Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на телескопична палка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на телескопична палка?

Батона дойде миналата седмица, в понеделник го взех и тренирам по малко почти всеки ден.В реална ситуация не знам, колко работа ще ми свърши и полза от тренировките дали ще има, но идеята им е да има.
    Преценил съм нещата отдавна, не дай си Боже да стане нещо, aко трябва ще се съдим, защото "който зло търси, зло намира!!!" По принцип нито съм конфликтна личност, нито избухлива, алкохол не употребвам при никакви обстоятелства, уж все плюсове при конфликти ситуации.
    Дедо Стефчо ми е направило впечатление, че винаги пише много интересни неща, макар понякога лаконични.Идеята с фенерчето не знам до колко е реализуема, но е поднесена интересно и логично.

Коментар

Малко познавателно видео:

Коментар

Пробвал съм го, резултата е заеби. Светваш в лицето, оставяш ръката където е била, и правиш крачка встрани. Говедото тръгва срещу фенерчето, ама с вдигнати ръце, да си пази очите. А ти веднага го гасиш, прибираш си ръката, и удряш отстрани. Гледай да е направо на поражение, и веднага се дръпваш. Той не те вижда, само ти него. Използваш това.
        Винаги правят така, рефлекторно.
        Е, не е шокова граната, ама тях и без това не можеш да ги използваш в собствените си крака, освен ако нямаш каквото качулките, че и те не го носят постоянно.

Коментар

Още по- просто решение - запознавам го с ефекта на кайенската люта чушка в синьо флаконче. Той почва да се търкаля като глиган в калище, а аз си тръгвам. Няма физически контакт, спрея работи до три метра, ако е станала грешка ще го измия и ще му се извиня. С лазера - ако окьоравиш някого си е телесна повреда. С фенерче - нося едно 160 лумена- също има ефект но предпочитам Сейбъра:
          Последно редактирано от Mad Dog; 05-03-12, 15:57.
          Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
          No man left's behind !!!!

Коментар

Оставяме въпроса за поривите на вятъра настрани.
            Ти нали продаваш такива ментета? От десет парчета, купени преди година, и носени по джобовете, колко сработват?

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
              Оставяме въпроса за поривите на вятъра настрани.
              Ти нали продаваш такива ментета? От десет парчета, купени преди година, и носени по джобовете, колко сработват?
              Струят и особено пяната и гела слабо се влияят от поривите на вятъра. От спрейовете за по 3-5 лв. не знам колко сработват- за тея от 30+ лева- моя седя в джоба четири години и преди няколко месеца сработи .Номера е правилната малка с правилната концентрация и правилния вариант на изстрелване на активното вещество. Не си купувам "граждански" модели а само разни полицейски. Има си начин за "сух" (по- точно мокър) тест дали не е изфирясал спрея. На мои познати (в огромният процент жени) съм подарил сигурно над 30 спрея в последните 5 години. Преди 2 една позната се утърва от опит за изнасилване с едно малко розово ключодържателче , което се оказа и спрей. Самия аз на ключовете си нося един модел който е нещо средно между куботан и спрей, и като ходя по полетата или командировка и един Мк3. За в гората ползвам "мечешкия".

Коментар

Като се заговори за спрейове се сетих за една случка от моята казарма.Летище Крумово в Пловдив, тренираме демонстрация по обезвреждане на терористи за пред министъра на МВР Николай Добрев(бог да го прости).Междувременно един лейтенант реши да пробва една американска сълзотворна граната.Гранатата представляваше един голям флакон със някаква запалка.Шапкаря хвърли флакона и ... нищо, никакъв пушек.Взехме да се подиграваме, че руските какви са малки а правят талкова много дим и пушек.
                След около половин час минахме през мястото където беше хвърлена гранатата с БТР.Ние "командосите" изпадахме като круши от бордовете но БТРа, а Командира и механикводача се изстреляха като коркови тапи отвътре.
                Много гаден ефект имаше тази граната, руските сълзотворни бяха по-добре
                За палките да кажа, от няколко дни мисля и аз да си купя.Колата беше на ремонт и два пъти ходих пеш да вилата си.Реших, че такава палка ще е много удобна за разгонване на бездомни кучета.

