Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на телескопична палка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на телескопична палка?

Първоначално публикуван от kiss9402 Преглед на мнение
    Вече има и доста по-ефикасни и безопасни методи. Например електрошока или електрошоковите пистолети, които вече се ползват от повечето полицаи в цивилизованите страни.

Позодрави !
    Е ако човек има едни излишни 1190 лв. за гражданският Тейзър С 2 и малко над 3000 за полицейския Х26 ...... И отделно всяко "шокиране" излиза над 100 лв. по спомени. Отделно след първия "тейзван" тука опасността да ти вадят устройството от определени части на анатомията е доста голяма...... Щото изстрелът е един и смяната отнема време.... доста време. Брррр сетих се какво е чувството да те тресе ...Ъххххх. А обикновените електрошокове изискват физически контакт при това по възможност директно с кожата.
    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
    No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Redo Преглед на мнение
      .........Тя, мисля да стой на достъпно място вкъщи, в случай на крадец или някаква непредвидена свада, с презумпцията самозащита........
      В случая напълно те устройва и 50 см водопроводна тръба 1/2", кротко стояща зад вратата, но имай предвид, че палка в коридора се върти трудно и бързо можеш да пострадаш от прав удар.
      За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
        Най-добре преди да я използваш, да си я омотаеш с хоби-лента за дланта, че да не се наложи в някоя спешна хиругия да ти я вадят от г..за.
        Пламене, на моменти си просто култов! Иначе по темата - щом се е стигнало до там, да се търси средство за лична самоотбрана мисля, че палката не е най-доброто решение! Изискват се определени умения за ефективно боравене с нея, а най-вече дупе, за да не ти я вадят от там после... Според мен бокс-а е по-правилното решение въпреки, че според повечето хора е варварско. С него просто замахваш и удряш някъде в тялото - без значение къде... Ефекта винаги е гарантиран, защото рядко някой тръгва да блокира ефективно удар в тялото, а изненадата винаги е почти пълна! Не се изисква никаква специална предварителна подготовка. Има само едно правило - не удряй в главата, ако не знаеш как! А ако съвсем не знаеш как да удряш - най-добре не си купувай нищо и си стой в къщи, щото пак отиваме на варианта с чичо доктор и ваденето на някои неща от дупето...

Коментар

Нека приемем, че съм отворен и готов да науча нещо ново или придобия ново умение.Въртенето й не е като да оперираш мозък.
          21" ще поръчвам тези дни, чудя се фенер или държач за момента да си взема, но май фенера е по-разумния избор.

Коментар

Вземи фенер- държач и аз мога да ти подаря....

Ето ти нещо за размисъл и тренировка:

http://dox.bg/files/dw?a=5b04cb10a4

За сведение- ето тук съм с главният инструктор на ESP- вече бившият подполковник Павел Черни:
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:kurz-bulharsko-02.jpg
Прегледи:1
Размер:85.6 КБ
ID:5350056
            Последно редактирано от Mad Dog; 20-02-12, 23:06.

Коментар

Демек, като искаш да набиеш някой, трябва яко да го удряш!!
              По-добре с палка!
              Казвам го без майтап.
              Факт е ,че много хора подсъзнателно отхвърлят тази теза.
              ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                Вземи фенер- държач и аз мога да ти подаря....

Ето ти нещо за размисъл и тренировка:

http://dox.bg/files/dw?a=5b04cb10a4
                Да, благодаря!
                По-добре с палка!
                Казвам го без майтап.
                Много моля, отнасяйте се по-сериозно към темата ми.Попитал съм съвсем нормално за нещо, което ме вълнува конкретно.Темата за бойни изкусва още не е заключена.
                Вижте, уважаеми, колега, Пламен Тенев, аз не искам да набивам никого.С палка и без палка щях и се спрях, за да се намеся при необходимост.Ситуацията е следната.На пътя в заснеженото време, МПС не успява да направи адекватна маневра с тежък камион при мост.Нямаха никакъв контакт двете, но нали е пълно с нерви състезатели.... се караха шофьорите.Обаче в камиона са двама докато в колцата един.Видях от камиона как слязоха двама и отидоха до колата, аз се спрях и чаках, ако конфликта ескалира да се намеся.
                Последно редактирано от Redo; 20-02-12, 23:38.

