Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Грешки с оръжие

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Идиоти с оръжие

Явно съм много тъп инженер! Не схващам разликата между празен и проверен (без пълнител и патрон в цевта) пистолет и зареден такъв, когато става дума за произвеждане на изстрел... Не схващам разликата между зареден и празен, с изтеглен назад затвор и без пълнител...
    Или се опитвате да ме убедите, че проверено празен пистолет, може да произведе изстрел? Или, че има опастност да произведе изстрел? Или, че не сте чели инструкции, за каквото и да е, писани за американци и не сте се усмихмали поне?
    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Уважаеми колеги, първо да напомня едно важно правило в този портал! Нищо не се трие никога! Няма значение колко е удобно или неудобно на който и да е! Тъй че дотук с призивите за изтриване на темата.

Но името на темата "идиоти с оръжие" разглеждам като пряко оскърбление към уважаемата поне от мен г-жа Гроздева. Няма да позволя слагането на нейното име до определението "идиот", защото тя не само че не го заслужава, но считам че единствените, които следва да се чувстват обидени сме самите ние! Тъй че променям името на темата на: "Грешки с оръжие".

В таз връзка напомням няколко прости неща:

Който от вас се счита за безгрешен да вземе да го заяви. Смятам след това да направя възможното да го направим пожизнен император, а също и да му дадем статут на Бог!

Какви са детайлите зад тази снимка ми е трудно да коментирам без да съм наясно... Понякога нещата не са такива каквито са

Без да изключвам възможността за грешка на г-жа Гроздева, смятам че ако е имало такава, единственото което можем да направим, е да се поучим от тази грешка..., защото мъдрите се учат от грешките, а не им се присмиват.

Много ще се радвам на възможен коментар от г-жа Гроздева като предварително заявявам че каквато и да е реалната ситуация зад тази снимка, било то грешка или не, това с нищо не накърнява нейното име... Даже напротив, ако и тя заяви че това е нейна грешка, ще мога само да се възхищавам на достойнството на един доказал се Човек!

VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
        ...
        Но макар и късно разбрах - със заглавието (Идиоти ....) няма смисъл да спориш !...
        Колега, нещо много се палиш и използваш епитети с двояк смисъл!
        И заглавието не ми харесва, ама и снимката не ми харесва. Може ли?

Коментар

До: Грешки с оръжие

Добре бе, защо се излагате? Има ли някой в този форум, който да се съмнява, че г-жа Гроздева е изстреляла в пъти повече патрони от всички нас взети заедно? Десетки пъти.Стотици пъти. Тя е на светлинни години от всички нас в боравенето с оръжие. Така че, ако ми се наложи някой да стои с насочен пистолет срещу мен, то бих искал да е тя. И стига с тия милиционерски разсъждения относно това кога гърми пистолета! Като толкова ви е страх не си купувайте и не ходете по стрелбищата! Плюс това шанса да загинеш при катастрофа в прекрасната ни татковина е хилядатина пъти по-голям от това да паднеш жертва на престрелка. А пък шанса М. Гроздева да те застреля по непредпазливост оставям на вас да сметнете.
          А да наречеш идиот с оръжие олимпийски шампион по стрелба е малко гротескно и смешно за автора на статията.
          Последно редактирано от batko_benny; 18-03-09, 10:26.

Коментар

Ха, ха. Пускам Гугъла за въпросната спортистка и на какво попадам - Мария Гроздева влиза във “ВИП брадър 3”.

Ако не е поне 10 пъти по-умна от уникално "интелигентната" Весела Лечева - трагедия... Въвличането й в такива пошлости не ме насочва на тази мисъл, обаче...

Коментар

Обер, кинти братко! И въпросната снимка май.

Коментар

Няма да коментирам темата като човек, завършил спортно училище с профил "стрелба", нито като човек, състезавал се с Мария Гроздева.
                Просто си мисля, че НЯМА никаква гаранция, че въпросната снимка не е направена с фотоапарат на статив и с дистанционно, или по поне няколко други начина, с които е гарантирана сигурността. Предлагам преди да се изказват мнения да се изясняват фактите.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                  Обер, кинти братко! И въпросната снимка май.
                  Именно, за тез хартийки, дето всеки се бори за тях!
                  И го считам за напълно нормално.
                  Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

Всеки сам си определя целите и средствата за постигането им. Което не променя факта, че околните могат да си правят съответни изводи и за двете.

Да вземе след това и да "пропее" на чалга попрището. И там се "борят за хартийки". И по разни списания да лъсне, ама от по-специализираните, щото хартийките - нали.

Коментар

Първо да кажа, че Мария Грозева си е Мария Грозева и моите дълбоки уважения към нея, ама виждам, че някои колеги дълбоко се възмущават, когато тя е критикувана, а не виждам защо. Значи, ако бях аз на снимката, то, най-вероятно, щях да бъда порицан публично и заклеймен, но щом това е някой си "VIP", разбираш ли, значи може да си прави, каквото си иска. Така и Христо Стоичков използва синя лампа, ама я ти си сложи такава... Ще ти таковат таковата... Айде стига вече с това разделение, някои равни, ама други са по-равни, разбираш ли. Та аз мисля, че Мария Грозева е допуснала грешка, но е на светлинни години от определението "идиот"... това само ако апарата не е на самоснимачка или Мария не е с гумен пистолет например...
                      [SIZE=2][I]Hechler & Koch P30
                      [/I][/SIZE]

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                        Колега, нещо много се палиш и използваш епитети с двояк смисъл!
                        И заглавието не ми харесва, ама и снимката не ми харесва. Може ли?
                        Освен ако греша , но .... Автора на въпроса за Мария не е ли онзи Наско със сайта http://www.pishtov.com/.
                        Ако е той - погледни първата снимка на сайта ! Не може човек, който ти насочва пистолет в главата ( като влизаш в сайта му ) да упреква други за подобна снимка . И отгоре на всичко да ги нарича- Идиоти ( Мария Гроздева )
                        Е - ами сега какъв въпрос да задам /
                        А какъв извод да си направя за човека Наско ?
                        Ще се съглася с твоя извод - моля те - ПИШИ ми го направо !
                        Приемам го !
                        А темата " Идиоти с оръжие " я е измислил друг - въпросния Наско !
                        Когато ползвам неговите епитети - моля , упреците към него !
                        Сега вече темата придоби човешки облик !
                        И няма да говорим за Идиоти , а за Грешки ! Това е !

Коментар

Нямам никакво отношение по темата, но четейки първият пост, цялата тема изглежда повече като реклама на сайта на колегата пуснал темата, отколкото на тема за зряла дискусия.

А по темата, защо тази снимка е квалифицирана като идиот с оръжие:
                          http://pishtov.blogspot.com/2007/08/blog-post_26.html

Колкото и да не харесвам Ан-Джи, мисля, че снимката се е получила доста добре

Коментар

Грешките с оръжие са в повечето случаи фатални

Отскоро съм във форума ви и се учудвам защо с такава злоба се нахвърляте върху колегата Наско, когато се осмелява да ви каже, че цярят е гол, да си изтриел снимката и подобни призиви как да си скрием главата в пясъка. Че сайта му какъв бил, ами като не ти харесва направи по-хубав. Оставете сайта на човека, погледнете добре снимката, не си кривете душата, ами грешките са явни - аз ако бях в тази ситуация или щях да си махна пръста от спусъка или щях да отконя пищова, каквото ида ме уговаря фоторепортера. Аз казвам евала на колегата Наско, ами да, в България правилата и законите не се спазват - и европейците разбраха напоследък, че по нашите ширини закони и правила не важат. Моите уважения към труда на спортистите, но чудя се защо ги защитавате толкова големците, когато явно се вижда че грешат. Когато се е трудил и е станал шампион - браво, но когато е в грешка, шом сме му приятели, е по добре да му я кажем, а не да си затваряме очите и да трием снимките. Дори и да са художествени фотографии, те трябва да възпитават. Този въпрос за неспазване на правилата важи и за войната по пътищата. Със Стависки не беше ли почти същото? Сега и него ли ще започнете да защитавате? Не беше ли шампион? Защо някой не му каза - пил си не се качвай! Той какво е? Грешка с автомобил? Сега гледам още една снимка, Извинявайте, но и тя ли е извадена от контекста. http://img18.imageshack.us/img18/9844/g1p64.jpg

