Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръчайте хубав нож за оцеляване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Препоръчайте хубав нож за оцеляване

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
    Колега откъде го поръча този нож ако не е тайна?

Благодаря предварително за информацията.

Това го има на битака /София/, един грузинец или азер ги продава по 6,50-8.00лв. според колко му скимне.

За парите си доста добре е направен. Да им се чуди човек на китайците.

Коментар

Добре са направени и за над парите си според мен. Ще кача 1 клипче и ще дам линк какво прави с цепениците
      А иначе за моя се ухарчих цели 10 лева Въпреки това съм много доволен!

Коментар

Трите най-важни качества за един нож за оцеляване, според мен са:

1. Острието да е достатъчно тънко, че да влиза безпроблемно в стандартен буркан с лютеница.
        2. Острието да е достатъчно широко, за да загребе доволно количество от лютеницата.
        3. Острието да е достатъчно късо, че да не ти счупи капачките на колената, докато го носиш провесен на кръста (по комбойски)

Коментар

Здравейте съфомунци

Аз се зарибих по ножове преди 2 дни, но това е достатъчно време да се сдобие човек с най-необходимото...

Задължително е всеки да притежава нещо от семейството на Victorinox !!! Аз лично заложих на това

1. Victorinox Camper - 32лв.

После уж на шега от Пикадили си купих Tramontina. То пък се оказа много добър избор

2. Tramontina - 2 pc. Sporting set - 19лв.

Състои се от
          2.1.

и
          2.2.

след използването на големия нож на Tramontina за проправяне на път до едно рибарско местенце на яз.Доспат, установих, че ми трябва нещо по-голямо и си взех КУКРИ....

3. Smith & Wesson SWBH -62лв.

Спецификации:
          • Обща дължина - 441 mm (17,35")
          • Дължина на ръкохватката - 136 mm (5,35")
          • Дължина на острието - 305 mm (12")
          • Дебелина на острието - 6 mm
          • Тегло - 681 g (1 lbs 8 oz)
          • Стомана - 440С
          • Кания - кордура

и накрая си взех и една ножка за да ми седи внаги в джоба

4. Smith & Wesson SWFR - 42лв.

при него интересното е пирамидния квадрат за чупене на стъкло (на кола примерно) в края на дръжката и куката с острие с многобройно приложение, но най-вече за рязане на въжета, влакна, ремъци и т.н.

...и да не забравя ножката която е летяла в няколко самолета след 11 Септември( по погрешка забравена на ключовете ). Най-старата ми придобивка, купена за $21 от Щатите навремето:

5. Buck METRO WHITTAKER ORANGE - 759ORW - 40лв.

Освен че може да се влиза в банки и в самолета с него си има отварачка за бутилки и кенчета. Идялният ключодържател!

Има и още ножки които бих си взел. Някои за вкъщи, няки за колата, други за вилата. Скоро ще си харесам и малка брадвичка за колан и едно от онея въжета-триони, които идея си нямам къде се продават в БГ.

Дано и аз да съм бил полезен синфо

Коментар

...забравих да спомена за точилата!

Не може да си позволиш да имаш хубав нож, без да да го потдържаш

аз залагам на тези двете

LSTCN

и

Коментар

Първоначално публикуван от ppleven Преглед на мнение
              Препоръчайте хубав нож за оцеляване
              По принцил всеки нож става за оцеляване според ситуациятае.

Коментар

Първоначално публикуван от nunik Преглед на мнение
                Здравейте съфомунци

Аз се зарибих по ножове преди 2 дни, но това е достатъчно време да се сдобие човек с най-необходимото...

Задължително е всеки да притежава нещо от семейството на Victorinox !!! Аз лично заложих на това

1. Victorinox Camper - 32лв.

После уж на шега от Пикадили си купих Tramontina. То пък се оказа много добър избор

2. Tramontina - 2 pc. Sporting set - 19лв.

Състои се от
                2.1.

и
                2.2.

след използването на големия нож на Tramontina за проправяне на път до едно рибарско местенце на яз.Доспат, установих, че ми трябва нещо по-голямо и си взех КУКРИ....

3. Smith & Wesson SWBH -62лв.

Спецификации:
                • Обща дължина - 441 mm (17,35")
                • Дължина на ръкохватката - 136 mm (5,35")
                • Дължина на острието - 305 mm (12")
                • Дебелина на острието - 6 mm
                • Тегло - 681 g (1 lbs 8 oz)
                • Стомана - 440С
                • Кания - кордура

и накрая си взех и една ножка за да ми седи внаги в джоба

4. Smith & Wesson SWFR - 42лв.

при него интересното е пирамидния квадрат за чупене на стъкло (на кола примерно) в края на дръжката и куката с острие с многобройно приложение, но най-вече за рязане на въжета, влакна, ремъци и т.н.

