Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Митът за "Централно попадение" и успешното приключване на престрелката

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Митът за "Централно попадение" и успешното приключване на престрелката

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
    Пълнител 15 +1 вътре в цафарата и стрелба на група среда труп за финал глава,за пищак,с помпа 12цола и 13 нули, от ребрата на горе!Който иска да си носи смъртоносното раняване и да ходи да се види на огледалото!
    ДА ама като ти сецнат пьлнителите с макс. 10 патрона и се ослушваш за 45ти еле ако ти е слаба стрелбата то поне фишека да свьрши работа или поне там залагаш с надежда.

За другото ммммм карьк да речем,каквото ти е писано.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
      Бенцбос, аз не отричам случаите, когато някой е уцелен многократно в торса и продължава да е ефективен. Такива случаи има и ще продължава да има. Кой калибър е по-сигурен - божа работа. Гаранция в боя няма. Но случаите на паднали от първия изстрел са много повече, отколкото случаите на с прострелян няколко пъти, който да продължи съпротивата. Така че тези случаи са по-скоро изключение, а не нещо нормално. Според мен ако с 5 бързи изстрела от 5 метра надупчиш някого, човек от него повече няма да стане, независимо с какъв калибър стреляш. Пак казвам, винаги има изключения, то това за изключения и винаги ще ги има. В боя и в живота гаранция няма. Виждаш има хора падат с частично отворен парашут и оживяват, някои падат по стълбите от 50 см и умират на място. Божа работа.
      В моята професия, както и в твоята добър е този който изучава, анализира е предотвратява всички неизвестни. Когато дадено объркване е възможно да се случи 1 на 100, 1000 ...и повече, дори се е случвало, то тогава приемаме, че то може да се случи и на нас! Само така се връщаме отново и отново при семействата си! "Дядката" е напълно прав, това което казва, ни учат всички примери от действителността, както и всички учебни материали и инструктори. Поредното ти мнение в този форум, с което не съм съгласен.
      Бих искал да ми обясниш как лицето Х ще застреля при спречкване афектиран наркоман (не хероинов) в малкия мозък, ами ако са повече?! Ако е в банята докато се къпе, знам как става.
      За калибрите и ефективността на единичния изстрел съм виждал как парче плът около 5см2 излитат от гръден кош на куче тежасто според мен 3-4 кг. Калибарът беше .357, а кучето избяга над 150 метра и се скри в гората. На някои не им харесва, че даваме примери с диви животни, но опита от лова е много важен в случая и не забравяйте разликата в боеприпасите които ползваме за лов и тези за самоотбрана/война. Ако животно остава активно след попадение на хубав ловен патрон, то какво става с човек улучен от проектил с гладък връх, FMJ?

Относно законодателството там и тук, то както казва Боби Николов: "По-добре жив в затвора, от колкото мъртъв под земята."
      Approximately 29% of the Earth is land,the rest is ours...

Коментар

Първоначално публикуван от Yavor Paunov Преглед на мнение
        За калибрите и ефективността на единичния изстрел съм виждал как парче плът около 5см2 излитат от гръден кош на куче тежасто според мен 3-4 кг. Калибарът беше .357, а кучето избяга над 150 метра и се скри в гората. На някои не им харесва, че даваме примери с диви животни, но опита от лова е много важен в случая и не забравяйте разликата в боеприпасите които ползваме за лов и тези за самоотбрана/война. Ако животно остава активно след попадение на хубав ловен патрон, то какво става с човек улучен от проектил с гладък връх, FMJ?
        А тоя проблем вие го имате,аз сьм заредил 2 пьлнителя с такива долу като за глигани,пазя си апартаментчето с тях.Стават за лов и за война,за 7 метра стрелба с карабина…………..горкия сьсед.Не че нямам от другите нормални евтинки патрони ма залагам на това и дано не ми се налага да празня до падане

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WNS308PDB.jpg
Прегледи:1
Размер:130.8 КБ
ID:5550634
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
          Или на теб мезето е слабо или на мен ракията ми е силна . Преведи моля.
          Това хипотетично разбира се,като действие, почти не къркам освен около Коледа,ама тя мина ,подържам си тонуса искам да видя ,колко физически чанч ще мога да понасям и над 50!За пистолет 15 патрона пълнител+ 1 в цевта демек 16,за гладкоцевна 12 калибър помпа,фишек 13 нули ,та хипотетично,иначе и хляб като режа гледам в четирите посоки,това пък майтап!Поздрави!
          Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

