Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Моят нож
Свий
X
-
От: Моят нож
Това е супер яко! Точно за такъв някакъв си мечтая напоследък. Може ли малко повече инфо?Първоначално публикуван от huko Преглед на мнениеНожът, който най- често ми е в ръката и празнува на Лазаров ден. Този, който кара материята да забрави физиката "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
Gabriel Garcia Mаrquez
Коментар
-
Ето един линк за разглеждане. Иначе, дамаск от неръждавейка от двете страни на сърце от изумително тънка VG-10. Като режеш хартия с него издава оня звук от самурайските филми
. Не се мие в чинимиялна. Иска си да го измиеш, подсушиш и прибереш след всяко рязане, но пък приготвянето на салата е забаление с него.
Този конкретно е доста дългичък и не може да се ползва с популярните дъски за рязане, трябва си му по- голяма.Зима иде
Коментар
-
Точно по тая VG-10 съм се запалил. А и моята дъска е колкото тезгях широка. Откъде се купува това нещо?Първоначално публикуван от huko Преглед на мнениеЕто един линк за разглеждане. Иначе, дамаск от неръждавейка от двете страни на сърце от изумително тънка VG-10. Като режеш хартия с него издава оня звук от самурайските филми
. Не се мие в чинимиялна. Иска си да го измиеш, подсушиш и прибереш след всяко рязане, но пък приготвянето на салата е забаление с него.
Този конкретно е доста дългичък и не може да се ползва с популярните дъски за рязане, трябва си му по- голяма."The only regret I will have in dying is if it is not for love."
Gabriel Garcia Mаrquez
Коментар
-
Имам една кухненска серия на Opinel с дървени дръжки и в описанието на всеки нож пишеше "strongly recomended" да се мият в "dishwashing machine". Вече една година - никакви грижи. Не са и кой знае какви пари.Първоначално публикуван от Тодоров009 (Войводата) Преглед на мнениеМоже би, най-вероятно, сигурно си запознат, дето машина за миене на ножове не се употреблява.
Абе иначе и аз съм метнал оче на един от тези , ама пък от Япония досега не съм поръчвал и затова малко се моткам...Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...
Коментар
-
Ето една снимка на "брат му" да не тръгне мълва, че съм вегетарианец
Този е направен по същия начин, но сърцето му е Cobalt M.V. Steel. Нямам идея каква е тази стомана, но кара и мъртвото месо да настръхва.Зима иде
Коментар
-
Кобалтовата стомана не се ли ползва за ножове на стругове?!? Това точил ли си го и с какво се точи?!?Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение...
Този е направен по същия начин, но сърцето му е Cobalt M.V. Steel. Нямам идея каква е тази стомана, но кара и мъртвото месо да настръхва.Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...
Коментар
-
Не съм го точил още, но му е време вече. Имам камъни на шаптън, най- грубия е 500, ако не става ще го метна първо на wicked edge-а, да го изправя с грубите и нещо такова ще е...
Иначе, ако не се лъжа и Fallkniven минаха от VG-10 на някаква кобалтова стомана за повечето си остриета.Зима иде
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 7 потребители онлайн. 0 потребители и 7 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар