Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Грешки с оръжие

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Идиоти с оръжие

Отказвам се от спора!
    Това не значи, че съм съгласен, че е нарушен закон, или че подобни снимки са недопустими... Напротив!
    Моля, съобщете в КОС, че аз също, редовно нарушавам Наредбата, когато си почиствам оръжието... винаги оглеждам цевите си отвътре, а това си е насочване към окото ми....
    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Допускаме, че снимката не е манипулирана или изменена.
      В такъв случай показаната снимка няма характер на реклама на обект. Показаните хора са публично известни и в този кадър могат единствено да рекламират учебно-тренировъчна дейност - стрелба.
      Show must go on!
      LZ1VES

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
        Отказвам се от спора!
        Това не значи, че съм съгласен, че е нарушен закон, или че подобни снимки са недопустими... Напротив!
        Моля, съобщете в КОС, че аз също, редовно нарушавам Наредбата, когато си почиствам оръжието... винаги оглеждам цевите си отвътре, а това си е насочване към окото ми....
        Вярвам силно, че разглобяваш пищова преди това?

Коментар

Отново подчертавам, че Мария е невероятен професионалист, снимките са рекламни и при заснемането им са взети всички мерки за безопасност! Смятам за просташко поставянето на снимката и под горното заглавие.И тъй като уважавам и познавам лично много от хората в този форум, поемам ангажимент да я помоля да коментира за нас конкретният случай!
          П.П.
          Драги Веско, не смяташ ли, че при снимането на филм, в който гледната точка на режисьора поставя оператора пред стрелящи оръжия и сред взривове, не се нарушават куп точки и алиней от посочения закон, и сигурен ли си, че в даденият случай не се използва бутафорно или обезопасено оръжие? И не се ли регламентират тези действия в други текстове на закона?
          Поздрави!
          Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

Отново искам да повторя, защото не четете мненията по-горе в темата:

Важно е да се прави ГОЛЯМА разлика между законите на киното и игрите, като виртуална реалност и от друга страна - законите на живота, които са нашата реална действителност.

Каквито и мерки да са взети, снимано е в реално стрелбище с реклама реална учебно-тренировъчна дейност и следователно има нарушение на действащ в България закон.

Ако беше реклама на игрален фрилм или компютърна игра, нямаше да има такова нарушение.

Много ще се радвам, ако има коментар от професионалисти. Ще се радвам още повече, ако греша.
            Show must go on!
            LZ1VES

Коментар

- предложенията да се обаждаме тук или там са несериозни, приемам ги за шега и няма да ги коментирам...

2argo - да, естествено - (не сложих линк, за да не излезе като реклама и да наруша някои правила във форума) снимката е от сайта на Стрелбищен комплекс Комбат
              (не съм я ползвал с комерсиална цел, а за коментар, така, че не ме обвинявайте, че съм нарушил нечии авторски права)

2rova - смисълът на темата е не толкова за идиотите, а за нашата толерантност и доколко, защо и докога ще имаме търпимост към нарушителите на Правилата...

2giorgio - ...или някакъв непознат за мен янки, който пише правила като за американци... - значи, ето има смисъл от спора - стигнахме до твоето мнение, че правилата писани за американците, за нас не важат...

2giorgio - още нещо - два пъти го повтори, но и двата пъти некоректно - да гледаш в цевта на разглобен пистолет, не е като да гледаш в дулото на пистолет, насочен (1) към теб, (2) с пръст на спусъка... не се опитвай да ни забаламурчиш...

2Ковача - ...плюене..., сензации..., просташко поставянето на снимката... - хайде да водим спор без обиди - не внушавайте на аудиторията думи, които аз не съм казал - НИКОГА не съм казвал, че Мария е Идиот с оръжие - напротив, казах
              когато снимката е непринудена и хората са в нарушение на поне едно от горните 4 правила, те определено са Идиоти с оръжие...
              когато обаче снимката е режисирана, редно ли е да виждаме грубите нарушения на Правилата, да знаем, че и децата ги гледат и попиват и да си траем...?

помолих, да не се взираме толкова в тази конкретна снимка на Мария, а да си надигнем главата и да разсъждаваме по-общо
              щом обаче подчертаваш, аз също много те моля - звънни на Мария или Валери и нека да отделят две минути и тук да коментират за всички нас - техните фенове - Правилата за безопасно боравене с оръжие...