Коментар

До: Грешките с оръжие са в повечето случаи фатални

Първоначално публикуван от maxu Преглед на мнение
                              Отскоро съм във форума ви и се учудвам защо с такава злоба се нахвърляте върху колегата Наско, когато се осмелява да ви каже, че цярят е гол, да си изтриел снимката и подобни призиви как да си скрием главата в пясъка. Че сайта му какъв бил, ами като не ти харесва направи по-хубав. Оставете сайта на човека, погледнете добре снимката, не си кривете душата, ами грешките са явни - аз ако бях в тази ситуация или щях да си махна пръста от спусъка или щях да отконя пищова, каквото ида ме уговаря фоторепортера. Аз казвам евала на колегата Наско, ами да, в България правилата и законите не се спазват - и европейците разбраха напоследък, че по нашите ширини закони и правила не важат. Моите уважения към труда на спортистите, но чудя се защо ги защитавате толкова големците, когато явно се вижда че грешат. Когато се е трудил и е станал шампион - браво, но когато е в грешка, шом сме му приятели, е по добре да му я кажем, а не да си затваряме очите и да трием снимките. Дори и да са художествени фотографии, те трябва да възпитават. Този въпрос за неспазване на правилата важи и за войната по пътищата. Със Стависки не беше ли почти същото? Сега и него ли ще започнете да защитавате? Не беше ли шампион? Защо някой не му каза - пил си не се качвай! Той какво е? Грешка с автомобил? Сега гледам още една снимка, Извинявайте, но и тя ли е извадена от контекста. http://img18.imageshack.us/img18/9844/g1p64.jpg
                              Колега - никой не се нахвърля срещу колегата Наско !
                              Просто в неговия сайт първата снимка е пистолет , насочен срещу посетителя ! Толкова !
                              Само тази снимка е Идиотска ( не според мен ) според колегата Наско.
                              За това( понеже отправя упреци към хора които уважаваме ) - нека първо да признае ,че е допуснал "Идиот с оръжие "
                              на първата си страница !
                              Второ - аз посещавам неговия сайт и го харесвам ( писах по-горе ).
                              Защо тази снимка и този коментар ги няма в неговия сайт ? Странно !
                              Трето - не намесвайте ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО на Ставински . Той е за затвора- нищо че е звезда ! Не може да се сравняват действията на двете личности ( - Мария и Максим )
                              Четвърто - за какво възпитание говорим - хората с вкус харесват тази снимка ( на Мария ). Тя е естетическа , прекрасна и с послание !
                              1.Българска шампионка с оръжие ,
                              2.Мария с усмивка ,
                              3.Среща на поколенията - с оръжие и усмивка.
                              Да изброявам ли повече ?
                              Само един дребнав и заядлив стрелец със болка и завист може да тълкува снимката като ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ( сравнено със Ставински ? )
                              Става смешно въобще да се коментира. Жалко , че стана този спор .
                              И понеже някой не могат да четат между редовете - ето на готово :

Наско си остава с моето уважение .( сигурно не го интересува това) , но ти отправяш упреци - и аз трябва да отвърна подобаващо !
                              Оставам с добро отношение и към теб .
                              Един спор не трябва да води до омраза или лоши чувства !
                              Но .... също един спор трябва да има и развитие - едната страна трябва да отстъпи - тази която греши ! Коя е тя - прецени сам !

Коментар

До: Грешките с оръжие са в повечето случаи фатални

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                                ...
                                Четвърто - за какво възпитание говорим - хората с вкус харесват тази снимка ( на Мария ). Тя е естетическа , прекрасна и с послание !...
                                Добре де, на мен първата не ми харесва, ама втората ми харесва.
                                Кво сега, не съм възпитан и нямам вкус?
                                Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X