Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Менли - резултат от анализа

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    От: Менли - резултат от анализа

    Приказката не е за ножове. Отдавна е отвъд.

    Приказката е за това че в темата лъсват епизоди на катастрофално непознаване на границите и най-вече - рамките на взаимоотношенията Клиент / Продавач.

    От това непознаване идва едно патетично люшкане в посока "Мрън !", което в крайна сметка се изразява в поведение което последно наблюдавам при малката - проблем > искане > рев > намиране на решение > излагане на решението, след което излагане на решението (което решава проблема) тя се замисля, намръщва се и обявява "НЕ !!! Аз ще ПЛАЧА !!!"

    Само че тя още няма четири годинки и при нея се води нормален етап. А тук се водим по-големи, и се очаква тоя етап да сме го прескочили.

    Взаимоотношенията Клиент / Продавач са нормални социално взаимоотношения и като такива са доволно рамкирани от години, десетилетия и векове. Продавачът е отговорен за доставка и предаване на стока с предварително уговорени, описани и дефинирани параметри в ръцете на клиента, както и за гаранционното и обслужване при неотговаряне на договорените параметри, в разумни срокове и при разумни условия.

    Продавачът не е, и не може да бъде отговорен за субективните очаквания на клиента, за разочарованията му, за загубата му на вяра в светлото бъдеще нито за това че в момента в който острието се е счупило клиента е загубил вяра в човечеството и съответно си е набил кучето. Това са неща извън неговия контрол.

    Продавачът също не може да плаща за предишни неприятни премеждия на клиента с други продавачи. Това отново са неща които са проблем на клиента и над които той няма контрол.

    Следва...
    Последно редактирано от Goblin; 03-06-15, 16:00.
    Издъних се на Тюринг теста

    Коментар


    • #47
      От: Менли - резултат от анализа

      Сега - по темата...

      Всеки организиран интернет форум е интернет сила. Споделеното в него се чете от много, и помага за създаването на мнение у мнозина.

      Не съм участвал в поръчката. За фирмата чувам за пръв път от форума.

      - Предвид случилото се до сега, считам решението предложено от фирмата Менли за справяне с възникналия проблем за оптимално добро решение в рамките на физически възможното и в рамките на разумно допустимото при нормалните взаимоотношения доставчик / клиент.

      - Във връзка с горното - ще считам по-нататъшните ХВЪРЧАЩИ ОПЛАКВАНИЯ НА ОБЩО ОСНОВАНИЕ (в тази или другите свързани теми) за груб и целенасочен опит от страна на публикуващите ги да използват силата която дава форумната платформа за злепоставяне на фирмата на общо основание. Подобни изблици ще бъдат модерирани.

      Под "Хвърчащи оплаквания на общо основание" се разбират общи оплаквания ("...Аз тия няма да ги погледна щото съм много ама много недоволен...") от предложеното решение БЕЗ да се изложи контра предложение.

      - Засегнатите клиенти които НЕ СА доволни от предложеното от фирмата решение са добре дошли да предложат контра решение което би ги задоволило. Ако нямат такова са добре дошли търсят друго място където да споделят оплакванията си от общо естество.

      Горното ще бъде копирано и в другите свързани теми. Време е тази истерия да спре.
      Издъних се на Тюринг теста

      Коментар


      • #48
        От: Менли - резултат от анализа

        Гоблине, БЛАГОДАРЯ ТИ. Крайно време е да се модерира.
        Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
        0882 52 00 52 - Жоро

        Коментар


        • #49
          От: Менли - резултат от анализа

          По молба на Жоро .
          Първоначално публикуван от JoroHondata
          Здравейте колеги, на 15.01.2014 г. прекратих моите трудови взаимоотношения с фирмата Manly.Причините са самоволно нарушаване и неспазване на създадените от мен оптимални технологии на ТО на Ст. 12c27 и 1.2379 от тяхна страна и др.
          Поздрави
          Последно редактирано от sek.1; 17-01-14, 19:08.
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

