Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Грешки с оръжие

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Грешки с оръжие

Толкова писане за две снимки ... сега остава на Наско да му обсъдим пробемите в детството довели до увлечението му към оръжие, а на Мария - дали точността й е право или обратно пропорционална на интелекта, делено на физическите й характеристики ... и сме готови.

(Цитираните примери са случайно избрани. Всяка прилика с действителни лица и събития е случайна.)

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
      Всеки сам си определя целите и средствата за постигането им. Което не променя факта, че околните могат да си правят съответни изводи и за двете.

Да вземе след това и да "пропее" на чалга попрището. И там се "борят за хартийки". И по разни списания да лъсне, ама от по-специализираните, щото хартийките - нали.
      По тоя повод ще ти разправя един виц, дано го разбереш!
      Група колхозници слушат лекция за Чайковски.Лектора приключва сказката и пита:
      -Въпроси?
      Един червенобузест дангалак се изправил:
      -Аааа, верно ли.....таковата...е бил педераст?
      -ДА, но не го ценим само за това!
      Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

Понеже темата тръгна от мой коментар за рубриката на Наско, да кажа и аз какво имах предвид.
        Снимки с оръжие се правят от най различни хора, режисьори,фотографи... и на дали те са наясно с правилата за безопасно боравене с оръжие.Когато тези хора кажат на "звездите", че пръста трябва да е на спусъка така става.Не съм чувал за закон, който задължава всички граждани на БГ да знаят да работят безопасно с оръжие.Да не говорим за боравене с пластмасови или гумени реплики.Защо въпросните лица от снимките трябва да се наричат идиоти?Не съм чувал и за закон, който да задължава хората с по-голяма популярност да възпитават с действията си обществото или чуждите деца.Не преписвайте вашите отговорности на други хора!
        Предполагам, че някой е накарал Мария Гроздева да се снима така за да е по-реалистична снимката.Тя е стреляла толкова много без да гръмне някой, че може да си го позволи.
        П.С.
        Има една приказка "Да търсиш под вола теле", да търсиш проблем там където го няма.Тя важи за хора, които нямат друга работа и повдигат самочувствието си като търсят кусури на другите.Колкото по-известни са другите, толкова по-добре.
        Последно редактирано от traktorist; 18-03-09, 23:21.

Коментар

Просто не мога да повярвам като чета тези полемики,че една снимка е тълкувана толкова теоретично,философски и с привкус на издребняване за ресто в бакалията....Категорично съм против обиди,категоризации на хора които са се доказали в своето поприще!
          А за темата с идиотите-те понякога са фалшиви!Те ни карат да ги възприемаме като такива.Подценяваме ги /дори и да са такива/ и може да се окажем потърпевши от неправилно преценена ситуация.

Коментар

Някой предложи да се отстъпи. Аз сега се включвам, но може би и за мен се отнасяше - съжалявам, но аз не мога да отстъпя от моите навици за отговорно отношение към оръжието ми, заради грешките на някого, който и да е той, не са ме учили така. Момчета, оръжието не е само в стрелбищата. Аз, ако трябва да взема страна в спора ви, не си правя кумири и предпочитам профи-отношението на тези, за които оръжието не е само по снимки с усмивки и изстрели в десятката. Напротив, оръжието носи много нещастия, повярвайте ми, бил съм по такива места, отнасяйте се сериозно към него, защото една грешка може да ви коства живота. Недоумявам за лековатото ви отношение към сериозна тема за безопасността. 8(

