бдителност и тревожност известно време и пърхане в дишането рано сутрин - От Два дена карам колело - по-интензивно - не знам дали е от умората или от друсането по паветата на моменти - но спя по- добре и не мисля за трусове често ... Вече и центрофугата на съседката не дразни повече от преди ..

П.П. Във Ф.Б. Бяха се психирали че сме под въздействие на HAАRP - Вероятноста да имаме нещо толкова ценно че да ни прилагат такива хватки не е много голяма - но все пак теоретически - възможно ли е освен земетръса да има и още нещо?
    Последно редактирано от iai-bg; 04-06-12, 12:06.
    Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Ако ще е от HAARP много трябва избирателно да е адресирано... Имайки предвид, личното ми състояние, както и това на неколцина люде, живеещи в разни райони на Столицата, всичко си ни е наред... Единственото което всява тревожност у мен, е че за голямо съжаление, прогнозите ми за хората, състоянието, реакциите, подготвеността и резултатите винаги ми излизат верни в най-песимистичната версия... Но тази ми тревожност, е от преди земетресението, та и тя не е следствие на HAARP... но пък се задълбочава...
      VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнение
        И аз усещах бдителност и тревожност известно време и пърхане в дишането рано сутрин - От Два дена карам колело - по-интензивно - не знам дали е от умората или от друсането по паветата на моменти - но спя по- добре и не мисля за трусове често ... Вече и центрофугата на съседката не дразни повече от преди ..
        Ей, нямате ли си гаджета да разтоварвате. Ако земетресението в кревата е системно, на разни случайни трусове кой ще обръща внимание
        Show must go on!
        LZ1VES

Коментар

Истерията по HAARP надмина очакванията ми. С любезното съдействие на Стефан се опитахме да разкажем малко повече за този митичен HAARP, та дано се поуспокоят хората.
          HAARP – новият виновник за всичко

www.offnews.bg

Коментар

И на мен ми се струва, че в следствие на повече свободно време много хора започнаха да се самодиагностицират със сериозни разстройства
            Дела трябват, а не думи.

Коментар

П.П. Във Ф.Б. Бяха се психирали че сме под въздействие на HAАRP - Вероятноста да имаме нещо толкова ценно че да ни прилагат такива хватки не е много голяма - но все пак теоретически - възможно ли е освен земетръса да има и още нещо?
              Да, масова психоза. Аз труса не го отчетах за проблемен, не можаха и от кревата да ме вдигнат, само мучах дето за 3-4 по рихтер няма да се надигам... Но след всичко изчетено тук, почнаха да ми се причувстват трусове...

Коментар

Първоначално публикуван от Владимир Йончев Преглед на мнение
                Истерията по HAARP надмина очакванията ми. С любезното съдействие на Стефан се опитахме да разкажем малко повече за този митичен HAARP, та дано се поуспокоят хората.
                HAARP – новият виновник за всичко
                Благодаря много ! Жалко е, че учените се занимават с развенчаване на слухове , вместо с наука, но ако това помогне на стадото да кротне, се надявам да не е напразно - губенето на време.
                Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Сега да ви раскажа какво днеска имаше при нас тука, в Сибир. В 22:01 по местного време, демек преди два часа, леееко се раздрънкали висюлки на полюлея. След две минути спряха ВСИЧКИТЕ канали на телевизията и дежурният по МЧС по Красноярският Край прочете съобщение, че в Тъва имало в 22:01 трус със сила 5,9 по Рихтер. В Красноярск то се осещало като 2,5 степена и че няма никаква опасността за хора.
                  Направо се гордея от бърза и грамотна реакция на сегашните ни власти.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                    В 22:01 по местного време, демек преди два часа, леееко се раздрънкали висюлки на полюлея. След две минути спряха ВСИЧКИТЕ канали на телевизията и дежурният по МЧС по Красноярският Край прочете съобщение, че в Тъва имало в 22:01 трус със сила 5,9 по Рихтер. В Красноярск то се осещало като 2,5 степена и че няма никаква опасността за хора.
                    Определено е смислено да се направи така. Но това предполага много, много неща направени преди това.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                      Сега да ви раскажа какво днеска имаше при нас тука, в Сибир. В 22:01 по местного време, демек преди два часа, леееко се раздрънкали висюлки на полюлея. След две минути спряха ВСИЧКИТЕ канали на телевизията и дежурният по МЧС по Красноярският Край прочете съобщение, че в Тъва имало в 22:01 трус със сила 5,9 по Рихтер. В Красноярск то се осещало като 2,5 степена и че няма никаква опасността за хора.
                      Направо се гордея от бърза и грамотна реакция на сегашните ни власти.
                      Браво, точно така трябва да действа администрацията! То, че Путин стяга държавата се вижда и отвън с невъоръжено око....
                      А къде се намира Тъва?(много странно име, за първи път го чувам)
                      Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                        Браво, точно така трябва да действа администрацията! То, че Путин стяга държавата се вижда и отвън с невъоръжено око....
                        А къде се намира Тъва?(много странно име, за първи път го чувам)
                        http://bg.wikipedia.org/wiki/Тува

