Обява

Свий
Няма добавени обяви.

помощ за руско мачете Тайга.....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: помощ за руско мачете Тайга.....

Всъщност единствено с кукрито (или кукри-мачете) би могло криво-ляво първо да се копае и после да се секат дърва. При него двете неща стават с различни части на острието. Ама писа вече, че не искаш кукри... Няма угодия
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Поради нещастно стечение на обстоятелствата се сдобих с такъв универсален инструмент който по първи впечатления се трансформира в брадва, трион и лопатка и върви с кожен кобур за колан. Произхода му е СССР, но снимки най-рано утре.
      Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

чакам с нетърпение и мнение като го опиташ.
        иначе мерси за всички съвети и даже се замислям за някое кукри или някоя добра но по-компактна лопатка след повечето съвети. е човек се учи докато е жив. пък и е удоволствие като има откого да черпиш допълнителни знания. благодаря ;-)
        висете отпуснато

Коментар

Едно предложение и от мен с уговорката, че не знам дали изобщо става за нещо.Просто ми се видя подходящо.
          http://sokol.bg/show/category/13/item/285

Коментар

мерси доста интересно е.... ще го проверя.
            висете отпуснато

Коментар

С тази дебелина за мачете със сигурност не става. Всичко над 2 мм вече е нож, с всички произтичащи от това предимства и недостатъци. Дебелото острие не може да сече треви, папрати, тънки клонки и храсти, коприва и т.н.
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Мачетето е за сечене.Трябва да е тънко.За цепене и копаене си има брадви и лопати.

Коментар

Първоначално публикуван от Myyy Преглед на мнение
                  Поради нещастно стечение на обстоятелствата се сдобих с такъв универсален инструмент който по първи впечатления се трансформира в брадва, трион и лопатка и върви с кожен кобур за колан. Произхода му е СССР, но снимки най-рано утре.
                  Ако знаеш от колко време издирвам подобно нещо... Всъщност имам част от комплекта, но ми липсва лопатката. Брадвичката и триона вършат работа - пробвано многократно. На състезанието, на Събора в Приморско, с този инструмент се поддържаше трасето (подостряха се и се набиваха счупените колчета).
                  За съжаление, отдавна у нас не се намират тези комплекти...
                  Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                  Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                    Ако знаеш от колко време издирвам подобно нещо... Всъщност имам част от комплекта, но ми липсва лопатката. Брадвичката и триона вършат работа - пробвано многократно. На състезанието, на Събора в Приморско, с този инструмент се поддържаше трасето (подостряха се и се набиваха счупените колчета).
                    За съжаление, отдавна у нас не се намират тези комплекти...
                    Ако е това,за което си мисля,возя си едно в багажника.Преди години баща ми донесе две,от тогавашният СССР.На втория комплект му се такова мамата от употреба,и то съвсем не по предназначение.
                    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Обещаните снимки
                      Прикачени файлове
                      Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Сега като видях снимките и разбрах за какво иде реч.Имам почти същият инструмент от около 16-17години.Стои и ръждясва в гаража защото за друго не става.Този може да е по-качествен, но като го гледам...?
                        Продават се всякакви мини(къмпинг) лопатки,брадвички,чудисни сгъваеми триончета и т.н.Със сигурност ще вършат повече работа и по-трудно ще се счупят.

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
                          Сега като видях снимките и разбрах за какво иде реч.Имам почти същият инструмент от около 16-17години.Стои и ръждясва в гаража защото за друго не става....
                          С удоволствие бих го купил. Само кажи цена.

Коментар

Мой приятел имаше такъв комбиниран инструмент. Не знам дали не става за нищо, но със сигурност е много далече от истинската брадвичка, шанцова лопатка, трион и т.н. Аз лично не бих си похарчил парите за такова нещо...
                            Only after the last tree has been cut down,
                            Only after the last river has been poisoned,
                            Only after the last fish has been caught,
                            Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Съдейки по формата на брадвичката, тези комплекти са произведени в различно време, или в различни заводи (сравнявам с моя, в който лопатката се е загубила). Вероятно има разлика в качеството на изработка, а нищо чудно и в материала... Ползвам брадвичката и триона от няколко години, повече от доволен съм. По-рядко съм го ползвал вместо чук и длето, но върши работа и в това си предназначение. Единствено за лопатката нямам впечатления.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                                С удоволствие бих го купил. Само кажи цена.
                                Стига да го открия ще ти го пратя безплатно.Сутринта видях само накрайника(брадвичката) в гаража.Дано да не съм изхвърлил останалото.
                                При моя комплект брадвичката и лопатката се закрепваха за дръжката с нещо като съчма, която беше захваната към триона.Спомням си, че при работа често изпадваха и се наложи леко да "сплесна" тръбата, за да влизат по-плътно.
                                Ако утре го намеря ще кача снимки.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X