Коментар

Първоначално публикуван от maxu Преглед на мнение
              Някой предложи да се отстъпи. Аз сега се включвам, но може би и за мен се отнасяше - съжалявам, но аз не мога да отстъпя от моите навици за отговорно отношение към оръжието ми, заради грешките на някого, който и да е той, не са ме учили така. Момчета, оръжието не е само в стрелбищата. Аз, ако трябва да взема страна в спора ви, не си правя кумири и предпочитам профи-отношението на тези, за които оръжието не е само по снимки с усмивки и изстрели в десятката. Напротив, оръжието носи много нещастия, повярвайте ми, бил съм по такива места, отнасяйте се сериозно към него, защото една грешка може да ви коства живота. Недоумявам за лековатото ви отношение към сериозна тема за безопасността. 8(
              Колега - уважение към твоя труд и досег с оръжието !
              Сега - погледни в България колко човека умират от оръжие и колко умират от коли ?
              Е , ако вече знаеш - за какво ни предупреждаваш ? Че слънцето е горещо ?
              Ти пишеш - "моите навици" и "профи отношение".
              Навиците - водят до грешки ?
              Профи уменията - изключват грешки ! Последно - ти за кое си ? Или не правиш разлика ?
              Хубаво е да си Рамбо - но ..... и други са имали твърди приложения на оръжието.
              Просто за тези неща не се говори - дори не се мисли за тях и на саме ! Изпадаш в депресия ! Ти изпадал ли си ?
              От този отговор ще разбера колко си Рамбо ?!? И ти ще разбереш !
              А сега за снимката - какво обсъждаме всъщност ?
              Как Мария държи пистолет ?
              Как е направена снимката ?
              Или как НЯКОЙ тълкува една снимка и ни внушава глупости ? И ние се вързахме !
              Не е редно от една снимка да се разиграва цирк и да се показва КОЛКО СМЕ УМНИ ( на компа ). Това е !
              Няма нищо от тази снимка за обсъждане !

Коментар

Благодарско на всички, които коментираха поставените от мен въпроси - направих си съответните изводи.
                Cheers
                бъдете здрави,
                Hacko,
                icq# 324200

Коментар

Kъм bgbul

Колега не разбрах дали ти принципно ( остави настрана снимката ), одобряваш или не поставянето на пръст върху спусъка и cмяташ ли го за грешка...
                  [SIZE=2][I]Hechler & Koch P30
                  [/I][/SIZE]

Коментар

Първоначално публикуван от bimboirk Преглед на мнение
                    Kъм bgbul

Колега не разбрах дали ти принципно ( остави настрана снимката ), одобряваш или не поставянето на пръст върху спусъка и cмяташ ли го за грешка...
                    Като изискване за безопасно боравене с оръжие - поставянето на пръст на спусъка е само за стрелбата . Това като закон - трябва да се спазва . От всички ..... и смоуверени стрелци !
                    Сега моето мнение - когато си професионалист - безопасно боравене с оръжието е в кръвта ти . То те поддържа жив !
                    Поставянето на пръста на спусъка ( за мен ) не е опасно .
                    Аз винаги знам какво има в оръжието , дали съм на предпазител и дали да сложа пръста на спусъка за снимка !
                    Виж - да започнеш да обираш празния ход на до болка познатия ти спусък - е това вече е ..... на ръба на глупостта !
                    Много се дразня , като видя в екшън филм полицайте в напечена акция да държат оръжието насочено в престъпника и пръста ..... не е на спусъка. Смешно ! ( за мен )
                    Дано си ме разбрал .... и .... не искам допълнителен спор !
                    Благодаря !

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                      Като изискване за безопасно боравене с оръжие - поставянето на пръст на спусъка е само за стрелбата . Това като закон - трябва да се спазва . От всички ..... и смоуверени стрелци !
                      Сега моето мнение - когато си професионалист - безопасно боравене с оръжието е в кръвта ти . То те поддържа жив !
                      Поставянето на пръста на спусъка ( за мен ) не е опасно .
                      Аз винаги знам какво има в оръжието , дали съм на предпазител и дали да сложа пръста на спусъка за снимка !
                      Виж - да започнеш да обираш празния ход на до болка познатия ти спусък - е това вече е ..... на ръба на глупостта !
                      Много се дразня , като видя в екшън филм полицайте в напечена акция да държат оръжието насочено в престъпника и пръста ..... не е на спусъка. Смешно ! ( за мен )
                      Дано си ме разбрал .... и .... не искам допълнителен спор !
                      Благодаря !
                      Колега неискам да споря, но съм имал случей в който ми се развали пистолета и празен ход нямах. Както казах и по-рано самоувереноста води до грешки. Заради самоувереност резнах единя пръст преди 1 година на най-безопастната машина за производство на мебели. Изводите си ги правете вие. А забравих да спомена че практикувам професията от 18 години. Нека спазваме правилата за безопастност независимо от работата, която вършим и независимо колко сме добри. Здравето на нас и тези около нас да е на 1 място, когато правим нещо.

