Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Грешки с оръжие

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Грешки с оръжие

Много е добре, че сте отделяли достатъчне време и полагали грижи за децата си и те са станали свестни хора!
    Дано има повече хора като Вас!

Има обаче и деца, за които форума е може би единственото място, където ще получат съвет и реална оценка за случващото се.
    Трябва да помислим и за тях...

Всички грешим, но е добре бързо и честно да признаваме грешките си.
    Show must go on!
    LZ1VES

Коментар

Евала!
      Тая тема стана - Аз съм идеален и всички които спорят с мен са идиоти, нямат вкус и са невъзпитани. Децата им, ако пък пият и пушат и недай си боже правят и други срамни работи, пак са невъзпитани. А и ние дето не сме идеални и също имаме някой и друг порок, и от време на време ни спохождат лоши мисли, и представи си сме ги осъществили, също сме невъзпитани.
      Остава само да се обявиш за жив светец.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
        Евала!
        Тая тема стана - Аз съм идеален и всички които спорят с мен са идиоти, нямат вкус и са невъзпитани. Децата им, ако пък пият и пушат и недай си боже правят и други срамни работи, пак са невъзпитани. А и ние дето не сме идеални и също имаме някой и друг порок, и от време на време ни спохождат лоши мисли, и представи си сме ги осъществили, също сме невъзпитани.
        Остава само да се обявиш за жив светец.
        Стрига с тия дребнави изводи !
        Написах горното само като доказателство , че една снимка ( каквато и да е тя ) не може да замести думите на родителите !
        Ако кажете , че тази снимка възпитава към насилие или е опасна за младите - то тогава ТЯ Е ОПАСНА , защото вие така казвате на децата.
        Ако обаче кажете , че тази снимка е хубава - то тогава тя НЕ Е ОПАСНА за вашите или други деца.
        Та за тези които се правят на неразбрали - вашето отношение към дадено нещо се предава на младите , чрез думите , интонацията и .... страховете ви !
        Та - какво е посланието от тази снимка за вашето дете - зависи само от вас !
        За мен и моите деца - тази снимка е хубава !

И ето извода на готово :
        Ако вие използвате език с изрази - " ей сега тоя ще го застрелям ", " тоя ще го убия " ,"ще взема патлака и ще ги изтребя ".... и много подобни пожелания .... - то в стремежа си детето да ви се хареса и да ви подражава минава към действие !
        И започва да изпълнява заръките на своя идол - баща си ! (не на Мария или от снимката )
        Е - сега по-ясно ли се изразих ?
        Последно редактирано от bgbul; 21-03-09, 17:03.

Коментар

Оле,олелеее ......майко от скоро се опитвам да попрочитам туи-онуи и от този раздел ама некои хора просто ме отказват......да ме прощават за което.

Коментар

Към bgbul: отговарям, защото питаш: аз работя по контракт извън БГ, за депресията и ужаса питай момчетата, които се върнаха в БГ и многознайковци ги наричат с подигравка "Рамбо". Не ми е приятно да си спомням, но преди време бях в ситуация, в която за секунди не знаех аз къде съм, какво остава да мисля за пръста си и за празния ход, тогава съм разчитал единствено на навика си несъзнателно да държа пръста си не на спусъка, а на скобата, за да минимизирам вероятността за грешка. Впрочем, къде е снимката използвана от колегата Ковача, като аргумент, че правилата може и да не се спазват http://img148.imageshack.us/img148/490/kovacha.jpg. На мен много ми хареса. Защо беше цензурирана? Защо снимка на ВИП с пръст на спусъка може, а снимка на обиковени момчета с пръст на спусъка не може?

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
              ...

И ето извода на готово :
              Ако вие използвате език с изрази - " ей сега тоя ще го застрелям ", " тоя ще го убия " ,"ще взема патлака и ще ги изтребя ".... и много подобни пожелания .... - то в стремежа си детето да ви се хареса и да ви подражава минава към действие !
              И започва да изпълнява заръките на своя идол - баща си ! (не на Мария или от снимката )
              Е - сега по-ясно ли се изразих ?
              Сега сигурно трябва да ти благодаря, че ми правиш изводите и безусловно трябва да ги приема.
              Е, трябва да те разочаровам.
              Между другото, би ли намалил малко нравоучителния тон, моралистичните тиради и цветните крясъци.

Коментар

[quote=Hacko;677806]този цитат от друга тема ме накара да предизвикам вашите коментари по моите напъни, озаглавени Идиоти с оръжие..
                отначало, като информация за размисъл ще дам 2 линка:
                Идиоты С Оружием - руски общ блог, в който са включени 273 автора и 339 наблюдаващи
                Idiots with Guns - първоначалния сайт с това име и идея

Не е необходимо тук да цитирам Четирите правила на Джеф Купър
                1. All firearms are always loaded
                2. Never let the muzzle of a firearm point at anything you are not willing to destroy
                3. Keep your finger off the trigger until you are ready to shoot
                4. Be sure of your target and what is behind it

но, да говорим за българите - Моля за вашите коментари за:
                - Има ли смисъл ние тук да се борим с Идиотите с оръжие...?
                - Виртуален контакт с оръжието ли е имал Джеф Купър и важат ли неговите Правила за България...?
                - имат ли право 'звездите' да дават лош пример (Стависки ви казва 'Наздраве') и глупаво и дребнаво ли е да объщаме внимание на Идиотите, щом и нашите деца го правят...?

