Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръчайте хубав нож за оцеляване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Re: Препоръчайте хубав нож за оцеляване

Първоначално публикуван от lazarelli Преглед на мнение
    В гората е по-безопасно отколкото сред хората-това имах впредвид с поста си.Но чак дотам рядко се стига.Не е необходимо да живеем в гората-все още сме граждани.Живял съм в тая среда и познавам добре гората и в дъжд и в сняг.Виждал съм какво ли не в гора където човешки крак не е стъпвал и по-добре че не е.И тъй като ножа е недостатъчно тежък винаги имам в багажника брадвичка спомен от дядо ми достатъчно тежка да си направя огън за през ноща.Затова казах че 1 нож е достатъчен.
    "И змията хапе само ако я настъпиш!"
    Естествено че е така.Аз карам в джипа един як топор и едно мачете.А у мен сгъваемо ножче и някоя ножка до 10см.острие.Огромните ножове са отживелица няма да тръгнеш да колеш мечки я.А кото ходиш много пеш това 1 кило желязо ще ти е повече в тежест отколкото в полза.

Коментар

До: Препоръчайте хубав нож за оцеляване

Аз в гората влизам само със Щила . Иначе ножове много - моят съвет е,нещо малко и практично - за всичко си върши работа.Аз имам един викторинокс и ми върши прекрасна работа.Можеш да разгледаш и тях,имат доста модели.Все някой ще ти допадне.
      Ако е машина, нека бъде немска!
      XJR 1200
      ETZ 150
      Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

На мен ми стига един комбиниран нож само са храната в гората - няма от кого да се пазя.Две ръце и подръчни попътни предмети са достатъчни за умен човек.3-те ножа са необходимост за неандерталци
        Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
        На неандерталец се обиждам
        Значи получих наказание 15 точки за обида.Това беше първия ми пост и думата неандерталец не визира никой тук.Мнението ми е в контеста на начина ми на мислене - познавам гората и на мене не ми е необходимо да убивам нещо или някой за да ми е нужен боен нож.В гората днешните хора ходят за гъби за риба или просто на пикник за което е необходимо само един домашен нож и комплекта вилица и лъжица показан на снимката и ако се намира и брадвичка за съчките.
        Хареса ми темата за ножовете зашото са ми хоби и темата за технологиите защото обработката на металите ми е професия и четох с интерес и реших да участвувам.Но след като има наказания и все още не съм ориентиран за какво ще ме наказват , за да остана тук ще се опитам да не поствам нищо , а само да чета защото не знам утре кой участник или модератор коя дума ще сметне за обида.
        С този си пост също рискувам изглежда но по-добре да знам къде плувам отколкото да плувам не където трябва.
        Успех на всички пишещи братя.

Коментар

...познавам гората...Хареса ми темата за ножовете зашото са ми хоби и темата за технологиите защото обработката на металите ми е професия...
          Ами просто бъди полезен, без крайни изказвания. Уважавай мнението и предпочитанията и на другите. Истината за нещата е винаги някъде по средата...
          Последно редактирано от Венцислав Петров; 04-06-09, 09:40.
          Only after the last tree has been cut down,
          Only after the last river has been poisoned,
          Only after the last fish has been caught,
          Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Вчера си поръчах един води се туристически нож и като го докарат ще дам отценка а цената му е близка до подарък! сиг не е 1-то качество но уж калена стомана тва ме устройва като го видях ме грабна
            Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от drionid Преглед на мнение
              Вчера си поръчах един води се туристически нож и като го докарат ще дам отценка а цената му е близка до подарък! сиг не е 1-то качество но уж калена стомана тва ме устройва като го видях ме грабна
              Колега откъде го поръча този нож ако не е тайна?

Благодаря предварително за информацията.

Коментар

От около седем години ползвам нож Глок-81 и мога да кажа, че на такава цена друг нож с подобни качества трудно ще се намери.Ползвам ножа най-безогледно за всякакви дейности.Сякъл съм клони и съм цепил дърва, разфасовал съм месо и съм драл диви прасета с него.Прасетата ги драх не за да тествам ножа, а защото лъскавите тенекета на повечето от дружинката не вършеха работа, други пък си пазеха "скъпите" ножове да не се изцапат, а трети просто не носеха нож.Често го ползвам за отделяне на замразени в кашони пилета,бутчета,крилца и д.р.(ползвам ги за храна на кучето) едно от друго и тогава играе ролята на лост,секач, а трябва и да реже.
                С времето промених ъгълът на заточване и премахнах вторичният скос.Този ефект го постигнах, без да го целя, а по-скоро от неразбиране и некадърно заточванеТака или иначе ножът в момента реже много по-добре отколкото когато го купих.
                Според мен едно от предимствата на Глок-81 е пластмасовата кания.Ножът много лесно се вади и се прибира с една ръка(в други форуми четох че това е невъзможно).Канията много лесно, но сигурно може да се закача-откача по колани, ремъци, презрамки на раници и т.н. и това без да се разкопчава нито колана нито раницата.Материалът пластмаса пък изключва притеснението, че при вадене на ножа може да се пререже канията.Поне аз имам такива страхове с кожените ножници.От известно време нося ножа закачен на кожен войнишки носач, а върхът на канията вкарвам в страничния джоб на панталоните.Така като седна някъде дръжката не ми се забива в ребрата и е доста удобно.
                Пилата на гърба също върши работа, но в интерес на истината аз съм я ползвал предимно за да я пробвам, а не от необходимост.Може би ще свърши работа, ако трябва да се отреже клон или плоскост, които не могат да бъдат достигнати с голям трион.
                Най-големият недостатък е, че острието е много тясно и рязането с него е по-трудно и неудобно.Сигурно и трудно ще се копае с него, не съм пробвал.
                Не знам от каква стомана е направен, но според мен лесно се заточва и трудно се затъпява.Май няма много логика в това, ама съм виждал и ножове, които се държат по обратния начин

