От: Спомени на танкистите.
В далечните ми спомени като мерач на Т-34 в Звездец, ми се натрапва цифрата 32 тона като че ли тежеше.
В далечните ми спомени като мерач на Т-34 в Звездец, ми се натрапва цифрата 32 тона като че ли тежеше.

Кормуваше се в "походно положение", а щатен мех.водач е седнал на баковете в/у калниците и се е свързал с удължител към системата шлемофони от танка и направлява "кимаф"-а. Отдельонния му каза, че съм нахакано копеле, издънка отвсякъде, че трябва здраво да давам газ, и че за всяка грешка трябва да ми "набива здраво канчето". Естествено че в началото претърпях неуспех, защото запалих танка, но оборотите бяха много високи и не можах да включа на 2-ра. Последваха яки тупаници по шлемофона да сваля оборотите на 550. Направих го, включих на втора и... изгасих двигателя.
...... защото той сам стрелял,

Най-добрия ни мерач имаше проблем с нервите - така му трепереха ръцете, че едва си закопчаваше копчето, но ги вкарваше 3 от 3 на щатните стрелби 

...... защото той сам стрелял,В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар