Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Грешки с оръжие

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Грешки с оръжие

traktorist написа:
    Наско, така и така стана дума за твоят саит, който аз лично много харесвам и от години чета.Защо не махнеш рубриката "Идиот с оръжие" http://pishtov.blogspot.com/2007/08/...26.html?Веднъж на две ракии писах там, но после се отказах да защитавам мнението си, защото реших че няма смисъл.
    Надявам се си наясно, че хората на които лепваш етикета "идиот" нямат никакво отношение към оръжието и не са изкарали съответните курсове, а просто някой(режисьор или друг) им е бутнал газова или еърсофт реплика в ръцете за да позират с нея.Съответно не знаят, че трябва да си държат показалеца си на спусковата скоба.Не защитавам разните фолкзвезди, ама ми се вижда глупаво и дребнаво някой да се занимава с това как се снимат.
    Според мен тази рубрика изглежда не на място в този хубав сайт и ми прилича на писана от хора имащи виртоален контакт с оръжие и като цяло водещи виртуален личен живот.
    П.С.
    Извинявам се за спама.
    този цитат от друга тема ме накара да предизвикам вашите коментари по моите напъни, озаглавени Идиоти с оръжие..
    отначало, като информация за размисъл ще дам 2 линка:
    Идиоты С Оружием - руски общ блог, в който са включени 273 автора и 339 наблюдаващи
    Idiots with Guns - първоначалния сайт с това име и идея

Не е необходимо тук да цитирам Четирите правила на Джеф Купър
    1. All firearms are always loaded
    2. Never let the muzzle of a firearm point at anything you are not willing to destroy
    3. Keep your finger off the trigger until you are ready to shoot
    4. Be sure of your target and what is behind it

но, да говорим за българите - Моля за вашите коментари за:
    - Има ли смисъл ние тук да се борим с Идиотите с оръжие...?
    - Виртуален контакт с оръжието ли е имал Джеф Купър и важат ли неговите Правила за България...?
    - имат ли право 'звездите' да дават лош пример (Стависки ви казва 'Наздраве') и глупаво и дребнаво ли е да объщаме внимание на Идиотите, щом и нашите деца го правят...?

на финала ще ви кажа, че близо от месец се колебая и все отлагам да сложа в блога си тази снимка - ако ония малоумници - 'звездите' имат виртуален контакт с оръжието ('прости им, Господи, не знаят какво правят'...),
    олимпийската ни шампионка виртуалано ли цели десетките...?
    в същото време пръстта й е на спусъка на боен пистолет, насочен към човек
    (не може да ме убедите, че тази снимка е правена на самоснимачка)

Питам ви:
    - кои могат да нарушават правилата и кои не могат и кой е виновен, когато се обърне колата (джипа)...?
    - трябва ли изкуството (фотография, музика, кино...) да възпитава...?
    - ако си мълчим, виждайки нередностите, по-добре ли ще стане...?
    Последно редактирано от Hacko; 16-03-09, 22:59.
    бъдете здрави,
    Hacko,
    icq# 324200

До: Идиоти с оръжие

Първоначално публикуван от Hacko;67780
    на финала ще ви кажа, че близо от месец се колебая и все отлагам да сложа в блога си тази снимка - ако ония малоумници - 'звездите' имат виртуален контакт с оръжието ('прости им, Господи, не знаят какво правят'...),
    олимпийската ни шампионка виртуалано ли цели десетките...?
    в същото време [B
    пръстта й е на спусъка на боен пистолет, насочен към човек[/B]
    (не може да ме убедите, че тази снимка е правена на самоснимачка)

Питам ви:
    - кои могат да нарушават правилата и кои не могат и кой е виновен, когато се обърне колата (джипа)...?
    - трябва ли изкуството (фотография, музика, кино...) да възпитава...?
    - ако си мълчим, виждайки нередностите, по-добре ли ще стане...?
    Когато говорим за фотография - не става въпрос за стрелба.
    Има си хора които обезопасяват СНИМКИТЕ .
    Едва ли на теб е по-мил живота на фотографа направил тези снимки, от колкото на самия него .
    Аз също бих снимал оръжието отпред - ако съм видял , че е обезопасено.
    А някои хора ще намерят кусур и ако на снимката Мария беше с пръста НЕ върху спусъка ( щото пак щеше да е лоша снимка ).
    Така че -ако става въпрос за снимки и фото сесия с оръжие - там правилата са други - като за фотосесия.
    Затова аз съм ЗА красивите снимки на оръжието от всички ъгли !

Коментар

не разбрах как фотографа е обезопасил оръжието на Мария - той просто в търсене на добрия кадър е казал "сега на мърдайте" и се е наместил точно пред пищова й, а тя не е реагирала...

