Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съветски/руски vs. западни танкове

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Съветски/руски vs. западни танкове

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
    То и Израел води някаква война с участието на някакви араби.
    Нормално - араби, талибани, виетконгкци... за щастие на света, конфликтите са асиметрични.

Коментар

• Re: Съветски/руски vs. западни танкове

Никой никъде не твърди, че е 100 % успешна, обче факта е, че я има и колкото и да не ви се нрави е Руска, за капак на всичко и работи, в школата учихме малко за нея - не че съм я виждал . Не съм сигурен, но до сега не съм видял данни някое Т с КАЗ да участва във война, където и да е по света.

Едно оръжие се доказва в бой.
      Значи според твоето изказване в момента Французите и Немците нямат танкове които да стават за каквото и да е, защото не са воювали.

Съжалявам, че се потретвам - но колеги, колко руски машини воюват по света и колко Абрамса -Ето сега има няколко които не ги карат Американците и виждате резултата, напукаха им канчетата - Няма нови Абрамси, защото на дали Абрамс ще се срещне с някоя Т90МС, а да дупчи стари машни маймунска версия няма никакви проблеми.

В момента има някои 72 ки участващи в сражения с ДЗ "КОНТАКТ" - даже и видео бяхте пускали някъде как го взривиха с Вампир, който е специално разработен с граната да преодолява динамичната защита, само дето тя няма нищо общо с активната КАЗ и ако машината имаше инсталирана Арена това с летящия купол нямаше да се случи.

Коментар

• От: Re: Съветски/руски vs. западни танкове

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
        Значи според твоето изказване в момента Французите и Немците нямат танкове които да стават за каквото и да е, защото не са воювали.
        Защо ми се приписват думи, които не съм казал ?

Говорим за документирано (по някакъв си независим начин - да не е филм, може да е споменаване в друг вид) успешно използване на КАЗ в бойни условия - интересно е да се знае. Защото въведено масово на въоръжение, ще промени много неща на бойното поле.
        А че активни защити се разработват от много време и от много производители е всеизвестно и не е интересно като новина.

А иначе "върха на сладоледа" не е Абрамс, поне не еднолично. Като броня и възможности, последните версии на Меркава и Леопард го конкурират успешно, ако не го и надминават.

Коментар

• От: Re: Съветски/руски vs. западни танкове

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
          данни и статии (независими)
          доказателство от авторитетен, независим източник -
          каквото пиша е доказано

Руснаците се хвалят с всичко което наистина работи (както и другите).....
          ......Щом го няма,като доказателство значи е само ....
          ......го доказаха, публикувано в руски авторитетен сайт

чакам да видя доказателства

Говорим за документирано (по някакъв си независим начин - да не е филм, може да е споменаване в друг вид) у
          Кои са тези авторитетни, независими източници? Авторитетни има, ама после ще искам и доказателства за това, че са независими...

А иначе "върха на сладоледа" не е Абрамс, поне не еднолично. Като броня и възможности, последните версии на Меркава и Леопард го конкурират успешно, ако не го и надминават.
          Доказателства за това твърдение от независими и безпристрастни източници? Например видео от тестове на изброените машини, наредени една до друга и при равни други условия. От независима военно-техническа комисия.
          Всеки трети е шести

Коментар

• Re: От: Съветски/руски vs. западни танкове

Щом го няма,като доказателство значи е само полигонна разработка или макет. Едно оръжие се доказва в бой. Ето тук израелците го доказаха, публикувано в руски авторитетен сайт, снимано от враговете им... от туй повече не знам.
            Това мисля са твои думи или ???

Във връзка с това, може ли да те помоля за клип където Абрамс, Леопард или Леклерк го стрелят да речем с Вампир или някое РПГ и на него нищо му няма.

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
              Например видео от тестове на изброените машини, наредени една до друга и при равни други условия. От независима военно-техническа комисия.
              Ами танковият биатлон можеше да даде доста светлина по въпроса. И мниго хиляди страници по форумите
              За жалост участваха само руски машини. И един китаец.

А какво е "независим" - талибан, снимащ израелски танк примерно. Или американски "статии" за Афганистан по време на руснаците... или руски по повод Израел. И т.н.
              Умишлено не казвам руски статии за американци, защото има такива, които описват загуби във Виетнам на американски самолети, по-големи от общата бройка на произведените машини

Само по себе си, това потвърждение на възможностите на израелската КАЗ ще промени доста неща. Без съмнения ще почнат да го копират с лицензно производство или да го крадат. Ако ракета като "Корнет" вече не е ефективна, нещата се променят доста.
              Само не се знае още каква е минималната дистанция, на която реагира системата при обстрел. С тези тунели, дето ги копаят арабите, а по-преди и други, близки изтрели никак не са изключени. Ето това е интересно да се знае и дискутира.

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
              Във връзка с това, може ли да те помоля за клип където Абрамс, Леопард или Леклерк го стрелят да речем с Вампир или някое РПГ и на него нищо му няма.
              Ако бях го твърдял някъде, че нищо не им става, щях да пускам и клипове сигурно. Само че не съм го твърдял.
              Последно редактирано от nitro; 02-09-14, 10:17.

Коментар

А какво е "независим"
                Е ти кажи де.

