Обява

Свий
Няма добавени обяви.

CZ-83 или "съвършения" Макаров

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: CZ-83 или "съвършения" Макаров

ЧЕСТИТО АНТОНЕ!!!!
    Не съжалявай за нищо, като знам какви усилия положи докато го придобиеш, оръжието като оръжие е добро .... стрелял съм с на колеги....точен е и с много приятен спусък....и не на последно место на стрелбището патроните са евтини....живот и здраве, ако нещо не се харесате ще го продадеш и ще си вземеш нещо друго......постреляй с него да му свикнеш.....порадвай му се и дано дълго време да ти служи и да нямаш технически ядове.......!!!!!!!!!!
    LZ3YG

Коментар

Мерси,Гальо,ще гледам да си паснем с Чеха,иначе мисля е доста добър пищова,а и наистина боеприпаса е евтин,така че ще мога да пострелвам доста с учебна целПък като задобрея ще отскоча до Шумен да ме испиташ и да почерпя....
      Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

О, Антонио!!!!! Честит, и да не забравиш да почерпиш!!!!!!!
        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Здравейте колеги.
          За да не пускам нова тема ще попитам в тази. Има ли някой варианта в 7.65? Да сподели впечатления.
          Нещо в София по стрелбищата 7.65 не намирам. Визирам Герена и ВИП. Само да не повдигаме темата колко е слаб този боеприпас. Окончателното ми решение не е взето, за това търся да пробвам. Днес примерно стрелях с глок 357 зиг и разбрах, че това не е за мен. Наистина впечатляваща мощ, но ако трябва бързо да стрелям с това трудно ще уцеля. Май не случайно в момента 9х19 се е наложил толкова масово. Ама исках да пробвам и ЧЗ във вариант 7.65. Та на въпроса- къде?
          п.п. По лично впечатление днес с един клонинг на валтер във вариант 9х17 рипа повече от макаровия. Нещо не ми допадна. При ЧЗ нещата може да са по- балансирани. Ама като го няма как да пробва човек...
          Последно редактирано от BaiLamarin; 22-10-12, 18:25.

Коментар

Първоначално публикуван от BaiLamarin Преглед на мнение
            Здравейте колеги.
            За да не пускам нова тема ще попитам в тази. Има ли някой варианта в 7.65? Да сподели впечатления.
            Нещо в София по стрелбищата 7.65 не намирам. Визирам Герена и ВИП. Само да не повдигаме темата колко е слаб този боеприпас. Окончателното ми решение не е взето, за това търся да пробвам. Днес примерно стрелях с глок 357 зиг и разбрах, че това не е за мен. Наистина впечатляваща мощ, но ако трябва бързо да стрелям с това трудно ще уцеля. Май не случайно в момента 9х19 се е наложил толкова масово. Ама исках да пробвам и ЧЗ във вариант 7.65. Та на въпроса- къде?
            п.п. По лично впечатление днес с един клонинг на валтер във вариант 9х17 рипа повече от макаровия. Нещо не ми допадна. При ЧЗ нещата може да са по- балансирани. Ама като го няма как да пробва човек...
            Твоят калибър е 22 lr.С подходящо оръжие е почти безоткатен.

Коментар

Първоначално публикуван от BaiLamarin Преглед на мнение
              Здравейте колеги.
              Нещо в София по стрелбищата 7.65 не намирам....
              Привет, колега, ако държиш на този калибър, Валтер ППК е твоят пистолет! Нека ника ми не те лъже, 15 г. бях лекар в полицията, та съм пробвал...май всичко, но личното ми оръжие беше въпросния пистолет/още не знам защо не си го купих, като напуснах/. Вярно, че е по-рядък модел/и доста ретро/, и като нов струва...едни пари, но се намират и читави екземпляри втора ръка. Намери, пробвай го, и дано се увериш!
              По темата - CZ - 83 е страхотен пистолет, и е несравним с всякаква версия ПМ/мое мнение/. Имам впечатление от достатъчъчно бройки - от старата, и по - нова версия, и не съм видял раздута цев. За който реши да купува - препоръчвам. Бъдете здрави!
              "Make love, not war!"

Коментар

И аз съм за Валтер. Последния ми пищов в армията беше един ПП с орлетата по него и мога да кажа само добри думи. Лек, безотказен и удобен за носене. Само "бонбончетата" му са малко по-скъпи (около и над 60 ст./бройката), но ако не се ползва за спортна стрелба се преживява. Преди няколко месеца в оръжейния форум се предлагаше такъв за смешни пари, но там не са много на почит такива калибри и не е зле да се провери дали не стои още.
                П.П. АП също е нелош заместител, но само в тоя калибър. В 9 мм прави бели.
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                  И аз съм за Валтер. Последния ми пищов в армията беше един ПП с орлетата по него и мога да кажа само добри думи. Лек, безотказен и удобен за носене. Само "бонбончетата" му са малко по-скъпи (около и над 60 ст./бройката), но ако не се ползва за спортна стрелба се преживява. Преди няколко месеца в оръжейния форум се предлагаше такъв за смешни пари, но там не са много на почит такива калибри и не е зле да се провери дали не стои още.
                  П.П. АП също е нелош заместител, но само в тоя калибър. В 9 мм прави бели.
                  И аз съм за ПП/ППК!Имам ПП и от личен опит твърдя че това е един страхотен пищов(за 70 години само една бойна пружина е сменена)!

Коментар

Колеги някой да продава въпросното CZ-83 в калибър 7.65?От доста време търся,но освен 9х18 друго не съм срещал.

Коментар

Аз не съм чувал въобще този модел да е произвеждан в калибър 7.65 .
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                        Аз не съм чувал въобще този модел да е произвеждан в калибър 7.65 .
                        Има, ЧЗ 83 е в три калибъра 7,65 , 9х18 и 9х17!

Коментар

Манете този слабак 7,65Х25, също известен като .32 ACP патрон.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                            Манете този слабак 7,65Х25, също известен като .32 ACP патрон.
                            7.65х25 няма нищо общо с 32 АСР
                            Съществува 7.65х25 Borchard ,който не е точно слабак- аналог е на 7.63 Маузер и на любимия ти 7.62х25 Токарев .Известен като 32АСР е патрона 7.65х17 и като патрон въпреки по-малкия възпиращ ефект според мен е по-добър от 9х18

Коментар

Имам някакъв поглед върху 7.65х17. Преди 20 години двама старци-разбойници, пенсионери от армията, излезли на разходка над с. Бистрица, на Витоша. Скарали се и единият прострелял другия с три куршума от този калибър. Два в дясната област на гърдите и един в бедрото на десния крак. На крака раната беше с изход, другите две - само вход. Стареца около 65-годишен на самоход слезнал до селото, с автобус до кв. Гео Милев, там му прилошало и го откарали в Пирогов. На крака си вързал шал, а с фланелка притискал раните в гърдите.
                              Имал късмет, а и уцелил нужния калибър.
                              Стреляно е с незаконен Валтер ППК, като патроните бяха на поне 40 години.
                              И двамата лъжеха като за световно, едва ли не партизани слезли от гората и стреляли по тях.
                              Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
                              "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Първоначално публикуван от АРКАН Преглед на мнение
                                Известен като 32АСР е патрона 7.65х17 и като патрон въпреки по-малкия възпиращ ефект според мен е по-добър от 9х18
                                А какви са предимствата спрямо 9х18?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X