Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TT-33 7.62x25

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: TT-33 7.62x25

    Ти какво предлагаш - да вярвам на очите си или на написаното незнайно от кого ? Питайте и Сибирски, той има значително по-голям боен опит от който и да е тук. Питайте и ловците улучено в сърцето животно как умира.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

    Коментар


    • От: TT-33 7.62x25

      Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
      Ти какво предлагаш - да вярвам на очите си или на написаното незнайно от кого ? Питайте и Сибирски, той има значително по-голям боен опит от който и да е тук. Питайте и ловците улучено в сърцето животно как умира.
      Има истина в тази теория за петте секунди според мен, но те са по-скоро изключение отколкото правило. Пак според мен. Дали Сибирски ще сподели опит тук си решава той, а ето два примера от моят опит: Елен улучен в центъра на сърцето с 7.62х39 от около 50 м. си го пробяга това разстояние и падна на метър зад мен, и то с такава скорост все едно не е ударен. Друг такъв, ударен със същото оръжие в основата на врата пада на място без да направи крачка. Имам и още много но излизаме от темата.
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

      Коментар


      • От: TT-33 7.62x25

        Двама мои колеги и приятели са били убити по един и същият начин, улучени от куршум слева в подмишница. И двамата не са умряли намига, един успял да каже само думи " През ръката...". Другият идвал отпред и се срещнал със засада. Бил ударен с четире куршума от дистанция три метра, но бронежилетка спряла три от тях. Само че от удар момчето се завъртяло и четвърти го ударил пак в лявата подмишница. Момче притичал назад стотина метъра, извикал "Там засада" и умрял.
        Един мой колега и градският бил е ударен от шрапнела от минохвъргачна мина в гърба. Парче метал минало му през сърцето. Алексей умрял на място, в този смъртен момент той дъвчел сандвич, и в устната му кухина така и останала парче хляб.
        Що се отнася до улучени в главата, а такива аз ги видях доста, дори и ако не са умирали на място, всеки от тях веднага губил съзнанието.
        Това е, каквото аз мога да ви кажа по въпроса, казах вече.

        Коментар


        • От: TT-33 7.62x25

          Нямам боен опит, но моите 5 ст. за десетте или петте секунди на мъртвеца: Глиган (120 кг.) ударен от около 70-80 метра с 7,62х54R (Mosin Nagant) със хидрошоков ефект, пробяга около 120 метра преди да падне. Като отидохме при животното се оказа, че сърцето му буквално липсва (беше излязло на кайма през изходния отвор на раната и се бе разпиляло по драките на мястото на попадението). Що се отнася до преимуществата и недостатъците на ТТ-то не забравяйте, че това е армейски пистолет (и кой набор е също) и сравнението му със съвременни марки и модели (9х19) разработвани за нуждите на полицията е некоректно. Въпреки това, аз твърдя, че с добре поддържан пистолет и хубав прострел се постигат отлични резултати на дистанции от 50 м., както и повече от задоволителни групи при бърза стрелба на 15-20 м. Имам под ръка едно "китайче" (иначе много ги плюят) което засрамва доста ютии за по 1К и нагоре...

          Коментар


          • От: TT-33 7.62x25

            Двата калибъра са връстници . Масово са се исползвали във всички голями и малки войни през миналия век . Сравнително голямата мощност на патроните е заради картечните пистолети които масово навлизат в употреба през втората световна и от чисто логистични причини . Много е трудно при активни бойни действия да снабдяваш голяма армия с различни калибри боеприпаси а така от един съндък зареждат и пистолетите и КП а същевременно калибъра трябва да е различен от този на врага за да не може да исползва твоите патрони срещу теб . След втората световна руснаците развиха друга военна доктрина и според нея пистолета бе по скоро символ за това и ПМ живее дълъг живот . От грешките на доктрината страдат хората като Сибирски на които реално им се е налагало да водят малките и непопулярни войни.
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

            Коментар


            • От: TT-33 7.62x25

              Хубав пост си написал и все верни неща има в него, но аз не съм казал да не се сравняват боеприпасите, а ТТ-то със съвременни марки и модели пистолети, като съм посочил в примера си 9х19 като най-разпространен в момента. Относно военните доктрини - всяка една военна доктрина (с малки изключения) е остаряла към момента на нейното прилагане, защото малко или много се основава на боен опит от воденето на предишна война (успешна или неуспешна) и почти винаги се налага променянето и в движение - според новите условия, тактически и стратегически задачи, и най-вече според действията на противника. В този ред на мисли са остарели редица доказани оръжия и системи, за които ако напиша това в прав текст тук, ще бъда "убит с камъни". И за финал - в редица военни конфликти по цял свят, историята е доказала, че 100 годишната пушка убива еднакво добре както и най-съвременния "автомат", от което се доказва и старата максима, че няма калпаво оръжие, а има калпави стрелци...

              Поздрави

              Коментар


              • От: TT-33 7.62x25

                Първоначално публикуван от smigal Преглед на мнение
                Лично мое мнение:
                Както каза и ти има и + и -. За мен минусите са доста повече. Много зависи за какво искаш да го използваш. За самоотбрана просто забрави. Липсата на предпазител го прави направо опасен. Дългата цев не е предимство в такава ситуация. НеУдобната дръжка(тънка и къса) го правят доста неудобен и нестабилен в ръцете ти. В комбинация към всичко казано до тук прибави и еДин доста неудобен спусък ( ако си забелязъл той не се "върти" около ос,а "потъва" целият)това влиае доста на точността на стрелбата. ВСеизвестно е,че всяко стискане и местене на показалеца се отразява на точността на стрелбата. Като капак-боеприпасът е 7.62х25 - мощен с оГромна пробивна сила,НО НЯМА СПИРАЩ ЕФЕКТ. (сигурно си чУвал за десете секунди на мъртвеца).Точно поради тази причина се снема от въоръжение,а в полицията е забранен/смемен с 9мм.
                Като плюсове: както вече писах-пробивната му сила(стига да не го използваш за самозащита) и ниската цена. ДрУго поне за мен няма.

                Поздрави и дано съм ти бил полезен.
                Защо да "забравим за самоотбрана"..?!! Първо - пистолета изглежда достатъчно внушително и муницията му има доста добра репутация (масово разпространените бронежилетки за цивилно ползване нямат шанс) и носенето му има добър превантивен ефект! Второ - пистолета убива не по-зле от останалите, да не кажа, че в някои ситуации и по-добре, именно заради голямата пробивна сила на муницията си (стрелба по автомобил примерно)! Липсата на предпазител е опасна за хора които нямат изградени правилни навици за боравене с оръжие. Глог няма ръчен предпазител и има сума ти самопростреляни полицаи поради този факт. Това прави ли го "калпав" или неприемливо опасен, до колкото въобще може да се говори за каквото и да е оръжие по този начин (що за оръжие е, ако не е опасно)..?!! Относно "неудобната ръкохватка", "неудобния спусък" - ние за спортна прецизна стрелба с поръчково оръжие ли говорим в тази тема или за самоотбрана..?!! Това което ти пречи в ТТ-то, може да пречи единствено, ако се опитваш да се правиш на Таньо Киряков или Мария Гроздева. Стрелял съм със спортното оръжие и на двамата, и в сравнение с него всичко останало ще ти пречи - вервай ми (не знам дали си хващал нещо с електронен спусък който може да се настрои и на 2,5 грама натиск и въобще имаш ли идея как се стреля с такова чудо)! Що се отнася до спиращия ефект. Ами ако искаш максимален спиращ ефект, вместо пистолет си вземи едно рязано чифте и пукай с тринайски - спиращия ефект ще е максимален. И "Пустинния орел" има огромен спиращ ефект, но не мисля, че уважаващ себе си човек би го носил за ежедневна самозащита. Та така, колега....

                Поздрави

                Коментар


                • От: TT-33 7.62x25

                  Защо не отчитате полувзвода на петлето като съвсем нормален предпазител, дори да го заредиш с патрон в цевта, като го пуснеш плавно и дръпнеш четвърт назад с отпуснат спусък, застава в позиция от която не може само да удари иглата и при падане.После само го дърпаш до крайна позиция и стреляш.

