Обява

Свий
Няма добавени обяви.

помощ за руско мачете Тайга.....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: помощ за руско мачете Тайга.....

От къде и колко го взе колега

Коментар

54 лева а координати ще ти пратя на лично защото не съм сигурен дали няма да се тълкува като реклама. ако модератор разреши ще го постна и тук адреса на склада на вносителите на Фискарс.цялата тази информация благодарение на Zzlatev !
      п.с. ха сорри ама си млад потребител и не мога да ти пиша. обади ми се 0898 804030 тони или скайп bordbg
      висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от Немезис Преглед на мнение
        Ще изкажа и аз мойто скромно мнение.С течение на годините аз съм си набавил две които не ги заменям за нищо.Но те вече не се произвеждат доста деситилетия.Но много добро мачете става от стара "жага" ако знаете какво е.Голям трион с който са рязали двама души от оно време.Има по-тънки и по дебели такива.Виждал съм направено добро е.
        Ето едно правено,въпреки че е старичка темата,от съветскигатер-трион с дебелина 2,2мм.Отсича суха ела с Ф10-15см по-лесно отколкото брадва!Тежи 600грама.

http://img443.imageshack.us/img443/9668/1011234.jpg

http://img9.imageshack.us/img9/2217/1011243a.jpg

Коментар

Първоначално публикуван от misho60 Преглед на мнение
          Ето едно правено,въпреки че е старичка темата,от съветскигатер-трион с дебелина 2,2мм.Отсича суха ела с Ф10-15см по-лесно отколкото брадва!Тежи 600грама.

http://img443.imageshack.us/img443/9668/1011234.jpg

http://img9.imageshack.us/img9/2217/1011243a.jpg
          Да.Така е.Върши много добра работа.

Коментар

Здравейте,извинявам се за спама/като оправдание само това че колегата се е оборудвал вече/,но ми се стори тук най-подходящо да попитам.
            Харесах си едно мачете на Трамонтина,но ми изглежда по-тъничко от неговите събратя и ме притеснява да не би още след един -два удара в гората да вземе да се подбие.Успокоява ме донякъде мисълта ,че цената му е двойно по-висока от тази на повечето мачетета на Трамонтина,но...за съжаление в България по-високата цена НЕ винаги критерий за по-добро качество.Та въпроса ми е ползвал ли е някой от вас въпросното мачете и какви са отзивите?
            Ето го и него.....
            Прикачени файлове
            NISSAN FOREVER
            -----------------------------------------------------------------------------
            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Лично мое мнение че колкото е по-тънко (естествено в границите на разумното)толкова по -добре сече храсти,клони,лиани и все други тънки растения..А това му е основната функция все пак.

Коментар

Първоначално публикуван от Немезис Преглед на мнение
                Лично мое мнение че колкото е по-тънко (естествено в границите на разумното)толкова по -добре сече храсти,клони,лиани и все други тънки растения..А това му е основната функция все пак.
                На същото мнение съм,но все пак ако материала не е качествен....
                За това питам дали някой има преки наблюдения над този модел специално....
                NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                  На същото мнение съм,но все пак ако материала не е качествен....
                  За това питам дали някой има преки наблюдения над този модел специално....
                  Този модел специално е по-скъп заради канията и лъскавия вид, иначе е същия като останалите на Трамонтина. А тази фирма е добра. Бразилци са, а там се ползват редовно и по предназначение мачетета. Аз бих предпочел друг техен модел, но щом този ти харесва, взимай, ще ти върши работа. Това, което Немезис ти е казал, е напълно вярно, мачетето не трябва да е дебело, тънкото острие от карбонова, ( ръждясваща ) стомана е правилното.
                  LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                  www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                    Този модел специално е по-скъп заради канията и лъскавия вид, иначе е същия като останалите на Трамонтина. А тази фирма е добра. Бразилци са, а там се ползват редовно и по предназначение мачетета. Аз бих предпочел друг техен модел, но щом този ти харесва, взимай, ще ти върши работа. Това, което Немезис ти е казал, е напълно вярно, мачетето не трябва да е дебело, тънкото острие от карбонова, ( ръждясваща ) стомана е правилното.
                    Злати, не съм бил в Бразилия и не съм сякъл тяхните храсталаци... но за нашите условия моето желязо ми върши идеална работа.... Малко тежичко (735гр.), но ми е удобно. Мисля си, че масата в горния край дава силата, необходима за по-лесно отсичане... Тънкото и леко острие иска повече удари...
                    Прикачени файлове
                    Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

А ти закой модел казваш ,че го предпочиташ....може пък и аз да не съм видял всичко от това което се предлага на Трамонтина.....???
                      NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от gadeff Преглед на мнение
                        Злати, не съм бил в Бразилия и не съм сякъл тяхните храсталаци... но за нашите условия моето желязо ми върши идеална работа.... Малко тежичко (735гр.), но ми е удобно. Мисля си, че масата в горния край дава силата, необходима за по-лесно отсичане... Тънкото и леко острие иска повече удари...

....тънкото острие когато е с нужната дължина и правилно изнесен център на тежест сече по-добре от по късото и дебело,а и по-малко изморява!Имам подобно на показаното от колегата и отдавна съм го оставил да си почива.

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                          А ти закой модел казваш ,че го предпочиташ....може пък и аз да не съм видял всичко от това което се предлага на Трамонтина.....???
                          Това, с навитата медна тел на дръжката според мен е най-удачно от техните модели.

Или другото, по-късо, пак със светла дървена дръжка без медна тел. Човек техничар си, ще измайсториш кания. Няма смисъл да даваш пари за лъскаво и нашарено острие, което дори е по-нефункционално.
                          Иначе тънкото острие с правилната извивка му е майката. Ето снимка на любимото ми Окапи №1, което си донесох навремето от Мозамбик, да илюстрирам какво имам впредвид( най вдясно).

Радо, твоето късо и тежко мачете е добро за клони, но я го пробай на жилави диви и тънки лози, при Вас ги има бая.
                          Последно редактирано от zzlatev; 16-05-10, 23:01.
                          LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                          www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от gadeff Преглед на мнение
                            Не е така.Важен е и ъгълът на удара.С едно от моите (подобно е на дясното)то ми е под ръка за снимки.Спокойно с един удар сека суров дъбов клон Ф 35-40мм.Лявото е доста по-дебело и тежко,би трябвало да сече по-добре и по-дебели с един удар.Да ама не.
                            Прикачени файлове

Коментар

а ей този нож какъв е,и може ли по-добра снимка!

http://img24.imageshack.us/img24/5796/pic001002.jpg

и колко е дебело окапито?

Коментар

Това, с навитата медна тел на дръжката според мен е най-удачно от техните модели.

Или другото, по-късо, пак със светла дървена дръжка без медна тел. Човек техничар си, ще измайсториш кания. Няма смисъл да даваш пари за лъскаво и нашарено острие, което дори е по-нефункционално.
                                Иначе тънкото острие с правилната извивка му е майката. Ето снимка на любимото ми Окапи №1, което си донесох навремето от Мозамбик, да илюстрирам какво имам впредвид( най вдясно).

Радо, твоето късо и тежко мачете е добро за клони, но я го пробай на жилави диви и тънки лози, при Вас ги има бая.
                                Наистина ми харесва мачетето(става въпрос за най дясното)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X