В заключение искам да кажа, че Глок-81 превъзхожда повечето от ножовете в неговия ценови клас, а и някой по-скъпи.
                Сега съм решил да го сменя с KA-BAR BC 2 заради по-удобната форма на острието и полимерната кания, защото не ща да виждам кожа и кордура.Надявам да излезе също толкова издържлив като Глока

Коментар

В един небезизвестен оръжеен руски сайт описаха пилата само като много удобно помагало за сваляне на котле от огъня. Иначе спор няма здрави армейски ножове са Glock-овете, но за туристически спрях да го нося активно, наистина, прекалената дебелина го прави неудобен за повечето битови нужди. А и си е тежичък ако товариш всичко на собственият си гръб.
                  Отделно ако оцеляването е във вражески тил - пишем за различни неща. Нека поне малко стесним рамките като изискване към ножа или определение за оцеляване
                  Истинный ариец. Характер - нордический, отважный, твердый. С друзьями и коллегами по работе открыт, общителен, дружелюбен. Связей, порочащих его, не имел.

Коментар

Днеска ми го докараха ножа е луд цепих дъски с него хващам лист хартия от 1ня край и реже с поглед дет се вика
                    Доста добре заточен зъбците отгоре и те са заточени дръжката е гумирана удобна а отзад на болт е навито челезно плътно цилиндърче което може да се използва за удар или като чук
                    чудно ми е кога ли ще се счупи като се има предвид че струва 10 лева има си и калъф
                    странното е че след всичко това още не се е затъпил
                    а аз не съм мн навътре с форумите и ако искаш ми драсни на майла да ти пратя от къде съм го взел
                    vasilrs@abv.bg

На снимките показвам нещо което беше закачалка и едно фенерче от което също съм много доволен алуминиев корпус с ЛАТ ЛЕД елемент доста добре свети
                    Прикачени файлове

Коментар

Наскоро в една друга дискусия свързана с ножове за оцеляване попаднах на това чудо.

Въпреки странната форма ме увериха, че е доста функционално, като за втори (тежък) нож. Тъй като обаче цената от 250$ ми е малко непосилна, бих искал да попитам дали някой е виждал нещо с подобна форма и функционалност за по малко пари ?

Също така КРАНК спомена че е притежател на Becker BK 7, който е спрян от производство през 2007. Вече съм горд притежател на ВК 2, но от новото производство под лиценза на KA BAR. От около година обаче търся да си купя ВК 10 (късата версия на ВК7), също спрян от производство 2007, за съжаление след купуването на търговската марка КА БАР така и не подновиха производството. Та, въпроса ми е, дали на някой от вас има информация за някоя позалежала бройка ?
                      Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Не мога да ти помогна за въпроса, но да попитам.Доволен ли си от ВК-2?Стоманата и закаляването добри ли са?Мисля да си купя такъв нож защото дизайна му много ми допада.

Коментар

Засега е ползван само на 2 излизания, защото го имам от месец и половина. Дотук съм повече от доволен, бая зор видя, заводската заточка не е мръднала, но предполагам, че е раничко още да давам генерални оценки за стоманата. Иначе - нищо накичено, фешън, турбо, мега и т.н. Прост, здрав и сравнително евтин нож - работно магаренце.

Имай предвид обаче че е доста тежичък - 420 грама, което е обяснимо предвид дебелината му - 6 мм ! Първият път като го запасах, почти ми смъкна панталоните... По подходящ е за car knife, но аз си го мъкна с мен. Отчасти защото съм мазохист, отчасти защото ми е подарък от жената, а най-вече защото много ми ляга в ръката.

В България трудничко се намира, но според моето скромно мнение за тази цена е отлично попадение - искренно го препоръчвам.

Коментар

wind за теб видях подобие на оня нож като форма дето търсиш от тая марка дето е моя вярно страшно ефтини са но толко клонки друвчета сучки не съм цепил с никой др нож и все още не се е затъпил и с мн други неща го мъчих. А ето и този дето наподобява ножа в предния ти коментар според мен
                            Прикачени файлове

Коментар

Колега, мерси за препоръката.

Това което ти си качил ми се вижда доста различно като острие. Освен това като гледам снимките, не ми прилича на фул танг, което също не ме устройва. Ще потърся още малко, ако не намеря или ще трябва да прежаля 250 $, или да потърся начин да ми го изработят по поръчка в България.

Коментар

Ем малко наподобява формата ефтино е и аз имам нож от тая марка бая издръжлив. Малко да разкрася темата с снимки че гледам по др-те теми хората се викат не ми се дават повече от 50-60 лева да има да четат.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X