Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на руски боен пистолет.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на руски боен пистолет.

Това ни е наложено от филмите,нито един куршум за пистолет,не може да отхвърли човек назад като във филмите.А на някого ако му трябва такъв ефект да стреля с бренеке,там бирата е друга,макар ,че и то не може да те хвърли 2-3метра назад като на киното

Коментар

Та по темата моя личен избор е ТТ.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
        Това ни е наложено от филмите,нито един куршум за пистолет,не може да отхвърли човек назад като във филмите.А на някого ако му трябва такъв ефект да стреля с бренеке,там бирата е друга,макар ,че и то не може да те хвърли 2-3метра назад като на киното
        Румене тук има доста твои колеги от силовите ведомства. Нека споделят, ако някой от тях( или техен колега) е стрелял с Макаров по някой айдук- пада ли, не пада ли? Има колеги били в Ирак и Авганистан....Моят опит стига до голямо куче( то междувпрочем е доста държеливо на изстрел ), което при изстрел в трупа от шока пада, като покосено и умира след минута-две.
        Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Aко,го уцелиш в главата,всичко пада,даже и бик 700кг,но това не е стоп ефект,същото става когато го удариш с шилото.Ако си спомняш,за случая с Патичето,където се стреляха с едни колеги-говорил съм с един,от тях той казваше стрелям,стрелям,виждам че го уцелвам а той въобще не пада,това за мен е най-големия шок.Иначе имам личен опит един циганин с два куршума в краката разбра,че уцелен чак когато,го хванах ме.Колегата В.Славев с когото служа,преди 7г застреля един циганин с нож,при едно сбиване,мога да ти опиша какво става когато го простреляш но предпочитам да ти разкажа когато се види ме лично.

Коментар

Всъщност дали ще стреляш с 9х18 или с 9х19 няма голямо значение при настоящото законово положение забраняващо боеприпасите с експанзивно действие. 9х19 има множество преимущества когато говорим за наличие на специализирана муниция, и с факта, че в бъдеще 9х18 се очаква да стане по- скъп от 9 парата. При това говорим за обозримо бъдеще. Другият условен недостатък на 9х18 е общо взето липсата на модерни оръжия под този калибър. Иначе още преди доста години бяха правени балистични експерименти и при цяла метална ризница - FMJ 9х19 има по- добри "възпиращи" характеристики само при много тежък куршум- 147 -150 gr. Говорим за обем на раневия канал измерен в глина, енергоотдаване в плоча от петролеум и прочие.
            А това как падат като круши нападателите - май само от 10 Ауто може да се очаква спиране от първият изстрел с вероятност повече от 0.8. А и по темата има един хамерикански лаф "Две деветки (9х19) попаднали в целта са значително по-добре от един 45 Ауто минал покрай нея". И изобщо 9х19 просто е най масовият в световен аспект калибър- приписването на някакви "чудодейни" свойства е меко казано не издържано. Просто е боеприпас който има бъдеще и тепърва ще се развива, докато 9х18 определено е "тупик в развития".
            Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
            No man left's behind !!!!

Коментар

Съгласен съм с теб до някъде ,за това че Макаров не е чак толкова лошо оръжие,но според мен има далеч по-добри пистолети(въведени преди ПМ) също масово производство - КОЛТ 1911,Валтер ПП и П38 например!Според мен за цената си донякъде става , но по тази логика и едно 30 годишно жигули с газова уредба струващо 400 лв с платения данък и застраховка, което е надживяло множество западни екземпляри ще ви свърши работа от лозето до село като един нов Голф например ,но според мен между двете машини разликата е огромна!
              Според мен ПМ е едно бегло копие на Валтер ПП(притежавам такъв),създаден за масово и евтино производство!Притежаването му според мен е едно изхабено разрешително за КНО.Единственото което намирам за добро в него е липсата на засечки.
              Не мисля че пиша необективни постове,не съм оръжейник и не се мисля за спец,харесвам форума и уважавам всеки в него, като не искам да обидя никого и се надявам че не съм засегнал никой до момента!

Коментар

Колеги, темата е избор на руски боен пистолет! Примерно избор измежду байкал, макаров, тт, викинг и т.н.

