Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на руски боен пистолет.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на руски боен пистолет.

То човека си е избрал пистолет още преди две години, но поне да си кажем мнението. Извън руските екзотики, които дори не са и помирисвали Родината, камо ли да се продават в нас, всеки трезвомислещ трябва да оцени "Макаров" - Ниска цена, висока сигурност, евтин и достъпен боеприпас, страхотна дуракоустойчивост и не на последно място достъпни резервни части. И като всичко руско (съветско) подлежи на доискусоряване. Макаров, но съветски или на завод 10. Не и руски.
    Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
    "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Руските сайтове и коментарите в тях са изключително позитивно настроени към изброените модели. Но в някои български места в нета тук и там се прокрадват критики към тях/ не за Дротик и Пернач, а най-вече за ПЯ-Грач и ГШ 18/. Естествено е да приема за по-достоверни българските мнения. Би трябвало да са по-обективни. В същото време за Грач /имам предвид пистолетът на Яригин, защото и ГШ 18 може да се счита за "ГРАЧ". "ГРАЧ" е кодовото име на проекта за създаване на съвременно КНО/ четох, че е изпитан съгласно руските стандарти за издържливост, като е тестван за температурни режими от -50 до +50 градуса по целзий, плюс още стрелба без смазка и так дале. Като основен недостатък май руснаците приемат само, че миналото на Яригин, като състезател по стрелба, е дало отражение на работата му. Предполагам, това означава по-сложна конструкция и по-трудна поддръжка. Но да не преразказвам инфото от нета-то е достъпно за всички. В български мнения прочетох, че може да се намери за около 800 лева за ПЯ и даже около 450 лв. за "Дротик", затова и предположих, че в България вече имат виждане за този, а и за другите модели. И понеже тук съм срещал доста компетентни мнения, се надявах да получа информация от първа ръка. Колкото до Макаров, абсолютно съм съгласен/ споделям на 1000% критериите, които са изброени/, че е фаворит, ако реша да си вземам пистолет. Тук ставаше въпрос повече за интерес към един тесен спектър от руското оръжие. Чел съм много противоречиви изказвания за него и ми се искаше да си съставя по-обективно мнение. Но поради липсата на опит с тези оръжия сред пишещите тук, ще изменя малко въпроса си. Може ли по писаното в руските сайтове и коментари, да се прецени, тези оръжия стойностни ли са, или се срещаме с патриотична пристрастност. Благодаря ви за отделеното внимание и моля да ме извините, ако съм досадил с питанията си.

Коментар

От: До: Избор на руски боен пистолет.

Първоначално публикуван от aleksandar.iskrenov Преглед на мнение
        Много ви благодаря колеги за отговорите.Някаде бях чел че сегашните Макарови не били като едно времешните.А за Байкала има и с 8 патрона за 265лв..Той Байкала е направен на същия принцип като Макаровия.Обаче някак си Байкала ми харесва повече.
        Те колегите са го казали ама и аз да се обадя вземаш един втора употреба Макаров и си готов.Аз също харесвам Байкала , но само моделите с бутон за освобождаване на пълнителя.
        "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

Погледни АП, Атила Пистоле. Боеприпаса е 9х18 Мисля че е по-добрия вариант.

Коментар

Бягай далеч от това недоразумение - АП! Май няма по-калпаво копие Валтер РР. Особено пък в калибър 9х18 - слабата алуминиева рама създава много проблеми - виждал съм два пистолета в този калибър със спукани рами. Ако ще е АП, то по-добре да е в калибър 7,35. Там пък проблемът е скъпия боеприпас... Изобщо една голяма контра е това оръжие.
            "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Е то в този калибър 9х18 остана само CZ 83, е не е руски, нито поне мааалко съветски, ама е много добър .
              Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Първоначално публикуван от Павлин Андреев Преглед на мнение
                Бягай далеч от това недоразумение - АП! Май няма по-калпаво копие Валтер РР. Особено пък в калибър 9х18 - слабата алуминиева рама създава много проблеми - виждал съм два пистолета в този калибър със спукани рами. Ако ще е АП, то по-добре да е в калибър 7,35. Там пък проблемът е скъпия боеприпас... Изобщо една голяма контра е това оръжие.
                Съгласен съм с констатацията. Алуминиевата рама е слабото място, макар и да олекотява значително пистолета. Но ако държите на АП, по-добрия вариант наистина е малкия калибър, който според мен е 7.65х17 (.32ACP, Browning). Колегата вероятно е допуснал техническа грешка /не 7,35/ Това при положение, че това оръжие ще е предимно за самоохрана и ежедневно носене. Сравнително лек и удобен за скрито носене. Но, ако се предвижда повечко стрелба на стрелбището, то поради по-скъпите боеприпаси, посочените слабости на конструкцията, сравнително трудното разглобяване за пълно почистване, това оръжие вероятно ще се окаже неподходящо.
                Поздрави!
                Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                First impression is not always true. Get inspired.
                Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от aleksandar.iskrenov Преглед на мнение
                  Аз съм нов в този форум и прочетох доста и се нуждая от съвет за бойно оръжие.Моля да ме посъветвате в избора ми.Искам да се знае че държа да е руско.Знам че има много специалисти по тази тема.Спрял съм се на два модела,но не съм много в час,ако някой колега знае друг руски пистолет,като вариант нека да ми предложи ще бъда много благодарен.