Коментар

НИКОГА и в никъква ситуация не си правя експерименти и компромиси с правилата за безопасност при боравене с оръжие. През 1995 година по време на лов загина мой приятел прострелян от друг колега който му показвал колко е безопасна помпа Мосберг. Точно от треньора ми в спортната стрелба съм изял поне хиляда шамара по вратъ заради пръст на спусъка.
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Това е първата тема, по която се изказвам без да съм прочел всички мнения. Нямам много време и пиша импулсивно.
                          1. Едва ли някой се съмнява в професионализма на Мария Гроздева и в подсигуряването на фотографа, огледалото или както там е правена снимката.
                          2. Ако тази снимка беше сложена на някоя от стените на въпросното стрелбище или в личния албум на фотографа, нямаше да я коментираме тук.
                          3. Изнесена в медиите, тя придобива друг статут (за който Мария Гроздева може и да не е подозирала, когато е позирала). Имам предвид възпитателния ефект, който оказва върху "масата".
                          4. У мен тази снимка изкрещява "право в целта" и целта е моето междуочие.
                          5. Тук сме свестни хора с някакъв опит. Как ще въздейства тази снимка на 15 годишно хлапе ? Да предположа ли ?
                          " Ихааааа, глей я тая, и аз съм като нея....".

Ъ-ъ-ъ-ъ, ако повтарям някого, да ма извинява.
                          Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                            Това е първата тема, по която се изказвам без да съм прочел всички мнения. Нямам много време и пиша импулсивно.
                            1. Едва ли някой се съмнява в професионализма на Мария Гроздева и в подсигуряването на фотографа, огледалото или както там е правена снимката.
                            2. Ако тази снимка беше сложена на някоя от стените на въпросното стрелбище или в личния албум на фотографа, нямаше да я коментираме тук.
                            3. Изнесена в медиите, тя придобива друг статут (за който Мария Гроздева може и да не е подозирала, когато е позирала). Имам предвид възпитателния ефект, който оказва върху "масата".
                            4. У мен тази снимка изкрещява "право в целта" и целта е моето междуочие.
                            5. Тук сме свестни хора с някакъв опит. Как ще въздейства тази снимка на 15 годишно хлапе ? Да предположа ли ?
                            " Ихааааа, глей я тая, и аз съм като нея....".

Ъ-ъ-ъ-ъ, ако повтарям някого, да ма извинява.
                            Нищо не разбрах???Аргументирай се по добре.
                            Твоето дете Мария Гроздева ли ще го учи да стреля или ти?

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
                              Нищо не разбрах???Аргументирай се по добре.
                              Твоето дете Мария Гроздева ли ще го учи да стреля или ти?
                              Става дума за децата дето сами се учат.
                              Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Моите синове са хващали оръжие от 2 годишни.Сега са на по 20 !
                                Играли са на игри с насилие от както компютри се правеха в Правец !
                                Присъствали са на дране и кормене на животни. (всякакви ) .
                                Гледали са какви ли не филми и издънки на медиите ! и ..... ?

Не обичат насилието !
                                Не обичат оръжията !
                                Не обичат глупостите по медиите !
                                Обичат живота и животните ! ( и хората естествено )
                                Добри и състрадателни са !
                                Не пият , не пушат и ... подобните там глупости !

Сега загадката за всички с нравоучителен тон ?( от тази тема )
                                Как при 20 годишно гледане и присъствие на насилие се е получил този парадокс - свестни хора ? ........... на се мъчете да измисляте отговор !

Всеки нормален родител знае отговора - ВЪЗПИТАНИЕ и ЛИЧЕН ПРИМЕР ! Не от снимки и тяхно тълкуване !
                                Децата попиват вашите МИСЛИ !... Пазете се от собствените си лоши мисли !.... Пазете и нас ! Успех !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X