                  Коментар


                  • От: TT-33 7.62x25

                    Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                    Двата калибъра са връстници ...
                    Не само, че са връстници, но и са "братя-близнаци" единият е пряко развитие на другия. А мощността им не е обусловена толкова от изискванията на картечните пистолети (защото, когато са конструирани, картечните пистолети не са имали развитие) а изобщо от предназначението им за автоматични пистолети и не съвсем избистрената концепция за това оръжие, поради никаквата практика с такова.
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                    Коментар


                    • От: TT-33 7.62x25

                      В началото на миналия век концепцийте са залитали в много посоки . Сега поне концепцията и функцията на пистолета като оръжие е исчистена няма безсмислени секторни мерници с 500 метра (Браунинг НР Капитан) и още по безсмислените 1000 метра при Маузер .
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

                      Коментар


                      • От: До: TT-33 7.62x25

                        Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                        АПС бе създаден като лично оръжие за экипажи на БТТ. После се оказало че е бил твърде скъп в производството и го сменили с АКСУ .
                        Да реанимирам малко темата. АПС доколкото знам е дипломна работа на студента в "режимен" институт. На защитата комисията казва: "На чертежи е добре, но как ще се получи на практика?". тогава Стечкин бърка в чантата и вади прототип изготвен по време на практиката. Пробват, одобряват го и приемат на въоръжение, както казва Сибирски при екипажите на БТТ. Оказва се, че е голям и тежък в кобур на колана и при влизане "за норматив" през люковете на машините много често се закача и направо се късат коланите на бойците. Също така резултатите при "автоматична" не са добри.

                        Причината да се "набутам" тук е, че съм в процедура на закупуване на ТТ. Чакам КОС-аджията да се върне от отпуск за да "финализирам". Причините са "роднинско-сантиментални". Като фазан в казармата съм носил ТТ , но съм стрелял тогава и след това сравнително малко с него - стотина патрона. Все пак единствения съществен кусур който му намирам е недостатъчния наклон на ръкохватката, който ще коригирам с подходящи чирени.
                        Когато съм готов ще се похваля
                        сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                        dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

                        Коментар


                        • От: До: TT-33 7.62x25

                          Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
                          Когато съм готов ще се похваля
                          Вече съм готов
                          Стана за един ден, ма много такси... За мен 30 лв. за "закупуване и промяна на разрешително" и за продавача - 10 лв. за "промяна на разрешително". Железото е в отлично състояние, много стегнато,
                          без излишни луфтове, с дървени "ортопедически" чирени. След бързо обслужване както аз си знам свети отвсякъде, направо ново. Забравил съм го този пищов, носил съм само в казармата, но ми направи много приятно впечатление след ръбестите модерни модели. Последните ми служебни бяха "Астра - 100" 9х19 и "ЧЗ-75". Тънък и елегантен. Тези дни ще го пробвам, но е много кално на "моя полигон".
                          Направи ми впечатление, че преди номера има буквите БГ. Да не е българско производство? Не, че има значение, но от любопитство. Нямам спомен да сме произвеждали ТТ-та.
                          сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                          dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

                          Коментар


                          • От: TT-33 7.62x25

                            Не, у нас не се е произвеждал ТТ. Иначе честито за пищака,да си го носиш с кеф.И на мен ми е на сърце едно ТТ ма нещо засега...Пусни някоя снимка и ние да му се порадваме.
                            Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

                            Коментар


                            • От: TT-33 7.62x25

                              Първоначално публикуван от drjanton Преглед на мнение
                              Не, у нас не се е произвеждал ТТ. Иначе честито за пищака,да си го носиш с кеф.И на мен ми е на сърце едно ТТ ма нещо засега...Пусни някоя снимка и ние да му се порадваме.
                              Абе и аз така знам ма....насечката на затвора /къдете се хваща за зареждане/ е ситна като на западните пищови, пред номера има БГ и след него 1950, предполагам годината на производство, както казах не личи да е носен, много стегнат, та си рекох да не е някои "Лимитед едишън"
                              Вчера след обяд след дълго сумтене и повъртване /жената два пъти ме пита какво ми е/, кал не кал отидох да го пробвам. Надмина очакванията ми и спомените от ТТ-тата с които съм стрелял. Бие като Парабел!!!
                              Имам малко козметика по него: полиране на спусъка, цевта където се вижда в прозорчето за изхвърляне на гилзите и челно цевта отпред, за да станат лъскаво бели което контрастира на черната оксидация и придава красота на оръжието.
                              сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                              dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

                              Коментар


                              • От: TT-33 7.62x25

                                Честито и от мен. Преди 3год. имах ТТ направих доста пробни стрелби наистина останах очарован от възможностите на пищова. И още съжалявам че го продадох.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X