          Коментар


          • #50
            От: Менли - резултат от анализа

            РЕЗУЛТАТИ ОТ АНАЛИЗА НА ТВЪРДОСТТА: ОСТРИЕ ЕДНО - КОЕТО Е ОТ ПЪРВАТА ПАРТИДА 60,6 ЕДИНИЦИ ПО "РОКУЕЛ". ОСТРИЕ ДВЕ - ОТ ПОСЛЕДНАТА ПАРТИДА 61,0 ЕДИНИЦИ ПО РОКУЕЛ.
            Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
            0882 52 00 52 - Жоро

            Коментар


            • #51
              От: Менли - резултат от анализа

              За да се запази компактност и четливост в темата в рамките на възможното от тук нататък ще синтезирам предложенията / исканията към фирмата, а оригиналните мнения ще трия (ако са просто текущи предложения):

              От колегата danail_3 :

              - От фирмата да споделят в какви срокове ще се извършва замяната на остриетата след получаването им.

              - От фирмата да споделят точните характеристики на новите остриета които ще бъдат поставени.

              Коментарите защо от фирмата не пишат лично тук оставям без последствие. Причините могат да бъдат много, като се почне от липса на време, мине се през техническа невъзможност и се свърши с това че може да считат че щом поръчката е минала през един човек/екип, и по-нататъшните етапи ще минават през него. Разбира се, ако сметнат че трябва да споделят нещо тук са добре дошли.
              Издъних се на Тюринг теста

              Коментар


              • #52
                От: Менли - резултат от анализа

                Тези въпроси ще задам лично.
                Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
                0882 52 00 52 - Жоро

                Коментар


                • #53
                  От: Менли - резултат от анализа

                  Първоначално публикуван от zoro-1 Преглед на мнение
                  Тези въпроси ще задам лично.
                  Понеже не съм запознат с подробностите - да считам ли че си "официалната" ни връзка с фирмата. Ако да - това тушира всякакви предишни и бъдещи въпроси защо не са се обадили лично тук.
                  Издъних се на Тюринг теста

                  Коментар


                  • #54
                    От: Менли - резултат от анализа

                    Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                    Ще ме прощавате но рядко съм виждал такова самонавиване за нищо.

                    С фирмата сте се договорили да ви достави артикул Х, с качества и характеристики Y.

                    Не се сещам за фирма която ще обещае освен краен резултат, то и спецификата за постигането му, освен когато става въпрос за специфични стандарти био, мио, халал, кашер и подобни.

                    Как ще постигнат качеството Y си е техен проблем. Обещани са ви ножове, а не ножове закалявани с пробождане на жив роб и после потопени в светено масло осветено от епископа на задушница по пълнолуние на 29ти февруари при слънчево затъмнение от поп лежал в затвора по комунизма, и после охладени на пръдня от триглаво теле хранено само с мащерка расла в сянка от баобаб и наторявана само с тор от чистокръвни лемури албиноси, късогледи и с IQ над 140...

                    Станал е сакатлък, Y се е оказал не Y. Фирмата си поема отговорността, привежда стоката не-отговаряща на Y във вид отговарящ на Y, поемайки разноските по процедурата.

                    Лично не мога да разбера какво повече искате. Да ви дойдат на място с преносима пещ и да ви го закалят пред очите ли, какво ли ?

                    За мен това е изрично отказване от съвсем адекватна компенсация. С отказа си обаче трябва да се откажете и да ги псувате по-нататък, понеже сами сте отказали това което в очите на нормален човек изглежда като честен опит за решаване на възникнал проблем по оптимално честен начин.
                    Колко ми е липсвал ето точно този Гоблин! Под масата съм и рева толкова силно от смях, че съседа звънна на вратата, да пита дали всичко е ОК...

