Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съветски/руски vs. западни танкове

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Съветски/руски vs. западни танкове

Никой не използва абсолютни величини. Ако успеят да увеличат шанса за оцеляване (примерно) с 20% и цената е оправдана, защо да не го разработват.

Трика е да си направиш добре сметките.

Коментар

За първи път в историята, в бойна обстановка в ивицата Газа система за активна защита прехваща и унищожава ПТУР.
      В случая - ПТУР "Корнет"

Ето цялата новина - http://bmpd.livejournal.com/921519.html

Предполагам, че тази КАЗ много скоро ще почне да се въвежда след такава демонстрация.
      Като чета някой коментари, от 2006 израелците правят опити с трофейни "Корнет" и вече виждаме, че тази ракета не е ефективна срещу подготвен от тях танк.

Коментар

В състава на ОКСВА танки Т-55 и Т-62 били са модернизирани с КАЗ Дрозд преди 30 години. Успешно са отразявали атаки с РПГ-та и ПТУР Хот и Милан.

Та какво казваш за първи път в историята?

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
          Както виждам от клипа с ПТУРС TOW ракетата се взривява над танка. Тоест той ако бъде скрит под дървета или сайвант(безистен) тя няма да може да го порази?
          Надали ще се спаси, мисля че имат няколко възможни начина на поразяване.

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
          В състава на ОКСВА танки Т-55 и Т-62 били са модернизирани с КАЗ Дрозд преди 30 години. Успешно са отразявали атаки с РПГ-та и ПТУР Хот и Милан.
          Та какво казваш за първи път в историята?
          Дай линк, филм... да прочетем. Че иначе не вярваме

Коментар

Е, извинявай, нямахме тогава ю-туб. Линк... Вземи и си гугли КАЗ ДРОЗД. Има информация.

Коментар

Цитат от този документ:

Эта система воевала в Афганистане, где выживаемость танков повысилась на 1,2-1,5 на поле боя.

Коментар

Е, извинявай, нямахме тогава ю-туб. Линк... Вземи и си гугли КАЗ ДРОЗД. Има информация.
                Няма какво да гуглим. Всеки, който се интересува поне малко, знае за Дрозд, Арена ... но няма данни и статии (независими), които да потвърждават успешното му използване в бойни условия. Което автоматично изключва тезата ти.

Тук става дума за първото в света успешно противодействие. Документирано. И публикувано от руски, авторитетен сайт.

Коментар

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
                  Няма какво да гуглим. Всеки, който се интересува поне малко, знае за Дрозд, Арена ... но няма данни и статии (независими), които да потвърждават успешното му използване в бойни условия. Което автоматично изключва тезата ти.

Тук става дума за първото в света успешно противодействие. Документирано. И публикувано от руски, авторитетен сайт.
                  Приемаме че използването в Афганистан е било в мирни условия?
                  Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                  Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                  В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Впечатляващо... куполът хвърчи като играчка.
                    При това и при "Джавелин"всичко е като играчка,а GAU-то ги прави на консерви!
                    Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                      Приемаме че използването в Афганистан е било в мирни условия?
                      Нищо не приемаме само на думи - това е. В Афганистан е имало някаква война с участието на СССР (една от многото в историята на страната), но легендите за нея не могат да се приемат без доказателства. Просто трябва доказателство от авторитетен, независим източник - и ще е достатъчно.

Тук лекият спор, дали руското е първо трябва да се докаже, след като руснаци казват и имаме филм, че израелците са първи.

Коментар

Като статистика унищожените от тоя модел са много по-малко от унищожените Т,при това нямат нито произведен нов модел, нито изгубен екипаж,всяка подбита машина се прибира и рециклира на 100 процента ,докато от другите не става нищо!Това е единствената ,но съществена разлика в реални бойни условия между тези 2 машини специално!Мисля ,че "Челинджърите "след подобряване на пясъкоустойчивостта също са много добри машини от последните съществени бойни действия с голяма численост на подобни машини!Между другото има документали клипове на"Ейбрамс"единия преминаващ през минно поле и продължава дестинацията,другият преминава през автомобил,който се оказваСВУ и той продължава по бойна линия,клиповете са от Ирак и Афганистан и не са Холивудски трик .
                        Последно редактирано от faster; 01-09-14, 23:06.
                        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Нищо не приемаме само на думи - това е. В Афганистан е имало някаква война с участието на СССР (една от многото в историята на страната), но легендите за нея не могат да се приемат без доказателства. Просто трябва доказателство от авторитетен, независим източник - и ще е достатъчно.

