Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съветски/руски vs. западни танкове

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Re: Съветски/руски vs. западни танкове

Първоначално публикуван от blago72 Преглед на мнение
    http://en.m.wikipedia.org/wiki/M1_Ab...n_Survival_Kit

Извинявам се, сега видях, че се коментира френското нещо

Google: Leclerc AZUR Action en Zone Urbaine
    Ааа за това ли? Писано е по назад в темата, недостатъчно е. Писано е и за ДЗ.

Коментар

• От: Съветски/руски vs. западни танкове

Каквато и броня да сложиш отгоре веригите остават най слабото място . В момента в който обездвижиш машината въпрос на време е да пробиеш бронята .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Какво значи достъчно? Всичко зависи от парадигмата и произтичащите стратегически планове и техните тактически развития. Отново, това поколение бойни танкове са правени не за градски бой и борба с талибаноподбни.

Може би по конструктурските бюра вече стои по-добро решение за тези цели. Според мен, до 20-на години за подобни цели ще се използват малки машини без човешки екипаж.

Коментар

• Re: Съветски/руски vs. западни танкове

Точно това значи, монтирана е на малко места, не пази купола, отгоре на купола и над механик водача няма никой. Сега няма тоя с рпг то или птурса да се цели в реактивната броня, за капак на всичко отдавна има тандемна кумулативна глава където тази броня не работи.

Американците печелят с тактика, оставен в неопитни ръце Абрамса не е нищо особено, да не казвам, че май по Абрамс е стреляно само със снаряди 70 та година снети отдавна от въоръжение.

Коментар

А с какво трябва да печелят американците? С щурмове ала Грозни?

В ръцете на украинците руските танкове се превръщат в машини за унищожение ли?

Ако трябва да се направи обективен анализ кой танк е по-добър, то трябва да се знае заданието - на кой танк каква роля му е отредена.

Абрамс спечели студената война и няколко горещи локални. С какво е стреляно по него си остава проблем на противниците му.

Коментар

Все се спряга абрамса, а на второ место леопарда. За леклерк-а много информация май по принцип няма, а и не е участвал в някой конфликт, но за британския челенджър също не споменавате много. При него няма ли някакви интересни решения и какви са му техническите характеристики? Участвал ли е в някой конфликт? От 72-та и тоя абрамс вече ми се повръща
              Всеки трети е шести

Коментар

Британския Чалънджър участва и в двете войни в залива.Мисля че има по-малко загуби от американския си събрат(не зная дали участва в по-малко сражения та затова да речем).Оръдието му го дават че е доста точно и е единственото нарезно танково оръдие в момента.Тук там се води за най-тежко бронирания западен танк.
                Последно редактирано от Stoian Ivanov; 27-09-14, 22:44.

Коментар

Първоначално публикуван от Stoian Ivanov Преглед на мнение
                  Британския Чалънджър участва и в двете войни в залива...
                  Дайте статистики от бойното използване, да ги сравним тогава с абрамса.
                  Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                    Дайте статистики от бойното използване, да ги сравним тогава с абрамса.
                    За тази машина има или поне аз намирам малко.Затова написах за жертвите от негова страна с уговорката че не зная всичко.От преди малко ровя и докопах единствено това:

В 1980-х годах Великобритания приняла на вооружение новое поколение бронетанковой техники – неуязвимые «Челленджеры», ни один из которых не был потерян во время «Войны в заливе» (есть некоторые свидетельства, что в бюджет Вооруженных Сил Великобритании на 1992 год была заложена закупка двух башен для танков «Челленджер», что говорит если не об уничтожении, то о серьезных повреждениях двух машин).
                    В ходе вторжения в Ирак в 2003 году из 120 танков «Челленджер 2» британская армия потеряла одну машину – по заявлению командования, в горячке боя танк попал под «дружественный огонь» своего же подразделения, погибло 2 члена экипажа. В 2007 году был серьезно поврежден еще один «Челленджер» - его лобовая броня была пробита выстрелом из обычного РПГ! Удивительно, но обошлось без жертв. Несмотря на появление многочисленных язвительных замечаний по поводу защищенности танка и обязательное наличие «слабых мест», все-таки есть основания полагать, что, в целом, защищенность «Челленджер 2» является эталоном для современных боевых гусеничных машин. Например, один из британских танков выдержал 15 попаданий из противотанковых гранатометов без пробития брони.
                    това е от тук:
                    http://topwar.ru/19654-samyy-chestnyy-tankovyy-reyting-chast-2.html
                    За втората война, тая от 2003 мисля че британците отговаряха само за нападението над Басра.Не съм сигурен за други места където да са се били.