Липсата на засечки при ПМ = надеждност, което според мен е най-важното условие за самоотбрана, след това идват поносими габарити, тегло и стопиращ ефект. Колега Аркан, не съм притежавал Валтер ПП или ППК, но знам от притежатели на същите, че при тях има засечки, не при всеки но има.... Все пак, всеки си има лични предпочитания и вкус и това формира и избора на оръжие. Но при всички случаи, мисля че ПМ си върши работа за самоотбрана и то не по-зле от съвременните образци КНО. Много по-важно е задпистолетното устройство.

Коментар

Е не мога да се въздържа вече! Сума ти народ се изреди да разправя че ПМ не засичал! Е на мене пък са ми засичали много пъти! Айде при стрелба със стоп патрони дето често недозатваря затвора и да не го броиме, да не броиме и автоматичната стрелба дето се получава при някои износени екземпляри! Ама по едно време ми бяха дали чисто нов, залежал по граничарските складове ПМ, с който успявах да гръмна 1 от всеки 2 патрона! 50% успеваемост, гърми веднъж втория път "щтрак" и до там. Като го хванеше оръжейника ни, си гърмеше без грешка. Докато открием че е от грешен навик при хвата ми (придобит от ЧЗ-то) се изприщихме и аз и оръжейника ни. Та засича, както си засичат всички пистолети, било от калпав боеприпас, било от калпав хват, било от износване!
                  "Do not correct a fool, for he will hate you;
                  Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                    Е не мога да се въздържа вече! Сума ти народ се изреди да разправя че ПМ не засичал! Е на мене пък са ми засичали много пъти! Айде при стрелба със стоп патрони дето често недозатваря затвора и да не го броиме, да не броиме и автоматичната стрелба дето се получава при някои износени екземпляри! Ама по едно време ми бяха дали чисто нов, залежал по граничарските складове ПМ, с който успявах да гръмна 1 от всеки 2 патрона! 50% успеваемост, гърми веднъж втория път "щтрак" и до там. Като го хванеше оръжейника ни, си гърмеше без грешка. Докато открием че е от грешен навик при хвата ми (придобит от ЧЗ-то) се изприщихме и аз и оръжейника ни. Та засича, както си засичат всички пистолети, било от калпав боеприпас, било от калпав хват, било от износване!
                    Колега, чувал съм за засичане със стоп-патрони за ПМ (забранени за цивилни), чувал съм за 1 засечка от многократно непочистван ПМ, чувал съм за автоматична стрелба при износени екземпляри, но досега за засечка от погрешен хват на ПМ не бях чувал ( за Глок съм чувал за такива случаи). Трябва да обясниш на хората как се прави този хват, защото май много хора ползващи ПМ не го знаят хвата. Без майтап и аз бих пробвал дали моя ПМ ще засече от хват, защото досега засечка съм нямал за над 500-600 патрона различно производство. Иначе, при невзривяващ се или слаб (негоден) боеприпас, май не са измислили пистолет, който автоматично да презареди.

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                      Е и аз не мога да се въздържа вече ама направо изби рибата . Какъв хват имаш бре човек ? Сега ще ме е страх да се здрависаме ако се видим.Пистолет имам от около 20год. и досега никога не ми е засичал.За револвера без коментар. Пистолети руски Макаров и два български , АП и Берета.Виждал съм Макаров на автоматична от много боклук при иглата ама да не гръмне не съм виждал.

Коментар

Първоначално публикуван от piton Преглед на мнение
                        но досега за засечка от погрешен хват на ПМ не бях чувал ( за Глок съм чувал за такива случаи). .
                        И си прав и не си, както казва един уважаван съфорумец.
                        Прав си, че това при Макаров просто няма как да се случи.
                        Случва се обаче /не винаги/ при пистолетите които имат "несъзнателен, мускулен" предпазител на гърба на дръжката. За да се произведе изстрел трябва плътно да се обхване дръжката. На мен ми се е случвало /няма да споменавам марката/ стрелям един пълнител и давам втория на приятеля до мен. "Щрак"
                        чукчето застава на полувзвод и няма изстрел. Взимам аз - изстрел, взима той, пак на полувзвод. Проблема се оказа в поизносен зъб на една пластинчата пружина която връщаше мускулния предпазител.
                        Макаров определено не е такъв пистолет и няма как да стане, поне аз не се сещам.
                        сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                        dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Колеги, темата е избор на руски боен пистолет! Примерно избор измежду байкал, макаров, тт, викинг и т.н.

