Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Митът за "Централно попадение" и успешното приключване на престрелката

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Митът за "Централно попадение" и успешното приключване на престрелката

че дори ранен смъртоносно опонента е в състояние да продължи боя достатъчно дълго време за да нанесе достатъчно поражение
    За това твърдение спор няма. Мисля, че всеки би се съгласил. Но някак си представянето на нещата в цялата статия нещо ми се виждат като книга на Азимов. Да не вземе някой келеш да прочете темата и да реши, че като вземе малко амфетки и става безсмъртен. И ако този безсмъртен, попадне примерно на бай С от нашия град, колко време ще е безсмъртен? Щото въпреки възрастта си, въпреки 22лр изстрелян от Марголин и закупен за 10 ст по онова време и с изтекъл срок на годност от преди 30 години, мисля че няма да има малък мозък, централен мозък, нервна система а всичко ще е пюре.

П.П. ФХ имаш, нали? Пробвай върху себе си, в диафрагмата. После виж дали си способен да реагираш въобще Аз не бих пробвал, понеже знам какъв ще е резултата
    If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
      Общо взето но не съвсем. Ти нали се въоръжи отскоро та виж да не изпадаш в грешки. 12 е ок но 20-ти е към смешен и преди 00 е добре да има и други цифри, напр. 13, 14, 10 че ако е едра животината си отива. Животно около 120-130 кг. простреляно в центъра на сърцето с 7.62Х39 си пробяга някъде м/у 50-70 м. все едно не е ударено. Това не ЕЖК а лично наблюдение. Доста по-дребно от него си отнася 2Х 13/0 и си отива като войвода. Това за коването от раз е по-скоро късмет.
      ААа викаш 20 бил смешен ? Ами аз много ловни дружини съм ги правил смешни с 20 К ... 12 и 20 взаимно с конкурират .... 20 к бренеке в пъти по добро от 12к брнеке .... е 20 има само 11/0 ама и те вършат работа също като 13/0

Коментар

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
        За това твърдение спор няма. Мисля, че всеки би се съгласил. Но някак си представянето на нещата в цялата статия нещо ми се виждат като книга на Азимов. Да не вземе някой келеш да прочете темата и да реши, че като вземе малко амфетки и става безсмъртен. И ако този безсмъртен, попадне примерно на бай С от нашия град, колко време ще е безсмъртен? Щото въпреки възрастта си, въпреки 22лр изстрелян от Марголин и закупен за 10 ст по онова време и с изтекъл срок на годност от преди 30 години, мисля че няма да има малък мозък, централен мозък, нервна система а всичко ще е пюре.

П.П. ФХ имаш, нали? Пробвай върху себе си, в диафрагмата. После виж дали си способен да реагираш въобще Аз не бих пробвал, понеже знам какъв ще е резултата

Разрешително за 22лр никога няма да изхабя ! Много се изписа за 22лр що босове избил .... работата отива на 22 ама с едно 3 накрая

Коментар

Всяко оръжие си има своето предназначение и плюсове и минуси. .223 не лекува всичко и във всякакви ситуации.
          If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от snap Преглед на мнение
            ААа викаш 20 бил смешен ? Ами аз много ловни дружини съм ги правил смешни с 20 К ... 12 и 20 взаимно с конкурират .... 20 к бренеке в пъти по добро от 12к брнеке .... е 20 има само 11/0 ама и те вършат работа също като 13/0
            Смешни казваш, а? И как ги правиш смешни? Много ли ти се смеят Я дай сега и броят на дружинките. Свят голям ...хора всякакви, но да излезеш на лов с някой който да правиш смешен?!? Виж за гладкоцевнят куршум не се наемам да споря защото там където ми трябва той използвам едни други оръжия, нарезни разни...
            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Въпроса ти за .40 е много сложен и няма лесен отговор. Но бъди сигурен, че отговора не се крие в ефективност, балистични таблици и таблици с пенетрация и експанзия.
              Според моите наблюдения върху боеприпасите, които използва тази служба през последните години (9х19, 10 ауто и 40 СМ), според мен отговора на въпроса то защо го сменяат е по-скоро икономически. Или имат някакви игри за много пара. Или реклама. Не знам. Но не е заради ефективност. Заради пари е. Бъди сигурен.

АБСОЛЮТНО като лаик няма да се сьглася с теб,няма как и 9 мм и 40 да са на една цена патрона и пистолета и да бие някой едното или другото заради мангизи.Ако беше 9 срещу 45 по да се сьглася ма за това ТВЬРДО НЕ.

И повечето от вас изхождат от позицията на ловци или добри стрелци или и двете.Аз като много слаб стрелец наблягам на калибьра,че от 5 метра трудно ще пропусна и ако шанса 9 мм да го спре след 4,а 45 да ги спре след 3 е еднакьв статистически то наблягам мощно на 45ти.Сьщата работа и с 12 или 20 калибьр.Аз поне не говоря за лов,а за човек на 6 метра дистанция в 25 градусова жега,айде 18 да е нощем,няма да ми дойде с 3 якета в никакьв случай.Е там пак няма значение дали 12 или 20,крайния резултат е много на нула за мен ако успея да уцеля,а дали му вкарваш от 6 метра 20 или 12 все тая пак по статистика.Тук идея нямам да свалям свиня на 123 метра в тьмницата с един фишек,тук се говори за пуцане от бара кьм кенефа.

