Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Почистване на Глок 19

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Почистване на Глок 19

Малките дреболии да, но ако му ръждяса цевта от непочистения нагар няма да е толкова лесно.

Това съвсем не е трудно да стане на оръжие за носене, дето се развява непрекъснато във всякакви условия.

Коментар

Първоначално публикуван от Vimpel Преглед на мнение
      Малките дреболии да, но ако му ръждяса цевта от непочистения нагар няма да е толкова лесно.

Това съвсем не е трудно да стане на оръжие за носене, дето се развява непрекъснато във всякакви условия.
      Трудно ще ръждяса.

Коментар

Първоначално публикуван от АРКАН Преглед на мнение
        Трудно ще ръждяса.
        М... поне три съм виждал... МНОГО ръждясали.
        Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
        No man left's behind !!!!

Коментар

На ГЛОК ЦЕВТА НЕ МОЖЕ ДА РЪЖДЯСА ! Така казват спецовете.
          Последно редактирано от derhunter; 08-12-13, 12:39. Причина: Не крещи
          LZ1JJJ

Коментар

......Поне му прекарвай по един борснейк след всяка стрелба .................
            Поръчал съм и чакам да дойде. Не можах да намеря в България за 9х19.
            LZ1JJJ

Коментар

Първоначално публикуван от dani Преглед на мнение
              На ГЛОК ЦЕВТА НЕ МОЖЕ ДА РЪЖДЯСА ! Така казват спецовете.
              М значи аз съм имал халюцинация значи - на няколко пъти.... Ръждясва си- по- трудно от други - но ръждясва. Най- често когато оръжието се носи в кобур за вътрешно носене- е ако стреляш повечко- малко по- трудно, но не невъзможно.

Коментар

Много добър препарат срещу ръжда е "Young's 303" на Parker Hale.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:303.jpg
Прегледи:1
Размер:36.6 КБ
ID:5543576
                Only after the last tree has been cut down,
                Only after the last river has been poisoned,
                Only after the last fish has been caught,
                Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Имам въпрос, не е точно по темата май, ама ще прощавате на новобранеца.

Вадя цевта на Зига /P220/, слагам пластмасовата четка на шомпула, намазвам я с Балистол и я вкарвам в цефта. Ствола на шомпула и дръжката не са захванати твърдо, имат лагер по между си- като вкарвам четката тя се завърта в едната посока, като я издърпвам, се завърта в другата /естествено/. Въпроса е- къде е разликата от къде ще вкарвам четката? Или целия ви спор е за парцалчето накрая /макар че и там като го вкарам в едната посока и го изкарам в другата не виждам разлика/.
                  https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Всеки го вкарва там където иска. Достаъчно мнения се събраха "за" и "против" чистене в посока на изстрела. Това го споменах, понеже в САЩ така са ме учили и аз споделям. Просто го приемам за правилния начин на работа. Не ми пречи да го прилагам, не изисква кой знае какви усилия и време. Просто според някои така е правилно. Както и в армията е правилно, когато бъзикаш нещо под колата или сменяш гума да осигуряваш с трупче (камък в полеви условия) едното колело. Не че като е на скорост и на ръчна ще хукне на някъде, но така е правилно. Всеки си има свои разбирания, които не са задължителни и не са единно правило.
                    If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

За ЧЗ-а ми е все едно щото се вади цевта, ама на Макаровеца никой не може да ме накара да ръгам изотзаде с шомпола или с четката - удрям си пръстите много неприятно.
                      "Do not correct a fool, for he will hate you;
                      Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Правилното чистене винаги е било и ще си остане в посока на изстрела. Сега дали е от чак толкова фатално значение ..... ми по- скоро не....

Коментар

ама на Макаровеца никой не може да ме накара да ръгам изотзаде с шомпола или с четката
                          Ми аз ползвам четка с въженце, много е лесно. Не е нужно да е оригинална, можеш лесно да си я направиш сам.

Коментар

Ако пистолета ти е с подвижна цев лесно се чисти от която страна искаш ама с неподвижна е малко тегаво .
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image.jpg
Прегледи:1
Размер:86.9 КБ
ID:5543849

Тая нали е подвижна? Ръгам шомпола по посока на изстрела и после напред-назад няколко пъти. Само дето не намирам разлика от къде ще започна.
                              Концепцията по посока на изстрела ми е ясна, само дето едва ли може нещо да се прецака от една пластмасова четка. Ама страх лозе пази и започвам от задния край.
                              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Ръгам шомпола по посока на изстрела и после напред-назад няколко пъти.
                                Явно нищо не си разбрал. Става въпрос за това, че всяко едно вдижение на четката е по посока на изстрела, независимо колко са нужни за почистването. За това говорих малко по-нагоре зза четка в въженце, а не с дебела дръжка, за да може първо лесно да промушиш "дръжката" ппрез цевта и така прокарваш въженцето с четката и така отново и отново.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X