Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко често стреляте и почиствате КНО-то си?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Колко често стреляте и почиствате КНО-то си?

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
    Някой да обърна внимание на заглавието от вас двамата?
    Стига де, тъкмо се сдушиха! По-добре така отколкото да се гълчат и дразнят.
    42

Коментар

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
      Стига де, тъкмо се сдушиха! По-добре така отколкото да се гълчат и дразнят.
      На никой не е забранено да си отваря нова тема по вълнуващи го въпроси.
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

За да се върнем на темата, както правилно е споменал отговорният модератор на раздела, да се включа и аз.
        Точното за мен го няма в анкетата, но е почти това, което е в последното предложение.
        От години стрелям съвсем рядко, напоследък - по веднъж годишно (1-2 пълнителя 9х19 с H&K USP Compact), хем за покриване на упражненията, хем да "опресня" патроните.
        След това, го почиствам с оръжейна смазка и го затварям с куфарчето в касата. Там влага няма, кутията се затваря добре, пък не знам, как е при вас, но оригиналният дунапрен в кутията е съвсем леко "промазан" с някаква лека смазка, която не би позволила металните части да корозират.
        proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
        NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
        Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

А аз да се върна на темата за "изрелското" чистене..... Това от едни "платени от мене си курсове" по светите земи. Чистиш като хората. След това изстрелваш един пълнител. Оръжието се носи и съхранява така.
          Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
          No man left's behind !!!!

Коментар

Тъй де.
            И всеки следващ изстрелян патрон, не се явява "първи", защото проектилът вече е оцапан с барутни частици и нагарът си е точно такъв, както след произведен "предупредителен" изстрел...
            proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
            NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
            Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

А чорапи мазани сьс силикон ползвате ли?Да го мушнеш вьтре в чорапа,да го сложиш в куфара да речем и да му сложиш едно от тия обиращите влагата плочки.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                А чорапи мазани сьс силикон ползвате ли?Да го мушнеш вьтре в чорапа,да го сложиш в куфара да речем и да му сложиш едно от тия обиращите влагата плочки.
                Ние сме далече от солената влага.
                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнение
                  Тъй де.
                  И всеки следващ изстрелян патрон, не се явява "първи", защото проектилът вече е оцапан с барутни частици и нагарът си е точно такъв, както след произведен "предупредителен" изстрел...
                  и знаеш че оръжието работи след почистването

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                    Ние сме далече от солената влага.
                    А ти ДА,то и при мен не е толкова солено и влажно ма все някой живее вьв Варна или Бургас,а и сьседната тема е за корозията та за това питам,а и скапания чорап е 5 кинта,пазел от влага и предпазвал от рьжда,пазел от надраскване в сейфа та…………..то стана вече само кой ползва,а не дали да взема,кьсно е

Дьржиш ги голи след почистване в сейфа,така ли да го разбирам?
                    Последно редактирано от BENZBOSS; 05-12-13, 00:49.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                      ...Дьржиш ги голи след почистване в сейфа,така ли да го разбирам?
                      Късите в куфарчета и в сейфа. При дългите е шарения. Едни си лежат в куфарчета, за голите си има стойки и не се драскат, и едни дето са ми постоянно под ръка. Имам и едни специално консервирани но те не са работни, колекционерски са. Нямам нищо ръждясало и корозирало. А как не е влажно и солено на брега на океана при вас?

Коментар

Пустиня е и вятьра духа от една добра посока,температурните разлики не са големи и няма голяма влага.Като си полирам черната кола и дьржи по 6 месеца вьн на улицата,с пушките ще видим ма аз ще си ги завивам,да видим ще ми издьржат ли 40 години.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Значи купи си едно голямо шише CLP на Брейк фрии и една кърпа за нанасянето му. След почистване и преди касата пръскаш и само с кърпата отстраняваш излишното да не капе. http://www.break-free.com/

Коментар

Balistol - онова течното
                            Corrosion X - за сьхраняване след чистене
                            Corrosion block - флакон както и грес
                            TW25B - грес за Сига,че това препорьчват добрите
                            IOSSO BORE CLEANER - това на мазило да не капе у снайпера
                            Lighter fuel - да си чистя бронзовите четки ако ми се случи да работя с тях

Утре отивам да си гушна Скарата,в магазина имаха Shooter’s Choice та ще си грабна малко.Няма да ги дьржа в дунапрен и кутиите им,че да не рьждясват,за снайпера чорап сьс силикон,но за момента е в снайперския сак,а скарата ще я видим,тя май толкова претенции няма,но не го знам кой размер чорам ще му пасне та да му взема и на него.

Кьде ме виждаш мене с едно мазило само.Отивам да чета за ЦЛП.

И за идея - мазилата за колата са в кутия метьр и половина на метьр,да не каже някой,че мажа от вчера
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Бенц, зачисти си кутията за съобщения, PLS...

Коментар

замазал,давай
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X