Обява

Свий
Няма добавени обяви.

CZ-83 или "съвършения" Макаров

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: CZ-83 или "съвършения" Макаров

Благодаря Ви колеги! От Варна съм и Шумен не е на другия край на света, така че в най-скоро време ще прескоча. Пък дано имам късмет да ми пасне и на ръката и на джоба.

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
      Не знам от къде си, но като дойдеш в Шумен всеки бакшиш ще ти каже къде е бившето ОСО.
      Към настоящия момент със сигурност има останали 2 бройки. Третата я взе мой приятел миналия петък.
      За повече информация - Валери GSM 0887 293 860.
      Бакшишите казват,че не знаят или поне на мен така ми казаха
      http://wikimapia.org/#lat=43.2679758...&m=b&tag=44605
      Прикачени файлове

Коментар

Те затова хората им викат "тъпи бакшиши".
        Значи адреса е бул.Съединение 64, влиза се от другата страна на улицата, 3 етаж. Сградата се намира до кръстовището на РУМ, срещу "КЛУБ 7", срещу дискотека Мамагая (бившо Ути). В същата сграда беше дискотека Зиг-Заг, Шер и т.н. Толкова много ориентири, че дори и един бакшиш с GPS да може да се оправи в огромния мегаполис Шумен с 254улици.

Който не може да го намери да пише едно лично. И без друго вече съм станал като мебел в Стрелбището, ще го изпроводя безплатно.

П.С. Много яка снимка от въздуха, даже си виждам и колата.
        Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Качеството естествено си има своята цена. Последната е нереално завишена от бг търговците, предвид нарастналото търсене и "обожествяването" на марката.

П.П. За интересуващите се към настоящия момент в Шумен има за продан 3 броя (втора употреба) на цена 380лв/броя.
          приятел за тия кинти ще си взема казнлъшки макаренко хромиран

Коментар

С по-голямото тегло визирах заредени оръжия. Все пак стреляме с такива. Тогава разликата вече е почти 100гр, което вече е нещо. Лично аз имам много по-добър контрол върху оръжието при изстрел и това се дължи на комбинацията тегло, ръкохватка и "опашка".
            Относно предпазителя не съм съвсем съгласен, понеже и друг път съм казвал, че не ползвам такива и ги смятам за ненужни. Не виждам смисъл от предпазител на оръжие, което конструктивно не може да възпроизведе изстрел без да е натиснат до край спусъка. Предвид удобното за боравене петле и функцията "декокер" за мен е ненужна. Така че единствената смислена функция, която би имал един такъв предпазител е ако собственика на оръжието по някаква причина реши да го носи по хамерикански с взведено петле. Това си е лично мнение с което не обвързвам никого.
            Виж за нелицеприятния вид на адаптора си напълно прав.
            приятел ако работиш на улицата "взведенто петле" е доста по приятно усещане

Коментар

Техниката за носене на КНО с взведено петле се е изполвала от щатските полицаи въоръжени със SA оръжия. Задължително условие, обаче е било оръжието след зареждане да се постави на предпазител. Въпреки това нещастните случаи не са били рядкост.
              Предвид функционалността на предпазителя на ПМ логично тази схема не е проложима, за разлика от ЧЗ-83, което е още една разлика между двете оръжия.
              В днешно време носенето на оръжие с взведен ударник освен опасно и незаконно е и напълно безсмислено(изкл.някои оръжия, чиято конструктивна схема го налага), но това "приятелю" ти трябваше добре да го знаеш ако работеше на улицата.
              За едно обаче си прав казанлъшките доуми стрелят по-точно, особено ако се лъскаво бели.

Коментар

До: Valio_07

Не знам каква ти е професията колега и какво може да налага носенето на оръжие с взведено петле, но май здраво те тресе шубето. За мен това е неоправдан риск за теб и най-вече за околните.