Липсата на засечки при ПМ = надеждност, което според мен е най-важното условие за самоотбрана, след това идват поносими габарити, тегло и стопиращ ефект. Колега Аркан, не съм притежавал Валтер ПП или ППК, но знам от притежатели на същите, че при тях има засечки, не при всеки но има.... Все пак, всеки си има лични предпочитания и вкус и това формира и избора на оръжие. Но при всички случаи, мисля че ПМ си върши работа за самоотбрана и то не по-зле от съвременните образци КНО. Много по-важно е задпистолетното устройство.
                          Мисля че си прав колега.Валтерите засичат предвид състоянието в което са(все пак повечето , като моя са по на 70 години) и основно поради някои стари боеприпаси!Лично моя имаше проблем с бойната пружина(беше отслабнала с времето) която смених с нова!От тогава до ден днешен гърми безотказно с всички боеприпаси.Преди засичаше на такива с по-твърд капсул!Не знам на колко изстрела му е цевта ,но всички оръжейници които са го преглеждали се учудват от перфектното и състоянието .Казвам че Макарона е бегло коипие на ПП/ППК и всеки който е стрелял с тези образци би го потвърдил.
                          Относно хвата и боеприпаса ,виждал съм дори и Глок 17 да засича,въпреки че с моята 17-ка за 1000 патрона нямам нито една.

Коментар

Несъзнателно поставях палеца на лявата ръка така, че триеше по затворния блок отстрани при движението на блока. Затова при ръчно зареждане пистолета си стреляше първия изстрел, а за втория само штракваше и не възпламеняваше капсула. А защо на ПМ ударника удря без да е дозатворил затвора (не е захапал добре гилзата), не знам!
                            Последно редактирано от sl.daskalov; 07-11-12, 10:39.

Коментар

...стоп-патрони за ПМ (забранени за цивилни),...
                              Извинявам се са отклонението, но сред забранените боеприпаси стоп патроните не са споменати
                              Ето какво е забранено според ЗОБВВПИ

Чл. 5. (1) Забранява се придобиването, съхранението, носенето и употребата на огнестрелни оръжия и боеприпаси от категори А:
                              1. бойни ракети с експлозивен ефект и устройства за изстрелването им;
                              2. (доп. - ДВ, бр. 73 от 2012 г., в сила от 25.09.2012 г.) автоматични огнестрелни оръжия, с изключение на такива за колекциониране или за културни цели, използвани за филмови и телевизионни продукции, театрални спектакли и други културни прояви;
                              3. огнестрелни оръжия, прикрити под формата на друг предмет;
                              4. боеприпаси с бронебойно, експлозивно или запалително действие, както и куршуми и снаряди за тях;
                              5. (изм. и доп. - ДВ, бр. 73 от 2012 г., в сила от 25.09.2012 г.) боеприпаси с експанзивно действие, както и куршуми и снаряди с такова действие, с изключение на тези, предназначени за огнестрелни оръжия за ловни или спортни цели, или за колекциониране.

Коментар

Между другото нещо което на някой може да му е интересно:
                                Днеска "унищожавахме" така наречените стоп патрони, бройки които бяха доста стари, поолющени, потъмнели, бракувани демек! Та унищожавахме ги изстрелвайки ги по едни дървени сандъци от около 15м. Повечето от платнените торбички рикошираха от дъските, оставяйки ясен белег и се връщаха почти до позицията за стрелба. Но това, което ме впечатли бе първо че някои от торбичките се забиха и останаха в дъските и то в напълно разтворено положение, което според мене значи че ако там стоеше човек щеше да трябва хирург да му вади торбичката със сачми. Всъщност още в школата в Пазарджик ни бяха казали че тези патрони са проектирани като такива с повишено поразяващо действие на разстояние под 11м. и били за самолетните шерифи, пък после някоя умна глава измислила да се въоръжи с тях и полицията. Иначе последния път като влизах в оръжеен магазин си се продаваха по 1лв. бройката, срещу съответното разрешително разбира се, та не вярвам да са забранени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X