[ATTACH]174977[/ATTACH]
                  Байкал 442 ,калибър 9x18 ,тегло 780 гр. ,12 заряда.
                  315 лв. - оксидиран
                  370 лв. - хрониран
                  [ATTACH]174978[/ATTACH]
                  Макаров ,калибър 9x18 ,тегло 730 гр. ,8 заряда.
                  205 лв.
                  Нито едното нито другото .....търси Гюрза!!
                  Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

А моето мнение е ПМ (Макаров),класика в жанра. Руски или български, НО произведен до 1990г.
                    Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Първоначално публикуван от Keltis Преглед на мнение
                      Нито едното нито другото .....търси Гюрза!!
                      То убу, ма `де ще го търси тоя Гюрза?
                      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

А и това "нещо" дали изобщо е разрешено за закупуване у нас, че като му гледам характеристиките:
                        "..... създаден за стрелба по защитени цели ...и далекобойност на ефективния огън - 100 м, макар че на такова разстояние прицел с лично оръжие се води рядко (при "Макаров" тази далечина е 25 метра). На това разстояние "Гюрза" поразява противник, защитен с войскова каска. 9-мм-вия пистолетен комплекс "Гюрза" е предназначен за поразяване на живи цели в бронирани жилетки с I, II и III клас на защита (тип Ж-81, Ж-86-2), съответстващи на стандарта NILECJ-STD-0101.01 и MIL-С-44050, а така също на различни технически средства (автотранспорт, кабини и антени на радиолокационни системи, корпуси на ракети и др.п.) на дистанция до 100 м..........За пример до 70 м. куршумът на "Гюрза" пробива бронирана жилетка (2 титанови пластини с дебелина 1.4 мм. всяка и 30 слоя кевлар), а до 50 м. пробива стоманен лист с дебелина 4 мм. Куршумът е способен да пробие цилиндров блок на автомобилен двигател. Такава бронепробиваемост е невъзможна за повечето известни пистолети......."
                        Те ПСМ-а не разрешават за закупуване, та тази Гюрза ли!
                        Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                        First impression is not always true. Get inspired.
                        Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                        Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

То това не зависи от пищова, а от боеприпаса. Ще ми се да видя оптимистите стрелящи на 100м с пистолет хаха.

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                            То това не зависи от пищова, а от боеприпаса...
                            М`да-да.
                            При това, цевта му не е "една педя" (както на П 08 и други имащи същите претенции), а съвсем съизмерима с тази на ПМ и по-къса от на много от разпространените в момента пистолети.

Коментар

Да приема ли, че ако проектилите са с оловен сърдечник, кух връх или нещо подобно, ще вземе да пробие:
                              ''бронирани жилетки с I, II и III клас на защита (тип Ж-81, Ж-86-2)
                              , съответстващи на стандарта NILECJ-STD-0101.01 и MIL-С-44050, а така също на различни технически средства (автотранспорт, кабини и антени на радиолокационни системи, корпуси на ракети и др.п.) на дистанция до 100 м..........За пример до 70 м. куршумът на "Гюрза" пробива бронирана жилетка (2 титанови пластини с дебелина 1.4 мм. всяка и 30 слоя кевлар), а до 50 м. пробива стоманен лист с дебелина 4 мм. Куршумът е способен да пробие цилиндров блок на автомобилен двигател''

Коментар

Способите и принципите за постигане на експанзивност и пробивност, всъщност, са в противоречие.
                                Най-добра пробивност се постига със добрият стар FMJ, особено допълнен със стоманен сърдечник (току-що описахме набързо класическата схема за бронебоен ).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X