Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Ех, ако бях с патлак..."

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: "Ех, ако бях с патлак..."

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
    Добре де, нали точно ти не черпеше информацията си само от американските медии ?

Защото в тях се говори основно за такива случки в Щатите. Американски медии са все пак. Занимават се основно с местни приключения. У дома боли повече.

Защото ако погледнеш тук

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...ber_of_victims

Нещо буквичките US се размиват. Че и не се срещат чак толкова често. Нито са го измислили, нито са рекордьори. Гледам доста братски и мултинационални са класациите. Кеф ти Корея, кеф ти Иран, кеф ти Днепропетровск, Литва - то цял Уницеф стана...

Само че предполагам в деня в който Абдул Емир Калаф Шабан е убил 11 души в Багдад през 2003та година, някак се е загубила информацията. Или Олег Наумов, някъде в Сахалин. Ахмед Ибрахимов. Брей, като ги гледам всичките, от първия до последния, всичките са били под гнилото влияние на САЩ бре
    E коя пък държава се повтаря повече от САЩ, че аз броя и гледам и нищо

Коментар

Ами гледам че един Китай, при все целия похлупак който имат над медиите си, не са много по-назад по броя ИЗВЕСТНИ случаи. Защото в САЩ за всеки случай се гърми в медиите докато се запише в гранит информацията. А китайците нещо не ми се вярва това да са им единствените случаи. Нито индийци, филипинци и прочие, които някак не ги виждам много поамериканчени в културата си, и още по-малко ги виждам със средства за масова информация които да правят достояние всеки такъв случай. Ама пак са на "почетно" място в класацията. Да не говорим ако се вземе под въпрос критерия "брой жертви".
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

А, сега разбрах как я правите статистиката - жертви на единица държава, а не примерно на калпак, на бройка цев, на всеки воден в психодиспансера и т.н.

Значи в България имаме един случай с 11 жертви (даже и там са го споменали, т.е. статистиката може да мине за достатъчно пълна), а в САЩ имаме десетки такива случаи, съответно са десетки пъти по-зле от нас. Ще се направим на разсеяни, че сме колкото един техен мегаполис, да не кажа град и чисто статистически имаме повече от 1 жертва на милион население за миналия век, пък американците в пъти по-малко.

Към каквото и да го съотнесем, стига да не е на парче държава, статистически в България е много по-опасно да те думнат в общежитие, отколкото в САЩ.

Както вече споменах, на Стефан статистиката му куца поради непълнота и субективност на изходните данни. То, като допуснем, че никъде по света не стават такива неща, а в братска Русия всички живеят в любов и разбирателство, САЩ направо пропадат на този фон.

Коментар

То да те гръмнат си е опасно, където и да е, вероятно думата е вероято.

Незнам какво се цели с тея статистики, да се докаже, че някъде изперкват повече от другаде, хмм, чудя се кога ще стане масово разбирането, че сме земляни, от планетата Земя и ще спрем да се делим на 250 държави, по цветове и какво ли не. Делим се като амеби. Всичко е свързано, няма начин, приемете го.

А по темата, мисля е ясно, че наличието на патлак или примерно 4х4, без наличието на опитен и можещ водач нищо не е същото... Незнам дали сте гледали една серия на Топ Гиър с Формула 1 болид, който Ричард Хамонд в началото дори не можа да подкара и му гаснеше яко

Коментар

Аз предлагам да оставим темата за и против Русия, заи против САЩ и за и против УАЗ-а... много сме ги дъвкали и вече не са интересни...

Да се върнем на това от което започна тази тема..., а именно какво би станало ако...? Та ето ви още един интересен аргумент за който се сети Брат ми... Я сега да вземем и да сложим в залата не студентите за които все давахме за пример, а група от средностатистически полицаи от патрулните по улицата да речем... Смятате ли че резултата ще е очебийно по-добър? Ако не е, то значи ли че оръжието е безполезно за полицаите и следва да им се вземе?
            VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
              Аз предлагам да оставим темата за и против Русия, заи против САЩ и за и против УАЗ-а... много сме ги дъвкали и вече не са интересни...