очаквам вашия коментар, а според мен:
      когато снимката е непринудена и хората са в нарушение на поне едно от горните 4 правила, те определено са Идиоти с оръжие...
      когато обаче снимката е режисирана, редно ли е да виждаме грубите нарушения на Правилата, да знаем, че и децата ги гледат и попиват и да си траем...?
      бъдете здрави,
      Hacko,
      icq# 324200

Коментар

Едва ли имиджа на Мария щеше да пострада ако пръста и не беше на спусъка .
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Тук някъде, някой вече беше коментирал популярната фраза, че "веднъж пушката гърмяла празна"... Оръжието не стреля само, не стреля и когато е празно.
          Вярно е, че всяко оръжие изисква особено внимание при боравене с него. Въпросът поставен тук е по-скоро с морален, а още по-точно с възпитателен аспект. Лично аз, не виждам нищо смущаващо във факта, че един доказан стрелец, позира с празно оръжие.
          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
            Лично аз, не виждам нищо смущаващо във факта, че един доказан стрелец, позира с празно оръжие.
            Аз също!
            Мен много повече ме притеснява това, че полицаи си стрелят за кеф на нерегламентирани за това места и прострелват гъбари. Проблема не е във фотосесиите.
            Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Hacko Преглед на мнение
              .....
              Аман от евтини сензаций!
              Познавам Мария лично, ако държиш, мога да ти дам телефона и, или на Валери (нейният съпруг и треньор), да ги попиташ лично.
              Мария, освен талант от Бога, е и изключителен професионалист и е немислимо да насочи заредено оръжие към човек!
              Но по-лесно е да плюеш и слагаш етикети и да трупаш популярност на чужд гръб без да попиташ, или без да си убеден в правотата си!
              Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

Моето мнение е, че до "идиота" с оръжие винаги има пълен ИДИОТ с фотоапарат. Ако обаче липсваха пълните идиоти с фотоапарати и видеокамери незнам какво щях да гледам по Discovery и по Explorer.
                Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Аз също, макар и бегло, познавам г-жа Гроздева и напълно потвърждавам думите на Ковача. Невероятен професионалист и човек, пистолета със сигурност е обезопасен и празен, позата е само за вестникарска снимка. Нека не търсим под вола теле.
                  LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                  www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Като гледам единствените антифони стоят отзад на закачалката,най вероятно става дума за позиране за снимка и никой не очаква изстрел.Лично аз бих нарекъл снимката"лаик с камера".

П.С. Лошото е че белите стават точно когато никой не очаква.
                    Последно редактирано от том; 17-03-09, 12:47.

Коментар

Аз се съгласявам с giorgio на 100% в този случай.Има си железни правила и трябва желязно спазване.Тогава от такава рубрика не би имало смисъл, въпреки че не винаги идиота е този с оръжието - понякога са и тези наоколо.
                      Моите пушкала са попадали в чужди ръце само и единствено на "скиит" стрелбището, задължително в присъствието на инструктор до стрелящия.
                      Това някой да ми разглежда оръжията докато сме седнали семейно да си пием ракиите - никога! Дори и аз не пипам касата когато съм пил.
                      Да кажем, че съм сърбал неколкократно попарата на "идиоти с оръжие" и не желая, да се превръщам в подобен екземпляр.
                      Колкото до снимката - моите искренни уважения към Мария Гроздева, но подобна фотография не е възпитателна, учат ни на друго правилата, а въпроса си е чисто принципен, никой не оспорва професионализма на госпожата.

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
                        Колкото до снимката - моите искренни уважения към Мария Гроздева, но подобна фотография не е възпитателна, учат ни на друго правилата, а въпроса си е чисто принципен, никой не оспорва професионализма на госпожата.
                        Аз също съм на тази позиция... Оръжие се насочва към човек САМО И ЕДИНСТВЕНО ако имаш намерение да го използваш, било като заплаха или стрелба...
                        Последно редактирано от giorgio; 17-03-09, 16:16.
                        [SIZE=2][I]Hechler & Koch P30
                        [/I][/SIZE]

Коментар

Първоначално публикуван от Hacko Преглед на мнение
                          не разбрах как фотографа е обезопасил оръжието на Мария - той просто в търсене на добрия кадър е казал "сега на мърдайте" и се е наместил точно пред пищова й, а тя не е реагирала...

очаквам вашия коментар, а според мен:
                          когато снимката е непринудена и хората са в нарушение на поне едно от горните 4 правила, те определено са Идиоти с оръжие...
                          когато обаче снимката е режисирана, редно ли е да виждаме грубите нарушения на Правилата, да знаем, че и децата ги гледат и попиват и да си траем...?
                          Понякога е добре да погледнеш себе си - и да си зададеш въпроса :
                          Дали другите виждат КОЙ е идиота ?
                          И дали идиот не е този който задава въпроса ?
                          Когато си професионалист - малко вероятно е да си идиот в собствената си професия .
                          Особенно важи за Световни , Олимпииски шампиони и Генерали !
                          За твоя въпрос - просто НЯМА КОМЕНТАР !

Коментар

Имам отношение към киноснимки и специални ефекти - там се използва специално реквизитно оръжие и за всяка каскада се грижат екип професионалисти и координатори.

Тук трябва да разграничим и подчертаем дебело разликата между изкуствената реалност, каквато е киното и симулационните игри и реалната житейска действителност.

Нееднократно сме обсъждали тук - киното (качественото) и някои игри са интересни, даже полезни с тематиката и действието си.
                            Но в никакъв случай не трябва да се смесва драматургията и художествената измислица с реалността - те трябва да са достатъчно далеч, за да може децата и младежите да знаят точно кое къде се намира в пространството.

В този смисъл снимките на "идиоти с оръжие" не може и не трябва да присъстват в публичното пространство като журналистика и новини - те могат да бъдат само и единствено в реклама на екшън или компютърна игра.
                            Show must go on!
                            LZ1VES

Коментар

Колеги виждам че доста от вас познават нащо светило в спортната срелба и това е добре. Защо . Защото е хубаво да я попитате кое е първото нещо, което ти набиват в главата, когато започнеш да тренираш този спорт. Това че си постигнал успехи в дадена спорт не ти дава право да пренебрегваш и нарушаваш правилата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X