Гледната точка на някой който не стреля по 3 шепи на 3 дни е сьвсем друга,никой не се бори за 10 точки защото я ги целне я не и разчита на калибьра примерно.Задрьж да изровя малко писания и да видим колко сьм крив.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

http://thedesertsedge.wordpress.com/...they-all-suck/

Това за истина или близо до истината приемаш ли го?
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Старецът има известно основание да ги пише тези неща... Виждал съм как при опит за задържане нападателят отнесе едно попадение с ПМ 9Х18 в бедрото и седем в гръдния кош докато продължаваше да тича с брадва срещу стрелящия от 7-8 метра. /http://www.bghelsinki.org/media/uploads/special/police_part1-2004.pdf - Виж случаят Кошничарски/

От практиката ми съм виждал и оперирал около 15 случая с множествени огнестрелни наранявния в гръдния кош и корема, най-често от близка дистанция. За да попаднат в болницата, направете сметка колко време е минало от наранявнето, при това някои бяха в съзнание. Още около 10 случая с гръдно нараняване и към 30 с коремно имам от АК 47 в Афганистан. Всички оцеляли след транспорт и операция, там транспортът отнема понякога часове.

Не се ли прекъсне нервното провеждане или "централния компютър" няма гарнция че простреляният няма да има време да отговори на огъня....
                  Последно редактирано от gkesov; 02-01-14, 09:15. Причина: правописни грешки

Коментар

Това му е част на статистиката и на тоя,добрите залагат на точна стрелба и тук полицейските престрелки се водели на средно под 6 метра,а от там и големите калибри на които натискат - от тая дистанция давали двойно по-слаби резултати от тия на стрелбището та като влязат 3 поне един голям да спре.
                    То и в статията си го казва де-не го спира куршума,а самия нападател спира от рязката болка,колко по-голяма дупката толкова по-голям шанс да спре,а не да го спре което е една съществена разлика.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Излиза че стрелбата и прикриването са еднакво важни, като едноетапно изпълнение, продължаващо и след попаденията.

Коментар

Без да съм специалист... има достатъчно много (много повече) случаи в които човек прострелва друг човек в бедрото с 9мм и другият умира от шока в рамките на секунди. Строго индивидуално е... Ако си трениран и физически здрав можеш да понесеш доста преди да спреш предполагам, но факт е, че повечето хора (без да искам да обиждам) са затлъстели пияници с проблеми със съня, а и на лекарства... Ако помня правилно имаше едно видео (от полицейски автомобил - в щатите имат на горния десен ъгъл на предното стъкло) при което полицай спира черен шофьор (по-късно се установи, че е боксьор) и става "сбиване" (какво ти сбиване тоя направо си биеше ченгето) при което полицая вади служебният 9мм и го прострелва поне 4-5 пъти в торса... което не го спря да си го добие и да се качи в автомобила и да отпраши.

Коментар

За ,,обездвиждане ''се стреля на други места за приспиване на други ....някойн за това учат и тренират.Стрелбата не е най-важната част в обучението.
                          Grand Vitra ddis 2008
                          SEAT Althea XL tsi 2010
                          Mitsubishi Canter

Коментар

Разгледайте сайта и клиповете на Funker Tactical на такава работа вярвам ,като на инструктор ZERO,има какво да се види и научи!След прострелване каквото и да било се губи ефективност,само изключително натрениран физически и психически боец ,може да приключи битка !Преди 2 дни случайно свалих от Замунда филма "Единственият оцелял"на Маркъс Лътрел единствения измъкнал се жив тюлен от група 10 при операция"RED WINGS"има какво да се види ,за прострелвания и наранявания,както и за точна и абсолютно контролирана стрелба при такива,пресъздали са подготовката на тия момчета!Който реши да го гледа ,приятно гледане,за мене филма беше новогодишен подарък,премиерата му официално е февруари,за мене обаче няма значение! За много години!
                            Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
                              ...бързото ѝ приключване чрез попадение водещо до моментален колапс... нестационарното водене на стрелбата...
                              Това са най-важните изводи от статията.Излишно е да влизаме в сравнения на ефективност на калибри и други такива, ситуации и мишени всякакви.Също е добре да не забравяме разликата м/у човек и диво прасе.Това са яки и издръжливи животни, срещу които ние човеците, ако не бяхме въоръжени от дедо Боже с интелект, нямаше да имаме особени шансове.Както е споменато, има случаи на ранени животни, след почти перфектни изстрел и попадение, които се налага да търсим из деретата.Същото се отнася и за прострелян човек, колкото и по-крехко същество да е - всичко се случва при всякакви ситуации.Аз лично съм виждал прасе на което куршум 12-ти калибър се беше плъзнал по черепа, при други ситуации при попадение със същия куршум може да падне веднага или да си потича на воля.Най-важния извод за мен е това да се стремим да се упражняваме в динамична ситуация, ако трябва да се движим дори и около стационарна мишена.
                              Пожелавам на всички през новата година дядо Мраз да им донесе пълни чували с патрони от всякакви калибри и много свободно пространство за тренировки.
                              Всеки трети е шести

Коментар

Ако Юрий беше тук предполагам щеше да напомни за един негов случай на засада и ранен челен дозор в сърцето. За всички, които вярват на ютуб, "стрелят" през устата в малкия мозък и си правят интернет кумири искам да напиша само един термин - "зона на смъртоносно раняване" (обърнете внимание на последната дума )
                                Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X