Коментар

Съжалявам, че вдигам стара тема, но преди 5-6 год.в службата беше настанала една мания по тези ЧЗ та и 3-4 колеги си ги купиха като лични и зарязаха служебните.
                  Истина е, че пистолета има хубав дизайн, ляга добре на ръка и око, НО се оказва, че трябва да стреля само с чешки или западен Sort патрон.Българските и руските патрони не му понасят изобщо в резултат на което видях няколко раздути цеви-гадна картина.Затворната рама остава в задно положение и само рязане на цевта оправя работата.
                  Добре, че не станаха по големи сакътлъци с хората.
                  После всички ги разпродадоха.

Който си купи такъв пищов нека го има наум това за патроните защото разправийте по КОС са големи.Ако се случи на стрелбище О.К.Взема протокол и действа, но ако стане в гората са едни питаници едни глоби и.т.н.
                  Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

Аз чешки патрони не съм стрелял, обаче с български проблеми съм нямал до сега. Предвид формата на "нарезите" на CZ83 (ако въобще можем да говорим за нарези) и деформациите на куршума при преминаването му през цевта, единствения начин да се получи раздуване е да бъде забравен цял парцал вътре.

П.С. Като се замисля една хубава комбинацийка от твърда смазка, песъчинки, мъхчета от дрехи и т.н. гняз, също би свършила добра работа, но пък чак такова зверско раздуване, не ми се вярва.

Коментар

Раздуването се получава в следствие на скъсване на ризницата на куршума в цевта.По голямата част от него излита, че даже поразява и мишената, но остава малко и следващия куршум прави мазало.
                      Съжалявам, че тия неща ставаха когато телефоните още нямаха камери иначе да съм снимал и да кача снимките.
                      Възможно е и патроните да са били калпава партида,но не ми се вярва защото имаше няколко случая за период 2-3 години.
                      Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

Единствения начин това да се случи е някой "изключително умен оръжейник" да си е правил собственоръчно нормалните патроните на Hollow point с домашната бормашина. Това няма да бъде ново явление, нито при късото, нито при дългото оръжие, нито пък опитите ще престанат или резултата от тях ще бъде по-различен. Друг вариант по описаните признаци просто няма.
                        За толкова изстреляни български патрони единствената засечка, която съм имал е била т.нар. "слаб изстрел", при който куршума остава в цевта. Ако стрелеца не обърне внимание или реши да я отстрани с повторен изстрел - резултата е налице.
                        И в двата случая оръжието няма вина.
                        Последно редактирано от paunoff; 04-05-10, 21:30.

Коментар

От: CZ-83 или "съвършения" Макаров

Аз съм поредния "будала" закупил ЧЗ 83 9х18 полигонал ама много ми харесва,кво да прая...пък и нещо не ми допадат пласмасовите пистолети и безалкохолната бира..избирах между макаров и чз 83 ....спрях се на чз-то..дано не съм сгрешил в избора.
                          Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Първоначално публикуван от drjanton Преглед на мнение
                            Аз съм поредния "будала" закупил ЧЗ 83 9х18 полигонал ама много ми харесва,кво да прая...пък и нещо не ми допадат пласмасовите пистолети и безалкохолната бира..избирах между макаров и чз 83 ....спрях се на чз-то..дано не съм сгрешил в избора.
                            ..хич даже не си будала! - ОЩЕ СЪЖАЛЯВАМ,че го продадох/хем беше заводски комплект с вкладна цев ,22 и си пукаше евтини "бонбони"/...ама ми беше второ КНО, и ми идваха много две.ЧЕСТИТО!

Коментар

Скоро имах възможност да пострелям с такова ЧЗ и останах много доволен, въпреки че конкретния екземпляр беше стрелбищно оръжие с доста разхлопани чирени! По-добре ляга в ръката от Макаровия и има доста по-добри мерни прибори - това ми са впечатленията от 15-те изстрела, които дадох с това оръжие!
                              "Do not correct a fool, for he will hate you;
                              Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Мерси за пожеланието, дано е добро желязото...иначе много добре ляга в ръката и няма голям откат, по слабо рита от Макарената и дава по-добра група и точност..
                                Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X