Обява

Свий
Няма добавени обяви.

CZ-83 или "съвършения" Макаров

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: CZ-83 или "съвършения" Макаров

Първоначално публикуван от SMITH 357 Преглед на мнение
    Имам някакъв поглед върху 7.65х17. Преди 20 години двама старци-разбойници, пенсионери от армията, излезли на разходка над с. Бистрица, на Витоша. Скарали се и единият прострелял другия с три куршума от този калибър. Два в дясната област на гърдите и един в бедрото на десния крак. На крака раната беше с изход, другите две - само вход. Стареца около 65-годишен на самоход слезнал до селото, с автобус до кв. Гео Милев, там му прилошало и го откарали в Пирогов. На крака си вързал шал, а с фланелка притискал раните в гърдите.
    Имал късмет, а и уцелил нужния калибър.
    Стреляно е с незаконен Валтер ППК, като патроните бяха на поне 40 години.
    И двамата лъжеха като за световно, едва ли не партизани слезли от гората и стреляли по тях.
    Писал съм в друга тема за този калибър и за случаите с Карамански,Мечката,Крокодила, и други(простреляните от Бранко) оставени на място с по един изстрел от 7.65.Има всякакви случаи и за такъв знам с АП(вероятно с лайняна цев) при който в едно ТКЗС не са успели да пробият гумата на ремарке.Както има живи и здрави хора в Сливен с 8 патрона от упор в трупа стреляни от нападател с Макаров!

Коментар

Първоначално публикуван от sk67 Преглед на мнение
      А какви са предимствата спрямо 9х18?
      По-малък откат, като цяло стрелбата с оръжия в този калибър е по-приятна,стопиращия ефект на 9х18 е по-голям за сметка на пробивността му (говоря за стандартни FMJ)сравнена с 32 АСР.
      Избора на пистолети в калибър 7.65 е по-голям от този в калибър Макаров и самите оръжия са по-изпипани и по-удобни за скрито носене, което за цивилни у нас е задължително!
      Недостатък е цената на патрона сравнена с тази на 9х18,но има не-малък избор и се намират и на 50ст.

Коментар

Първоначално публикуван от АРКАН Преглед на мнение
        7.65х25 няма нищо общо с 32 АСР
        Вярно е, нещо съм се обърках сутринта. Нали все още си говорим за 7.65х17 мм Browning? За него аз имам само отрицателни спомени. В комбинация с тази глупост долу на снимка е опасен само за собственика.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
          Вярно е, нещо съм се обърках сутринта. Нали все още си говорим за 7.65х17 мм Browning? За него аз имам само отрицателни спомени. В комбинация с тази глупост долу на снимка е опасен само за собственика.
          От това имам спомен на челото
          Една от гилзите при стрелба ме чукна точно по тимберицата. Гилзите летят по неописуема траектория.
          Последно редактирано от derhunter; 06-11-13, 21:39.
          Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
          "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Иначе не е лошо оръжието,особено ако е със забавител.

Коментар

Твърде слаб и адски неточен при автоматична стрелба. Видях същото животно в калибър 9Х19 мм, ама все си е лошо миризлово... вещество.

Коментар

Май беше любимо на терористите.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                  Манете този слабак 7,65Х25, също известен като .32 ACP патрон.
                  Колега пистолета в този калибър,мисля да го ползвам с цел самоохрана нека си спестим безкрайните спорове,доста е писано по темата.

Коментар

Дали оръжие в 7.65х17 Браунинг - убива, спорът е излишен Доказано убива...
                    масовото убийство през 1974г. в Студентски град.....
                    Другият пример / който аз знам / е за жена ,убита от човека с който живее на семейни начала с някаква Астра в калибър 7.65 АСР....

Та 7.65х17 не следва да се отрича, но е неудачен избор в днешната реалност...
                    В България тия патрони освен че са по-скъпи от 9х18 и 9х19 се намират рядко по стрелбищата / което значи трениране - много трудно /.....
                    При съвременните облразци КНО, масовото навлизане на полимери позволи да се намалят общите габарити на пистолетите, отткук и масата им, като в същото време калибрите са сериозно...Достатъчно е да спомена само Glock 26

Та и 7.65 х17 става за самозащита / макар и да е със скромни балистични показатели /, но има къде къде по-добри варианти и при това на по-приемлива цена и съотношение ,,цена-ефективност" / като боеприпас говоря /....
                    https://www.youtube.com/watch?v=f4KS0m24Lts

Коментар

Първоначално публикуван от andreiS40 Преглед на мнение
                      Дали оръжие в 7.65х17 Браунинг - убива, спорът е излишен Доказано убива...
                      масовото убийство през 1974г. в Студентски град.....
                      Другият пример / който аз знам / е за жена ,убита от човека с който живее на семейни начала с някаква Астра в калибър 7.65 АСР....

Та 7.65х17 не следва да се отрича, но е неудачен избор в днешната реалност...
                      В България тия патрони освен че са по-скъпи от 9х18 и 9х19 се намират рядко по стрелбищата / което значи трениране - много трудно /.....
                      При съвременните облразци КНО, масовото навлизане на полимери позволи да се намалят общите габарити на пистолетите, отткук и масата им, като в същото време калибрите са сериозно...Достатъчно е да спомена само Glock 26

Та и 7.65 х17 става за самозащита / макар и да е със скромни балистични показатели /, но има къде къде по-добри варианти и при това на по-приемлива цена и съотношение ,,цена-ефективност" / като боеприпас говоря /....
                      За това че е 9х19 е по-удачен вариант за самозащита съм съгласен,но да казваме че 7,65х17 е чак неудачен - не съм съгласен При положение че в Бг отворените куршуми са забранени, най-добър според мен остава 45АСР
                      На последните 4 стрелбища които посетих през последните 2 години предлагаха 7,65х17 поне от два производителя,като цената бе между 48 и 65 стотинки за патрон, която не е много по-различна от тази на 9 ПАРА

Коментар

Здравейте колеги от днес съм притежател на Cz82 9x18 което взех с един пълнител,интересувам се някой дали знае от къде мога даси закупя втори и на каква ццена?благодаря!

Коментар

http://www.guns.bg/CZ_8283_Magazine_...edReg=&outlet=

Коментар

Благодаря на колегата за информацията,ако не намеря втора употреба ще си поръчам нов пълнител.Иначе като цяло много приятно оръжие добре ляга в ръката след като ми излезе разрешението за носене ще го ''поразкърша'' на някое стрелбище.В този ред на мисли някой знае ли кои стрелбища работят в момента в Пловдив?

Коментар

А кои не работят?!

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                                А кои не работят?!
                                Ами на бул.Източен в клуб ''Тракия'' съм ходил преди 4-5 години,не знам дали е действащо все още.За Дайкс знам,че работи.Някакво инфо за цена на 9х18 боеприпас?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X