Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на руски боен пистолет.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на руски боен пистолет.

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
    Да приема ли, че ако проектилите са с оловен сърдечник, кух връх или нещо подобно, ще вземе да пробие:
    ''бронирани жилетки с I, II и III клас на защита (тип Ж-81, Ж-86-2)
    , съответстващи на стандарта NILECJ-STD-0101.01 и MIL-С-44050, а така също на различни технически средства (автотранспорт, кабини и антени на радиолокационни системи, корпуси на ракети и др.п.) на дистанция до 100 м..........За пример до 70 м. куршумът на "Гюрза" пробива бронирана жилетка (2 титанови пластини с дебелина 1.4 мм. всяка и 30 слоя кевлар), а до 50 м. пробива стоманен лист с дебелина 4 мм. Куршумът е способен да пробие цилиндров блок на автомобилен двигател''
    Явно не. Тези неща са постижими със специално разработения за него патрон:
    "Патрон пистолета - 9х21 (индекс ЦНИИТочМаш - РГ052) является совершенно новой разработкой, отвечающей современным требованиям по пробиваемости различных преград. Патрон разработан ведущим инженером Алексеем Юрьевым. Патрон обеспечивает на дальностях до 100 м пробивание бронежилетов, содержащих одну или две титановые пластины толщиной 1,4 мм и 30 слоев кевлара. На дальностях до 50 м пуля пистолета пробивает стальной лист толщиной 4 мм. Она способна также пробить блок головок цилиндров автомобильного двигателя."
    Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
    First impression is not always true. Get inspired.
    Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
    Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
      Явно не. Тези неща са постижими със специално разработения за него патрон:
      "Патрон пистолета - 9х21 (индекс ЦНИИТочМаш - РГ052) является совершенно новой разработкой, отвечающей современным требованиям по пробиваемости различных преград. Патрон разработан ведущим инженером Алексеем Юрьевым. Патрон обеспечивает на дальностях до 100 м пробивание бронежилетов, содержащих одну или две титановые пластины толщиной 1,4 мм и 30 слоев кевлара. На дальностях до 50 м пуля пистолета пробивает стальной лист толщиной 4 мм. Она способна также пробить блок головок цилиндров автомобильного двигателя."
      А намираме кусур на ТТ-то, че много пробивало
      сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
      dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

По мое мнение Макаров (опростено и съответно непрецизно копие на класиката валтер ПП ) е най-добрият пистолет на пазара относно цена ,поддръжка и цена боеприпас(без 22)!До там всичко хубаво.
        Според мен има три основни недостатъка :
        Малък ресурс - 5-6000 изстрела живот на цевта.
        Сравнително слаб боеприпас.
        Липса на бутон за освобождаване на пълнителя(побиращ едва 8 патрона).

Коментар

5-6000 изстрела живот на цевта не е проблем за този пистолет защото цената варира м/у 200-250лв.така че винаги можеш да си подмениш оръжието с ново.Не разбирам защо боеприпаса да е слаб при положение ,че всички си взимаме оръжията за чешане на крастата(основно за стреляне по мишени в стрелбищата)както и не дай си боже за самоотбрана за което е перфектен.Същото важи и за бутона за освобождаване на пълнителя,според мен 8 патрона са достатъчни за това което изброих

Коментар

Ами да размера е от значение (в случая цената)

Коментар

1. 5000-6000 истрела за някои хора са твърде малко! Ще трябва всяка година да се занимават с бракуване на старото и вадене на разрешително за нов пистолет.
              2. Ваденето на пълнителя си е голям кусур защото никак не може да се презарежда бързо а това съчетано с малкия брой боеприпаси прави пистолета непригоден за някои спортове и тренировки!
              3. ПМ не е твърде удобен за хора с големи ръце!
              4. Мерните прибори на ПМ за прецизна стават(условно) ама за бърза стрелба хич ги няма!
              5.(най-важно) Поради горните и някои други причини стрелбата с ПМ не ме кефи, а аз много държа да се кефя стреляйки, затова си купих по-скъп пишкоудължител.
              "Do not correct a fool, for he will hate you;
              Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Не знам защо всички са се зхванали с тия 5-6 К изстрела живот на цевта. Аз не съм чул досега Макаров да е докаран до състояние на брак (от частно лице) поради надживяване ресурса на цевта. По казармите и школите имаше (и все още има) Макаровци на десетки (или може би стотици) хиляди изстрели, които вече буквално се разпадат и все още стрелят достатъчно точно и без засечки. Според единия от инструкторите на Герена, най-здрави и най-дълго изкарват Глоковете и Макаровците и след тях е всичко останало. Да, за ИПСЦ не е особено подходящ и цената на бопеприпасите вече не е особено ниска, но това не отменя другите му предимства. Като оръжие за ежедневно носене и самоотбрана мисля, че си е супер за хора с тънък бюджет. Аз не си купих личен Макаров единствено, щото ми е писнало да го гледам, а и имам служебен.
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Реално наистина не знам какъв е точния ресурс на ПМ, но в школата в Пазарджик успяхме да счупиме два чисто нови ПМ от началото до края на обучението си (2 месеца)! Отделно всеки месец имаме стрелби със служебните и въпреки че гърмим по не повече от 16 патрона, често има аварии и поне веднъж или два пъти годишно се случва на някой пистолета да му го вземат за ремонт. Значи на оръжейниците по школи и казарми това им е работата да прехвърлят постоянно части от един пистолет на друг и да подменят с нови, ама това ако ти е у дома, ще ти отрови живота!
                  Преди като нямах друг си стрелях с ПМ и ми харесваше, но след като вече имам ЧЗ-то ПМ остана само като притурка към униформата ми. Стрелям с него само на служебните стрелби и то когато не ми осигурят служебни 9х19 за личния. Просто ПМ не ме кефи и това е, а за оръжие дето не ме кефи не ми се дава и 1 лв. Пък може и да ми е омръзнал вече та затова да не ме кефи.