П.П.може ида бъркам де!
                        LZ1ZAH

Коментар

Не сте сбъркали, тя е, просто самоназвание на тази автономна република е Тъва.

Коментар

Прави впечатление продължителността на живота - 56.4 год. средно. Защо?
                            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Във връзка със споровете тук,и мненията на някои колеги за доброто ни строителство, след земетръса:

Днес излезе оценка за земетресението от 22.05.от проф. д-р инж. Петър Сотиров.Не я намирам в електронен вид , затова съвсем синтезирано ще препиша основните изводи:

....максималното ускорение на хоризонталните компоненти на регистрирани акселерограми в София е 0,04g.Изчислителното ускорение е 0.27g.Това означава че при максимално земетресение/според картата/ въздействието върху конструкцийте може да бъде 7 пъти по-голямо от измереното на 22.05.С други думи, нямаме основание да правим заключение,че дадена конструктивна система е издържала сеизмичния тест.
                              ....За да запазим своя живот и живота на близките си при бъдещи земетресения,трябва да спазваме някои основни правила...:
                              -новите сгради задължително да се изпълняват с конструктивен проект,......даже и когато се строят с ограничени средства.
                              -да се използват качествени материали и да се изпълняват от професионалисти......

Източник:"Строителство ГРАДЪТ"/11-17,06,2012

Цитирах горното , за да не се пишат празни приказки през розов мироглед и то от хора, претендиращи за строители. Всъщност ,логичното поведение е , всеки собственик и ползвател на сграда е да прецени /или потърси съдействие при нужда/ с какво всъщност разполага,защитен ли е в предвидимата степен и трябва ли нещо да предприеме.
                              Това в най-належаща степен се отнася според мен, за къщите, чийто подпокривни нива нямат грам стоманобетон .Покривите си лежат на тухли и са особено уязвими както на земетръс ,така и на вятър.Имаше през годините случаи на хвръкнали цели покривни конструкции.

Коментар

Демек изгледа, който виждам като се прибирам всяка вечер в къщи показан на снимките по-долу не би трябвало да го има...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Puknatina_1.jpg
Прегледи:1
Размер:154.6 КБ
ID:5383245Натиснете снимката за да я уголемите

Име:puknatina_3_1.jpg
Размер:42.2 КБ
ID:5383246Натиснете снимката за да я уголемите

Име:puknatina_2.jpg
Размер:86.4 КБ
ID:5383247

Това са пукнатини които ги има от тавана до мазето на 4-етажната кооперация в която живея...
                                От другата страна на стената е същото... Пукнатините са 2 на разтояние около метър една от друга.
                                Гледайки това не ми се мисли какво би станало при 7 пъти по мощен трус...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X