на финала ще ви кажа, че близо от месец се колебая и все отлагам да сложа в блога си тази снимка - ако ония малоумници - 'звездите' имат виртуален контакт с оръжието ('прости им, Господи, не знаят какво правят'...),
                олимпийската ни шампионка виртуалано ли цели десетките...?
                в същото време пръстта й е на спусъка на боен пистолет, насочен към човек
                (не може да ме убедите, че тази снимка е правена на самоснимачка)

Питам ви:
                - кои могат да нарушават правилата и кои не могат и кой е виновен, когато се обърне колата (джипа)...?
                - трябва ли изкуството (фотография, музика, кино...) да възпитава...?
                - ако си мълчим, виждайки нередностите, по-добре ли ще стане...?[/quote

Е - за това става въпрос !
                Кой ще пише нещо по темата - ?

Коментар

Аз казвам ясно по темата - колегата Наско е прав да пита, защото в БГ Законите и правилата не важат за всички. Аз съм против да се правят компромиси, когато някой сбърка, дори и да е ВИП. Не всички обаче признават грешките, някои защото не ги виждат, други защото не им е удобно. А децата ни гледат грешките, виждат, че си мълчим като овце и се учат утре да ги повтарят.

Коментар

Браво, бе. Пак тая снимка на съфорумците, която документира сума нарушения...

Чл. 15б. (Нов – ДВ, бр. 99 от 2002 г.) (1) Забранява се носенето на огнестрелно оръжие:
                    3. (доп. – ДВ, бр. 71 от 2003 г.) в увеселителни и питейни заведения и барове за времето от 22,00 до 06,00 ч.;
                    4. при и след употреба на алкохол или наркотични вещества.

Чл. 27. Който наруши разпоредбите на този закон или правилника за прилагането му относно реда за придобиване, носене и за извършване на ремонтни дейности на огнестрелни оръжия, се наказва с глоба от 200 до 500 лв., ако не подлежи на по-тежко наказание, или с имуществена санкция от 500 до 1 000 лв.
                    Чл. 27а. (Нов – ДВ, бр. 99 от 2002 г.) Който наруши разпоредбата на чл. 15, се наказва с глоба от 100 до 200 лв.

Приложение №1 към чл. 1, ал. 2, т. 1
                    ПРАВИЛА ЗА БЕЗОПАСНОСТ ПРИ БОРАВЕНЕ С ОГНЕСТРЕЛНО ОРЪЖИЕ
                    4. Показалецът на стрелящата ръка се поставя върху спусъка непосредствено преди изстрела. Във всички други моменти той трябва да е поставен извън спусковата скоба.
                    5. Никога не се насочва огнестрелно оръжие към човек независимо от увереността, че то е празно. Това е допустимо само при намерение и право той да бъде прострелян или респектиран.

Най-общо казано, тази снимка е за директно отнемане на разрешителните за срок от 5 до 10 г.

Коментар

Не случайно снимките не са доказателство в съда освен ако не са събрани по предвиденият от закона ред и от предвидената в закона служба... Никакъв съд, да не говорим че който и да е КОС ако вземе решение на база снимка то ще падне в съда..., освен че ще е смешно...

Както и по-горе писах това което се коментира по тази снимка може да бъде така или иначе, а може и да бъде снимка с въздушен пистолет например... Затова и коментираме само и единствено хипотези... В случая да речем че полезни са самите коментари...
                      VPetrov.photography

Коментар

Ето ето още по темата .
                        Къде е грешката или каква е грешката ?http://vbox7.com/play:6102ab37
                        Последно редактирано от giorgio; 23-03-09, 11:04.

Коментар

Първоначално публикуван от Hacko Преглед на мнение
                          Благодарско на всички, които коментираха поставените от мен въпроси - направих си съответните изводи.
                          Cheers
                          Така дискутираната снимка оказа своята поука на човека пуснал я в темата!
                          Наско - си направи правилните изводи и ..... промени своя сайт !
                          А именно - премахна от своята първа страница снимката с насочен пистолет срещу всеки посетител на сайта !
                          Макар и доста разгорещен спор - имаше някакъв смисъл от него !
                          А за нашия Форум остава да продължим нормалните си спорове между нас !

Едва ли ( след толкова мнения ) - някой пак ще си позволи да поучава участниците тук - кое е лошо и кое е добро в дадена снимка или в определено поведение !
                          И .... нека темата да продължи ! Успех !

Коментар

На мен пък снимката от стрелбището ми харесва и ми носи информация. Виждате, че опитния стрелец стреля с две очи за разлика от не толкова опитния( или обучаван в друго време и по друга методика)
                            Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                              Ето ето още по темата .
                              Къде е грешката или каква е грешката ?http://vbox7.com/play:6102ab37
                              Къде ли... най-видимата и голяма грешка от страна безопасност е това, че последните 3 " патки " през цялото време не си извадиха пръстите от спусковите скоби на оръжията.

П.С: тия женки са за... лудории под завивките. Други " оръжия " са за техните нежни ръчички...

Коментар

Първоначално публикуван от LORDA83 Преглед на мнение
                                Къде ли... най-видимата и голяма грешка от страна безопасност е това, че последните 3 " патки " през цялото време не си извадиха пръстите от спусковите скоби на оръжията.

П.С: тия женки са за... лудории под завивките. Други " оръжия " са за техните нежни ръчички...
                                Ето че си се ориентирал ( привлякал )по грешката , но не си я отбелязал !
                                Грешката е в .... облеклото !
                                Като стреляш до тях - и .... все ще обръщаш цевта към тях !
                                Мноого опасно занимание !

Снощи ходих на ДАИКСА - в 19.40 - нямаше никой ! Нали трябваше да тренират от 18.30 до 20.30 - какво става ?
                                Дай ми координати на някой сериозен , дето тренира за състезания ! Свържи ме с такъв !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X