Коментар

По-добре с палка!
                  Казвам го без майтап.
                  Хъмм........Да набиеш? Набиване е ритане на паднал. Да се защитиш? ДА. Проблема на цялото ни хипер цивилизовано и стерилно общество е, че не приемаме насилието. Не го възприемаме дори когато се извършва срещу нас. И естествено закъсняваме с реакцията. Това е сериозен проблем- кога трябва да реагирам? Къде е границата? В "филипино кали" - не че съм фен на бойните изкуства - има една философия на "мехура" - моя жизнен мехур- и границите са там където индивида го постави. Както и преди казах- всеки решава за себе си........ Ако питате за моето лично мнение- то е НУЛЕВА търпимост- не само към агресията срещу нас, нашите близки и т.н. НУЛЕВА търпимост към нарушаването на законовите норми. Подминаването на нещо което може да бъде престъпление след точно 5 минути те прави съучастник. Затварянето на очите (и ушите) пред битовата драма при комшиите те прави съучастник. Много пъти в живота си съм си патил защото не съм фен да съм съучастник... Може и да не съм прав- но това е моят си мехур.
                  Съжелявам, ако съм наранил крехката душевност на някого.... Както и преди съм писал/казвал- обществото е такова каквото ние си го направим.
                  Последно редактирано от Mad Dog; 20-02-12, 23:24.

Коментар

Уважавам и двете предходни мнения, ако съм с мотора, бих се екипирал със сгъваема палка с добър калъф за лесна употреба. С колата бих взел една гумена тупалница за под ръка. В действителност, ако не знаеш какво да правиш с едно сечиво то по-добре избери нещо по-безопасно и тебе ти.
                    Отричам палката като средство за самоотбрана. Тя е за терор. Удряш, въртиш и причиняваш щети.
                    "Хумано" средство за осакатяване.
                    На практика, колкото по-едър е потърпевшия субект, толкова по-големи са ще са и щетите.
                    Коляно-ставни връзки или счупване;
                    Лакът- счупване;
                    Рамо-ставни връзки или тежко натъртване;
                    Врат-смърт или тежки наранявания на кръвоносни съдове и прешлени;
                    Китка-счупване;
                    Глава-лице, счупена челюст, счупен нос, опасност от смърт от последствията от сътресение на мозъка или счупвания довеждащи до нараняване на артерията или целоста на черепната кутия.
                    Умишлено използвам немедицински термини, защото така е по-разбираемо.
                    Доста важно е:- тръгнеш ли на пред с този уред, няма "ама брато май се обърках нещо"!
                    Също, както и с огнестрелното оръжие. Стават за респект, ама не съвсем. И като го извадиш, да си поне сигурен , че ще го използваш.
                    Тъй, че виж там за тиксото.
                    Вземете си тази палка, която ви кефи, дето да щрака безотказно N-пъти и да свети и да пуска mp3-ки.

Та и майтапа може да е градивен, стига да се чете умно.

Коментар

Знам, знам за рисковете само не знам за кой ден чета вече за батона.Разликата между мен и много други е, че не обичам пред мен да стават глупости, еле пък някой да бие жена.
                      Благодаря на всички за участието в темата, научих повече отколкото очаквах, и за пореден път доказахте, че мястото е номер 1.
                      Ключ от модератор.

Коментар

От тези средства за самозащита снощи пак си отиде едно момче в Студентски град! Като сметнеш колко народ се избива в БГ, не ни трябва война!
                        Последно редактирано от ivanwt; 29-02-12, 14:25.

