Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръчайте хубав нож за оцеляване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: До: Препоръчайте хубав нож за оцеляване

Добре де, ножа-хубаво. Ще си намериш какъвто ти харесва. Ама за да оцелееш ти трябва да знаеш какво да правиш в гората с него. Та нека поразсъждаваме какво да правим, като се загубим, примерно. Как да ползваме ножа. Щото, повечето от нас, честно казано, нож са ползвали само да режат пържола. Изключвам ловците и военните тук-ама в гората животно сам ще хванеш, ако е умряло само. Дайте да видим какво да правим с ножа, къде да запалим огън, как да се обезопасим да не запалим гората....въобще, всичко, което се прави при оцеляване. Отделен въпрос е, че в мащабите на Бг няма оцеляване-вървиш в каквато и да е посока надолу няколко часа и все ще опреш до населено място.

Коментар

Първоначално публикуван от lazarlk Преглед на мнение
      Добре де, ножа-хубаво. Ще си намериш какъвто ти харесва. Ама за да оцелееш ти трябва да знаеш какво да правиш в гората с него. Та нека поразсъждаваме какво да правим, като се загубим, примерно. Как да ползваме ножа. Щото, повечето от нас, честно казано, нож са ползвали само да режат пържола. Изключвам ловците и военните тук-ама в гората животно сам ще хванеш, ако е умряло само. Дайте да видим какво да правим с ножа, къде да запалим огън, как да се обезопасим да не запалим гората....въобще, всичко, което се прави при оцеляване. Отделен въпрос е, че в мащабите на Бг няма оцеляване-вървиш в каквато и да е посока надолу няколко часа и все ще опреш до населено място.
      Недей да разсъждаваш така колега. Иди го кажи това на хората които по една или друга причина си оставят костите по планините в България всяка година.
      А теми за оцеяване, огън и други вече има.
      Нищо лично.

Коментар

Първоначално публикуван от lazarlk Преглед на мнение
        Странни разсъждения...чак пък да не знаем как да ползваме ножа...
        Интересно ми е да науча нещо извън рязането на пържоли. Съвсем сериозно. Давай.
        Only after the last tree has been cut down,
        Only after the last river has been poisoned,
        Only after the last fish has been caught,
        Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
          Интересно ми е да науча нещо извън рязането на пържоли. Съвсем сериозно. Давай.
          Батонинг ,най-модерната шизо-сървайвъл психоза .
          О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
            Батонинг ,най-модерната шизо-сървайвъл психоза .
            И още нещо да добавя с повече приложения и от швейцарското ножче - ето това е малка сапьорна лопатка но не руска, а китайска :
            http://community.livejournal.com/mod...re/734616.html

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Хаджийски Преглед на мнение
              А аз не се разделям с това! Знам че не е кой знае какво но винаги ми е вършел страхотна работа! Малко и е и ми е удобно да го нося в джоба или чантичка,в колата! Абе навсякъде!

Подкрепям 100/100. И аз вече близо 10 години нося швейцарско ножче, денонощно е с мен, винаги. Много здраво, остро, безотказно, и така е направено пущината, че те измъква от всякакви сложни ситуации, става за всичко и навсякъде, винаги помага като един истински приятел. Разкош! Аз казвам, че един хубав Victorinox върши 10 пъти повече работа от всичките тия ханджари дето сте ги напускали тука.

http://www.youtube.com/watch#!v=STsH...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=zApUSw0xsRY

http://www.youtube.com/watch#!v=NYAr...eature=related
              Последно редактирано от мишоци; 06-06-10, 19:44. Причина: допълнение
              Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
              Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан ШОПОВ Преглед на мнение
                И още нещо да добавя с повече приложения и от швейцарското ножче - ето това е малка сапьорна лопатка но не руска, а китайска :
                Един от най-добрите филми ,които съм гледал в последно време . Музиката внася допълнителен драматизъм и те държи в напрежение през целия филм .Ще го препоръчам в темата за филми.
                О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Страхотна лопатка.Само дето не може да копае.Със сигурност ще си купя тази на Колд Стиил, а не някоя сгъваема.Имам немска сгъваема от 1964година, и никак не съм впечатлен.Това от клипа ми се вижда още по-голям боклук ИМХО.

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
                    Страхотна лопатка.Само дето не може да копае.Със сигурност ще си купя тази на Колд Стиил, а не някоя сгъваема.Имам немска сгъваема от 1964година, и никак не съм впечатлен.Това от клипа ми се вижда още по-голям боклук ИМХО.
                    А защо трябва да се изхвърлиш с толкова пари точно за Колд Стийл? Все още по пазарите където се продава военно имущество човек може да си намери БГ сапьорна лопатка /на форма точно същата, като на Колд Стийл/ за без пари. Имам такава и съм доволен. Върши идеална работа и е много здрава. Седи си постоянно в колата, заедно със сапьорната кирка. Мисля, че за целия комплект преди няколко години платих около десетина лева. Сигурно не са станали много по-скъпи...

Коментар

• От: До: Препоръчайте хубав нож за оцеляване

Колеги,бихте ли споделили вашия опит относно режещата част на ножа.Дали да е цялата остра или една част да е назъбена.Говорим само за режещата част не за отгоре.Кое предпочитате и защо?

Коментар

• От: Препоръчайте хубав нож за оцеляване

Това което знам аз за назъбената част /т.нар. серетация/ е, че много добре се справя при рязане на някои неща, като въжета и сухожилия например. Кофти е обаче заточването, което е малко по-трудно. Мисля си, че е по добре да бъде без серетация. Иначе ако държиш на такава екстра винаги можеш да пъхнеш в джоба сгъваемо ножче със съответната серетация...

Коментар

Обърнахте ли внимание на коментара:
                          После обзора такого инструмента меркнут любые швейцарские ножи. Ну, кто еще сомневается что Китай завоюет весь мир? )
                          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

За мен лично, ножа и триона трябва да са разделени. Предпочитам гладко острие, по удобно е за повечето дейности извършвани с ножа. От личен опит, назъбеното само пречи. Зъбите на ножа може да са на другата страна на ножа и когато се наложи да се ползват.
                            -------Honda CR-V 128к.с.--------
                            "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Охо ,тук се заформя любимата ми тема - за и против серетацията

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                                Охо ,тук се заформя любимата ми тема - за и против серетацията
                                ей дебнеш кат няква хиена
                                -------Honda CR-V 128к.с.--------
                                "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X