Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЗАБРАНА ЗА НОСЕНЕ НА НОЖОВЕ!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ЗАБРАНА ЗА НОСЕНЕ НА НОЖОВЕ!

Вече има група във фейсбук:http://www.facebook.com/pages/NE-NA-...41433349245572

Коментар

Няма ли някой изучен в сферата на правото, та да ни помогне да спретнем една подписка срещу гласящият се закон. Дядо ми все повтаряше, че ножа е инструмент и че ако искаш да претрепеш някого може и с камък да го направиш

Коментар

Колеги ,
        това е само едно предложение и скелет на една подобна инициатива .
        Ако сте съгласни на поддобна инициатива – попълвайте празнотите и развивайте с предложения и идеи как да продължи писмото .
        Ако тази инициатива ще вижда ”бял свят” – нека да и се намери подходящо място .
        Моля без упреци и ругатни !
        Само градивни предложения ......или триене и заключване ?
        Прикачени файлове
        Последно редактирано от bgbul; 03-01-11, 14:29.

Коментар

И тукашните тиквеници взеха да се правят на убави. Докато си бях в България оставих колата на един приятел. Спрели го милиционерите и отарашили джипа. Намерили Линдера ми в жабката и си го харесали. Нито са му писали акт, нито фишче, нищо. Просто му обяснили,че няма право да има оръжие в колата и си го прибрали. Тоя така се ошашавил,че не се сетил дори номера на колата им да запише. Ходих до полицията, като се прибрах на острова и тия ми се хилят. Единия ми вика - Ти може да кажеш, че са ти прибрали и един сак с пари. Има ли с какво да го докажеш. Направо онемях. Мислех,че тия тарикатлъци само по нашенско ги има.
          В кутията между седалките имаше още 3 ножа на стойност около 500 евро. Там не се сетили да бръкнат мамицата им фашистка. Рзкарах всичко от колата и си оставих една Мора и една чекийка с нож и вилица. Онзи ден ме спират и се почва близо час ровичкане. Нищо не намериха и единия ми вика
          - Оръжие имаш ли в колата ?
          -Имам !
          -А !
          -Аха !
          -Ти ся на къв са прайш ? Искаш ли да висиш тука един час ?
          -Че един час вече мина. Айде пускайте ме, че съм на работа.
          -Дай да видим оръжието.
          -Кое от всичките ?
          -А !
          -Аха !
          -Ами всичките.
          Вадя кози крак, чук и 2 отверки. Тия ме гледат като натровени.
          -Друго ?
          - Имам. Вадя Мората и джобния.
          -Конфискуват се !
          -Ок, дай ми разписка.
          - Ай чезвай !.................

p.s.
          Изнервих се като се сетих за свидното ми ножле та забравих за какво щях да пиша. След тая история звъннах на приятел-ченге, който ми обясни следното - Законът тук разрешава да имаш нож в себе си с острие не по-дълго от 8 см но нямаш право да имаш каквото и да било хладно оръжие в колата си, което е в обсега ти Може в джобовете на гърба на седалките или в багажника. Е, кое е по опасно за околните, да се моткат из града с нож или да имам такъв в жабката на колата ?!!
          Последно редактирано от droba; 03-01-11, 17:52.
          О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

droba, не те разбрах - в тези случки под "тука" какво се разбира - Канарите или БГ?
            Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
              droba, не те разбрах - в тези случки под "тука" какво се разбира - Канарите или БГ?
              За Канарите пише...Кофтито е,че и тука ще дойдат тези еврогеиски работи.
              Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Да, за Канарите ставаше въпрос. Понеже пиша с гъза си а и словореда ми произлиза долу-горе от тази част на тялото, та така се получава. Но " да бъдем други вече късно е..."
                О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

И тоя остров отпада от списъка за посещение след пенсиониране.
                  На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Хмм. А подострена лопатка войнишка смятат ли я за оръжие?
                    Александър

Коментар

Добре, ама това ровене по колите от "органите" само по себе си законно ли е?
                      Ами по джобовете?!
                      Е в такива моменти ми се приисква да започна да си нося ножче - щото е забранено.
                      Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                      ... turn on your A/С !