Коментар

Знам, че имаха някакви проблемис пясъка. От завихрянето, директно се набиваше във въздухозаборника. В последствие е оправен.

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                        Все се спряга абрамса, а на второ место леопарда. За леклерк-а много информация май по принцип няма, а и не е участвал в някой конфликт, но за британския челенджър също не споменавате много. При него няма ли някакви интересни решения и какви са му техническите характеристики? Участвал ли е в някой конфликт? От 72-та и тоя абрамс вече ми се повръща
                        Франция е втората икономика в ЕС и първа по по богатство на глава от населението . Освен това е и най голяма в територялно отношение . Позицията и след втората световна война и позволява да не играе по свирката на американците още от времето на Шарл дьо Гол който вади Франция от НАТО . Могат да си го позволят и си правят всичко сами самолети ; кораби ; танкове даже и атомна бомба . И в момента Франция не прави нищо което е против нейните интереси въпреки ЕС.
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                          Франция е втората икономика в ЕС и първа по по богатство на глава от населението . Освен това е и най голяма в територялно отношение . Позицията и след втората световна война и позволява да не играе по свирката на американците още от времето на Шарл дьо Гол който вади Франция от НАТО . Могат да си го позволят и си правят всичко сами самолети ; кораби ; танкове даже и атомна бомба . И в момента Франция не прави нищо което е против нейните интереси въпреки ЕС.
                          В края на миналата година гостувах на един приятел във Франция. Живее близо до голяма военновъздушна база. Полетите на С-130 ките, Спартаните, Херкулесите, че и на един АУАКС бяха буквално денонощни. Всички без последния летяха само на малка височина и с доста маневри. Често нощем летяха с напълно изключени светлени - впечатляваща сянка на фона на звездите. Пак повтарям - денонощно, което ще рече - постоянно, с по две двучасови паузи! Не знам колко струваше това, но със сигурност надхвърляше годишният бюджет на цялата ни армия (говорим си за време от близо месец...)! Франция винаги е била много голяма и много богата страна... Франция винаги е имала и голяма, и силна армия (дори и тогава когато Вермахта буквално ги прегазва)! Франция е известна и с изключително високите си данъци, от които една сериозна част отиват за отбраната и, и оръжейната и индустрия, като неразривна част от националната и сигурност. Тя е и държавата с най-силно постоянно военно присъствие в бившите си колонии (не във всички). Към днешна дата французите са доста силни и подготвени във всяко едно отношение. Дори си мисля, че са възможно съизмерими с руснаците, където французите отстъпват сериозно единствено при ядрените оръжия. Аз лично не бих се съмнявал в качествата на Льоклерк-а, ако и да не е влизал в бой! Страната има много сериозен собствен научен потенциал, освен достъпа до този на съюзниците и, и видимо този потенциал се влага сериозно във всичко и най-вече в индустрията им, съизмерима с тази на германците. Един прост пример - последните десетина години френски двигатели доминират в почти всички моторни спортове в Европа и световни серии като F1 и Льо Ман. Еърбъс се асемблира при тях, както и всеки носител на Европейската космическа програма - не мисля, че това е случайно... Имат технологии хората и пари и индустрия да ги реализират. Дали французите го могат качествено? Огледайте се по улиците и после ми кажете, кои са най-масовите нови автомобили у нас (и не само у нас...), и пак се сетете за Льоклерк-а...

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                            Франция е известна и с изключително високите си данъци
                            Доста известни французи си вдигнаха багажа от там поради тази причина.
                            Към днешна дата французите са доста силни и подготвени във всяко едно отношение.
                            Ако помня правилно, а мисля че не бъркам и на френчитата и на британците им свършиха управляемите бомби за около седмица след като почнаха "демократизацията" на Либия.Дано са си направили изводите.

Коментар

Първоначално публикуван от Stoian Ivanov Преглед на мнение
                              Доста известни французи си вдигнаха багажа от там поради тази причина.

Ако помня правилно, а мисля че не бъркам и на френчитата и на британците им свършиха управляемите бомби за около седмица след като почнаха "демократизацията" на Либия.Дано са си направили изводите.
                              Съвсем не съм убеден, че в момента освен САЩ има някой друг, който може да си позволи разточително използване на умни оръжия от последно поколение...

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                                Съвсем не съм убеден, че в момента освен САЩ има някой друг, който може да си позволи разточително използване на умни оръжия от последно поколение...
                                Абсолютно съм съгласен!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 19 потребители онлайн. 0 потребители и 19 гости.

Най-много потребители онлайн 14,445 в 10:11 на 30-01-26.

Зареждам...
                                X