Коментар

Не знам за сгъваемата, не съм имал. Ако просто палка - вземи тонфа, че с нея лесно можеш да се пазиш от удар, и без да тренираш по цял ден.
                          Най - лесно е в тъмното, никаква палка не ти трябва. Не е истина какво прави дребно фенерче със здрави батерии. Като ги пернеш внезапно през очите, после можеш сам да ги пребиеш и без тояга. Има едни даже с лазерче, с две бутончета. Вероятността да им извадиш очите не е голяма, едва ли ще ги улучиш пряко. Но като светне, очите рефлекторно поглеждат натам, и заслепяването е много силно и трайно. Освен това, заслепеното с лазер око запомня последната видяна картинка, а човекът даже няма усещането че е заслепен, и действията му са неадекватни.
                          Остава ти само да тренираш да не поглеждаш и ти нататък.

Коментар

Първоначално публикуван от Redo Преглед на мнение
                            Да, благодаря!

Много моля, отнасяйте се по-сериозно към темата ми........Ситуацията е следната.На пътя в заснеженото време, МПС не успява да направи адекватна маневра с тежък камион при мост.Нямаха никакъв контакт двете, но нали е пълно с нерви състезатели.... се караха шофьорите.Обаче в камиона са двама докато в колцата един.Видях от камиона как слязоха двама и отидоха до колата, аз се спрях и чаках, ако конфликта ескалира да се намеся.
                            Ако проблема е горната ситуация или подобно - леко ПТП с минимални материални щети и без пострадали хора, най-добре си вози една щанга "кози крак" между седалките. Има учудващо отрезвяващо действие при афектирани ентусиасти, може при ПТП да помогне за отваряне на врати и пр. спасителни действия и не на последно място при евентуални следствени действия липсва умисъл в деянието. Едно е да строшиш ръката на някой наглец с "предварително подготвена за целта желязна палка" /това според адвоката му/ друго е "да се отбраняваш срещу афектирания нападател с козия крак, който е останал в колата след последното му използване за вадене на пирони" /примерно/.... В крайна сметка подобни конфликти завършват неблагоприятно и за двете страни! Моят опит от ползването на телескопична палка е от един конфликт и ми остави неприятни спомени...Неделя сутрин си извеждам кучето на разходка и пхонеже е неделя около 7,30 го пускам свободно. По същата логика и друг кучкар си пуска мъжкаря и докато се видим - кучетата се сбиха. Другото куче е значително по-голямо и натисна моето, като премества захапката си по врата му...Викам на "колегата" - " хвани твоето, аз хващам моето и ги разтърваваме"! Оня вика-"Страх ме е!" позачудих се малко и извадих палката...Първият път ударих с върха, защото ме беше страх да не се нахвърли върху мен...Ефект - нулев. Приближих се още малко и повторих удара. Другото куче отпусна захапката и полегна плавно настрани. Стана ми страшно кофти, защото реших, че съм го убил...Погледнах палката за 40 лв. - най-горната наставка беше почти като въпросителен знак...Стана ми още по-кофти...В крайна сметка удареното куче се съвзе след 2-3 минути...
                            Според мен не може еднозначно да се каже, че това или онова решава проблемите и дава някаква сигурност...Темата е безкрайна с оглед законовите възможности за самоотбрана, ситуациите и средствата за самозащита...

Коментар

Само факта дори, че държиш нещо като оръдие на труда в ръцете си, дава право на отсрещния, да има чрез мотивиран адвокат правото да ви разбие главата при ситуация на неизбежна самоотбрана. Не използвайте и не носете боксове, палки, газови пистолети и пр. Спрейове, да.
                              Ако ви сърби да сте в безопасност според субективните възприятия, купете си истински пищак...след курс и разрешително. Практиката показва, че ставаме доста нежни към идеята за осакатяване или отнемане на нечие здраве.

Коментар

Ами и аз се опитах да кажа това, ама на ... палка, та палка. Ходи обяснявай после, че си я носиш за самоотбрана. При кофти стечение на обстоятелствата това доказва умисъл и предварително набавяне на средство за извършване на престъпление. НК е общодостъпен, четете какви са последствията.
                                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                                Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X