Коментар

Ще се прави ли нещо по-темата или не ?
                        Виж пост 48

„ Аз съм българин и искам тук да живея…. „

Честита нова 2011 година !

Ние сме едно инициативно българско общество събрано от обща идея – да се чувстваме добре в собствената си държава и Родина България.
                        Както се очаква от политиците на една държава – ТЕ трябва да са водещи в едно такова общество.
                        Както се очаква от Народните представители – ТЕ трябва да се съобразяват с обществото , с народа който ги е избрал .
                        Често се случва да се разминават делата и думите на тези които трябва да са водещи в една държава – политиците и народните представители .
                        Когато подобно разминаване е пагубно за българското общество това общество трябва да напомни на политиците за какво са избрани .
                        За жалост нашите политици промениха значението на думите „политик” и „народен представител” и вместо тези думи да значат „водачи на обществото” , те вече значат „корумпиран”,”човек който не си изпълнява обещанията” , „човек който ограбва обществото „ и „човек който прокарва лобистки закони”.
                        Като доказателство ще посочим двата последни и фрапиращи случая :

1. Новият Закон за горите който забранява офроуда
                        2. Депутати искат промяна в закона -свободно да се продават само спортните пособия ( това може да отпадне )

Водени от добри намерения искаме да отбележим нашето несъгласие с така предвидените промени в съответните закони.
                        Искаме да провокираме дебат за промените и в този дебат да се чуят нуждите на българското общество.
                        Искаме законите да бъдат в полза на това общество, а не да го ограбват .

Като първа стъпка към отбелязване на допуснатата грешка от Народните представители е това отворено писмо подкрепено от подписите на

(посочва се броя подписали, подкрепили писмото) и се прилага списък с тези подписи .

Колеги ,
                        това е само едно предложение и скелет на една подобна инициатива .
                        Ако сте съгласни на поддобна инициатива – попълвайте празнотите и развивайте с предложения и идеи как да продължи писмото .
                        Ако тази инициатива ще вижда ”бял свят” – нека да и се намери подходящо място .
                        Моля без упреци и ругатни !
                        Само градивни предложения ......или триене и заключване ?

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                          Ще се прави ли нещо по-темата или не ?
                          Виж пост 48

„ Аз съм българин и искам тук да живея…. „

Честита нова 2011 година !

......[/COLOR]
                          Звучи добре, ама после къде и как ще се изпраща?
                          До парламента, до комисия някаква...?

Коментар

Първоначално публикуван от petrof Преглед на мнение
                            Звучи добре, ама после къде и как ще се изпраща?
                            До парламента, до комисия някаква...?
                            Докато го подпишем ще се изясни до къде ще се изпрати .
                            1. До Парламента е ясно , то е за тях.
                            2. До някоя медия трябва също.
                            3. До омбутсман ли, президент ли ....министър председател ли ... има по-учени, има юристи , може и политици да си имаме във форума - ще съветват.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                              Докато го подпишем ще се изясни до къде ще се изпрати .
                              1. До Парламента е ясно , то е за тях.
                              2. До някоя медия трябва също.
                              3. До омбутсман ли, президент ли ....министър председател ли ... има по-учени, има юристи , може и политици да си имаме във форума - ще съветват.
                              Хубаво е да се обърне внимание в текста на абсурдите на подобна забрана и потенциалното криминализиране на 50% от населението на страната.

Коментар

Аз така и не намирам (като изключим посочената в пресата статия) нещо като какво и как го гласят за забрана

И по други форуми (ловния и разни ножарски) няма нещо извадено какво обмислят горе-долу.

Вероятно ще забранят разните така наречени "автоматични" ножки. Пък и до сега май една и съща статия е излизала в няколко печатни медии и нищо повече, и то края на годината.

Инак съм съгласен за евентуална протестна подписка, ама няма нищо формулирано срещу което да правим такава подписка.
                                Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                                И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                                вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X