                    Коментар


                    • #55
                      От: Менли - резултат от анализа

                      Аййййййййййййййййй.Толкова ли пък прекалих с мнението си.Спирам да рева на общо основание че ще ми делнете поста.По темата продавач/клиент - договор ,нямам много права защото ППП(приемо -предавателен протокол) в който е описан продукта нямам.Така че дал съм пари получил съм ноже - вярно с качествата на керамичен , трай си.Не съм драскал по форума пък после да се свържа с производителя.Напротив свързах се Румен( контактите дето е постнал Зоро),самият той каза че са се о*кали с тази поръчка и ще си понесат последствията(демек поправката).Но това аз го правя ежедневно в работата си и никой не ме хвали и честити.Просто това е задължение на страната даваща гаранция.
                      По същество - новите остриета ЩЕ СА ПО-ДЕБЕЛИ И ПО-ЖИЛАВИ.Това ми обеща г-н Румен.За срок -каза че към края на месеца.
                      Диско 300TDI
                      Scott Purgatory
                      0889 84 6161

                      Коментар


                      • #56
                        От: Менли - резултат от анализа

                        Първоначално публикуван от boro07 Преглед на мнение
                        ...Но това аз го правя ежедневно в работата си и никой не ме хвали и честити...
                        Ами бъди сигурен че ако ревне някой ден форума срещу тебе при положение че продължаваш да го правиш ежедневно в работата - аз ще съм първия който ще те похвали и честити, и ще получиш същото отношение.

                        А за четирибуквената марка - ще се учудиш. Сервиза е непричем, отказа се и ми пращат нов, друг модел. Знаеш ли защо ? Понеже моя модел просто се оказа недоклатен откъм технически параметри и софтуерни решения несъвместими с избора на хардуер, и проблемите които имах с въпросното изделие бяха просто резултат от концепцията на този модел, а не свойствени конкретно на моята бройка. Нещо да ти напомня ситуацията ? Само че аз не проглуших форума какви нещастници са от марката, нали ?
                        Издъних се на Тюринг теста

                        Коментар


                        • #57
                          От: Менли - резултат от анализа

                          Чак пък да съм олигавил форума от риване.Оплакването ми е като цяло за поръчката,тема подходяща за сапунка,то машината извън строя , то неспазени срокове,па съдия изпълнител им конфискува матрицата , появяват се лица трансформъси (Хонди) дето имали нещо общо със закалените остриета па после май не били сигурни в това и т.н. и т.н.Не ми се губи време пак да гледам темите кое как бе.
                          Аналога с твоя случай не ми напомня много на нашия.Ти имаш несъвместимост м/у хардуер и софтуер примерно.А ние си имаме само софтуер.Аха софтуер ,за хардуер и дума неможе да става(ама за пръв път ми се чупи нож честно).И Гоблине пиши по често че достаяш радост.В тия изпълнени с мъка времена
                          Диско 300TDI
                          Scott Purgatory
                          0889 84 6161

                          Коментар


                          • #58
                            От: Менли - резултат от анализа

                            Не се нагърбвам със задачата да съм официална връзка, че още ми държи влага досегашната връзка. Прости и аз като всички съм заинтересован да получа качествено острие. Другото е , че съм дал телефони, но мен питат как и какво. Чувам се с Менли в последно време за да питам въпросите задавани тук. До сега се разбра, че са прекратили връзка с досегашният термист. Доколкото разбрах са намерили друг - пазен от тях в тайна, който ще им предаде нови тайни на закаляването. Аз лично не виждах проблем освен нашата поръчка, защото от нажарският форум колегита са доволни. При нас самоволно са си решили друга температура и е станал сегашният проблем. Нямам представа каква готовност имат с нови остриета за замяна. Към края на седмицата смятам да отскоча до там и да разбера.
                            Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
                            0882 52 00 52 - Жоро

                            Коментар


                            • #59
                              От: Менли - резултат от анализа

                              Жорка,евала за труда! Не се ядосвай - сигурен съм,че накрая всичко ще се оправи.Ами стават,за съжаление,такива работи,но пък хората ще си оправят грешките.Успех на колегите и дано сагата да се забрави по - бързо!
                              Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
                              Най-добрият ром е студеният ром!
                              Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

                              Коментар


                              • #60
                                От: Менли - резултат от анализа

                                Ееех бат Пепо, еех ...
                                Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
                                0882 52 00 52 - Жоро

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X