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
                  Като се заговори за спрейове се сетих за една случка от моята казарма.Летище Крумово в Пловдив, тренираме демонстрация по обезвреждане на терористи за пред министъра на МВР Николай Добрев(бог да го прости).Междувременно един лейтенант реши да пробва една американска сълзотворна граната.Гранатата представляваше един голям флакон със някаква запалка.Шапкаря хвърли флакона и ... нищо, никакъв пушек.Взехме да се подиграваме, че руските какви са малки а правят талкова много дим и пушек.
                  След около половин час минахме през мястото където беше хвърлена гранатата с БТР.Ние "командосите" изпадахме като круши от бордовете но БТРа, а Командира и механикводача се изстреляха като коркови тапи отвътре.
                  Много гаден ефект имаше тази граната, руските сълзотворни бяха по-добре
                  За палките да кажа, от няколко дни мисля и аз да си купя.Колата беше на ремонт и два пъти ходих пеш да вилата си.Реших, че такава палка ще е много удобна за разгонване на бездомни кучета.
                  Пак ти препоръчвам спрея. Работи на кучове. При това от дистанция. Пък и честно казано ми е гадно да бия кучовете - а съм го изрязал по силно а е дало фира.

Коментар

Колега дай снимчица на някой спрейове които знаеш,че са добри и евентуално къде могат да се намерят.Ако те притеснява че може да го тълкуват като реклама ми я прати на лично.Преди време гледах пръскахме в мивката с един който приличаше на кетчуп и макар че измихме веднага обилно с вода после 30мин неможахме да влезем в канцеларията.Наистина на около 3м хвърля доста точно.
                    Благодаря предварително.
                    "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

Вижте в тубата, има няколко клипа за inferno-то на cold steel. Гаранция, че умеят да зарибяват. Това гадно нещо е на цвят оранжево и има възхитителен ефект. Според разфасовката e и обема на щетите.
                      http://www.youtube.com/watch?v=Wksze...e_gdata_player
                      Ей това например.
                      Не е реклама защото продукта се предлага от Гецата ( stayalive).
                      ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                        Още по- просто решение - запознавам го с ефекта на кайенската люта чушка в синьо флаконче. Той почва да се търкаля като глиган в калище, а аз си тръгвам. .......
                        Да бе да ....
                        Баш като му се е вдигнал адреналина до небето ще има да чакаш да се затъркаля....
                        Мрежата е пълна с клипове като долния, гледай внимателно какво става в 1'48" мин.

Баш в такива ситуации си трябва една читава стоманена палка и вместо да го парфюмираш да го отма'аш здраво....
                        А рекламните клипове на производителите на спрейчета са ясни.

Коментар

Имаше едни двуцевни Оси, като кибритена кутия. Бях подарил на един приятел, че живееха в Студентския град, и много кучешки глутници. Беше зима, обажда се една вечер след няколко дена, и уж се смее, ама малко истерично. Значи, взел детето от детската градина, обаче пред блока ги хванала глутница. Решил да не се прави на мъж, щото детето, извадил това, и гръмнал. Както се оказа - в паниката - и двата патрона. Казва - кучетата квичат и бягат на едната страна, ние с малката квичим и бягаме на другата, и кой по-бързо - божа работа
                          Ама това от изненада и от страх, пък хулиганите май не са плашливи като умрели от глад бездомни кучета.

Коментар

Първоначално публикуван от petrof Преглед на мнение
                            Да бе да ....
                            Баш като му се е вдигнал адреналина до небето ще има да чакаш да се затъркаля....
                            Мрежата е пълна с клипове като долния, гледай внимателно какво става в 1'48" мин.

Баш в такива ситуации си трябва една читава стоманена палка и вместо да го парфюмираш да го отма'аш здраво....
                            А рекламните клипове на производителите на спрейчета са ясни.
                            Колега, първият спрей си го взех след като изпитах ефекта върху себе си. Като казвам върху себе си имам предвид - в муцуната при това съвсем малко количество с тренировъчна цел. Е... ми се ма.... и на следващият ден си взех.И Черемухата и другите CS пикни нямат нищо общо със сериозните неща. Що е сериозно нещо ще опиша в отделна тема.
                            За да не оставате с някакви заблуди- имам бойни къси нарезни оръжия- няколко.
                            Имам ножове сгъваеми и какви ли не още- няколко. С обща стойност колкото още един пищов - при това от над средния клас (пищова).
                            Имам стоманени палки- закалени на три фирми.
                            Говоря от личен опит- първо лице единствено число , колкото и странно да Ви звучи.
                            За "улична" самоотбрана съм ползвал и четирите средства (пистолета се наложи само да го демонстрирам) и най малко "бели" съм имал със спрея. И работи.
                            Последно редактирано от Mad Dog; 11-03-12, 18:28.

Коментар

Само да допълня горното мнение, пипера се мие не с вода, а със спирт!!!

Коментар

А ако в очите, се и обезболява пак със спирт.
                                През устата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X