Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов руски танк

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Нов руски танк

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    Израелците са слагали 105-мм оръдие.
    Стaвa въпрос зa кaртечницaтa нa куполa ,не се сещaш или....мaй немa знaчение.
    Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
      Стaвa въпрос зa кaртечницaтa нa куполa ,не се сещaш или....мaй немa знaчение.
      Каква картечница са слагали на купола израелците на модифицираните от тях Т-55 е без всякакво значение, защото тя се сменя елементарно, в случая с ДШК, защото за филма им е трябвал съветски танк.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Аз ви предлагам малко да се върнем на темата. Никой не коментира картечниците на купола на Армата-та или по точно:
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4459131.jpg
Прегледи:1
Размер:66.7 КБ
ID:5650688
        Малко странно ми се вижда така вързани и двете картечници т.е. техния обсег се ограничава от посоката на купола и танка трудно би водил едновеременен бой с тях и с оръдието. Или съм в грешка?
        Другото вече, което зачекнахте като тема е че това е една съвсем нова концепция за руското танкостроене. Малко преждевременно я оплювате не знам защо, ако се върнем на предишната такава смяна на концепцията ако не греша това е Т-34, а тя не се е оказала толкова лоша явно. Казвате, че така се копира западния дизайн на танкове, да в някаква степен е така, но освен немците през ВСВ с идеята си за Е-серията, май никой не е реализирал цяла линия бойни машини на една основа?
        Последно редактирано от Goblin; 29-03-15, 02:01.
        Лопата - друг солдата!!!

Коментар

На въпроса за офф-топика: не, няма. Коментирано е вече че на подобни въпроси отговаряме на лично при проявен интерес.
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Историята за създаването та Армата
            http://rosinform.ru/2013/07/08/armat...tivnogo-tanka/
            За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
            0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от O.K Преглед на мнение
              Аз ви предлагам малко да се върнем на темата. Никой не коментира картечниците на купола на Армата-та или по точно:
              [ATTACH=CONFIG]789006[/ATTACH]

Нали се разбра, че реалния няма да е като този на картинката.
              Всеки трети е шести

Коментар

[ATTACH=CONFIG]789006[/ATTACH]
                Малко странно ми се вижда така вързани и двете картечници т.е. техния обсег се ограничава от посоката на купола и танка трудно би водил едновеременен бой с тях и с оръдието. Или съм в грешка?
                Едното е картечница, а другото 30 мм. оръдие. Малкото оръдие е като допълнително въоръжение и принципно трябва да се използва там където основното не може или не е икономически изгодно, както и да се запази основният боезапас за по-сериозни цели и противници - стрелба по неукрепени опорни точки, високи сгради, пехота, леко бронирани машини и т.н.
                Разбира се това е само картинка - след парада ще знаем какво е точното въоръжение.

Коментар

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
                  Едното е картечница, а другото 30 мм. оръдие. Малкото оръдие е като допълнително въоръжение и принципно трябва да се използва там където основното не може или не е икономически изгодно, както и да се запази основният боезапас за по-сериозни цели и противници - стрелба по неукрепени опорни точки, високи сгради, пехота, леко бронирани машини и т.н.
                  Разбира се това е само картинка - след парада ще знаем какво е точното въоръжение.
                  Първо да се извиня, не съм изчел темата и не съм разбрал, че тази идея е отпаднала, но наистина истинските заключения може да бъдат направени едва след парада.
                  И все пак каква ми беше идеята на предния пост, явно не съм се изразил правилно. Ясно ми е за какво се използват оръдието и картечницата на танка, но да приемем, че танка води бой с основното си оръдие, вляво от него се появява БМП, което може да бъде унищожено от 30мм оръдие, но тъй като то е подвижно единствено по оста Z(демек нагоре-надолу), то не може да бъде използвано пълноценно. Ако 30мм оръдие и картечницата се движат по осите Z и Y(нагоре-надолу и наляво-надясно) те ще могат успешно да прикриват фланговете на танка от леко бронирани машини и пехота. Мисля, че сега се изразих по-ясно.
                  Това като идея е иновативно, странно защо са се отказали от нея. Да може би така се пести тегло, но на фона на този гигант дали ще спестят 1-2 тона не мисля, че е толкова важно.
                  Лопата - друг солдата!!!

Коментар

...вляво от него се появява БМП, което може да бъде унищожено от 30мм оръдие, но тъй като то е подвижно единствено по оста Z(демек нагоре-надолу), то не може да бъде използвано пълноценно. Ако 30мм оръдие и картечницата се движат по осите Z и Y(нагоре-надолу и наляво-надясно) те ще могат успешно да прикриват фланговете на танка от леко бронирани машини и пехота. Мисля, че сега се изразих по-ясно.
                    Това като идея е иновативно, странно защо са се отказали от нея. Да може би така се пести тегло, но на фона на този гигант дали ще спестят 1-2 тона не мисля, че е толкова важно.

Ами те пробваха с подобна разработка, но явно се отказаха

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
                    Между другото един от първите варианти на БМПТ

Кефи идеята - въртиш на две страни оръдията и трепеш лошите едновременно от ляво и дясно.

Преполагам, че ще е нужен поне още един член на екипажа, за да може "30мм оръдие и картечницата се движат по осите Z и Y(нагоре-надолу и наляво-надясно)". Няма как един човек (мерача) да го върши, освен ако не го прави командира, но е малко вероятно. Е, не че няма как, ама доста се усложнява, оскъпява и се изисква повечко компютърна мощ.
                    Плюс това габаритно такова оръдие е много по-голямо.
                    А в случая увеличаването на екипажа е неприемливо за танк.

Колкото за 1-2 тона в повече, ако за танка не са проблем, май по-добре ще е да се ползват за допълнителна броня.
                    Последно редактирано от nitro; 30-03-15, 09:56.

Коментар

И още един член на екипажа да има , пак ще възникнат проблеми , единия се прицелва с 30мм. оръдие в БМП , другия започва да върти купола с основното оръдие в друга посока. Докато така монтирани , челната броня на купола винаги е срещу мишената /БМП , танк , хеликоптер , ...../ и може да се избере с кое оръжие да бъде унищожена.
                      В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Германците навремето имаха разработки на въртящо се независимо от основния купол оръжие, на базата на "Marder"

Но не се разви идеята - явно усложняването е по-голямо от ползата.

Коментар

Im Westen nichts Neues

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Medium_Mk_III_tank_IWM_KID_4625.jpg
Прегледи:1
Размер:71.2 КБ
ID:5651095
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                            0878 79 20 61 Борис

Коментар

За размерите не знам, но щял да бъде по-лек и съответно по-маневрен от тези преди него. Кои ли модели преди него са имали в предвид?
                              Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                                За размерите не знам, но щял да бъде по-лек и съответно по-маневрен от тези преди него. Кои ли модели преди него са имали в предвид?
                                Може би са искали да кажат, че ще има повече к.с за тон (30 к.с.) отколкото т90 (26кс)
                                Лопата - друг солдата!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X