Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Качествата на танк Т-34

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Качествата на танк Т-34

Първоначално публикуван от davc
    Заглавката е формалност, същността е колко са велики руснаците (съвсем не, каквото и да било, или не било - танкът). Намесата ти, изобщо не е в полза на обективността.

И колкото и да се трие (всъщност - колкото повече се трие, толкова повече въпросът натежава/се обременява), винаги съществото на тематиката ще възниква. Отново и отново, докато не се разнищи.
    Това теб какво те вълнува на мен изобщо не ми дреме.
    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
      Нищо слабо няма в захвата на купола . Като се взриви боекомплекта вътре на всеки танк му изхвърча купола . ..
      Не си достатъчно запознат с проблема. И не става дума за взривяване на снарядите вътре. Купулът често се е откъсвал при захвата при описаното попадение. В нашето поделение (60890) имахме машина, която беше с 3-ти по ред купол.
      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
        ... Купулът често се е откъсвал при захвата при описаното попадение. В нашето поделение (60890) имахме машина, която беше с 3-ти по ред купол.
        Това е интересно. Предполагам за Т-34-85 става въпрос та, ако ти е известно, разкажи - конкретната машина по какви причини е с 3-ти по ред купол? Съответно ако е хвърчал настрани или на парчета, екипажа? Благодаря!

Коментар

... Купулът често се е откъсвал при захвата при описаното попадение. В нашето поделение (60890) имахме машина, която беше с 3-ти по ред купол.
          Че купол може да се откъсне при попадение на снаряд в дадена зона мога да си представя. Ама ми е трудно да се сетя за причина във вашето поделение да е имало машина с 3-ти поред купол. Кой, аджеба, ви е стрелял по въпросния танк, та да му хвърчи куполът???
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Добре де .Явно от врабчетата не разбрахте хумора.
            Къде имахме на склад резервни куполи.А и те са три модела на производство.
            В кое поделение на танк ще му отлети два пъти купола за две години та да има трети.
            За коя година става въпрос.
            Нещо много казармен хумор ми звучи.

Коментар

Доставяните след войната танкове Т 34/85 в България са били машини със сериозна бойна биография . На повечето от тях тя е била надлежно описана . След 1943 година съветската армия е в настъпление и всички ударени машини са на нейна територия . Голяма част от тях са ремонтирани основно по няколко пъти и са връщани обратно в строя та е напълно възможно на една машина много пъти да са сменяни основни възли и агрегати което не означава че захвата на купула към подона е слабо място . Практически производството на Т 34 спира през 1946 година защото има много налични машини а вече се върви към разработката на следващия Т 54 .
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                То в движение не са стреляли.
                Поне не "на поражение". Липсата на стабилизатор не позволява това. По тези години никой танк е е имал стабилизатор дотогава това не е било познато.
                Започнали са да ги слагат малко след войната. първоначално само в хоризонталната равнина.

Има случаи в които се е стреляло в движение, но това е било с цел психологическо въздействие. Плашене на гаргите...
                Начи, имало е стабилизатори още през войната и то при първата версия на Шерман с 75мм оръдие, както и при следващата 76мм установка, и стабилизацията е била точно по вертикала а не по хоризонтала. Интересно, че и немците, независимо от техническия си гений, също не са успели да метнат стабилизатори на танковите оръдия.

П.П. Производството на Т-34 спира през 1948-ма след "щамповането" на повече от 85 000 единици. След това идва Т-54 и на 3-то място Шерман с "едва" 50 000 бройки.
                Последно редактирано от коко келеша; 28-12-17, 18:20.
                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от jordanov sv Преглед на мнение
                  Това е интересно. Предполагам за Т-34-85 става въпрос та, ако ти е известно, разкажи - конкретната машина по какви причини е с 3-ти по ред купол? Съответно ако е хвърчал настрани или на парчета, екипажа? Благодаря!
                  Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                  Че купол може да се откъсне при попадение на снаряд в дадена зона мога да си представя. Ама ми е трудно да се сетя за причина във вашето поделение да е имало машина с 3-ти поред купол. Кой, аджеба, ви е стрелял по въпросния танк, та да му хвърчи куполът???
                  Доставяните след войната танкове Т 34/85 в България са били машини със сериозна бойна биография . На повечето от тях тя е била надлежно описана . ...
                  Танкът е участвал във ІІ св.война, с руски екипаж. Два пъти се е прибирал от бой без купол, само с кемафа и радист-картечара, но без командира, мерача и пълнача. Бил е откъснат от венеца. Имаше и следа от попадение на корпуса - гладка, като одраскано с нокът масло. На всичките ни 10 танка имаше следи от войната.
                  п.п. Веднъж дойде военна делегация от СССР. С офицерите бяха дошли и няколко ветерани от войната. Бяха учудени от отличното състояние на машините ни, 7 бойни и 3 - учебни.

Коментар

Еми не разказваш, ами чакаш специална покана... Сек съвсем правилно отбеляза, че в ония години почти всяка машина, независимо локомотив, танк, трактор и т.н. има ясна и знайна история. Моят баща е бил 58-9 та година мехводач на командирски танк /също с бойна биография/ в Горна Баня и ми е разказвал доста. Уви, бях малък и почти нищо не помня, освен че е падал някъде от мост /без особени поражения по екипажа и желязото/ и че има награда за отл.поддържана машина. Това разбира се няма как да бъде конкретен показател относно качествата на танка, за което е и дискусията тука.

Коментар

Това ми напомни и за друг проблем на Т34. Куполът с оръдието са твърде тежки за стопорите и при висока скорост по неравен терен и и/или резки завои се случва от инерцията да се завърти неконтролирано и да дестабилизира танка.

Коментар

Т-44 май сме нямали на въоръжение.
                        Игнат Донев 0899952444

Коментар

Първоначално публикуван от Игнат Донев-wheels Преглед на мнение
                          Т-44 май сме нямали на въоръжение.
                          Той и в СССР не е бил много на въоръжение . Произведени са около 1800 бройки с различни оръдия .
                          Танкът е участвал във ІІ св.война, с руски екипаж. Два пъти се е прибирал от бой без купол, само с кемафа и радист-картечара, но без командира, мерача и пълнача. Бил е откъснат от венеца. Имаше и следа от попадение на корпуса - гладка, като одраскано с нокът масло. На всичките ни 10 танка имаше следи от войната.
                          п.п. Веднъж дойде военна делегация от СССР. С офицерите бяха дошли и няколко ветерани от войната. Бяха учудени от отличното състояние на машините ни, 7 бойни и 3 - учебни.
                          Всеки танков купол се пробива или откъсва ако го удари подходящия по размер снаряд . Което не означава че захвата му е слаб. http://trinixy.ru/143349-posledstviya-popadaniya-pushki-su-152.html
                          Последно редактирано от sek.1; 29-12-17, 20:12.

Коментар

А вярно ли е че скоростите на 34 ката са се превключвали трудно? В разни руски предавания съм слушал разкази че радиста е помагал на водача да превключва скоростите?

Коментар

http://trinixy.ru/143349-posledstviya-popadaniya-pushki-su-152.html
                              Все съм си мислил,че прави някаква дупчица,но това в клипа не съм очаквал!

Коментар

Първоначално публикуван от jamamoto Преглед на мнение
                                Все съм си мислил,че прави някаква дупчица,но това в клипа не съм очаквал!
                                Нормално . 50 килограма снаряд засилен с 600 - 700 м/с носи огромна кинетична енергия .

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X