...и да не забравя ножката която е летяла в няколко самолета след 11 Септември( по погрешка забравена на ключовете ). Най-старата ми придобивка, купена за $21 от Щатите навремето:

5. Buck METRO WHITTAKER ORANGE - 759ORW - 40лв.

Освен че може да се влиза в банки и в самолета с него си има отварачка за бутилки и кенчета. Идялният ключодържател!

Има и още ножки които бих си взел. Някои за вкъщи, няки за колата, други за вилата. Скоро ще си харесам и малка брадвичка за колан и едно от онея въжета-триони, които идея си нямам къде се продават в БГ.

Дано и аз да съм бил полезен синфо
                Май си станал истински ножоман(думата я видях в един друг форум само за ножове).След такива мнения се успокоявам с мисълта, че нищо ми няма защото има и други като мене
                Ето трионче.http://www.armyshop.dir.bg/_wm/catal...487522&dflid=3

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
                  Май си станал истински ножоман(думата я видях в един друг форум само за ножове).След такива мнения се успокоявам с мисълта, че нищо ми няма защото има и други като мене
                  Ето трионче.http://www.armyshop.dir.bg/_wm/catal...487522&dflid=3

Много ти благодаря. Още утре мисля да си зема и може и за него да споделя мнение

Коментар

Нуник, доста силен старт правиш. Дано да си ерген, защото с тоя размах, ще те бие жената скоро.

Коментар

От изброените кукрито е ОК, но ножчетата на Victorinox са слабички. Стара им е славата. Аз имам един доста добър модел на Victorinox, но като стомана са посредствени. Бих препоръчал Buck в това отношение.
                      ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                      СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
                        От изброените кукрито е ОК, но ножчетата на Victorinox са слабички. Стара им е славата. Аз имам един доста добър модел на Victorinox, но като стомана са посредствени. Бих препоръчал Buck в това отношение.
                        На кое от остриетата име слаба стоманата.На триона и ножовката не съм забелязал да им е слаба стоманата.На стандартното острие също.
                        Аз използвам този http://www.victorinox.ch/index.cfm?site=victorinox.ch&page=189〈=E
                        Най-натоварвани са били триона , ножовката, и двете отверки.Стандартното острие не е било натоварвано толкова, само беше заточено под друг ъгъл, а не както е стандартно от завода.
                        Недостатъка на този нож е че е тежък.
                        Разбира се колегата е прав , че не може да се разчита само на един нож във всякакви ситуации.
                        А колкото до стоманата за мен са останали само две марки които ползват качествена стомана - Спайдерко и Колд стийл.
                        Последно редактирано от Keltis; 12-08-09, 09:13.
                        Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                          Това е ножът който бих избрал аз без никакво колебание .

http://knifetests.com/page24.html
                          Има изписани тонове страници из ножарските форуми и лоша дума не е обелена за него.В 80 от 100 случая това е препоръчваният нож за оцеляване.Ножовете тип Рамбо и други американски страшилки(както казва дедото) са за недорасли командоси,крави,жени и други демократи
                          http://www.knifecenter.com/kc_new/st...html?s=SWEDA1K
                          Продава се вече и в БГ на цена около 300 лева
                          Много добър нож!Но не мога да не попитам, освен това , че е хвален по всички ножарски форуми, какво го прави толкова добър избор за оцеляване.С какво е по-добър от някой нож, който има серетирана част на острието или друг нож, който има трион (не панаирджийски гребени в стил китайски Рамбо).
                          А и колко функционален би бил в гората ако му се наложи да сече или да реже като трион?
                          Аз лично предпочитам този

Ползвам такъв, само канията му е различна.Най-добрия избор като практичност за гората.Отличена за основен или за единствен нож в случай на оцеляване.Според мен.
                          Последно редактирано от Keltis; 12-08-09, 10:39.
                          Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Доста категорично мнение Всъшност ножа на Том Браун е обилно наплют из доста форуми .Нито острието му е острие нито триона трион . Един нормален нож+сгъваем трион вършат много повече работа.
                            О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Keltis, точно същия Victorinox имам и аз!
                              Острието на ножа е слабо и се нащърбва включително при дялане на дървена тояга.

Виж, съвсем друг е случая със сгъваемите джобни мултифункционални ножчета на Buck.
                              ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                              СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
                                Keltis, точно същия Victorinox имам и аз!
                                Острието на ножа е слабо и се нащърбва включително при дялане на дървена тояга.

Виж, съвсем друг е случая със сгъваемите джобни мултифункционални ножчета на Buck.
                                Ще пробвам с дървена тояга, непременно.А моето впечатление е, че лесно му се затъпява острието, но и доволно бързо се заточва.Явно наистина е меко и това обяснява лесното затъпяване и лесното заточване.Другото, което ми прави впечатление е особения ъгъл на фабрично заточване, което веднага промених и намен лично повече ми харесва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X