Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спомени на танкистите.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Re: Спомени на танкистите.

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
    Т-62 - Май не са останали (дори и музейни експонати),
    ......
    За мен ще е много жалко ако няма поне един запазен в някой музей.
    За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
    0878 79 20 61 Борис

Коментар

Т-64 никога не е изнасян извън СССР. Има една поредица от десетина филма посветени на танкостроенето в Русия, в СССР и отново в Русия. Там видях такива машини, за които не съм знаел, че съществуват. Повечето опитни образци.
      Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
      "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Първоначално публикуван от SMITH 357
        Има една поредица от десетина филма посветени на танкостроенето в Русия, в СССР и отново в Русия.
        Ми сподели линк,заглавие или нещо друго.
        0878 79 20 61 Борис

Коментар

• От: Спомени на танкистите.

На времето през 1988 усилено се носеше слух че в България са дошли 4 броя Т 80 за испитания но до колко това е вярно не знам.
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Bronja.Rossii се казва поредицата. От десет серии е, всяка от по 45-50 мин. По подробно и интересно нещо за руското танкостроене не бях гледал или чел. Дикторът говори на руски, но предполагам, че повечето сме от поколенията, когато учехме езика задължително. С други думи всичко се разбира /особено от танкисти - в т.ч. и бивши/

И сега едно голямо НО - свалил съм филма от Наносет, а той сега е затворен. Всяка серия е от около 600 МВ. Ако има специалисти да казват, аз съм готов да ги споделя с всички.
            "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Първоначално публикуван от SMITH 357 Преглед на мнение

И сега едно голямо НО - свалил съм филма от Наносет, а той сега е затворен. Всяка серия е от около 600 МВ. Ако има специалисти да казват, аз съм готов да ги споделя с всички.
              Амиии то на FTP-то място ще има, но не знам как стоят нещата с правата
              Освен да се качи за седмица и който желае да си ги дръпне.
              DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
                Ми сподели линк,заглавие или нещо друго.
                http://zamunda.net/details.php?id=114739&hit=1

Коментар

На пръв поглед не е същата поредица, най-малкото, че е само 1.85 ГБ, но може да се окаже също толкова интересна. Дано! Аз ще си я сваля. Благодаря на Колегата!

Коментар

Броня России (2009) http://zamunda.net/details.php?id=183484&hit=1
                    Танки грязи не боятся!

Коментар

Първоначално публикуван от KamAZadjiq Преглед на мнение
                      Броня России (2009) http://zamunda.net/details.php?id=183484&hit=1
                      Благодаря, започвам да тегля
                      DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Никой в Европа не може да кара газотурбинни танкове - така и ги няма.
                        А виж кой е "всички" - не знам - не са ни запознавали. Защо правят 70 - 90 тонни танкове - знам. Толкова могат - толкова правят. Ако можеха да смятат, щяха да ги правят 40 тонни. Ама не могат. Техен проблем.
                        Прочети поне някоя детска книжка, преди възторжено да се разправяш с мене, а? Не ме бива за детска учителка.

Коментар

Благодаря на колегите за линковете ще се гледат.
                          Стефан повдигна още един интересен въпрос за смятането.Четох едно интервю с човек от екипа който е проектирал Ф117А и Ф22Раптор като го попитали защо единияте стакива насечени повърхнини а другият е такъв гладък човекът отговорил, че толкова са могли да смятат машините по време на проектирането.
                          А по въпроса защо са толкова големи танковете ами още никой не е измислил снаряд примерно 30мм който да върши рабаботата на 120мм, бронята също когато си трябва си трябва.
                          Между другото руснаците мисля, че разработват танково оръдие в калибър 130мм като за последното не съм много сигурен.
                          0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                            Никой в Европа не може да кара газотурбинни танкове - така и ги няма.
                            А виж кой е "всички" - не знам - не са ни запознавали. Защо правят 70 - 90 тонни танкове - знам. Толкова могат - толкова правят. Ако можеха да смятат, щяха да ги правят 40 тонни. Ама не могат. Техен проблем.
                            Прочети поне някоя детска книжка, преди възторжено да се разправяш с мене, а? Не ме бива за детска учителка.
                            Танк се произвежда по заявени спесификаций от военните къкъвто са си поръчали такъв са им произвели. Тука опираме до две изначално противоположни системи на въоръжени сили наборна и професионална . От там и разликите в нивото на техниката едната се прави максимум опростена за да може човек без никъкви начални знания с минимум обучение да я експлоатира. Знаеш ли къкъв купон наставаше в школата за кемафи като там им пратят хора завършили ТОХ или фризьорския само защото са подходящия ръст ? Защо да не може да се експлоатира газотурбинен двигател на танк след като безпроблемно ги експлоатираме на самолети и хеликоптери ?
                            Последно редактирано от sek.1; 24-08-10, 08:21.
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Мисля че се експериментирало с танково оръдие с калибър над 150 мм.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                                Танк се произвежда по заявени спесификаций от военните къкъвто са си поръчали такъв са им произвели. Тука опираме до две изначално противоположни системи на въоръжени сили наборна и професионална . От там и разликите в нивото на техниката едната се прави максимум опростена за да може човек без никъкви начални знания с минимум обучение да я експлоатира. Знаеш ли къкъв купон наставаше в школата за кемафи като там им пратят хора завършили ТОХ или фризьорския само защото са подходящия ръст ? Защо да не може да се експлоатира газотурбинен двигател на танк след като безпроблемно ги експлоатираме на самолети и хеликоптери ?
                                За това си прав !!! ............ хиляди кемафи завършили технически училища се справяхя много по добре с танковете от колкото сега кадрови (с някакви други училища) на
                                по 5-6 години служба (не вярвам че по-лошо ги обучават) ........................... в най-добрите години когато ги подбираха само такива - много по-малко повреди и аварии имаше по машините

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X