тъй като има опити да се изкриви мнението ми и да се измести темата, декларирам тук, че съм върл фен на Мария - още преди три години писах за нея и за пистолета й от Атина 2004 и ако трябва да коментирам снимката, считам, е е нормално в едно стрелбище стрелецът да е с пръст на спусъка, щом е на огневия рубеж...
              в същото време считам за нейна грешка, че се е съгласила фоторепортера да застане пред нея и тя да се окаже с бойно оръжие в ръка, насочено към човек....
              Последно редактирано от Hacko; 17-03-09, 23:56. Причина: поравих си правописните грешки - да не се излагаме пред чужденците
              бъдете здрави,
              Hacko,
              icq# 324200

Коментар

На фена със закона и на пишещия до федерацията -реших да и драсна понеже говорите много за закони-искаш ли да ти изброя в раздел Купувам -Продавам само колко закона начрушава форума-сериозно?!

Коментар

Колеги - мисля , че най-достойно за Форума ще бъде ТАЗИ снимка да се махне и всички обсъждания по тази тема ( около тази снимка ) да се заличат !
                  Аз съм още новак във Форума за да давам подобни мнения ( извинете ) - но искам да няма снимка и обсъждането и с която да ставаме за смях ( ако надушат журналистите тази смешна дискусия - ето ви сензация за още една година напред :

Форума OFF-ROAD казва за нашата Олимпииска .... и т.н.- срамотии !
                  Моля да ме подкрепите !

Коментар

Драги Наско, Започнатата от теб тема провокира точно това-омаскаряването на Мария!
                    Волно или неволно го направи, намери под вола теле, БРАВО!
                    Да се оправдаваш пост фактум....няма смисъл.А аз обещанието си ще спазя ще говоря с Мария и Валери при първа възможност!

Коментар

Първоначално публикуван от Slick
                      Моля модератора да премести горния ми пост в друг раздел ... Раскази, хумор и т.н.
                      За удобство може да се използва същото име (смятам че пасва идеално).
                      Тук темата придоби много ....правен и философски характер.
                      Благодаря предварително.
                      Вече е видно , че темата е добра- има много примери по темата !
                      Също е видно ,че снимката на Мария не е за тази тема - иначе колегата Наско е с правилна позиция - " да се обръща внимание на лошия пример от фотографиите "Съглаен съм !

НО - колега Наско - моля да поправиш ( коригираш добрата тема и правилната си позиция ) ВИЖДА СЕ , ЧЕ ИМАШ ДОБРИ НАМЕРЕНИЯ .
                      Понеже ти постна снимката - помоли модератора да я махне от Темата , както и нашия спор по очевидните еднакви позиции за "Идиотите с Оръжие ".
                      Доста груби снимки следват в тази тема - ( Либерия и др. ) . Не може да става и сравнение за посланието на "другите снимки" с тази на Мария !
                      Затова - моля за достойна реакция от теб и модератора ! Успех !

Редактирам : Видя се , че НАСКО нама достоинство и доблест да порави една своя грешка. Има голямо ЕГО и е самовлюбен в себе си БЕЗГРЕШНИК !
                      ( когато отправих молбата - беше в темата )
                      Затова - моля модератора да изчисти снимката и коментарите за нея . Колеги -?

Още веднъж задавам въпрос към Наско : Кой е идиота ?http://www.pishtov.com/
                      какво е товаhttp://www.pishtov.com/ - пистолет насочен срещу всеки посетител на твоя саит- как си пропуснал тази идиотска снимка да е първа в твоя сайт- първо си поправи твоите кирливи грешки , а после въвличай този Форум във грешни полемики !
                      На тема стрелба си доста назад с материала . Жалко - смятах те за интелект ! Не издържа в моите очи !
                      Когато следващ път някой колега ти предложи достоен изход от кофти ситуация - възползвай се . За твое добро е !
                      Уважение към всички колеги ! ( и към теб - Наско )
                      Последно редактирано от bgbul; 18-03-09, 03:19.

Коментар

За да разведрим темата за идиотите :
                        http://www.vbox7.com/play:5bd04c7a

Коментар

Не познавам госпожата на снимката. Не притежавам и не използвам огнестрелно оръжие. Не знам и закона за огнестрелното оръжие в БГ.

Така като чета не виждам никoй да обижда госпожата с пистолета. Просто заглавието и снимката подвеждат някои. Човека си го каза- снимката е само за пример, пример не на идиот а на неправилно според закона боравене с оръжие.