В моята професия, както и в твоята добър е този който изучава, анализира е предотвратява всички неизвестни. Когато дадено объркване е възможно да се случи 1 на 100, 1000 ...и повече, дори се е случвало, то тогава приемаме, че то може да се случи и на нас! Само така се връщаме отново и отново при семействата си! "Дядката" е напълно прав, това което казва, ни учат всички примери от действителността, както и всички учебни материали и инструктори. Поредното ти мнение в този форум, с което не съм съгласен.
            Бих искал да ми обясниш как лицето Х ще застреля при спречкване афектиран наркоман (не хероинов) в малкия мозък, ами ако са повече?! Ако е в банята докато се къпе, знам как става.
            Това за малкия мозък не съм му привърженик и грешно си ме разбрал. Сега трябва да се върнем в основите на стрелковата подготовка. Стрелба се води до постигането на исканото от нас поражение на целта. Едно от важните правила е: стреляш по твоята мишена и стреляш, докато не я поразиш ефективно. Тогава и само тогава минаваш към следващата или предприемаш някакви други действия. Относно кучето. Събарял съм 30кг агресивен помияр с 9х19 FMJ. С един изстрел. Падна веднага. Умря веднага. Няма адреналин, няма малък, няма голям мозък. Всичко вътре е дроб сърма. Събарял съм подобен екземпляр, също тежък и агресивен, но с 9х19 с тъп връх. Пак падна от първия изстрел. Пак издъхна на мига. Във втория случай изходна рана нямаше. И в двата случая имаше входна рана с лека капчица кръв на раната.

За пореден път казвам, аз не твърдя, че писането от дядката е невъзможно, аз твърдя, че това са случаи изключения.
            If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от vasilev Преглед на мнение
              Ето ви една новина от последния ловен излет в Бг.Изкоментирайте тази случка да видим с съчми 5-номер или преведено на технически език ловен патрон 12кал.с 32грама съчми,3мм.диаметър как се е получило? http://www.bglov.com/page/46-godishn...i-yato-patici/
              Нелепа смърт, гадна работа са разговорите за тия неща във форум.Случаи много и всякакви, да ме прощава Господ, ще разкажа още един.Преди години ловец на излет с гладкоцевно стреля по сърна със съчми.Удря я в единия бут, но тя остава жива.Той отишъл до нея и се надвесил да я доубие с приклада, ударил и пушката гръмнала.Беше ударен в гърдите, от лявата страна.Не зная с какви съчми, но да приемем че са били обичайните, които се ползват за сърни, а това си е изстрел(неволен) от упор.Тогава човека оцелява, имаше проблем в лявата страна с движенията и походката му беше специфична, но си беше активен и в никакъв случай инвалид.Не е между живите - застреляха(от няколко метра, от кола) го с ловна гладкоцевна пушка пред дома му, докато разхождал кучето.
              Последно редактирано от Самодържец; 02-01-14, 22:28.
              Всеки трети е шести

Коментар

А аз като Ви разправям в "оная" тема, че ме е страх от гладкоцевно и че не се чувствам комфортно когато стрелят по мене и по направлението в което съм, Вие ми се смеете.

