Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко често стреляте и почиствате КНО-то си?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Колко често стреляте и почиствате КНО-то си?

Готина тема .Това с изрелското чистене евала впечатлен съм.така трябва и според мен.Преди стрелях/двапъти месечно/ и чистех веднага щом се прибера сега стрелям двапъти годишно но чистя само цевта основно другите части само се минават с четка за зъби колкото да падне барута .

Коментар

На мен пък ми стана интересно за ,,израелското чистене" и случайно или не толкова познавам шефа по сигурността на Авиокомпания ,,Ел-Ал", който кацат на Софийското летище. Та на въпроса ми за такъв тип чистене ме изгледа първо с недоверие и после с усмивка ми обясни на дълго и широко, какво точно се прави: чистиш особено при съвременните пистолети с въздух под налягане, защото хлабините са много малки и не трябва да остават мизерий,смазваш движещите се части върху рамата и тогава произвеждаш два-три контролни изстрела да си сигурен, че пистолета гърми, но най-вече наблегна на почистването с въздух.

Коментар

Първоначално публикуван от Georgi Balashev Преглед на мнение
        На мен пък ми стана интересно за ,,израелското чистене" и случайно или не толкова познавам шефа по сигурността на Авиокомпания ,,Ел-Ал", който кацат на Софийското летище. Та на въпроса ми за такъв тип чистене ме изгледа първо с недоверие и после с усмивка ми обясни на дълго и широко, какво точно се прави: чистиш особено при съвременните пистолети с въздух под налягане, защото хлабините са много малки и не трябва да остават мизерий,смазваш движещите се части върху рамата и тогава произвеждаш два-три контролни изстрела да си сигурен, че пистолета гърми, но най-вече наблегна на почистването с въздух.
        Добре че стана ясно че някой не е разбрал "израелското" чистене-което си е съвсем нормално чистене....
        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
          Добре че стана ясно че някой не е разбрал "израелското" чистене-което си е съвсем нормално чистене....
          Ами освен Mad Dog никой друг не споменава за контролна стрелба след чистене, за това ми стана любопитно и попитах.

Коментар

Няма как,трябва да се мькна до стрелбището след всяко чистене,това голям зор ше дойде.

Какво може да се обьрка от едното чистене та да не грьмне пищова след него?

И това Израелското чистене може само името му да е такова,като Френската любов дето си е чиста свирка по нашенски.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

А да не пускам нова тема, ама има ли тук хора които са използвали Frog Lube?
              Сдобих се с такова и тази седмица мисля да видя дали е толкоз добро прехваленото.
              Мисля да направя първоначарна пълна обработка с това. Ще ми е интересно дали има и други които са го ползвали.

Коментар

Язе не съм го ползвал, но пък мога да препоръчам с чиста съвест Gunzilla. Без значение колко е седяла цевта с нагара (предимно .22 щото с другата стрелям относително рядко) само с едно минаване с протривката и чист парцал след това - всичко пада и хрома светва. Идеално чисти и смазва много тънко и блока и рамата.
                42

Коментар

Заеби жабата,става на блато ако малко я изтървеш.

Иоссо препоръчвам за нагар,това как чисти барабана на револвера не си е работа,всичко друго което имам/ а имам,не е като да съм скромен / пасти да яде.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                    Заеби жабата,става на блато ако малко я изтървеш.

Иоссо препоръчвам за нагар,това как чисти барабана на револвера не си е работа,всичко друго което имам/ а имам,не е като да съм скромен / пасти да яде.
                    "Заеби Жабата "... епа бива ли така бре? Къде е духа на иновацията .. къде е любопиството и спортната зУоба?
                    Жабата блатясва щот сигур множествено материял оставяш - и не го изтриваш излишното жабешко.

Мисля да си обработя новичката 12-ка с това - първо махаме фабричната гадост и после нагряваме и нанасяме жабурняка, след малко почистваме до сухо. Ще пиша после дали има заблатяване ...
                    Тук очень уважават препарата Hoppe's #9.

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=LtKkSRLQN_A

Заеби жабата.
                      Вземи си ТВ-25 Milcom

http://www.mil-comm.com/index.php?op...d=45&Itemid=63
                      Последно редактирано от NIKSD; 20-03-14, 22:08.
                      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Ммммм да,за махане на да фирмената,грес както и масло от тия,CLP,Balistor,Iosso bore cleaner и разни други,мани я тая жаба,2 пъти в седмицата нерьждавейка лъскави пищови чистя до блясък,вярвай ми
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Тази паста IOSSO и на мене ми събра очите. Като видях как сваля нагара от барабана и форсиращия конус на револвера не смея да я ползвам в карабините... Това което стържех с химия и месингова четка го маха само с клечка за уши за нула време. Ползвам я само за късото но вече съм и фен.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                            Пустиня е и вятьра духа от една добра посока,температурните разлики не са големи и няма голяма влага.Като си полирам черната кола и дьржи по 6 месеца вьн на улицата,с пушките ще видим ма аз ще си ги завивам,да видим ще ми издьржат ли 40 години.
                            Като чета така, сигурно и дезодорант 24/7 слагате на тези пушки бре. Или лак за нокти ?
                            Моето чифте прави 50 години тази година, най много да се е оплакнало барбар с джипката в някоя река, до сега.

Най редовно си изстрелвам по една две кутии за тренировка. Няма отказ.
                            В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
                            В. Иванов

Коментар

Ти мотора на колата кога за последно си полирал и някога да си чистил джанти от вътрешната страна?Не че нещо ма всеки луд с номера си.

Иосото е много добро за дълго,не се стича и няма опасност да ти потече по болтовете и да си търсиш друг приклад.За късо е мадафака,револвера много го обича.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Това е добро.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X