Преди да рипне пак някои, помислете, много хора подражават на идолите си. Няма да е чудно утре някой да направи същото за да бъде сниман. Защо не, ами нали Стоичков/ Марадона / Шумахер.. така прави. Всеки греши. Аз като греша, я ме види някои, я не. Тяхната отговорност е много по голяма. Техните грешки оказват влияние на много хора. Личен пример от известен човек.

Според това, което написа Веско за закона- личния пример на госпожата не е от най удачните.
                          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                            Не познавам госпожата на снимката...
                            Еми ето малко информация:
                            Олимпийска шампионка на малокалибрен пистолет от Сидни 2000,
                            Бронзов медал на пневматичен пистолет от Олимпийските игри в Барселона 1992
                            Бронзов медал на пневматичен пистолет от Олимпийските игри в Атланта 1996.
                            Олимпийска шампионка в стрелба с пневматичен пистолет от 25 метра от Олимпийските игри в Атина 2004
                            Бронзов медал на стрелба с пневматичен пистолет от 10 метра от Олимпийските игри в Атина 2004.
                            Седемкратна европейска шампионка
                            Притежателка на олимпийски и европейски рекорд на малокалибрен пистолет.
                            И куп други медали и награди, с които е прославила България!

Коментар

Първоначално публикуван от Ковача Преглед на мнение
                              Еми ето малко информация:
                              Олимпийска шампионка на малокалибрен пистолет от Сидни 2000,
                              Бронзов медал на пневматичен пистолет от Олимпийските игри в Барселона 1992
                              Бронзов медал на пневматичен пистолет от Олимпийските игри в Атланта 1996.
                              Олимпийска шампионка в стрелба с пневматичен пистолет от 25 метра от Олимпийските игри в Атина 2004
                              Бронзов медал на стрелба с пневматичен пистолет от 10 метра от Олимпийските игри в Атина 2004.
                              Седемкратна европейска шампионка
                              Притежателка на олимпийски и европейски рекорд на малокалибрен пистолет.
                              И куп други медали и награди, с които е прославила България!
                              Това прави госпожата уважаван от целия български народ спортист и професионалист, но не я застрахова от грешки. Няма безгрешни хора, колкото и да се опитвате да ги идеализирате и приравнявате почти до бога. Никъде в темата не виждам да се опетнява доброто име на дамата, така че да се иска нейното заличаване. Аз лично съм против това. Дискусията трябва да продължи и да напомня на всички, че дори и най-добрите понякога допускат грешки, които при определни условия могат да имат фатален завършек.
                              Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
                                Това прави госпожата уважаван от целия български народ спортист и професионалист, но не я застрахова от грешки. Няма безгрешни хора, колкото и да се опитвате да ги идеализирате и приравнявате почти до бога. Никъде в темата не виждам да се опетнява доброто име на дамата, така че да се иска нейното заличаване. Аз лично съм против това. Дискусията трябва да продължи и да напомня на всички, че дори и най-добрите понякога допускат грешки, които при определни условия могат да имат фатален завършек.
                                Май отново се потвърждава истината - надделява не разума , а .... заглавието ...... България и нейните ...заглавия
                                Хайде да слагаме снимки на умрели - на смъртта - за да ни напомня , че понякога - при определени условия- може да има фатален завършек за всички ! Сигурно е !
                                Ако трябва да се доверя на някой за боравене с оръжие - ще предпочета Професионалиста пред този който тълкува закона пред компютъра и ...... дава личен пример като този !
                                Влезте и вижте първата снимка на сайта ! Дето ..... вие сте фоторепортера ?

http://www.pishtov.com/ Е - те това е сайта на човека пуснал и хулещ снимката. Те това е и целта му - да се злепостави нашия Форум , а да се раздуха за неговия сайт ! С ваша помощ - ще успее !
                                Това е примера за който се борите - колеги ! Поздравления - другите се отказаха навреме , аз закъснях !
                                Но макар и късно разбрах - със заглавието (Идиоти ....) няма смисъл да спориш !
                                Успешна тема !
                                А сега погледнете какво правят истинските професионалисти - Американци които вие цитирате и колко закона ( само според ВАС нарушават ?)
                                Те обучават бъдещи шампиони - а не хулят като ВАС !
                                http://video.google.com/videoplay?do...32856867071363 Приятно гледане !
                                Последно редактирано от bgbul; 18-03-09, 09:07.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X