Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко често стреляте и почиствате КНО-то си?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Колко често стреляте и почиствате КНО-то си?

Първоначално публикуван от GVT Преглед на мнение
    Виж сега докторе.През к.. ми е какво пише по дебелите книги и учебници,па и все си мисля ,че малко повече съм учил за това отколкото един доктор./мойте уважения/.Нямам вече служебно оръжие някой да ми държи сметка.Как си поддържам и троша пушките и колите си е моя работа.Не налагам никакво мнение.
    От повечето доктори може да си чел повече за това,вкл.моя милост!
    Впрочем не си попълнил профила си че да разберем тези компетенции!
    Но пък няма как да знаеш и моите!Нямам идея дали си запознат с курса по медицина и какви дисциплини се изучават.
    Продължавам да твърдя че оръжието трябва да се чисти след всяка стрелба.Корозивното действие на капсулния и барутния състав няма как да се избегне.Дори и едно пръскане с ВД стига преди да се мушне в касата като няма време.....
    После доброто чистене на желязата и ръцете е добро и от криминалистична гл.точка че не се знае знае ли се.......
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
      После доброто чистене на желязата и ръцете е добро и от криминалистична гл.точка че не се знае знае ли се.......
      Е , един да се сети нещо важно.

Коментар

Съгласявам се с доктора без обаче да се вманиачавам.
        Колкото и рядко да стрелям винаги почиствам цевта след това. Ползвам военна оръжейна смазка. Имайки предвид, че до сега като съм стрелял на стрелбище патроните са все "мръсни" и след стрелба цевта е черна, мен си ме дразни като го знам каква мизерия е вътре а като видя и не изгорелите частици барут си е направо отврат.
        42

Коментар

Съвременните боеприпаси като правило са некорозивни и не ерозивни. Някой чувал ли е за т.нар. "израелско чистене"?
          Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
          No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
            Някой чувал ли е за т.нар. "израелско чистене"?
            аз не съм
            42

Коментар

Съвременните боеприпаси като правило са некорозивни и не ерозивни. Някой чувал ли е за т.нар. "израелско чистене"?
              И на макарената ли?Или на соколския барут?Или на капсулния състав на жевело?
              Доги,в твоя фантазен свят дето живееш не живеят 99% от българите!
              Кви съвременни муниции-познавам ловци дето тръшкат прасета така както ти си фантазираш по стрелбищата,но си правят тапите на патроните като си скубят парцали от дюшека.Тръгни малко на лов и ще видиш истината и за стрелбата и за сървайвинга.Колкото и западни простотии да постнеш тук, пак няма да разбереш истината!
              МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

И на макарената ли?Или на соколския барут?Или на капсулния състав на жевело?
                Доги,в твоя фантазен свят дето живееш не живеят 99% от българите!
                Кви съвременни муниции-познавам ловци дето тръшкат прасета така както ти си фантазираш по стрелбищата,но си правят тапите на патроните като си скубят парцали от дюшека.Тръгни малко на лов и ще видиш истината и за стрелбата и за сървайвинга.Колкото и западни простотии да постнеш тук, пак няма да разбереш истината!
                Ходил съм на лов достатъчно.... Прекалено ми е аграрен манталитета на повечето. И определено не ми допада комбинацията на алкохол и оръжие в повечето дружинки. Сега ходя на лов рядко и само с определени ора. Миналата година имам всичко на всичко две сърни, но иначе съм си отстрелял по животни. месото не ме привлича- последно на Шабла дадох 300 кинта за патрони и нито една гъска не отнесох в къщи-нищо че имаше добри резултати. Всички законни боеприпаси за Макарената (да напомним че тези със стоманеният сердечник НИ СА законни) са не ерозивни и не корозивни. Всички капсули Уйнчестър са не корозивни. Капсулите Жевело с Н маркировка също.А аз лично от години не съм виждал да се продава Жевело по магазините. Барут Сокол производство след 2000 та е НЕ корозивен. Това че не си правя сам патроните за гладкоцевно (предпочитам Фиоки и Федерал) и, че за другото правене ползвам Вита Влоре и Хонгдон а не Марс, Магия и Сокол.... всеки си избира консумативите- при разлика от 2 стотинки на патрон грубо... не виждам смисъл защо да не ползвам най- доброто.

Коментар

Ходил съм на лов достатъчно.... Прекалено ми е аграрен манталитета на повечето. И определено не ми допада комбинацията на алкохол и оръжие в повечето дружинки. Сега ходя на лов рядко и само с определени ора. Миналата година имам всичко на всичко две сърни, но иначе съм си отстрелял по животни. месото не ме привлича- последно на Шабла дадох 300 кинта за патрони и нито една гъска не отнесох в къщи-нищо че имаше добри резултати. Всички законни боеприпаси за Макарената (да напомним че тези със стоманеният сердечник НИ СА законни) са не ерозивни и не корозивни. Всички капсули Уйнчестър са не корозивни. Капсулите Жевело с Н маркировка също.А аз лично от години не съм виждал да се продава Жевело по магазините. Барут Сокол производство след 2000 та е НЕ корозивен. Това че не си правя сам патроните за гладкоцевно (предпочитам Фиоки и Федерал) и, че за другото правене ползвам Вита Влоре и Хонгдон а не Марс, Магия и Сокол.... всеки си избира консумативите- при разлика от 2 стотинки на патрон грубо... не виждам смисъл защо да не ползвам най- доброто.
                  Кажи поне пасторален бе Бате!
                  Алкохол няма вече 2 години!Вярно не си ходил от отдавна!Верно ходиш с хора за сърни!/като дойдеш може да ми видиш кожите ....дето поразително не приличат на домашни животни/
                  И пак не си разбрал за какво става реч!
                  Дай ми адрес да ти изпратя патрони дето аз съм ги пълнил с пълна характеристика :тегло на заряда,тегло на барута,размер на гилзата в разгънато състояние/завивам ги и звездовидно/,тип на капсула,тапи,концентратори,обратни такива,лети сачми/впрочем лял ли си сачми или куршуми някога?/.Впрочем като внук на царски офицер като мен ,сигурно си приличаме и затова се дразним!Имам голямо желание да се запознаем!

Коментар

Лял съм естествено. И дробинки и куршуми. И "Блондо" съм стъргал на струга. С оръжие се занимавам от 14-15 годишен- това беше зората на демокрацията 91- нали се сещаш, че тогава за да имаш трябваше да си направиш? През всички фази съм минал- от привеждането на ръждилници в добър вид до презареждане на боеприпаси за какво ли не. Още помня от какво се прави патрон за Черногорски Гасер, и как се шлайфа цев отвътре с оловен дорник и диамантена паста. И в момента възстановявам чат пат по някоя антика за приятели- вече само за хоби. А за сърните имахме беляжка.....

Коментар

Лял съм естествено. И дробинки и куршуми. И "Блондо" съм стъргал на струга.
                      У-У-У ,блондо вече ги продават като ДДуплекс и дават много добри балистични резултати....имам някой друг на 16-я калибър.
                      Само се чудя с ква тръба си ги хвърлял тия стъргани блондо-щото там се навива един оловен тел и т.н.

Коментар

У-У-У ,блондо вече ги продават като ДДуплекс и дават много добри балистични резултати....имам някой друг на 16-я калибър.
                        Само се чудя с ква тръба си ги хвърлял тия стъргани блондо-щото там се навива един оловен тел и т.н.
                        Правил съм и стоманени и от фосфорен бронз. А оловната тел по водещите пояси си е задължителна. Иначе преди имах ZH 303 Skeet за такива упражнения.

Коментар

Правил съм и стоманени и от фосфорен бронз. А оловната тел по водещите пояси си е задължителна. Иначе преди имах ZH 303 Skeet за такива упражнения.
                          Съгласен!
                          Виж как си дойдохме на приказка!
                          Тя тая балистика не е проста работа.

Коментар

Бе като кажа на някой хора, че с читав куршум за гладкоцевна пушка се правят много прилични групи на 100 че и 150 м.... им се струва невъзможно.... Ама пък съм го виждал и правил това. Има един другар Владо- Валдеса от Пловдив- той ми отвори навремето очите за тези неща.

Коментар

Бе като кажа на някой хора, че с читав куршум за гладкоцевна пушка се правят много прилични групи на 100 че и 150 м.... им се струва невъзможно.... Ама пък съм го виждал и правил това. Има един другар Владо- Валдеса от Пловдив- той ми отвори навремето очите за тези неща.
                              Абсолютно и безрезервно съм съгласен с теб!!!Аз си набарах преди 20 години едни Майер/викат им турбинки-впрочем руски оригинален куршум като конструкция/,нагъчих ги в едни 76 мм. гилзи и с една помпа Маверик/тогава голяма работа/бая животни нулирах.Имаше на 100 метра 5 см елевация.с отлична стопираща сила.Убих едно прасе от 110 метра и трофея му виси в механата и до ден днешен!!!

Коментар

Някой да обърна внимание на заглавието от вас двамата?
                                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                                Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                                В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X