Обява

Свий
Няма добавени обяви.

помощ за руско мачете Тайга.....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: помощ за руско мачете Тайга.....

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
    Стига да го открия ще ти го пратя безплатно...
    За такава работа, ще дойда до Добрич, да почерпя!
    Последно редактирано от giorgio; 02-10-09, 20:44.
    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

докато си говорим тук (мерси на всички) най накрая го измислих (всъщност намерих из нета идеята) в случая е използвано гербер но те са си едно и също със фискарс (а тях ги има даже в практикер). както всичко добро идеята е елементарна но аз лично не се бях сетил. според хората е идеално и за ''ровене'' в тази му форма. въпреки че ако на някой му се намери тази тайга съм навит да я купя така или иначе.пак мерси на всички. ето и снимки. тия дни тичам до практикер ;-) и започвам да оформям ;-) те фискарса са си яки колкото малка брадва ;-). как не съм се сетил........
      Прикачени файлове
      висете отпуснато

Коментар

http://images.yandex.ru/yandsearch?p...jpg&rpt=simage

http://images.yandex.ru/yandsearch?p...gif&rpt=simage

http://www.vikingknives.ru/catalog/nokss/noks/13.htm

http://images.yandex.ru/yandsearch?p...jpg&rpt=simage

Коментар

Нещото от първият линк е страхотно полезен инструмент.Имам подобно .
          http://www.knifecenter.com/kc_new/st...l.html?s=ONSP8
          О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Руското е по-богато.
            Освен с дървена дръжка, има модификация с шнур на два ката. Уж било по-удобно, но се размотава. Как се връзва правилно - дявол знае.

Коментар

мм руските са екстра ама не мога да си намеря тук....;-( за това исках помощ....
              висете отпуснато

Коментар

Апропо, под какъв ъгъл се заточва мачето? И до каква степен то трябва да е остро?

Коментар

ами 45 градуса си е ок. ама ако ще кълцаш и некое по-дебело дръвце (като мен) гледам да не е много изтънено че веднага се наранява. е перфектни неща няма де ;-). ама търсим и опитваме къде с успех къде с разочарование ;-).
                  висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                    Апропо, под какъв ъгъл се заточва мачето? И до каква степен то трябва да е остро?
                    хи, хи...

на тоя въпрос отговор точен няма

преди време запитах..

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...EE%F7%E5%ED%E5

е...

престанах да си мисля за това, престанах да ги точа мачететата...

вълка е цял, агнето е сито...

успех!

Коментар

ха, е как не ги точиш... по някой път из къпинака ги точим по два пъти на ден..... че то една от идеите им е да се точат много..... само дето си имам един ''гид'' дет сичко точи перфектно пък и 'се с него съм из гората та той не ми дава вече и веригите на резачката да си давам на друго място въпреки че вилата ми е във ''дърводобивен'' район и тук майстори на точенето доста. а добре наточено мачете е като затоплен нож за маслото за храсталака ма па дръвцата са му като камъни... та защо да няма заточване, има ама леко съобразено според целта, вида на трипа или градинарската работа.....;-). много стари точилари казват ''дай ще ти го наточа като лопата'' и като ми го върнат издържат доста без много бързо да се затъпяват... ама това си е разправия за мен че при тия многоуважавани от мен хора времето е някак си на други обороти..... като им дам наесен ножа на косачката некъде към пролетта е готов, но как е готов... респект за майсторлъка им! хем реже хем като тресне камък и не подбива лесно.... абе тайни на занаята явно.....
                      пък аз от 4 години избегах от София като съм си в Бг и от ''оффроудаджия'' се трансформирах и във човек наистина живеещ сред и уважаващ природата..... та се уча...... е старая се де къде успешно къде не ама кой ли се е родил научен ;-)
                      Последно редактирано от Tony33; 02-10-09, 23:35.
                      висете отпуснато

Коментар

За 350 рубли, кво му плащаш?: http://dom-shop.ru/products_pictures/CIMG6923.jpg

http://dom-shop.ru/index.php?productID=666

Коментар

ха сега помагайте пак моля. ходих до практикер (дружба) ама нямаха мачете фискарс (отдавна го нямали и никой не можа да ми каже кога ще има). та моля ако някой някъде е виждал скоро или види някъде из София да сподели. благодаря. ей не ми ''връзва'' с тия мачетета напоследък (както споделих по-напред подарих си и трамонтината и колд стиила и едно друго дето имах некво такова с надпис дизайн в япония (хахах) което ми вършеше неква работа де) та си викам като няма фискарс ше си зема едно такова има ''гербер гатор'' да го пробвам че ми е интересно.... пробвам да си поръчам в сайта им ги има а като тръгна да плащам ми казва ''изчерпано'' (ей не се научиха да си ъпдейтват инфото тия наще сайтове (нема да споменавам фирма). та не мога и фискарс да намеря онлайн в наш сайт де. а отвън не си струва че му е ниска цената и трее се плаща за доставка и става една...... та помагайте моля. извинете, че ви тормозя с мойте глупости. благодаря Ви!
                          висете отпуснато

Коментар

е писал съм за фискарс..... ;-)
                            висете отпуснато

Коментар

Още един универсален инструмент, ама няма брадва.
                              http://www.isd-bg.com/product.php?product=918

Коментар

най-накрая се сдобих със едно мачете Фискарс (голямо благодаря на колегата Zzlatev за подсказката къде да намеря!!!) и го ''развалих'' според думите на много хора :-). аз съм доста доволен от крайния резултат. пробвах го вече и наистина съм впечатлен (въпреки че от Фискарс винаги се очаква най-доброто. но за пореден път съм приятно изненадан от тях.наистина са си Фирма с голямо Ф). освен със малки клони се справя със доста по дебели такива и то със лекота (малката брадвичка вече става излишна за носене). след ''интервенцията'' която му спретнах единствения недостатък е че не може ''да придърпва'' клончета вече. но за сметка на това може да се ''рови'' доста успешно и е доста по-компактно.като цяло съм наистина удоволетворен. поствам и снимки (всъщност незнам колко има смисъл де защото не се отличава от първообраза който бях поствал някъде по-напред откъдето ''откраднах'' идеята, ама все пак това си е мойто творение :-). снимката на оригинала я 'зех от нета де 'щот не снимах преди да го резна. хм сега се сещам,че забравих да питам дали имат мек калъф от кордура със велкро.... (''навън'' се продават ама пак са рядкост). ако не-направа на някакъв по-удобен калъф, омотаване на дръжката с някакво въже и хайде в гората......
                                Прикачени файлове
                                Последно редактирано от Tony33; 05-11-09, 00:07.
                                висете отпуснато

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X