Тук лекият спор, дали руското е първо трябва да се докаже, след като руснаци казват и имаме филм, че израелците са първи.
                          И щом "капацитетът" nitro не го е видял, значи не съществува. /справка- шопа и жирафа/. Добре че приема че е имало "някаква война" че току-виж сме я измислили и нея. По писанията ти личи че не си някой пъпчив тийн, та да те попитам, като как си представяш по онова време доказателство от независим источник? Имаш ли спомен каква беше ситуацията тогава и кой би допуснал независим наблюдател до нова разработка в тази а и не само област? И от двете страни на желязната завеса.
                          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Аз не знам дали съм капацитет, ама каквото пиша е доказано, но "капацитетите" нямат никакви доказателстава освен "абе ..."
                            Аз не съм видял, ОК - хайде ти покажи, че да знаем.

Руснаците се хвалят с всичко което наистина работи (както и другите). Щом го няма,като доказателство значи е само полигонна разработка или макет. Едно оръжие се доказва в бой. Ето тук израелците го доказаха, публикувано в руски авторитетен сайт, снимано от враговете им... от туй повече не знам.
                            Ама що руското не е първо, нали ? Затова е подскачането.

А за "някаква война" - явно не си много наясно с историята на света. От как има писмо (къде да е по света) за да опише исторически събития някоя "велика" сила се е опитвала да превземе Афганистан. Досега неуспешно.
                            Така че "руската" война за тях е поредната в хилядолетната им история - нито първа, нито послесна, нито най-голямата. Просто една от многото.

Че чакам да видя доказателства от капацитетите. Сигурно не само аз - иначе дискусията пада до много ниско ниво.

Коментар

Аз не знам дали съм капацитет, ама каквото пиша е доказано, но "капацитетите" нямат никакви доказателстава освен "абе ..."
                              Аз не съм видял, ОК - хайде ти покажи, че да знаем.

Руснаците се хвалят с всичко което наистина работи (както и другите). Щом го няма,като доказателство значи е само полигонна разработка или макет. Едно оръжие се доказва в бой. Ето тук израелците го доказаха, публикувано в руски авторитетен сайт, снимано от враговете им... от туй повече не знам.
                              Ама що руското не е първо, нали ? Затова е подскачането.

А за "някаква война" - явно не си много наясно с историята на света. От как има писмо (къде да е по света) за да опише исторически събития някоя "велика" сила се е опитвала да превземе Афганистан. Досега неуспешно.
                              Така че "руската" война за тях е поредната в хилядолетната им история - нито първа, нито послесна, нито най-голямата. Просто една от многото.

Че чакам да видя доказателства от капацитетите. Сигурно не само аз - иначе дискусията пада до много ниско ниво.
                              Да ми каже човекът счупил глупостомера в не само тази тема, но и във всички други че не съм на ясно с историята на света дори няма да го приема като обида. Какво си доказал до тук може да види всеки в темите по въпроса. Изобщо не ме интересува дали руското е първо или не, простичко те попитах как си представяш присъствието на независим/вражески наблюдател по онези времена там на място. Дори съм на мнение че разработките са им неуспешни, иначе биха ги внедрили масово до сега, което не изключва варианта да са правени проби по времето на афганистанската война. А ти кажи като как се извъди такъв уики-капацитет като и от космоса личи че оръжие си виждал само на картинки, основно от нета. Само че не ни поливай пак с онази многооръжейна лична статистика че тук не е форума "хумор".

Коментар

То и Израел води някаква война с участието на някакви араби .
                                Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                                Като статистика унищожените от тоя модел са много по-малко от унищожените Т,при това нямат нито произведен нов модел, нито изгубен екипаж,всяка подбита машина се прибира и рециклира на 100 процента ,докато от другите не става нищо!Това е единствената ,но съществена разлика в реални бойни условия между тези 2 машини специално!Мисля ,че "Челинджърите "след подобряване на пясъкоустойчивостта също са много добри машини от последните съществени бойни действия с голяма численост на подобни машини!Между другото има документали клипове на"Ейбрамс"единия преминаващ през минно поле и продължава дестинацията,другият преминава през автомобил,който се оказваСВУ и той продължава по бойна линия,клиповете са от Ирак и Афганистан и не са Холивудски трик .
                                Когато изнесеш по целия свят толкова бройки колкото руснаците можем да говорим за статистика . Както виждаш в Ирак съдбата на Абрамс не е по различна от тази на Т 72 . В ръцете на тая паплач каквото и да им дадеш резултата е винаги един и същ .
                                Последно редактирано от sek.1; 02-09-14, 06:49.
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X