Коментар

Когато е за беля, шамар ще плеснеш на някого и той ще забели очите, а иначе познавам човек,(и много други живеещи в Сандански го познават) оцелял след пронизване на сърцето с нож, извървял с този нож в сърцето почти километър, отишъл сам в болницата в гр.Сандански, псувайки и заканвайки се на намушкалия го, и ядосвайки се че не е успял сам да си извади ножа от гърдите (което всъщност го е и спасило от моментална смърт)! Източник (достоверен за мене) на историята - майка ми , хирург анестезиолог от 43г. (почти) в болницата на гр. Сандански! Брат ми лежа във военна болница в София, преди години с човек (охранител в дискотека) прострелян 8 пъти в гръдния кош от 2-3м. с ПМ от пиян руснак. Момчето преживя случилото се успешно! В същото време 99% от платените убийства в БГ се извършват съвсем успешно също с ПМ и то дори без да се изразходва целия пълнител (което е показателно че не е проблема в оръжието и муницията)! Та, Божа работа в общи линии!
                  "Do not correct a fool, for he will hate you;
                  Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Това за малкия мозък не съм му привърженик и грешно си ме разбрал. Сега трябва да се върнем в основите на стрелковата подготовка. Стрелба се води до постигането на исканото от нас поражение на целта. Едно от важните правила е: стреляш по твоята мишена и стреляш, докато не я поразиш ефективно. Тогава и само тогава минаваш към следващата или предприемаш някакви други действия. Относно кучето. Събарял съм 30кг агресивен помияр с 9х19 FMJ. С един изстрел. Падна веднага. Умря веднага. Няма адреналин, няма малък, няма голям мозък. Всичко вътре е дроб сърма. Събарял съм подобен екземпляр, също тежък и агресивен, но с 9х19 с тъп връх. Пак падна от първия изстрел. Пак издъхна на мига. Във втория случай изходна рана нямаше. И в двата случая имаше входна рана с лека капчица кръв на раната.

За пореден път казвам, аз не твърдя, че писането от дядката е невъзможно, аз твърдя, че това са случаи изключения.
                    По хора не съм стрелял (все още ), ама виж доста опити със скитащи кучета съм си правил. Има само 2 зони в които ако уцелиш кучето, то може да умре на място. И двете се целят доста трудно, като във втората си е въпрос на късмет, то да падне като отсечено. Същото естествено се отнася и за всяко друго млекопитаещо включително и човек. Позволи ми да не ти повярва за двата цитирани случая. Още повече, че за да видиш "дробсърмата" явно си решил и да го дереш животното. Не заради друго, просто тук има доста ловци и знаем какви са пораженията, които нанася нарезното и как реагира раненото животно.
                    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Разбира се, че не съм правил трапанация, за да видя какво има вътре. Просто няма какво друго да има, при пряко попадение в главата. Няма и как да не падне веднага. Единствената грешка, която съм допуснал и в двата случая, е че попаденията не са в 10-ката, а поради движението на главата винаги идват над едно от очите.

Коментар

Единствената грешка, която съм допуснал и в двата случая, е че попаденията не са в 10-ката, а поради движението на главата винаги идват над едно от очите.
                        А по принцип първо ги завързваш и после разстрелваш, че е по-удобно или...? Стана ми интересно.

Коментар

Първоначално публикуван от cheto Преглед на мнение
                          А по принцип първо ги завързваш и после разстрелваш, че е по-удобно или...? Стана ми интересно.
                          Мани, недей заеби...и мене много ме дразни стрелбата по кучета, ама само преглъщам.Популацията на бездомните кучета е достигнала до тук не по тяхна, а по наша вина.Ма това е за друга тема, в друг раздел.
                          Всеки трети е шести

Коментар

По време на офроуд фестивала имах възможността да поговоря с един хирург с няколко мисии в Ирак и Афганистан и през чиито ръце са минали няколко стотин човека с най-различни огнестрелни рани и травми от експлозии. Ако трябва да обобщя - доста от писалите са много далеч от това което ми разказа човека. Той твърдеше, че устискаш ли да стигнеш жив до операционната (имаше предвид натовска такава...) с огнестрелна рана в коремната област, до 4-5 часа максимум излизаш като "НОВ" от там. Успеваемостта на подобни интервенции била над 90%...

Коментар

Да де, АКО устискаш, ако имаш късмет, ако си имаш още дни и т.н.Та и точно това, което е писано в темата ти го е потвърдил хирурга - вероятности много.Пък и натовски болници - под път и над път.Та и аз така обобщено.
                              Всеки трети е шести

Коментар

Не са виновни помиярите , а селяндурите дето ги гледат и след това натирват ,градоначалниците и общинарите дето могат ама не искат да се справят с проблема.В закона трябва да има и корекции относно глобите за натирен пес и нерагламентирано развъждане с цел продажба на мастии,мелези и т.н.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X