Да се върнем на това от което започна тази тема..., а именно какво би станало ако...? Та ето ви още един интересен аргумент за който се сети Брат ми... Я сега да вземем и да сложим в залата не студентите за които все давахме за пример, а група от средностатистически полицаи от патрулните по улицата да речем... Смятате ли че резултата ще е очебийно по-добър? Ако не е, то значи ли че оръжието е безполезно за полицаите и следва да им се вземе?
              Ако са добре подготвени, би трябвало да се справят... ако не могат да го направят, по-добре наистина не само да не им се дава оръжие, а и да не им се дава да патрулират, защото очевидно освен да седят на някой ъгъл и да повтарят "А сега какво ще правим?", за друго не стават...
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                Ако са добре подготвени, би трябвало да се справят...
                Какво значи "добре подготвени" и какво значи "да се справят"?!
                При така описаната ситуация, ако ще и най-подготвените от най-елитните спец звена да изберат, пак ще има жертви, така че справянето винаги е относително! Колкото и добре да е подготвен човек, той не може да прецени ситуацията, да извади оръжието си и да стреля по-бързо от летящия срещу него куршум! Все пак нападателя влиза със заредено оръжие и пръст върху спусъка и не му е нужно да подбира по кого ще стреля! Така че справянето в случая опира до това дали изобщо ще има оцелели от нападнатите, а не дали ще има жертви! А това справяне нещо не ми прилича на справяне. Говориме за ограничено пространство с ограничени възможности за прикриване на нападнатите, като добавиме и елемента на изненада и степента на готовност при двете страни в конфликта (заредено оръжие с пръста на спусъка срещу оръжия скрити в кобури) - всичко е в полза на нападателя! Най-доброто справяне в случая би било да не се допусне изобщо нападателя до това помещение - т.е. охраната би трябвало да си свърши работата още на входа на сградата и ако ще става нещо, да става там! Там възможностите и шансовете ще са доста по-изравнени.
                "Do not correct a fool, for he will hate you;
                Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                  Какво значи "добре подготвени" и какво значи "да се справят"?!
                  При така описаната ситуация, ако ще и най-подготвените от най-елитните спец звена да изберат, пак ще има жертви, така че справянето винаги е относително! Колкото и добре да е подготвен човек, той не може да прецени ситуацията, да извади оръжието си и да стреля по-бързо от летящия срещу него куршум! Все пак нападателя влиза със заредено оръжие и пръст върху спусъка и не му е нужно да подбира по кого ще стреля! Така че справянето в случая опира до това дали изобщо ще има оцелели от нападнатите, а не дали ще има жертви! А това справяне нещо не ми прилича на справяне. Говориме за ограничено пространство с ограничени възможности за прикриване на нападнатите, като добавиме и елемента на изненада и степента на готовност при двете страни в конфликта (заредено оръжие с пръста на спусъка срещу оръжия скрити в кобури) - всичко е в полза на нападателя! Най-доброто справяне в случая би било да не се допусне изобщо нападателя до това помещение - т.е. охраната би трябвало да си свърши работата още на входа на сградата и ако ще става нещо, да става там! Там възможностите и шансовете ще са доста по-изравнени.
                  Няколко пъти по-горе съм казал същото, че без жертви няма как да се мине. Нападателя има инициатива. Въпросът е, че обучен човек би трябвало да успее да вземе инициативата, като например се прикрие и да го ликвидира. Вместо да се изтъпани на средата на стаята, да оплете ръката си в тениската и да не успее да го уцели. Иначе жертви ще има - факт. Но най-важното е да не се изпозастрелят взаимно, както би бил случая при зала пълна с въоражени студенти без подготовка.
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

И така лека полека заедно ще стигнем до извода че всъщност целта на този "тест" с който започна темата е чисто манипулативна... Иначе съм напълно съгласен с sl.daskalov.
                    VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                      И така лека полека заедно ще стигнем до извода че всъщност целта на този "тест" с който започна темата е чисто манипулативна... Иначе съм напълно съгласен с sl.daskalov.
                      То, че е манипулативен е ясно. Но не е и много далеч от реалноста... При такава ситуация никой аматьор с пистолет, няма шансове за успех. Професионалист би трябвало да го ликвидира и ограничи жертвите, но такива пак ще има.

За съжаление тест с масово въоражаване, няма как да бъде проведен, без да е още по-манипулативен, защото ще липсва елемента на изненадата. И все пак, ако а участниците се каже, че нападателя е някъде в залата, а не влезе през вратата, пак ще се изпозастрелят взаимно.

Коментар

Добре, ясно е че развенчахме мита... Но, какво ни пречи да си направим един тест в реални условия... с реални хора... Ей го Стоян, всеки ще си плати топчетата, само трябва да измислим сграда където да не е проблем да боядисаме стените... Ще видите че резултатите ще са интересни... Ще осигурим и професионалисти..., за да може всеки да се сравни с тях...

Какво ще кажете...?
                        VPetrov.photography

Коментар

Че е манипулативен теста, да такъв е, но той доказва това, което е трябвало да докаже - че колкото и да е либерален един режим за носене и притежание на оръжие, трябва да има места където да е недопустимо влизането на въоръжени! Това са рискови места, където се струпват много хора, пространството е ограничено (все неща даващи предимство единственно на нападателя) и няма как да мине без масови невинни жертви! Вярно е че такова нападение може да стане и на оживен площад или улица, но все си мисля че там шансовете и на нападнатите и на нападателя са по-различни отколкото в затворена сграда или стая.
                          "Do not correct a fool, for he will hate you;
                          Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Уважаеми колега, проблемът е че няма АБСОЛЮТНО никакъв начин да се предотврати внасянето на оръжие на такива места... АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ! Който сега ми излезе с разни идеи за рамки и охрани или не е учил във ВУЗ или не е наясно с основни неща... Оръжие с малко усилие може да се внесе на места дето въобще не може да ви мине през главата че е възможно, а за един университетски блок просто забравете... Да не говорим че охраната на една такава сграда по съответният начин е нещо което ще струва повече от процеса по обучение... Съветвам всички да забравите за идеята за забранени за оръжие зони...

Дайте да се върнем на идеята ми за един тест... ама реален...
                            VPetrov.photography

Коментар

Подкрепям идеята за тест. С удоволствие бих взел участие .
                              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

И аз подкрепям, нядявам се да имам време да се включа и на живо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X