Ами танковият биатлон можеше да даде доста светлина по въпроса. И мниго хиляди страници по форумите
                За жалост участваха само руски машини. И един китаец.
                Не съм много запознат с танковия биатлон, но до сега не съм видял да се обстрелват едни други и/или да ги обстрелват с Корнет, Вампир, някакво РПГ, артилерийско оръдие или каквото и да било там.
                Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                  То и Израел води някаква война с участието на някакви араби . Когато изнесеш по целия свят толкова бройки колкото руснаците можем да говорим за статистика . Както виждаш в Ирак съдбата на Абрамс не е по различна от тази на Т 72 . В ръцете на тая паплач каквото и да им дадеш резултата е винаги един и същ .
                  Не ми се спори ,защото това са безмислени спорове,но според мен статистиката не е търговския регистър по продажби на някаква техника ,а това с какво и как се е доказала в реална ситуация под супер натоварване в случая реална бойна обстановка,численост на жертви при даден екипаж и т.н.Специално за най-добрия има световни капацитети дето са номинирали"Леопард",но не е тествен в бой,а в такъв са участвали доста други и "Ейбрамс"не е най -добрия,гори всякакво гориво ,но по много ,има по ниска максимална скорост от доста други ,което компенсира с броня и супер мерни прибори,пълна автоматизация и най-вече сигурност за екипажа.Със сигурност има и по-добри,но това го класира в първите!
                  Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

• Re: От: Съветски/руски vs. западни танкове

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                    "Ейбрамс"не е най -добрия,гори всякакво гориво ,но по много ,има по ниска максимална скорост от доста други ,което компенсира с броня и супер мерни прибори,пълна автоматизация и най-вече сигурност за екипажа.Със сигурност има и по-добри,но това го класира в първите!
                    Компенсира единственно с това, че тактиката на Американците е много добра, страхотна комуникация и управление на огъня + наистина много добра мерна система, всичко останало не е вярно - няма нищо автоматизирано, супер бронята е супер докато не го удари някой КОРНЕТ да речем, сигурен съм, че ще го продупчи и на скулете на купола - където между другуто е единствената усилена броня с убеднен уран.

Как да няма нищо общо с продажбите, има и то много - я да сметнем колко руски има в реални конфликти и колко Абрамса - извън армията на САЩ /защото тука тактиката е много важна и както се вижда тя дава славата на танка/.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                      Е, извинявай, нямахме тогава ю-туб. Линк... Вземи и си гугли КАЗ ДРОЗД. Има информация.

Има.

Drozd
                      The first operational APS, named Drozd, was developed by the Soviet Union between 1977 and 1982. This system was installed on some 250 naval infantry T-55As (redesigned T-55ADs) in the
                      early 1980s, and was designed for protection from ATGMs and antitank grenades.5
                      It used primitive millimeter-wave radar sensors on each side of the turret to detect incoming rounds. A filter in the radar processor was intended to ensure that the system responded only to targets
                      flying at speeds typical of ATGMs.
                      These are engaged by one or more short range rockets carrying fragmentation warheads (similar to mortar rounds), fired from four-round launchers (one on each side of the turret).6
                      Drozd provides maximum overlap and protection only to the forward 60° portion of the turret, leaving the sides and rear vulnerable.
                      The tank crew can change the orientation of the system by rotating the turret.
                      Drozd suffered from several shortcomings. Its radar was unable to determine threat elevation levels adequately, and the self-defense rockets would almost certainly have caused unacceptably high
                      levels of collateral damage — particularly to accompanying dismounted infantry.7
                      The system costs around $30,000 and is reported to have been around 80 percent successful against rocket propelled grenades (RPGs) in Afghanistan.8

[ATTACH=CONFIG]736677[/ATTACH]
                      ArmorMayJune1998web.pdf

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:drozd.jpg
Прегледи:1
Размер:77.9 КБ
ID:5608320
                      Прикачени файлове
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Доколко на мен ми известно, има случай със свален от Т-62 с Дрозд китайски НУРС 107мм (минали през Афган знаят за какво става дума) в 5 Гв.МСД. Ама карай, това не се пише в "независимите медия".

И защо ми изтрихте пост с глупомера, модератори? Кажете, къде и кога талибаните са се срещали с израелски танк? И моля, подтвърдете този факт с независим източник!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                          Не ми се спори ,защото това са безмислени спорове,но според мен статистиката не е търговския регистър по продажби на някаква техника ,а това с какво и как се е доказала в реална ситуация под супер натоварване в случая реална бойна обстановка,численост на жертви при даден екипаж и т.н.Специално за най-добрия има световни капацитети дето са номинирали"Леопард",но не е тествен в бой,а в такъв са участвали доста други и "Ейбрамс"не е най -добрия,гори всякакво гориво ,но по много ,има по ниска максимална скорост от доста други ,което компенсира с броня и супер мерни прибори,пълна автоматизация и най-вече сигурност за екипажа.Със сигурност има и по-добри,но това го класира в първите!
                          На всякъде където Абрамс го експлоатира не американската армия в реални бойни действия показателите му са същите та и по зле от Т 72 . За момента само в Ирак но нещата са показателни за качествата на машината .
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                            Кажете, къде и кога талибаните са се срещали с израелски танк? И моля, подтвърдете този факт с независим източник!
                            Хезбола (или както се пише правилно) и Иракската армия (от времето на Садам) вписват ли се в дефинициите за талибани? В нета има немалко информации за срещи на Абрамс и Меркава напр. с Корнет.

Разбира се, не знам колко достоверни и независими са източниците.

Коментар

Първоначално публикуван от blago72 Преглед на мнение
                              Хезбола (или както се пише правилно) и Иракската армия (от времето на Садам) вписват ли се в дефинициите за талибани?
                              Съвсем не!

Коментар

• Re: Съветски/руски vs. западни танкове

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1409678595837.jpg
Прегледи:1
Размер:99.5 КБ
ID:5608367
                                Да има, ето например Меркава вс МЕТИС.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X