Коментар

Къде пък ги намерихте тия нови пищови в Пазарджик? Те са били нови, когато е открито училището. Сега в най-добрия случай да са минали оксидация. През ръцете ми са минали почти всички железа, които се използват за учебни стрелби там и не съм видял нищо, което да е използвано по-малко от 10-15 години и сигурно няма пищов да е на по-малко от 50000 изстрела. А как се поддържат сам знаеш. Понеже не мога да търпя такова отношение към оръжието един ден накарах моя взвод да разпарчетоса всички учебни железа и да изчистим и смажем и последния детайл. Едвам успяхме да съберем достатъчно парцали, толкова гняс и ръжда се беше натрупала.
                    П.П. Не съм "луд фен" на ПМ, но той е всичко друго, но не и ненадежден и чуплив пищов.
                    Последно редактирано от kuzdov; 31-08-12, 16:14.
                    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                      Реално наистина не знам какъв е точния ресурс на ПМ, но в школата в Пазарджик успяхме да счупиме два чисто нови ПМ от началото до края на обучението си (2 месеца)! Отделно всеки месец имаме стрелби със служебните и въпреки че гърмим по не повече от 16 патрона, често има аварии и поне веднъж или два пъти годишно се случва на някой пистолета да му го вземат за ремонт. Значи на оръжейниците по школи и казарми това им е работата да прехвърлят постоянно части от един пистолет на друг и да подменят с нови, ама това ако ти е у дома, ще ти отрови живота!
                      Преди като нямах друг си стрелях с ПМ и ми харесваше, но след като вече имам ЧЗ-то ПМ остана само като притурка към униформата ми. Стрелям с него само на служебните стрелби и то когато не ми осигурят служебни 9х19 за личния. Просто ПМ не ме кефи и това е, а за оръжие дето не ме кефи не ми се дава и 1 лв. Пък може и да ми е омръзнал вече та затова да не ме кефи.
                      Браво бе вие там в школата как точно им видяхте сметката на тези макаровци ,да не би да ги тествахте с С4 Пък и чисто нови? Бате Гошо сигурно се е омазал от кефНе ми звучи реално това ама както и да е.

Коментар

Сещам се за един случай ама четох ли го,филм ли беше не помня едно американско войниче избягало от плен(става въпрос за виетнамската война)та въпросния солджър преджапал джунглата и си спасил задните части въоражен само с един макаренко.Нали се сещате каква гняс се е налагало да гази и какво натоварване е видяло въпросното оръжие,е на това се вика "mud test"а не както сега!Въпросният късметлия още си пази макаренкото и както той самият казва "по надеждно оръжие никога несъм виждал" та така, аз лично съм склонен да му повярвам

Коментар

Тия двата бяха нови със сигурност тогава (2003г.). И първия ми служебен също беше нов!

Коментар

Първоначално публикуван от jackknife Преглед на мнение
                            Сещам се за един случай ама четох ли го,филм ли беше не помня едно американско войниче избягало от плен(става въпрос за виетнамската война)та въпросния солджър преджапал джунглата и си спасил задните части въоражен само с един макаренко.Нали се сещате каква гняс се е налагало да гази и какво натоварване е видяло въпросното оръжие,е на това се вика "mud test"а не както сега!Въпросният късметлия още си пази макаренкото и както той самият казва "по надеждно оръжие никога несъм виждал" та така, аз лично съм склонен да му повярвам
                            Историята е на капитан Томас Чарди и пистолета е в музея на на центъра за подготовка на офицери за морската пехота на САЩ в Куантико . От това по добра реклама здраве му кажи http://vbox7.com/play:c9fbaa80
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

От три години, от както не ползвам руски пистолет съм много доволен......., а през 20 - те години, през които съм го ползвал, не можах да харесам нищо в него.......
                              LZ3YG

Коментар

сторията е на капитан Томас Чарди и пистолета е в музея на на центъра за подготовка на офицери за морската пехота на САЩ в Куантико .
                                За това може ли линк за информация от НЕ руски източник... че никъде не съм го намирал до сега освен в руски и български източници... Не за друго а защото точно през 70 във Виетнам ПМ е бил от катерица сълза- ТТ рулз там.... че и до момента.
                                Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                                No man left's behind !!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X